Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Nokia 5800 XpressMusic

xwhiplashx

Öne çıkan mesajlar

ultrAslan said:

yalniz tek sorunum sarjin azaldigini alet göstermiyor
böyle 4 5 günün sonunda kendiliginden kapaninca tekrar sarja koyuyorum
sebebini arastirdim ama bulamadim
cözümünü bilen varsa beri gelsin

1-2 gün kullanımdan sonra aç kapat telefonu göstermesi gerek kalan şarjı. fw yi güncellediğim ilk günlerde bende de çubuklar hiç inmiyordu sonralığından kendi düzeldi.
Sosyal ağlarda paylaş

- Tuş titreşimleri
- Ekran ışığının parlaklığı
- Periyodik e-mail kontrollerinin aşırı sık olması
- Arka planda sürekli açık bırakılan diğer programlar
- İhtiyaç olmadığı halde 3g şebeke kullanma
- Wireless aramasının açık kalması (bunu genel olarak yazdım, bazılaının bu yönde de sorunu olabiliyor diye. Bu açık dursa 2 gün gitmezdi sanırım)

Mesaj (tuşlu telefonlarda bile pilden genelde zannedilenin fazlasını yer), konuşma ve telefonu kurcalamak dışında aklıma gelen pil süresini etkileyebilen etkenler yukarıda saydıklarım.

Son olarak pilin ömrünün ileri dönemlerinde olması da sayılabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

menu>settings>connectivity>network>network mode>gsm seçince oluyor. Telefon ingilizce olduğu için kusura bakmayın da şimdi kafadan çevirmeye kalksam kesin kaos olurdu, telefonda olmayan sözcükler uydururdum.
Dual mode seçince sanırım sürekli 3g şebeke aradığından bulamadığı zaman çok pil yiyiyor falan. 3g şebekeye bağlı kalmak da genel olarak daha çok pil yiyiyor olabilir. Çünkü telefonun özelliklerinde bekleme süresi iki seçenek arasında çok da farklı değildi. Esas konuşma süresi çok farkediyordu ama. Aslında ayrı bir mesaj olarak koyayım buraya pil süresiyle ilgili bilgileri, fikir verir insanlara neden çok pil gittiği konusunda.
Sosyal ağlarda paylaş

Power

* BL-5J 1320 mAh Li-Ion battery
* Talk time (maximum):
- GSM 8.8 h
- WCDMA 5 h
* Standby time (maximum):
- GSM 406.2 h
- WCDMA 400 h
* Browsing time with packet data (maximum): 3.4 h
* Video playback time (maximum): 5.2 h, Video playback time (maximum, nHD/Mpeg4) 3.4 h, VGA video playback using TV-Out with Stereo BT Headset 3.8 h
* Video recording time (maximum): 3.6 h
* Video call time (maximum): 3 h
* Music playback time (maximum): Up to 35 h
* Gaming time (maximum): 5.6 h
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...