Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Flight Simulator X

senko

Öne çıkan mesajlar

SeaGle said:

Az önce Bursa Yenişehir'den Sabiha Gökçen'e indirdim. Ama indirmeyi yapamadım ya sdfg

Nerede ne kadar alçalacağımı bilmiyorum. Fazla alçak girdim hızlı indi kaza yaptı.

Ben de yavaşlamayı çözdüm gibi. Motoru baya bi düşürüyorum flapları da açıyorum süzüle süzüle iniyo uçak. Pisti karşıdan görmeyi becerebilsem güzel olacak. Missionları tamamlayınca kasıcam chart falan hazırlayıp öyle adam gibi uçmaya
Sosyal ağlarda paylaş

Abi pistin doğrultusunu tutturmak çok kolay. Hani seni piste yaklaştırıyorlar ya kuleden gelen heading komutlarıyla. En son ILS ile ilgili birşeyler diyor falan ineceğin havalimanıyla bağlantı kuruyosun. İşte orda map ekranını açıcan. İneceğin pistin üstüne tıkla (ineceğin pist burda yaklaştığın taraftaki zaten) orda açılan pencereden ILS değerlerini alıyosun. Frekansı alıcan o değerler arasından.

Geliceksin radio paneline, orda com1 düğmesi var. Onun altında nav1 var. Alıcan Nav1'e. Daha sonra sağ taraftaki ekrandan gireceksin o ILS değerlerinden okuduğun frekansı. İki ekran arasında change tuşu var tıklıycan sağa girdiğin değer sola geçecek. Sonra dön ana panele. Otopilot tarafından nav/gps i nav a al. Sonra ILS düğmesini aç. Flight direction açık olucak. En son app yazan approach düğmesini tıklayıp otopilotu aktif ettiğin anda pist doğrultusuna sokacak seni ILS. Dümdüz olucaksın zaten ondan sonra al kontrole hiç sağ sol yapmadan sadece dikey kontrolü sağla. İniyosun zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

İşte ben dün gece uçarken kuleye havaalanı nerde ben buraları bilmiyorum dedim saat 9 yönünde falan dedi ama ineceğim pistin başlangıcını ve o headinge nasıl ulaşacağımı söyletmeyi beceremedim. Radyo konusunda da noobluk var sanırım, neyse olcakyavaş yavaş :)

Ben bi ara buradaki bütün tuto niteliğindeki yazıları bilgisayara kaydedeyim de zaten öyle bi oynayayım =D
Sosyal ağlarda paylaş

Benim cuma statik finalim var. Şimdi bakmam lazım ona, daha sonra katılırım.

BU arada otopilot a yüksekliği giriyosun ya. Attitute hold u aktif edicen. Bide şey var yanında ivme olayı var. Mesela 5k feet desin 3 e ayarladın yandaki ivmenin eksi 1800 e falan gelmesi lazım ki insin. İstediğin irtifaya ulaşınca 0 oluyo ivme
Sosyal ağlarda paylaş

Yine her sefrinde free flight'a gireceksin sonra company manager kısmından uçak alacaksın bi tane, hazır uçağın varsa da işte fspassenger flights diye bi seçenek var oradan 2 seçenek var load current airplane ve select airplane gibi. Firmana at uçağı seçeckesin sonra istediğin havalanına gidecek uçark. Daha sonra işte nereye yolcu götüreceksin ne tip yolculuk falan ayarayacaksın. Ayrıca help kısmında açılışta çıkan bi şey var onu açıyo. Orada anlatıyo ne yapman gerektiğini
Sosyal ağlarda paylaş

@toggie,

abi uçağı seçip herşeyi ayarladıktan sonra fspassengerx sekmesinden start flight ı seçeceksin. Ama seçmeden önce ctrl+nokta ile parking breake leri aç. Sonra start flight de, işte uçağın %kaçı doluyor fala gösteriyor. Sonra yolcuları dolduruyosun uçağa. Kargoyu da yüklüyosun. Yükleme yaparken uçak resminin ortasında bi yaylı yük işareti var. Orda ok ortadaki çizgide duracak. Ortadaki çizgi de uçağın ağırlık merkezi. Yüklemeleri ona göre yap, öne arkaya eşit momentle yük dağıt fln.

Max loading i de aşma bu arada sol yanda çizgi var görürsün zaten yükledikçe artıyor.

Sonra set bilmemne var ordan destination seçiyorsun. Uçuş süresini seçmene gerek yok. Sonra da ok deyip gogo.

Sabit irtifaya geçtikten sonra ekrandaki küçük mavi simgeden yemek falan dağıt. Tabi bu büyük uçaklarda oluyo, crew olması gerekiyor sanırım. Küçüklere de crew alabilirsin sanırım da kurcalamadım onu henüz. İşte memnuniyetleri falan çıkıyor +puan ekleniyor.

Öyle şeyler.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...