Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Faiz Haramdır!?

Shadow

Öne çıkan mesajlar

şimdi bugün olan bi olayı anlatacam, babama abisinden bir miktar miras kaldı. cok büyük bi para değil ama yinede zor günler için gerekir diye nakit tutmaya karar verdik. evde kasamız falan olmadığından haliyle bankaya yatırdık, ancak babam faizin haram olduğuna inanıyor ve bu yüzden vadesiz hesaba koyuyor parayı. buna bi itirazımız yok zaten, ama asıl saçmalık bundan sonra başlıyor.
ben şööle bi fikir getirdim; madem faiz yemem haram diyosun, bari o faizi filistine veya afrikaya falan gönderelim, hiç olmassa bir aileye mutfak masrafı olur dedim. babamında bu fikir aklına yattı sonuçta ne kendisi ne ailesi bu faizden yararlanmıyacaktı. ve de banka sahibi zengine yarayacağına afrikada bi gariban aileye yarıyacaktı bu faiz geliri.
ancak genede bir hocaya veya müftülüğe soralım dedi babam ve istanbul müftülüğünü aradık. olayı anlattık ve gelen cevap şok ediciydi;
FAİZ YEMİŞ OLURSUNUZ! FAİZ HARAMDIR!
hala sinirden ellerim titriyor, bu adamlar değil müslüman insan bile olamaz bence. eğer bunlar din alimiyse ben satanist olmaya karar verdim kardeşim...
Sosyal ağlarda paylaş

çok tartışmalı bir konu faiz olayı. sonuçta haketmediğin bir kazanc elde ediyorsun ama bence dünyada böyle bir sistem varken bunu babanın dediği şekilde kullanmak gayet mantıklı, herkes çatır çutur faiz alio eh bari aldığın faizi yararlı bir işe kullan.
o müftülük kusura bakmasında halt etmiş bence. direk basmakalıp şekilde haram ulan demek, dini ne güzel yorumladıklarını gösteriyor zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi yanlis anlama babani kastetmiyorum o oyle yapmamis da:

Bu dinci serefsizlerin hepsi faiz haram diyip, TL deger kaybediyo diyerekten paralarini dolara cevirip oyle tutuyorlar.

Neden faiz haram diye soruyoruz din hocasina (sonucta paranin deger kaybini karsiliyo vs) iste faiz isleri yuzunden cok insan borclarini odeyemedi batti karisina ailesine zulmetti diyo angut.

Adam faiz ne demek onu bilmiyo daha.
Sosyal ağlarda paylaş

mesela bankanı yatırım için başka bir bankayla değiştiriorsun bankada sana 200 m hariçten peşkeş çekiyor.bu para hem haramdır hemde bi halta yaramaz bi yerden çıkar.benden çıktı.hiç anlamıosun bile.ama insan psikolojisine bakıyor birazda haa o para bana burdan gelmişti emek harcamamıştım böle de çıktı diyebiliosun.nereye çekersen o
Sosyal ağlarda paylaş

Mehmet Âkif, İslam Dinini de en iyi anlayıp en iyi yorumlayan âlimlerimizden birisidir. Bakınız, 1910 yılının ramazan ayında camilerde vaaz eden bazı hurafeci vaizleri dinledikten sonra, Sıratı Müstakim'deki köşesinde -bu çok ilginçtir- şu satırları yazar: "Doğrusu, bu herifleri dinledikçe, gençlerdeki dinsizlik modasını hemen hemen mazur göreceğim geliyor! Eğer dinin ne olduğunu bunlardan öğrenseydim, mutlaka, İslam'ın en büyük düşmanı olurdum."
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...