Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kocaeli Üniversitesi Ders Kayıt Saçmalığı

roket adam

Öne çıkan mesajlar

Selam gençler. İçimi dökmek istedim sadece.

Şimdi efendim bizim rezil ötesi bi web sitemiz var. www.kocaeli.edu.tr adresinden ufak bir göz atabilirsiniz. Bunun bir de öğrenci bilgi sistemi denilen ufak bir kontrol paneli var diğer üniversiteler gibi. Cold Fusion denilen 95 li yılların teknolojisi ile yazılmış, ara sıra hata veren, çöken fakat bu dili bilen kimse olmadığı için müdahale edilemeyen bir panel efendim.

Yine de iş görüyor meret. En azından diğer üniler gibi ders seçemedim ühühü durumu olmuyor, sistem yoğunluktan etkilenmiyor. Yavaşlama falan olmaz genelde. Her neyse.

Şimdi bu üniversitenin bi ders seçim & harç yatırma haftası var. (Geçen haftaydı) Öncelikle ders seçim panelinin açılması için gidip harcınızı yatırıyorsunuz, bankadan veya atm den. Harcı yatırmadan ders seçimi yapılamıyor zaten. Sonra açıyorsunuz ders seçim panelini, meslek derslerini bir bir seçiyorsunuz, ekliyorsunuz listeye. Zaten genelde ortak sınıf olmadığından kontenjan problemi olmuyor.

Dersleri seçtikten sonra danışman onayına geldi sıra. Asıl saçmalık da burada başlıyor: danışman onay için parayı yatırdığınıza dair banka dekontu istiyor. E zaten parayı yatırmadan ders seçim kısmı bile açılmıyor. Ama öyle işte. O hafta götürmek gerekiyor.

Ben harcı perşembe günü yatırdığımdan, cuma günü yaklaşık 7x4 cm lik ufak bir atm fişi için sıcak yatağımdan kalkıp İzmit e gitmek zor geldi. Ek: Birkaç arkadaşıma da sordurmuştum, kadın haftaya da olur demiş.

Okulun sitesinden danışmanımın telefonunu aradım, cevap yok. Diğer telefonunu aradım cevap yok. Okulu arayayım dedim, faks çek istersen dediler. Verdikleri faks numarası ev numarası çıktı. İnternet sitesinden faks numarası buldum, atm fişini altına açıklaması ve ufak bir dilekçe ile faksladım.

Bu hafta okula geldim salı günü, hocaya gittim hocam noldu ders kayıtları diye. Faks hocaya ulaşmamış. Sitedeki telefon numarası da eski numarasıymış ondan haberi olmamış.

Danışman da hayatta gördüğüm en nalet, en kendini beğenmiş, en gözü kalkık kadınlardan biri. Altı üstü uzman mühendis yani, başka bi numarası yok. Teknik resim dersine de o giriyor. Yani mümkün olduğu kadar muhattap olmamaya çalışıyorum.

Geldi bize 2 saat saydı. "BEN KAYIT MEMURU DEĞİLİM, SİZİ Mİ BEKLİCEM, BEN BU ÜNİVERSİTEDE, KOCAELİ ÜNİVERSİTESİNDE ÖĞRETİM GÖREVLİSİYİM, MEMUR DEĞİLİM ÖĞRETİM GÖREVLİSİYİM BEN" diye çemkirdi.

Ders kayıt haftası bittiğinden dekontları kabul edemem dedi. Mazeretli öğrenci kayıt prosedürü uygulanacakmış. Gidip dilekçe yazdık dekanlığa, şehirdışında olduğumdan dekontu zamanında ulaştıramadım, dekont ektedir, ders kaydımın onaylanmasını falan filan diye. Dersler pazartesi başladı, dilekçe 23 te kurulda görüşülüp karara bağlanacak, ondan sonra ders kaydı yapılacakmış.

Gıcık oldum. Okudunuz mu harbi buraya kadar.
Sosyal ağlarda paylaş

Okudum evet ama senin ikinci senen heralde?

Ben de okul açılmadan bi hafta önce harcı yatırdım sonra pazartesi günü gittim. Bi baktım dekontu falan vereceğimiz kadın yok ortada, saat 17.00 olmuş kapamış gitmiş, e biz ikinci öğretimiz ne yapıcaz öyle?

Sonra arkadaşa verdik dekont ve o çıktı nanesini ama o da halletmediyse bi taraflara geldik sanırım. Öyle böyle değil çok değişik olaylar cidden.
Sosyal ağlarda paylaş

Yok 1. sınıfım ben de. Zaten danışman olacak karı da seneye seçmeli dersleriniz olacak, getirip bana ders listesini de imzalayacaksınız sadece dekont değil falan filan dedi.

Çok saçma işler öyle böyle değil. Sakata geldiysen mazeretli öğrenci kayıtları 10-13 şubat arası olması lazım. Onu da kaçırırsan bu dönem yalan olur.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi danışman karısı size haftaya olacak diyor da, bizim danışman karı neden mazeretli öğrenci şeysinden yapçaksınız dedi bize, allahım yarebbim zaten gıcık oluyorum, ajdar gibi "BEN ÖĞRETİM GÖREVLİSİYİM APTAL DEĞİLİM MEMUR DEĞİLİM" deyip duruyor, ayar oluyorum, gıcık oluyorum. kesicem en sonunda.

Alçakgönüllü olmak ne bileyim daha 2 sene önce ne bok olduğunu hatırlamak bu kadar mı zor anlamadım gitti.
Sosyal ağlarda paylaş

Benim muafiyet sınavıyla verdiğim enformatik dersini (inf 101 kodlu ders - son sınıfım ve son dönemim ) bana tekrar vericekler gibi.

İşin tuhafı , benim bu sınava girdiğime dair bir belge ortada yok .Benim bu sınavla hiç ilişkim yok gözüküyor .

Muaf olduğun dersi tekrar veriyorlar be , çıldırıcak gibiyim .

Gaziantep Üniversitesi
Sosyal ağlarda paylaş

Bilgi işlem internette problem olduğunu ve siteye erişilemeyeceğini, yine siteden duyuruyor ya bazen, hasta oluyorum sdfsdf.

Bir de geçen [email protected] adresine atılan tüm mailler, kocaeli.edu.tr uzantılı tüm mail adreslerine forwardlanıyordu. Açtım baktım mail adresimi, "hocam büte giremedim kalır mıyım," "hocam 5 puan daha lazım", "bilgi işlem iftiharla sunar" falan gibi saçmasapan mailler gelmiş.

BİM harbi kral bizde yani, ayık gezmiyorlar herhalde sdfsd.

Gerçi balon un halini görünce şükrettim şimdi.
Sosyal ağlarda paylaş

Yok ben gitmedim, üşengeçliğim sonum olacak sanırım bir yerde. Hala "Henüz dilekçeniz danışmanınız tarafından ONAYLANMAMiŞTiR." diye yazıyor ders programı şeysinde, arıyorum açan da yok. Fakat dayanamadım yine açtım üç arkadaşıma sordum adamlar haftaya oluyormuş dediler.

Sen hallettin mi roket. (böyle kısaltmalar da garip oluyor ama neyse yani xD) ?
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de Kocaeli'deyim ama bizde dekont gerekli değil, en azından bizim danışman almıyo (bilgisayar mühendisliği 3. sınıfım). Trabzonlu bi arkadaş Trabzon'daki ailesine harcı yatırttı, dekontsuz kayıt yaptırdı. Ben de dekont falan vermedim.
O dekont uygualaması çok saçma. Harcı yatırdıktan sonra ders seçim sayfasının açılması demek, kurulu olan o sistemin çalışıyo olması demek zaten. Dekont istemeleri hikaye.
Aynı şekilde, ders seçimini hocaya onaylattıktan sonra sayfanın 3 tane çıktısını alıp danışmana imzalatmak ve birinin sende kalması olayı da saçmalığın daniskası. Dersleri onaylayan kişi zaten danışman olan hocanın kendisi. Onun sicil numarasına sahip olmayan biri onaylayamaz senin ders seçimini. O halde niye uğraştırıyosun öğrenciyi, okula getiriyosun sabahın köründe?
Kısacası, tamamen evde oturarak ders seçimi yapılabilcek bi sistemimiz var ama kullanmıyolar. Düşün artık, danışman hoca bile diyo böyle bi sistem mi olur, çok saçma diye.
Yapacağın şey, değerlendirme anketini doldurup iyice giydirmek okula, bürokrasinin işleyişine. Ayrıca aldığım duyumlara göre birileri artık harkete geçecekmiş. Öğrencilerin sıkıntılarını dinleyecek bi grup kuruluyomuş öğretim görevlilerince. Tüm okulu kapsayacak bi olaymış :)
Sosyal ağlarda paylaş

iyi de caner ilk 2 sene zaten ders seçemiyorsun okul sana veriyor standart olarak,

bizin iletişim fakültesinde de danışman hocamız tatilinizi bölmeyin,ben hepsini onaylayacam tatilden sonra getirin dedi gelmedik bizde.A2 İngilizce dışında hepsine kayıtlıyım onu da dekontu götürünce birlikte açacağız işte sınıfı geçtik mi geçmedik mi danışman hocamızın elinde yokmuymuş neymiş galiba sınıftan biri anlattı.

Bugün gidip verecem dekontu tüm derslerde kayıtlı olacağim direk,
Sosyal ağlarda paylaş

balon said:
Benim muafiyet sınavıyla verdiğim enformatik dersini (inf 101 kodlu ders - son sınıfım ve son dönemim ) bana tekrar vericekler gibi.

İşin tuhafı , benim bu sınava girdiğime dair bir belge ortada yok .Benim bu sınavla hiç ilişkim yok gözüküyor .

Muaf olduğun dersi tekrar veriyorlar be , çıldırıcak gibiyim .

Gaziantep Üniversitesi

Gıda mühendisliğiyle alıyorum dersi , okulun bana son sınıf hediyesi .yeni kızlar , yeni hayatlar hehe
Sosyal ağlarda paylaş

DarKRideR said:
iyi de caner ilk 2 sene zaten ders seçemiyorsun okul sana veriyor standart olarak,
bizin iletişim fakültesinde de danışman hocamız tatilinizi bölmeyin,ben hepsini onaylayacam tatilden sonra getirin dedi gelmedik bizde.A2 İngilizce dışında hepsine kayıtlıyım onu da dekontu götürünce birlikte açacağız işte sınıfı geçtik mi geçmedik mi danışman hocamızın elinde yokmuymuş neymiş galiba sınıftan biri anlattı.
Bugün gidip verecem dekontu tüm derslerde kayıtlı olacağim direk,

yok abicim işte. bizde de seçilecek zorunlu dersler standart, direkt bizim bölümden 2. dönem için seçmeli ders yok. ama işte bizim danışman hocamız sizinki kadar zeki değil maalesef.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...