LathspeLL Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 Neyi ispat ediyor biri ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Malkor Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 "tolerans" lafını bilinçsizce kullandığına göre liselisin :) arkadaşlarına selamlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 off kelime kullanımının doğruluğunu yorumlayıp bu temel üzerine tahsil analizi yapabilen arkadaşlar var aramızda. efsaneymiş. Allah var dağılın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alseven Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 Allah yok toplanin. EDIT: Insan oglu ne zaman din gibi dar alanda kalmis bir olguyu asacak merak ediyorum. Yani mantiksizligin tanimi resmen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 Kaynak? Atheist's handbook sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 Hayir kaynak mantik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 Allah yok demek var demekten daha iddialıdır. O kadar iddialı laf edebilecek bilgiye kimse sahip değilken hangi mantık? Mantık gemisi bilgiyle yürür. Bilginiz yok. LathspeLL said: EDIT: Insan oglu ne zaman din gibi dar alanda kalmis bir olguyu asacak merak ediyorum. din kavramına sosyolojik açı dışında bakamayan başarısız sosyolog çelişkileri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 Hocam basit mantik. Milyarlarca gezegenin, yildizin, galaksinin oldugu dev otesi bir sistemde, ortaya cikisinin 14 milyar yil sonrasinda colde magaranin dibinde birine birseyler oluyor. Sonra bu koskoca evreni degilde anca o donemi aciklayan, ustelik sosyolojik nedenlerininde acik oldugu bir akim olarak basliyor. Halada millet inaniyor safsataya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 Problem mekan mı? Problem coğrafya mı? Problem geldiği kültür mü? İlla dünyada bir yere gelmek zorunda, illa birine gelmek zorunda. Hayır bunlar yanlışsa doğrusu nasıl olmalı? Ayrıca o "mağaraya geldi" dediğin bilgilerde "alemlerin rabbi" der. Milyarlarca gezegen varsa sadece dünyaya geldi demek yanlış olabilir. Her topluluğa İslam'dan önce biçok zamanda çeşitli şekillerde birsürü peygamberle bilginin gittiğinden bahsediliyor Kitap'ta. Şüphesiz O, Şi’râ’nın Rabbidir. (53,49) (Şira=Sirius) Göğe ve târıka andolsun. (86,1) al işte evrenle alakalı örnekler de var. Bilmiyorsunuz. Bilmeden sakın küçümsemeyin çünkü mantığınız yanlış. İslam sadece sosyolojik olarak incelenebilecek kadar basit değil. Öyle bir amacı olsa zaten bu kadar geniş alanlarda bilgiler olmazdı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 Koskoca tanrisin gidip colde bir adamin kulagina fisildayacaksin, sacma sapan olagan ustu olaylar olacak, tanri olacaksin ve milyarlarca gezegene sahip olan bir sistemde kucuk bir noktada insan denen varligin sabah ogle aksam taptirmak isteyeceksin, ego manyagi olacaksin. YOHH YIIAAAA der Recep. Hocam kitabi getiren su: http://www.star.le.ac.uk/edu/Root_folder/et.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 belki de öyle düşünmeni istiyor öyle yaparken. ya da bug var bi yerde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 LathspeLL said: Koskoca tanrisin gidip colde bir adamin kulagina fisildayacaksin, sacma sapan olagan ustu olaylar olacak, tanri olacaksin ve milyarlarca gezegene sahip olan bir sistemde kucuk bir noktada insan denen varligin sabah ogle aksam taptirmak isteyeceksin, ego manyagi olacaksin. YOHH YIIAAAA der Recep. "Kendine taptırmak istiyor" durumundan çok "değer öğretme" ve "değer bilmeye teşvik" durumu var. Ego durumu değil yani. Ayrıca "çölde bir adamın kulağına fısıldadı" değil sadece. 100.000'lerce peygamber olduğu gibi bir bilgi var. Her topluma gitmiş bilgiler. Ayrıca dediğim gibi İslam'ın o milyarlarca gezegenin olduğu sistemde sadece insan odaklı bir olay olduğu gibi bir bilgi yok, aksi var. Göklerden ve birçok alemden bahsediliyor. (Biyolojideki alemleri düşünebilirsiniz mesela, bilmediğimiz alem tipleri olabilir.) Demin bi bilgi buldum mesela: said: Göklerde, yerde ne varsa hepsini Allah’ın sizin hizmetinize verdiğini ve açıkça yahut gizlice üzerinizdeki nimetlerini tamamladığını görmediniz mi? Yine de insanlar arasında, hiçbir bilgisi, yol göstericisi ve aydınlatıcı bir kitabı olmadan Allah hakkında tartışıp duranlar vardır. (31,20) Kendilerine, “Allah’ın indirdiğine uyun” denildiği zaman, “Hayır, biz babalarımızı üzerinde bulduğumuz şeye uyarız” derler. Şeytan kendilerini cehennem azabına çağırıyor olsa da mı? (31,21) son kısımdaki bilgi yanlış anlamaya müsait mesela. (kişisel yorum) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 Neden orda ki yasamlardan bahsetmiyor acaba? Ayrica benim tapmaya ihtiyacim yok "bazi degerleri" ogrenmek icin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 yasasin din tartismasi / Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 Yep. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 bazılarının var işte, ama bazılarıda din yüzünden davranış bozukluğu gösteriyor falan.. bilmiyorum ben bu konuda henüz bişey söyleyecek kapasitede görmüyorum kendimi ancak Lopeth'in dediği gibi biyerde bug var ama nerde... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Greeny Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 LathspeLL said: Hayir kaynak mantik. Kimin mantığına göre peki? Eğer senin yada başkasının mantığı şuan varolan herşeyin açıklamasını yapabilecekse ben de ateist olacam. Allah var mı yok mu tartışmalarını gördük. Sonunda olan bir grup ateistin ya da artık adı neyse, salak salak espriler yaparak konunun kitlenmesine gidiyor olay. İsim vermeme gerek yok zaten, ki sen de bunlardan birisin. Hakaret makaret değil, kuyruk acısı olmasın sonra. Yaptığınız şey saçmalıktan öteye gitmez. Burası bir forum, en nihayetinde karşılıklı saygı gerekir. Hele ki inançlar konusunda. Ben öyle düşünüyorum en azından. Gerçi böyle şeyler biraz olgunluk ister, forum dışında nasılsınız bilmemde burda bir sinek kadar değerin(iz) olmadığını görebiliyoruz. Bye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Greeny Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 LathspeLL said: Koskoca tanrisin gidip colde bir adamin kulagina fisildayacaksin, sacma sapan olagan ustu olaylar olacak, tanri olacaksin ve milyarlarca gezegene sahip olan bir sistemde kucuk bir noktada insan denen varligin sabah ogle aksam taptirmak isteyeceksin, ego manyagi olacaksin. Taptırmak isteseydi, zorla da taptırabilirdi diyorum. Herşeyde mantık aramamak gerekiyor diye düşünüyorum ayrıca. Şurda, iki insanın hareketlerine bile anlam veremiyorken daha büyük şeyler için mantık aramak zor sanırsam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 LathspeLL said: Beyler dine gore faiz haram, kolay kazanc haram o yuzden ucuza ev alip satmayin, normal ev alipta satmayin, yatirimda yapmayin, herseyi satin arabistan collerine gidip kuma oturun. tuttum bu fikri ehehehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
alperozg Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 en komiği de millet faiz haram diye faizsiz kazanç, kardan pay diyen bankalara onlardan gelen para helal oluyor, bu ne saflıktır ya.. ayrıca bence faiza haram maram deil, adama paranı ödünç veriyosun senin yerine işletiyor kazandığının bi kısmı sana bi kısmı ona, sermaye senden uğraşması ondan güzel bi ortaklık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 Alseven said: Ya madem oyle, iki satir yazayim 1. Al ilah dan gelir ALLAH, yani araplarda yuceltme kelimesiir Al ilah da tanri demek, yani ozel isim degildir. 2. Muhammedin babasinin adi abdullahtir, bu nedemek yani ALLAH kelimesi muhammed once var 3. Muhammed 40 yasinda peygamber oldu, 40 yasina kadar pagandi. 4. Paganlar ne yapar, oruc tutar, en buyuk put tanrilarinin adi AL ILAH tir, ve bir suru baska putlai vardir. 5. Al ilahin evidir mekkedeki o kara kutu. Allahin evi ya o geyik iste paganlardan gelir. Daha cok yazarimda neyi ispat edicem, ne yukumlulugum var bu kadar uzun yazmam bile armagan olsun size Don't Feed the Troll o ayrı da, şey diycem ben. kulaktan duyma böyle argümanlarla geliyor insanlar da, birşey gözden kaçıyor, Allah arapça bir kelimedir, Kuran Arap dünyasına geldiyse, Arapça cümleler arasında "Tanrı"ya "Allah" denmesi anormal değil. Allah kelimesi ilk defa Kuran'la gelmedi. "Bakın yeni bir üstün varlık yarattık, bunun adı bundan sonra Allah olsun" demediler. "God" manasına gelen karşılık Araplarda "Allah" idi, o yüzden Allah deniyor. O yüzden İslamiyet öncesi dönemde Allah ve İlah kelimelerinin olması anormal değil. Esas anormal olan senin burda bunları anormal gibi göstermen. "Amerikalı" triplerinden doğan cahilliğin ürünü diye düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 LathspeLL said: Koskoca tanrisin gidip colde bir adamin kulagina fisildayacaksin, sacma sapan olagan ustu olaylar olacak, tanri olacaksin ve milyarlarca gezegene sahip olan bir sistemde kucuk bir noktada insan denen varligin sabah ogle aksam taptirmak isteyeceksin, ego manyagi olacaksin. YOHH YIIAAAA der Recep. Yalnız şey var bu topicte Faiz Haram'dır meselesi tartışılıyordu. (son sayfalarda konu alakasız yere gitmiş olsa da) Anladık bazılarınız dine inanmak istemiyor, saçma geliyor vs felan da, bu konu zaten yıllardır söyleniyor paticikte. Saçmaysa saçmadır yani ne biliyim, "din yalandır" meselesi daha ne kadar söylenme ihtiyacı duyulacak onu merak ediyorum. Faiz haram mıdır, değil midir o tartışılsa daha iyi olur diye düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eralp Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 Şu forumda doğru düzgün bir din tartışması göremedim daha zaten. İnananlar kendilerine göre birşeyler açıklamaya çalışıyor, inanmayanlar ise saygısızca ya hakaret ediyor ya da abidik gubidik resimler, yazılar koyarak kendi çaplarında dalga geçiyor. Resmen amerika tarzı kötülüyorsunuz islamı. Doğru düzgün araştırıp, üzerinde bolca düşünüp, okuyup da inanmayanlar gelsin tartışalım lütfen. Lisedeki arkadaşlarıyla gaza gelip inanmayalım moduna giren kişiler mümkünse yazmasınlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Shadow Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 Alseven said: Ya madem oyle, iki satir yazayim 1. Al ilah dan gelir ALLAH, yani araplarda yuceltme kelimesiir Al ilah da tanri demek, yani ozel isim degildir. 2. Muhammedin babasinin adi abdullahtir, bu nedemek yani ALLAH kelimesi muhammed once var 3. Muhammed 40 yasinda peygamber oldu, 40 yasina kadar pagandi. 4. Paganlar ne yapar, oruc tutar, en buyuk put tanrilarinin adi AL ILAH tir, ve bir suru baska putlai vardir. 5. Al ilahin evidir mekkedeki o kara kutu. Allahin evi ya o geyik iste paganlardan gelir. ya bunlar zaten hemen her ateizm sitesinde falan olan şeyler. yani bize yeni ve tutarlı argümanlarla gelmen gerek, hatta SS koymassan direk fake dicez bak:D sen yazmamışın ama bu maddelerin devamıda var, peygamberin o çağlardaki yaşam tarzı ve töreleriyle değilde bugünün aykırılığıyla değerlendirilen cinsel ve ticaret hayatı, arapların cehaleti, türklerin zorla müslümanlaştırılması, peygamberin aslında normal bi arap düşünürü olduğu, haliyle kuranında mısır kütüphanelerinden derleme bi fake olduğu falan filan biton teori yazıyo o sitelerde yani yersen... ama o sitelerde kimse, ispanyadaki katoliklerce katledilene kadar endülüslerin geçirdiği altın çağdan, 1200lerde gelen yıkıcı moğol istilasına kadar ortadoğu-kafkasya-anadolu islam dünyasının yaşadığı bilimsel ve insani gelişmelerden, avrupalıların tamamen loot amaçlı geldiği haçlı seferlerinde, ortadoğudaki gelişmişlik karşısında uzaylı görmüş gibi kalmalarını ve ordan taşıdıklarıyla ortaçağdan kurtulmalarını, veya o zorla islam olan türklerin neden daha sonra 1000 sene bayraktarlık yaptığını falan açıklayamıyor... neden acaba!? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar