sg-1 Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 huun said: sg-1, hani yılda bu kadar iş yeri kapanıyor falan diyorsun ya; şu ticari vecizeni gidip o iş yeri sahiplerinden birisine söylesene :P zorda kalmaktan neyi kastettiğimi zannediyorsunuz, onu merak ettim ben şimdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Greeny Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 Slat said: Kuran mantık dini değil demiş birisi de, sana 4 chan jargonundan bir cevap vereyim. WAT evet kuran mantık dini değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Greeny Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 Baggio said: sg-1 said: zorda kalmadıkça malı zararına satmazsın, eğer şapşal değilsen, yani gelirin öyle ya da böyle yine garanti. Ciddi söylemediğini umuyorum şunu valla. Epic thread olmuş gene, sg-1 gelince. Hep diyorum adam fanatik, AKP = İslam, AKP kötü, İslam da kötü. Adamın düşünce bu. Şimdi faiz islam'da haram. E İslam kötüydü, o zaman faizin İslam' da kötü olduğunu savunan herkes kötü, KARŞI ÇIKMALIYIM. Olaylar böyle gelişiyor heralde :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 ahah defalarca yazdım "beni tanımayan, benim mesajlarımı okumayan benim hakkımda mesaj yazmasın, bana cevap yazmasın" diye, birileri ısrarla o çukura düşmeye, çamur atmaya bayılıyor. daha bi tanesinden özür beklerken şimdi bir tane daha çıktı. evet, greeny efendi, "islam kötüdür" yazan, "faiz haram değildir" dediğim bir mesajımı bul, senden özür dileyeyim, yoksa tez zamanda bir özür bekliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 aquila said: hz muhammedin hic sevmedigi bi arkadasi varmis zamaninda, bu adam tefecilikle paranin gozune vurmus, yuksek faizle halkin belini kirmis, o yuzden faiz haram. aslinda komik ama benzer bu isin gercegi.. hz. muhammed in cok borcu falan var ticaret yaptigi icin, faiz tabii oduyor.. neden sonuc iliskisi. biliyosun hep bir olayin ustune iniyor ayetler. hz. muhammed i korumak amacli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 aç diyanet işleri, şöyle de; zahid bizi tan eyleme hak ismin okur dilimiz sakın efsane söyleme hazrete varır yolumuz. sonra da işletin parayı, gönderin faizini. eğer ki gönlünüzden geçen oysa :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Greeny Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 sg-1 said: evet, greeny efendi, "islam kötüdür" yazan, "faiz haram değildir" dediğim bir mesajımı bul, senden özür dileyeyim, yoksa tez zamanda bir özür bekliyorum. çukur? aynısı senin başına gelmiş gibi. ben ne yazmışım? sen ne okumuşsun? ben sana islam kötüdür, faiz haramdır dedin dedim mi? "ahah" özür bekliyorum :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 "islam kötüdür" diye yazan sensin, ama bunu kendi adına değil, benim adıma yapıyorsun, sanki ben demişim gibi. kaldı ki mesele burada "islam kötüdür" de değil, benim islamı kötü bildiğimi, kötü birşeymiş gibi yaklaştığımı ima etmenden bahsediyorum. ben islamı hiçbir mesajımda kötülemedim, bulabilirsen böyle bir mesaj eyvallah, ama yok bulamazsan benim ağzımdan "islam kötüdür" diye yazdığın için özür bekliyorum. benim düşünce yapımı kendi bilgisizliğin dahilinde düşüncesizce, patavatsızca, komik bir şekilde sorgulamak cüretini gösterdiğin için de bir özür bekliyorum. aynı diğer NEFRet kusan arkadaş gibi mesajlar atmamanı rica edeceğim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Greeny Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 Bilgisizlik? Ben sana bu topicteki olanları kısaca anlatayım. - Soru faiz haram mıdır? - Evet haramdır - Niye? - Kur'an' da Bakara süresi vs - sg-1: faiz haram değildir. bilgisizlik böyle birşey evet, sorry sg-1 said: zorda kalmadıkça malı zararına satmazsın, eğer şapşal değilsen, yani gelirin öyle ya da böyle yine garanti. ticareti bilmeyen küresel ekonomiyi hiç ağzına almasın. Ayrıca şu cümleyi söyleyen insan bana bilgisiz dedi ya, güzelim sevgililer günüm ziyan oldu yani. Zorda kalmadıkça malı zararına satmazsın, şapsal değilsen demişsin abi oha ya. Hakkında atıp tutmak istemiyorumda, ticaretle ilgili en ufak bir tecrüben oldu mu? Alıcı olarak değil tabi. Ya da biryerde çalışıyor musun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 hala daha "faiz haram değildir" dediğimi iddia ediyorsun ya, beni ne kadar anladığının kanıtı bu, daha doğrusu yalancılığının kanıtı bu. aç bak önceki mesajımda ne yazmışım. açmak gerekirse, Kuran'ın günümüz şartlarına göre yeniden yorumlanması gerektiğinin en ateşli savunucularındanım, 1400 sene önce inmiş bir kitabın bugünün şartlarında hala aynı cümlelerle değerlendirilmesi kadar saçma birşey olamaz. faizin o günkü karşılığıyla bugünkü karşılığının aynı olmadığını düşünüyorum, ki sen de(aslında "bile" yazacaktım da neyse) burada ne demek istediğimi gayet iyi anlarsın. ha ayrıca, benim çocukluğum, ilk gençliğim esnaf yanında çıraklıkla, kalfalıkla geçti, şimdi de türkiye'nin en büyük şirketlerinden birinde çalışıyorum, sen dert etme benim ticari bilgimi, eminim senden fazladır. Mesele, sen benim o alıntıdaki yazımdan ne anlıyorsun, o. onu bi anlat sen hele. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Greeny Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 Valla boşuna çalışmışsın, çalışıyorsun ozaman. Öyle bir yorum yok çünkü, neyse byes. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hoccemama Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 sg-1 said: ahah defalarca yazdım "beni tanımayan, benim mesajlarımı okumayan benim hakkımda mesaj yazmasın, bana cevap yazmasın" diye, birileri ısrarla o çukura düşmeye, çamur atmaya bayılıyor. 2 önerim var. 1) paticik olarak toplanalım sg-1e gidelim tanıyalım onu 2) sg-1 i tanıyana kadar ona özel bölüm açalım sadece o yazsın söylesin biz hiç birşey demiyelim yorum yapmayalım. belki onu mesajlarını okursak ve tanıma şerefine erişirsek cevap yazabiliriz ki gereksiz. çünkü hz. sg-1 en iyiyi yazar en doğru şeyleri yazar bizim birşey yazmamıza gerek yok. sdfsdf ya arkadaşım burası forum isteyen istediğini yazar. kimse cevap yazmasınmış böyle düşünüyosan sen yazma daha iyi ya da yazdıklarını yanlış mı anlıyorum! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alseven Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 ya cok komik bu dini konusmalar, lutfen biri allaha mail atip sorabilirmi Forex, Hisse senedi, ve simdilerde USA de populer olan olum tahvilleri(hayat sigortanizi satmak), altin borsasi, hedge fonlar, Vadeli islemler borsasi, filan acaba nedir? Muhammed bunlara neden cevap vermemis acaba? Acin gozunuzu yaaaa bunlar 1500 yil oncesinin konulari, gelisin biraz.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 Banka günahtır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 Greeny said: Valla boşuna çalışmışsın, çalışıyorsun ozaman. Öyle bir yorum yok çünkü, neyse byes. seviyorum böyle adamları: -böyle bi yorum yok. -niye? -işte, öyle yani, yok. @hocce, seni o yazdığım yazıyı anlayıp anlayamayacağını anlayacak kadar tanımıyorum, o yüzden açıklayayayım. beni tanımak beni şahsen tanımak değildir, beni tanımak burada yazdıklarımdan az da olsa benim kim olduğumu çıkarabilmektir. git sire sor misal, benim "islam kötüdür" demeyeceğimi iyi bilir, çünkü benim cemaatçilerin elinden kendimi nasıl kurtardığımı, dini sömürenlerden nasıl nefret ettiğimi, benim dinimin yalnızca bana ait, ben nasıl yorumlarsam öyle olduğunu konuştuğumuz pek çok mesajımız vardır. Ha greeny efendi, benim bu mesajlarımı okumuş olsa böyle şeyinden uydurup mesaj yazmazdı. misal ben greeny'i yeterince tanımadığım halde kalkıp "bu adam faiz haramdır diyor, demek ki tarikatçı" diyebilir miyim? greeny zihniyetinde olsam derim, ama demiyorum. kalkıp sana eli yüzü düzgün bi cevap verdim, umarım şu mesajından sonra seni ciddiye aldığım için mutlu olmuşsundur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hoccemama Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 sg-1 ne düşündüğün umrumda değil ilgilenmiyorum. ister islam kötü de istersen iyide. hala saçmalıyorsun. ayar vermeye kalkıyosun birde. forumun nasıl bir ortam olduğunu anlayamamışsın daha. ayrıca seni özel olarak takip etmek zorunda da değiliz. çok önemli fikirlerin olduğunu düşünebilirsin ama kendini bu şekilde gösterip diğerlerini ezmeye çalışmak saçmalık. forumda çok önemli şeyler yazdığını düşünüyosan topla kitap yap sdf. sıkıştın mı demagoji yapıyorusun. diğer kişileri suçluyorsun. mesela bu said: greeny efendi, benim bu mesajlarımı okumuş olsa böyle şeyinden uydurup mesaj yazmazdı. misal ben greeny'i yeterince tanımadığım halde kalkıp "bu adam faiz haramdır diyor, demek ki tarikatçı" diyebilir miyim? greeny zihniyetinde olsam derim, ama demiyorum. greeny'nin zihniyetini eleştrip aynı şeyi kendin yapıyosun said: beni tanımak beni şahsen tanımak değildir, beni tanımak burada yazdıklarımdan az da olsa benim kim olduğumu çıkarabilmektir bu lafın bi yerden tanıdık geldi :) "Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız, bu kafidir (yeterlidir)" M.Kemal Atatürk son olarak eli yüzü düzgün verdiğin cevap buysa senin diğer yazdıklarına bakmak bile saçmalık olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 eveettt bir topic daha kişisel ayar topici olmuş durumda sayın izleyiciler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Shadow Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 Alseven said: ya cok komik bu dini konusmalar, lutfen biri allaha mail atip sorabilirmi Forex, Hisse senedi, ve simdilerde USA de populer olan olum tahvilleri(hayat sigortanizi satmak), altin borsasi, hedge fonlar, Vadeli islemler borsasi, filan acaba nedir? Muhammed bunlara neden cevap vermemis acaba? Acin gozunuzu yaaaa bunlar 1500 yil oncesinin konulari, gelisin biraz.. ya tanrıya isteyen inanır isteyen inanmaz tabii, ama burada tartışılan konu o değil... asıl konuşulan mevzu iyi bi amaç için bile olsa yanlış bişi yapılıp yapılmaması gerektiğidir! aç kendine bi başlık orda yap ateizm propagandası, bunu trolleme pls(tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 yanlış birşey değil işte faiz yemek. domuz yemek gibi birşey. mantıklı bir açıklaması herzamanki gibi yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 Misal diyelim(atıyorum) cons haram mıdır? Yetkililer falan bunun cevabını verebilir mi mesela? Verse ne kadar mantıklı olur :/ Olsa ne kadar yeriz? Böyle durumlarda insan insiyatif kullanıp mantıklı gördüğü şekilde düşünmesi lazım. Hayat her zaman maaşlı bir elemanın söylediğine göre yönlendirilemez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alseven Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 Cons said: yanlış birşey değil işte faiz yemek. domuz yemek gibi birşey. mantıklı bir açıklaması herzamanki gibi yok. Domuz yemek neden yanlis, ben severek yiyorum. Edit//Neremle okuduysam artik yanlis yazmisim neyse, duzeltmiyorum, kusura bakma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 afiyet olsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dennis Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 Muslumanlıgın ozu zaten yardımlasma, iyilik ve adalete dayanır bence. Ben boyle olduguna inanıyorum ve dinimi bu yonde yorumluyorum, zaten bu kadar birbirimize yardım etmemiz ogutlenen bir dinde, faiz parasını aç çocukları doyurmak icin kullanmanın gunah olması bana pek olası gelmiyor. Şunun bunun aklıyla iş yapacağına sana mantıklı geleni yapmak en doğrusu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 Alseven said: Cons said: yanlış birşey değil işte faiz yemek. domuz yemek gibi birşey. mantıklı bir açıklaması herzamanki gibi yok. Domuz yemek neden yanlis, ben severek yiyorum. yanlış değil işte. 1500 yıl önce adamın biri dedi diye yemiyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alseven Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 Kusura bakma gozume capak kacmis tam okurken :) Aynen ya adam koyun ticareti yapiyormus, domuzlari yasak etmis ki kendi koyunlari satilsin. Tabi yahudi etkisi var kendi sulalesinde ama o baska konu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar