Esh Mesaj tarihi: Mart 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2009 DynamicK said: haftaya alıyorum bende beleşe alıcam tabi =) inş memnun kalırım bele$e derken? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Mart 1, 2009 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2009 vodafone uk dan alcam ayda 25pound 600dk telefon görüşmesi sınırsız mesaj 18 ay kontratlı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mart 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2009 Nokia OVI download Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mart 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2009 yurtdi$in daki kontratlar imba tabi. ama yine de bele$ degil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mart 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2009 Experimental multitouch Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Mart 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2009 Hassaslık ve multitouch işlerine de eğildiklerine göre gelecek firmwarelerde, ya da en kötü ihtimalle 5800'dan bir sonraki modelde iyice tarumar edecekler iPhone'u :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Mart 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2009 bir iphone sahibi olarak geçen gün arkadaşımın elinden 5800'ını zorla (yumruk aparkat ve bilimumları sayesinde) aldım (hatta çaldım desek daha doğru) ve karıştırmaya başladım=) ilk olarak 5800 teknoloji olarak iphoneun çok gerisinde onu söylemem gerek. muhakkak nokia firmwareler sayesinde baya geliştirecektir 5800'ı fakat hani "potansiyeli yok" denir ya. işte ondan. bir kere iphonela karşılaştırdığınız zaman çok küçük bir ekranı var. (gerçi ölçmedim ekranını) fakat parmakları büyük biri olarak çok rahatsız kullandım telefonu. diyeceksiniz ki "ordaki pena (kalem de olabilir) ne iş görüyor onu kullansana". bir iphone kullanıcısı olarak ikisini de kullanmayı reddettim tabi ki=) ikincisi kalınlığı. afedersiniz ne kadar "takoz" (kalınlık açısından. no offence) bir telefon? hele telefonla gelen kılıfımtrak delikli şeyi de geçirdiyseniz iyice kalın oluyor. açıkçası benim kot pantolonumun içine soksam sokağa çıkmaya korkarım. neyse fiziğini geçelim aletin. menüler. iphoneun menü geçişlerine alıştığımdanmıdır nedir bilinmez menü geçişleri çok rahatsız etti beni. tutup aşağı çekiyorum sağdaki kaydırıcıyı, takıla takıla iniyor. herhalde firmwarelerle düzeltecektir bunları nokia. düzeltmeli. ama bir olay var ki şapka çıkardım. whiteboarda hesaplamak istediğiniz şeyi yazıyorsunuz elinizle, o hesaplayıp cevabını size veriyor. gerçekten pratik. kısacası telefonda potansiyel yok değil. var. ama tüm potansiyelini kullansa bile iphone ayarına yetişebileceğine inanmıyorum. iphonedan fazla satabilir. böyle birşey olursa üzerindeki "Nokia" ambleminden başka birşey değildir sebebi. belki sonraki modelde iphone ayarına yetişir. ama o modele kadar yeni iphone çıkarmış olur herhalde Steve Jobs. edit: bu yazıda kesinlikle fanboi'luk yoktur. nitekim ben elimdeki iphonedan baya bir hayal kırıklığına uğramış ve taksidinin bittiği ilk ayında blackberry alacak bir insanım. tabi hayal kırıklığım da başka bir yazının konusu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Mart 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2009 Bu telefonun iphone killer olarak piyasaya sürüldüğüne inanmıyorum açıkçası. Birincisi arada büyük fiyat farkı var, birisi 850 ye satılırken diğeri 1450 ye satılıyor. 1.5 kat fiyat farkı var neredeyse. 5800, iPhone'dan daha iyi bir telefon değil, o bariz. Ama kullanım amacına göre tercih edilebilecek hoş bir telefon bence. Beni de en çok kalınlığı rahatsız etti, kot pantolon cebine koyunca kot yırtılacak neredeyse. Ovi inst. yüklüyorum hemenç Ayrıca yazılım yükleme cdsinin de applecılara nispet yaparcasına 8cm olması da gözümden kaçmadı. Biliyorsunuz apple bilgisayarlarında slot yüklemeli sürücü kullanıyor ve 8cm lik cd taktığınızda alamıyor alet sdfsdfs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Mart 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2009 Ters düşünüyorsun gibi? Ya da en azından eksik belirtme olmuş. En önemlisi Symbian'ın hantallğını çözmüş adamlar, varsın menüleri 5ms'de değil de 20ms'de tepki versin, S60v3 kullanmış biri olarak baya baya hızlandığını söyleyebilirim yani. E zaten iPhone'un hız, touchscreen iyiliği ve incelik dışında herhangi bir üstünlüğü yok. Bluetooth, MMS, ön kamera, video çekimi vs. gibi bir sürü günümüz Smartphone default özelliklerinden yoksun. Pilinin bile çıkaramıyoruz, dosya sistemi son kullanıcıya açık değil, iTunes eziyeti var (5800 drag&drop), her çıkacak programın Apple'ın hem ticari kaygılarından hem de kod olarak onayından geçmesi gerekiyor, dolayısıyla bu eksik özelliklerin neredeyse hiçbirini JB ederek bile karşılayamıyorsunuz. Bunlara rağmen de 1.5 katı fiyatı var üstelik. Eskiden diyorduk çeşitli modellerle kıyaslarken, "iPhone çok parası olana uygun olabilecek, hızlı, günlük kullanım telefonudur" diye. Bu 5800 o kıyasladığımız modellerden amaç, teknoloji ve sınıf olarak daha üstün ve iPhone'a daha yakın olmuş, hem de çok daha ucuza. Nokia'nın bunu daha fazla cevapsız kalmamak adına biraz hızlıca çıkarttığını ve ilk dokunmatik telefon tecrübesi olduğunu da unutmamak lazım, zamanla firmware ve yeni modellerle çok daha iyi işler yapacaklardır muhtemelen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Mart 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2009 Ben şahsen daha iyi bir telefon olduğuna katılamıyorum maalesef. En hızlı symbian telefonlardan biri olmuş evet, ama yine de kullanım kolaylığı bakımından kesinlikle iPhone'a yaklaşamıyor. Ooo hacı symbianmış bu her türlü programı yükleriz diye düşünecek arkadaşlar da fazla sevinmesin, çünkü programlarda aşırı derecede sorun çıkartıyor. Yüklediğiniz programın mutlaka s60 v5 için tasarlanmış olması gerekiyor. En basitinden, sabit çözünürlükle çalışan grafik ağırlıklı programlar (oyun), kullanımı joystick'e endeksli bazı programlar hiç çalışmıyor alette. O yüzden program zenginliği diye bi olaydan bahsetmek zor şu an için. Ek: Kullanıcı dostu falan değil abicim bu, bi yazılım güncellemesi yapıcam diye 1 saattir uğraşıyorum. Havadan yapamadık, yazılımı hata veriyor, ne yapıcam bilmiyorum ki. iPhone gibi indirsek sonra atsak içine olmuyor mu illa aracı program mı kullanıcaz yani Şurada çözümü buldum. O kadar absürt ki, http://discussions.europe.nokia.com/discussions/board/message?board.id=swupdate&thread.id=21237&view=by_date_ascending&page=3 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mart 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2009 agalar, bu alet parasina gore gayet de i-phone killer. N97 cikinca yazin, ona gore de bi kar$ila$tirma yaparsiniz. ayni fiyatlarda olacaklar cunku. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Mart 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2009 Allah nokianın belasını versin bu kadar söylüyorum. Telefon-bilgisayar arasındaki en hayati işlevi (firmware update) yerine getirecek yazılım bu kadar mı kötü olur bu kadar mı gerizekalı olur. Sonunda bir çözüm buldum, ama update ederken bir sorun çıkarsa elimdeki telefon emanet (hem de çok sakat bi yerden emanet) olduğundan tam anlamıyla anteni tutmuş olacağım. Şimdi update başladı yarıda kesilirse... yandık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mart 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2009 ya sacma salak buglar var telefonda, butun bu buglari ilk defa kullanilan symbian v5 e bagliyorum. 16gb kartlar kullanirken corruption oluyomus bol bol mesela. kimse kullanamiyor o nedenle deniyor. Telefonun ergonomik bi sorunu daha ortaya cikti, sag ust kosesi kronik olarak gevsiyor ve cok ince bir aciklik olusuyor. Goz gormuyor ama boktan bi$i. Bende absurd bi sorun daha cikti. Mesaj geliyo mesela, aciyosun. unable to access memory card. messages will be stored in phone memory diyo ve telefon hafizasina kaydediyo. (sorun cozuldu: usb connection mode u mass storage yapinca oluyo bu) bunu gunde 1-2 yapiyo mesela. bi forumda sorunun memory card in iletken kismindan kaynaklandigini ve silgiyle silersem sorunun gececegi yaziyordu. Yaptim, su ana kadar hata vermedi mesela. Ama komik bir cozum eger dogruysa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mart 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2009 bende pc senkronizasyonu mukemmel mesela. Cok rahat update edip program yukluyorum. ama ovinin baska bir ozelligini kullaniyorum dersem yalan olur. genelde karti acip albumleri resimleri falan oradan manuel olarak aliyorum ya da kopyaliyorum. biraz eski kafaliyim sanirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Mart 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2009 O tarz süslü püslü telefondan resim alalım oley tarzı programların bi işe yaradığı yok zaten. En pratiği hafıza kartı gibi direkt klasörden girip almak. Hadi buglar tamam orada burada olur da, firmware updater'da bug olur mu yaa, böyle saçma bir mantık görmedim. Olur da brick olursa bu alet, inceleme yerine 1 sayfalık koca bi tuğla resmi, bir de Nokia sağolsun yazdıracağım direkt, kendi kendini imha eden telefon. Hayır bak iphone gibi böyle tuşla full sıfırlama olayı olsa, bu kadar heyecan olmayacak, en kötü ihtimalle 0 moda alıp eski fw yi atacağız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 hard reset de #7705## miydi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 FW update'da sorun çıkarsa, brick telefonda onu nasıl yazacağımızı da söylersen sevinirim çünkü lazım olabilir. Sonuç: inanılmaz stresli geçen birkaç dakika, ve v20 li 5800. Allah nokyanın belasını versin ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 OVI yi de minimal yukledim zaten, boyle sadece installer updater falan var ne photo ne music ne maps.. hicbiri pratikte ise yaramiyor. belki maps yarayabilir de 1 kere cekiyosun yetiyo zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Baggio şu son yazılan postlardaki bug ları, yazılım uyuşmazlıklarını, firmware update rezilliğini, üretim hatalarını, 16gb olayını da okuduktan sonra bi daha iphone a laf etsene allahaşkına? şunlardan 1 ini bile yaşadın mı telefonunda? Ayrıca "ilk defa kullanılan symbian s60v5 için gayet iyi sorunlu ama olsun" gibi bi mantık olamaz. İlk nesil iphone çıktığında tek bir yazılımsal kusuru yoktu... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Ya 5800 büyük satış potansiyeli olan bir telefon ve çok satacak ta. Ama nokia neden kalite kontrolü önemsemiyor onu anlayamıyorum yani alsa çalışanlarının akrabalarına dağıtsa bugları raporlatsa çok daha mğkemmel aletler çıkacak piyasaya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 walla buglar telefondan telefona degi$iyor. herkesde olan $eyler degil bunlar. Herkesde olan buglar da var ama surekli firmware cikiyor ve hemen hemen hepsi duzelecek $eyler. e seri uretim arizalarini da hesaba katarsak cok da anormal sonuclar degil. Apple her urunde mukemmellik aradigi icin fiyatlari top oluyor dogal olarak. $imdiye kadar 2 adet mac eskittim 95ten beri, i podlarim da oldu. Parayi basarsin ve en iyiyi alirsin ya da bazen aldigini zannederek masturbasyon yaparsin, olay bundan ibaret. benim 5800 i tercih nedenim yillardir kullanimina ali$tigim symbian olmasiydi. Bi kac tane bug cikti diye telefonu kotulemek istemem acikcasi. Ki bu paraya alinabilecek en iyi touch screen budur. Zaten sati$ rakamlari da bunu kanitlar nitelikte. Ama unutmamak gerekir ki bu bir xpress music. Asil amaci muzik bu aletin, degerlendirmeyi bunun uzerinden yapalim. 300mhz cpu var bunda. i-phone la Ayni fiyat seviyesinde N97 ciktigi zaman ak got kara got belli olur. 5 megapixel kamerasiyla touchscreen+full qwerty klavye ile, 32gb internal+16gb kart opsiyonuyla.. Burada markacilik yapmiyoruz, sadece $artlar itibariyle birbirleriyle kar$ila$tiriyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Evet, dediğim gibi iPhone, Omnia, innov8 ve touch diamond tarzı telefonlarla 5800 ı karşılaştırmamak lazım. Nokia o segmente N97'yi çıkaracak, onu o segmentte inceleyebiliriz. Not: Haftaya çarşamba gibi Nokia 5800 Xpressmusic detaylı incelemesi sizlerle olacak, topiği takip etmeye devam edin :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Sonuçta her telefon maliyet-kalite-odak-imkan-prestij-estetik vs. gibi birsürü faktörün, firmanın belirleyeceği optimum oranlarda bileşiminden oluşuyor. Herşeyi ideal yapmak hiçbir zaman mümkün değil, her türlü üretimde bu böyle. Apple az sayıda imkanla, çok sınırlı özgürlükle ve yüksek maliyetle, az sayıda işi estetik ve hızlı yapan bir telefon üretiyor. Kendi odağında çok başarılı, ama odağın kendisi dar. Peki neden ortada ilk nesil iPhone tecrübesi varken hala çağımız smartphone'larının taşıdığı özelliklerin hiçbiri yok? keyiflerinden mi koymuyorlar, EA gibi her sene azar azar mı koyacaklar kasten? Hayır, onları da koysalar ya bu kadar hızlı olmaz, ya da 2500 TL olur alet. Nokia ise ne yapmış, tecrübesi olmayan bir alana girip pekala başarılı denebilecek birşey üretmiş, kamerası daha iyi, sesi harika deniyor, bahsettiğim eksiklikler zaten yok, yani donanım olarak çok daha yukarıya çekmişler seviyeyi. Onda da yeni nesil yazılım adaptasyonu ve bir alt sınıf malzeme kullanımı sorunlarını görüyoruz. Peki bunu yaparken iPhone gibi çok kaliteli malzemeden, daha güzel dokunmatik ekranla, ince ve hızlı yapsalar ne olur? Pil ömrü çok düşer, maliyet tavana vurur, hedefledikleri denge yine bozulur. Feragat edilen imkanların hiçbirinden yararlanmıyor ve yararlanmayacaksan, paran da bolsa, gider iPhone alır mis gibi basit kullanımını giderirsin. Yok eğer gerçekten telefonundan orta/çok şey bekliyorsan, para durumuna göre ya şimdilik bunu alırsın, ya da N97'nin iyi olmasını umarsın ve beklersin. İstiyorsunuz ki "iPhone dünyadaki en iyi telefondur nokta bye" diyip gidelim. Öyle değil işte. Telefonu basit kullanan kesime göre harika ötesi bir telefon, ötesinde ise hiç de değil. Tamamen tercih ve beklenti meselesi. Açıp bakarsan ben iPhone konusunun başlarından beri bu tercih mevzusunu zaten kabul ediyorum, ama siz fanboy olmuşsunuz bir kere, gözünüz hiçbirşey görmüyor. Bir gün fanatiklikten öğrenen organizmaya geçiş yapmanız dileğiyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Mart 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2009 Bugün telefonu aldığım 4. gün falan olması lazım. Yazılımdaki hatalar daha çok gözüme batmaya başladı. Bugün müzik dinlerken birisi aradı, kulaklığı çıkardım, arayanla konuştum, kapaattım, tuşları kilitledim, telefon siyah ekranda titrerken öyle kaldı. Sürekli titredi bataryayı çıkarmak zorunda kaldım. Ayrıca bazı sayfalarda browser direkt kendini kapatıyor, ne yazdınız ne çizdiniz nereye girdiniz hiç acımıyor. Bir de alfanumerik klavye ile çoklu mesaj atılamıyor gördüğüm kadarıyla çünkü o klavye türünde ; işareti yok. Yani tek elle çok kişiye mesaj atayım derseniz öyle bir şey mümkün değil. Aynı klavye türünde mesaj yazarken 110 karaktere falan ulaştıktan sonra imleç sizin hızınıza yetişemiyor, telefon aşırı derecede yavaşlıyor. Altı üstü bir mesaj yazıyorsun yani. Bu buglar esnasında arkada hiç bir program çalışmadığını da eklemek isterim. Ama geçen gün çalıştırmayı başaramadığım kumandalı kulaklık kesinlikle bu telefon için şart bir olaymış, şarkı değiştirmek için telefonu kılıftan çıkartıp kullanmak çok zor geliyor hele tek eliniz doluysa. (Not: aklıma gelenleri sürekli yazıyorum, incelemede toparlayacağım) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mart 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2009 cok hizli yaziyorsaniz klavye yetisemeyebiliyor evet buna katiliyorum. multi mesaj icin alfanumeric kullanmadim. Zira kayitli ki$ilere multi cekmek cok kolay. dedigim gibi herkeste farkli bi sorun cikabiliyor. bende browserda sorun yok, ya da muzik dinlerken kulakligi cikartip taktigimda bir sorun olmuyor ama bu ileride boyle bir durumla kar$ila$mayacagim anlamina da gelmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar