Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Boşa konuşmuyoruz bu adam hepimizden müslüman diye

balon

Öne çıkan mesajlar

odiflame said:
CHP’li Sefa Sirmen, 1993 yılında hacca giden Kocaeli’lere Kur’an-ı Kerim dağıttı.
Bitmedi.
Ardından 1994 yılında Belediye Başkanı adayıyken yine halka Kuran’ı Kerim dağıttı.
Bugün tüm medya “Her mahalleye bir Kur’an Kursu” konusunu tartışıyor.

Yeni bir şey mi yani şimdi bu?
Biraz hafızalarını ve bilgilerini tazeleseler, bu olayın hiç de yeni olmadığını görecekler.
Yani biraz emek harcasalar...

Odatv.com

6 Şubat 2009

Evet yeni bir şey hiç değil , her seçim zamanında acizliklerine , iki yüzlülüklerine fazlaca şahit olduk aslında.Hacca giden'de kuran yokmuş Kuran dağıtmış.Allah razı olsun.

Neymiş ? 94 yılında belediye başkan adayıyken Kuranı Kerim dağıtmış .belediye başkan adayıyken yani .

Yok çarşaflıları alıyorlarmış partiye , yok din bizim de dinimizmiş .Din sizin mi değil mi onu allah bilir ama o Kuran kurslarını size açtırmayız diye mitingler yapıp çığıran , imam-hatipler kapansın diye cıngar çıkaran , şerefsiz şerefsiz bu yurdun insanını dışlayıp da ninja falan diye lakap takan ,yok yol vermem ben bunlara çünkü bunlar insan değil hayvandır diyen, senin yoldaşların değil miydi ? Allaha dümdüz saydıran insanlar direk tövbe mi etti cümbür cemaat.

Ne diyelim , allah mübarek etsin .allah daimi etsin .Gel ne olursan ol yine gel.Ama bin kere tövbeni bozma , artık devir değişti, dışlarlar seni.Aciz kalırsın böyle ,süründürürler.
Sosyal ağlarda paylaş

hayır o değil de chp yapınca (hep beraber ortak fikrimiz) seçim yatırımı oluyor da

akp yapınca nedne bazı arkadaşlar bunu halka inmek, halkın sorunlarını dinlemek olarak kabul ediyor?

yani yarın öbürgün chp "üni'de türbana özgürlük verecez" dese bunu da seçim yatırımı, acizlik olarak mı göreceksiniz, hani akp yaptığında demokratlık olmuştu da o bakımdan soruyorum?
Sosyal ağlarda paylaş

Sorunun cevabı kendisinde sg-1. Ben gerçekten mi öyle yoksa siyasetmi yaptıklarını tam bilemiyorum , içlerinde samimi olanlar olabilir.

Fakat akp yaparken , rejim düşmanları , şeriat getirecekler , laikliğe karşı eylemler ve arkasından kapatma davası geliyor.

Ama bir anda chp seçimlerden önce u dönüşü yapıyor. E bu yüzden işte.

Sen dün a dediğine bugün b dersen insanlar ne düşünürse , chp hakkındaki yorumlar da öyle oluyor malesef. Bukadar çözümden yana , insanların dinine saygılılarsa başörtüsünün üniversitelerde serbestliği ile ilgili yasa çalışmalarında fikir beyan ederlerdi. Tek bir fikir bile beyan etmeyip komple bunu siz yapıyorsanız olmasın mantığı ile hareket ettiler herkes gördü bunu.

Bu yüzden sahte diyor insanlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Baykal efendinin bunları kıvırtmak, oy toplamak için yaptığı %95 gibi büyük bir ihtimal zaten de, şöyle birşey de var; adam zorla ve karılıktan da olsa doğru şeyler yapmaya başlıyor. İmam Hatip'ler, Kuran Kursları kötü şeyler değil ki? Önemli olan bunların ayarının bozulmaması, dinin halka abuk subuk yasalarla diretilmemesi, laikliğin ve inancın ayrı ayrı korunması.

Karşı durunca CHP dinsiz oluyor da, belediyeleri aldıkça içki ruhsatlarını kırpan, türbanı serbest bırakmaya çalışan AKP aynı şeyin daha beterini ters istikamette yapmış olmuyor mu? Bütün bu kutuplaşmanın sebebi Erbakan/Fethullah ve türevlerinin senelerdir yaptığı aşırı dincilik değil mi? (Dinciliği de sırf millete yapıyorlar zaten, kendilerine gelince avuç avuç yolsuzluk maşallah, burası yeri değil tabi bunun şimdi.)

Yani özetle "her mahalleye Kuran Kursu açacağız" mı daha oy toplayıcı mantıksız bir öneri, yoksa halka çamaşır makinesi bile dağıtıp "müftüden hakim, mühendis, doktor yapacağız şukela olacak" demek mi?
Sosyal ağlarda paylaş

sg-1 said:
yani yarın öbürgün chp "üni'de türbana özgürlük verecez" dese bunu da seçim yatırımı, acizlik olarak mı göreceksiniz ?

Evet ? Akp yapmayı denemedi mi ? hani cıngar çıktı , yok anayasa mahkemesi hayır dedi, aman şeriat elden gidiyor , gericiler falan dendi , üniversite rektörüleri toplandılar falan aman şeriat geliyor falan .

Şu an gündemimizde böyle boş şeylerle mi uğraşıcaz falan diye geçiştirilmeye mi çalışılmadı ? komik komik şeyler.

Chp'nin seçim vaatleri neymiş ve neyi tutturmuş onu merak ediyorum ben ? Yahu kadıköy belediyesi'nin kadıköye bağlı bir yerde oturan bir arkadaşımız icraatlarını saysın yıllardır bana . Ne yapmış yani bu adamlar, insanların hizmetleri için oy atacaklarını düşüneyim bir an ; bu adam kadıköy için ne yapmış.

Kadıöy belediyesinin cami açmayın kardeşim demelerini biliyoruz göztepede insanların cuma namazındaki dışarı taşma hallerini gördükleri halde . Böyle kafa yapıdaki bir adamın , dinle ilgili her hareketi "aman gericilik yobazlık " falan diye tepki veren kafa yapısının , sen "üniversitede türban'ı serbest bırakıcaz " demesinde samimiyeti nerden bekliyebiliyorsun ?

Ha şu noktada bana gelip desen haklısın . Ben bir akp'liden seçim vaadi olarak sahillerde içki içilmesine izin vereceğim demesini samimi bulmam .Buna hakları var mı ? yok .
kömür dağıtıyor bu adamlar seçim vaatleri olarak , doğru mu ?
evet.yaptıkları ? yanlış evet.

doğalgaz indirimi yaptık diyorlar , yemezler evet.güzel.

Ama şunu hala anlayamdınız ki , bu adamlara oy atmaya sebep ne doğalgaz indirimleri , ne kömür dağıtmaları .Bu ülkede müslümanlar fazla , üzgünüm ama Chp'nin dini olaylara karşı duruşu direk biz Allah düşmanıyız ekseninde.

Akp'ye gelirsem de şunları söyleyebilirim . Akp'nin özellikle ikinci kez iktidar olduktan sonraki dönemini ben beğenmiyorum .
Fakat yerin dibine batırılacak kadar da kötü değiller .

Yolsuzlukları azalttılar , ama daha da azaltmak zorundalar.Eli taşın altına götürüyorsan işini tam yap .

Burda akp avukatlığını yapmam ve yapmadım hiç bir zaman .Siyasi oluşumlardan ziyade toplum şuuru ve toplumun hareketi benim için fazlaca önemli. Başka arkadaşlarında kavraları gereken bence akp , chpden ziyade bu anlayıştır.Toplumdan birileri olmak .

Sonuç olarak şunları söylemek istiyorum , sizler kendilerinizi her şeyden haberdar , bu ülke bi boktan anlamaz yazıklar olsun politikasıyla ciddi olara düşündüğünüz ve bakış açınızı buna yönlendirdiğiniz sürece , ayrıca insanları dışladığınız sürece ne seçim alırsınız ; ne iktidar olursunuz , ne bu devlet için bir hizmet yaparsınız .Kendi çapınızda takılır gidersiniz .Ha insanları kendinize inandırmanız için de yiyeceğiniz kaç fırın ekmek var artık bilemem .

@Baggio: bebeğim en son senle bir kredi kartı mevzumuz vardı orada görüşmüştük ,orda şuursuzca atıp tutuyordun bir şey bildiğini iddia ederek , paticiğe rezil oldun . Ben sana itimat etmiyorum =(

Dil bilme konusu için de ;
emin ol ben Türkçeyi de İngilizceyi de Arapçayı da senden iyi bilirim .
Sosyal ağlarda paylaş

Medyanın tam bağımsız olması gerektiği savunmayan ve dün akp yi iktidara getiren doğan medya grubunun an itibariyle çıkarları ters düşüyor diye anti akp türü yayın yapmasından kafası karışanlar biraz kafasızdır.Halkın talep etmesi gereken şey kafalarının birilerinin çıkarları uğruna allak bullak olmasının engellenmesi ve ortamın gergin olmasını sağlayan ve sonuçta çıkarı baz alan yayın kuruluşları değil doğruyu yalnızca doğruyu baz alan objektif medya kuruluşları olmalıdır.
Sosyal ağlarda paylaş

sg-1 said:
yani yarın öbürgün chp "üni'de türbana özgürlük verecez" dese bunu da seçim yatırımı, acizlik olarak mı göreceksiniz ?

niye akp yi öyle görmedik mi? sg-1 çok fanatiksin hocam. laf sokmak fln değil yanlış anlama. çoğu zaman yerinde tespitlerin var fakat, chp vs akp olduğunda fazla fanatiksin
Sosyal ağlarda paylaş

balon said:
@Baggio: bebeğim en son senle bir kredi kartı mevzumuz vardı orada görüşmüştük ,orda şuursuzca atıp tutuyordun bir şey bildiğini iddia ederek , paticiğe rezil oldun . Ben sana itimat etmiyorum =(

Dil bilme konusu için de ;
emin ol ben Türkçeyi de İngilizceyi de Arapçayı da senden iyi bilirim .

Nerede rezil oldum, bir hatırlat bakalım boş keseden atana kadar. Eminim "ay şimdi kim uğraşacak" tarzı bir cevap vereceksin tabii :p Bildiğini belli etmedikten sonra bizim anlama şansımız yok, bilgisini kullanmayan bilmeyenden daha şuursuzdur. İvediksel hitaplarla cevap vererek seviyeni belli ediyorsun zaten.

Algıda seçicilik yapmayalım bir de, bütün mesaja cevap vereceksek verelim. İşiniz gücünüz koftiden başbakanınız gibi kavgacı sözler söylemek.
Sosyal ağlarda paylaş

balon said:

Yok çarşaflıları alıyorlarmış partiye , yok din bizim de dinimizmiş .Din sizin mi değil mi onu allah bilir ama o Kuran kurslarını size açtırmayız diye mitingler yapıp çığıran , imam-hatipler kapansın diye cıngar çıkaran , şerefsiz şerefsiz bu yurdun insanını dışlayıp da ninja falan diye lakap takan ,yok yol vermem ben bunlara çünkü bunlar insan değil hayvandır diyen, senin yoldaşların değil miydi ? Allaha dümdüz saydıran insanlar direk tövbe mi etti cümbür cemaat.

Ne diyelim , allah mübarek etsin .allah daimi etsin .Gel ne olursan ol yine gel.Ama bin kere tövbeni bozma , artık devir değişti, dışlarlar seni.Aciz kalırsın böyle ,süründürürler.

Öncellikle şunu belirtmek istiyorum ki ninja geyiğini chp ortaya çıkarmadı tamamen halk ortaya çıkardı bunu. Chp'nin her hangi bi insanı dışladığı aşağıladığı, siz hayvansınız falan dedikleri de olmadı bunu da nerden çıkardın merak ettim...

Açıkcası Chp'nin bu yaptığını bende oy almak için yaptığını düşünüorum ama balon bu senin dediğin gibi dinsiz olmakla alakalı bi durum değil. Türbanlıların üniversiteye girmesi ve kuran kursu açılmasına karşı olmak miting yapmak dinsizlik değildir.

Açıkcası 21. yy.'a gelmişken kuran kursudur vs.dir bana o kdr saçma geliyor ki. Bütün camilerde zaten kuran kursu verilirken akp içinde chp için de kuran kursu açıcaz vs. lafları cidden saçma geliyor. Kuran zaten evrensel olduğu için öğrenmek için kursa ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum bile ben, öğrenmek isteyen açar okur.

Türbanlıların üniversiteye girmesi de ayrı bi saçma. Dini bi simgenin bi eğitim alanına ya da kamu alanına sokulması saçma bi olay.

Ayrıca türbanlıları dışlıonuz vs. demişsin balon arkadaşım ama farketmedin sanırım ama asıl aşırı dinciler açık insanları dışlıyorlar. Siz tuttupta başı açık kadınlara vayy o.. vs. dedikten sonra asıl biz dışlanıoruz ühühhüü demenin mantığı yoktur.
Sosyal ağlarda paylaş

Kuranı okumayı sadece arapça okuyup okuyup, sonra yerine kaldırmak olduğunu düşünenler oldukça bu vaatler daha çok oy toplar. Mis gibi türkçesi var aç oku anla işte ne diyor diye. Böylece dinini kullanarak seni sömürmek isteyen insanlara kanmazsın en azından. Ha sonra isteyen arapçasını da ögrenir, orjinal dilinde de okur.
Sosyal ağlarda paylaş

@horican, baloncan, akplilerin dün a deyip bugün b dediği çok şey var, teker teker saydırtma şimdi bana onları, yutub bunlarla dolu. ama onlar süper bir şekilde gelişerek değişebiliyorken chp'nin de politikalarında biraz esnetme yapabiliyor olma ihtimali niye sizde ve hele de başbakanda böyle bir coşkun tepki yaratıyor, onu anlamıyorum.
Ben akp'lilere de sahte diyorum, chplilere de, ama siz nedense işinize gelene kırk katır, gelmeyene kırk satır veriyorsunuz, halbuki ikisinin de yaptığı aynı şey.

(ha bi de akp yolsuzlukları azaltmış kısmında çok eğlendim baloncan. devletin malı deniz yemeyen domuz çeşmesinin altından eskilerin kovasını kaldırıp kendi kovasını koydu, doldurmaya devam. nedense 5-6 yıl öncenin yolsuzlukla mücadele edebiyatını yap(a)mıyorlar artık. kimsenin çeşmeyi kapamaya da niyeti yok maşşallah)

@greeny, benim nerem chpli yav, hayatımda chp'ye oy vermiş değilim, martta da vermiycem gibi gözüküyor. atatürkçüyüm ben, chpli olmamın imkanı yok. ben burada sadece aradaki ikiyüzlülüğü göstermeye çalışıyorum. sen de benim hakkımda yorum yapacaksan yazılarımı okuyup da yap.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya moderasyondan özür dileyecem, belki de bunu özelden yapmam daha doğru olur da aramızda eskiden beri konulara sazanlama gelip "hart , hurt, budur lan" edalarıyla çok bilmişliklerini gösteren bir kaç arkadaşa son postumu arz ederim .Beni sidik yarışına zorluyorlar üzgünüm.

@Baggio: Bu burdaki ukelalığına ve bütün çok bilmişlik tavrınla rezil olmana karşı efendice tepkim. Çok biliyorsun diye atlıyorsun ama fail.

@Cons : Bir vatandaşı ne şekilde olursa olsun ayıran adamın hakkı, çarşaflıda olsa bunu yapan , sarı çizmeli mehmet ağa'da olsa kal'a alınmamaktır , dışlanmaktır .Sana da en efendi bu kadar cevap verebilirim yersen .

@Lathspell : fikirlerini olgunlaştır , bir 30-40 yaşındayım havanı hissettir bana , buraya özgüveninle buyur yaz , tartışırız .Deneriz yani , öyle çocuklaşmam ben merak etme.

@Horrible: Chp 'deki telefon skandalını ve orda söylenenleri bir hatırlatırım sanada.Herkesin dini kendine , dediğim gibi ben kimin neye inandığını bilmem , herkesin inancı kendine .ama telefon skandalını hatırlatıcam sana, bu yüzden ve bunlarca türlü nedenden dini sahiplenmede bana samimi gelmiyorlar . İnancınıda kimsenin sorgulamam , banada kalmamış bir şey .

Özetliyeyim eski postlarımdan. Ben kendi halimde biriyim . Elbette ki partilere oy atıyorum ama bir şeyci değilim.Siyasetinde ne halt olduğunu biliyorum , kimseyide dürüst bulmuyorum ama herkes gibi birini birine tercih ediyorum .Benim olayım budur . Kişisel polemiklerlede iyice insanlarla ayrı gayrı düşmekte niyetim değildir , taban tabana zıt olduğum paticikten de nice arkadaşım vardır .Beni bilen bilir .

Bundan sonraki postlarım da bu yönde olacaktır .Birisinin bir problemi varsa da benle , ömyle halledilir , aşılır. İyi geceler , tatlı rüyalar .
Sosyal ağlarda paylaş

balon said:

o mitinglere ben de katıldım. imam-hatip'ler kapatılsın. doktor mühendis olmak isteyen okulunu okusun. alayınız ninja. yol vermem ben size çünkü alayınız senin gibi hayvan.

ayrıca şerefsiz sen ve senin ailen gibi haysiyetler. ben ve benim ailem gibi halk partili insanlara şerefsiz dersen derinide yüzerim ben senin.

yemişim tövbe'yide. iktidar olmadıkça sizin yaptığınız halkı uyuşturmayı yapamayacağını fark eden chp, yine sizin gibi din'i sömürüyor. çünkü din'in insanların afyonu olduğunu fark etti. allah için oy ver diyince, ülke için yapabileceklerinden fazla oy alabileceklerini fark ettiler. refah, huzur demek yerine allah, peygamber diyip 1 yerine 5 oy alabileceklerini fark ettiler. aynı şeyleri diyip akp insanları atatürk'ten, askerden, eşitlikten soğutabiliyorken, chp aldığı oylar sayesinde insanlara neyin ne olduğunu gösterebilecek.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...