Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Altın çocuk uyuşturucu aleminde

Masquerade

Öne çıkan mesajlar

-007- said:
DoruK said:
doktor ol öyle gel o zaman.

ben doktorum veya değilim de sen bunu diyebilecek bi kriter değilsin. Yasa belli bilim belli sen konuşsan neyi değiştirir.
yaa ben kriter olmak istiyorum!! kriter olucam.

bilim belli ne demek arkadaşım yarın çıksa biri günde bi fırt kanser riskini %60 azaltıyor diye buluş yapsa belli dediğin bilim bok yemiş olur. gerici misin?
Sosyal ağlarda paylaş

Xaenin said:

Sizinkiler kurtulma şansı olmayan kanser hastalarına ve ilaçla tedavisi mümkün olmayan sinir hasarlarında ağrıyı/acıyı azaltmak için marijuana tedavisi veriyorlar. Kullanım alanına göre hocaya şikayet etme marjını ayarla. Amacım esrarı savunmak ya da özendirmek değil kesinlikle ama, abuk subuk çıkıntılık yapmadan birazcık bilmek gerekiyor.

Xaenin said:

Hoca sınıftan çıkınca konuşanların ismini sen mi yazardın tahtaya ilkokulda?

Senle marijuananın tıpta kullanımını tartışma ya da bu konuda sana kişisel olarak danışma ihtiyacı sebebiyle bu başlığa mesaj atmayı geç, tabirinle "şikayet etme" amacını bile taşımıyorum. Eğer burası iddia edildiği gibi kaliteli ve seviyeli bir ortamsa ve iddia edildiği gibi kuralları varsa bunlara yöneticilerin hangi seviyede denetim sağladığını görmek amacıyla bu teknik mesajı attım. Yoksa insanların kişisel zaafları ve hayattaki maddesel yenilgilerine sadece acırım. Buna çıkıntı gözüyle de bakabilirsin, bilimsel tez konusu kadar somut gözle de bakabilirsin ama ne yazık ki hiçbir şeyi değiştirmez. Otun ve kullanıcılarının yanlışlığını etkilemez.
Sosyal ağlarda paylaş

İçeriğine bakmak yerine kim attığına bakan anlamsız savunma mekanizmaları..

Arkadaşlar ot içmeniz belli bir yerden ötesinde beni bağlamaz. Dediğim gibi insanların hayattaki konumları yenilgileri vs bunlar kişisel meseleler ve umrumda bile değil. Tek merak ettiğim daha önce söylendiği gibi paticikte bi takım saçmalıklara tolerans gösterilip gösterilmediğini görmek. Kişisel olarak tolerans gösteremiyorum, çünkü yasal değil ve bilimsel olarak yanlış.
Sosyal ağlarda paylaş

Türkiye'yi baz alarak "Yasal değil" diyorsun, insanların mesajları sadece Türkiye'yle alakalı değil. Her ülkenin farklı yasası var ve hukuk okumadığını bildiğimize göre bu konuda pek de yetkili değilsin sanırım konuşmak için.

"Bilimsel olarak yanlış" da "Mantık olarak yanlış" bir cümle. Ne demek bilimsel olarak yanlış? "Bilimsel olarak zararlı" dersin, başka bir şey dersin de, bilimsel olarak olabilecek en son şey "Yanlış".
Sosyal ağlarda paylaş

Asteroth said:
-007- said:
Asteroth said:
sir'ün mesajı görünce uyuşturucuya mı özendin?

Birilerinin özenmesi suç değil. Birilerinin özendirilmesi suç. Birilerinin özenmesine bakmak yerine birilerinin özendirip özendirmemesine bakın!

sir mesajında başka bir ülkede yaşanmış bir olay için, o ülkenin koşullarına göre yorum yapmış. Ortada Türkiye'yi veya Türk yasalarını bağlayan herhangi bir durum yok. "Taksim'de esrar içen gençler yakalandı" konusuna, "Arada içsinler" yazmış olsaydı, bizzat Türkiye için konuşmuş olacağından, Türk yasalarından referans vermenin mantıklı bir açıklaması olabilirdi belki, fakat şu anki durum için, Türk yasalarının zerre etkisi olmayan bir bölge için -belki de esrarın tamamen serbest olduğu- konuştuğundan, senin Türk yasalarını referans olarak göstermen, İsveç yasalarıyla ilgili en ufak bir bilgisi olmayan koca koca şirketlerin thepiratebay'e attığı "SİLİN O GORİLİ" temalı maillerden hiçbir farkı yok.

"içsin" demek "o ülkenin koşullarına göre" demek değil. O anlama çekemezsin kişisel yorumun o.

Türkiye yasalarıyla işleyen forumda oraya veya buraya göre bir "teşvik etme" eylemi yapmış. Nereyle alakalı olduğuyla ilgilenmiyor yasa.

Ben eylemin nerde yapıldığına bakarım. Yaptığı eylem bu platformda yapılmıştır ve bu platform TC yasalarına bağlıdır. Hukuken yanlış yani. Yetkililer gereğini yapar veya yapmaz umrumda da değil ayrıca. Herkesin kendi sorumluluğu, beni bağlayan bişey yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Asteroth said:
Türkiye'yi baz alarak "Yasal değil" diyorsun, insanların mesajları sadece Türkiye'yle alakalı değil. Her ülkenin farklı yasası var ve hukuk okumadığını bildiğimize göre bu konuda pek de yetkili değilsin sanırım konuşmak için.

"Bilimsel olarak yanlış" da "Mantık olarak yanlış" bir cümle. Ne demek bilimsel olarak yanlış? "Bilimsel olarak zararlı" dersin, başka bir şey dersin de, bilimsel olarak olabilecek en son şey "Yanlış".

Bilimsel açıdan kullanımının "yanlış" olduğundan sağlıklı herkes "sağlığa kötü etkisi olduğu" anlamını çıkarır. Yanlış=Kötü=Sağlıksız eşitliğini yapamayan bünyeyi de psikiyatri servisine gönderiyoruz biz.
Sosyal ağlarda paylaş

roket adam said:
roket adam said:
Ajan haklı. Öyle bi kural varsa böyle de mesaj atılamaz.

Haklı, ama fazla uzatıyor. Korkarım ki otçu gençler yenecek ve Ajan banlanacak. Umarım daha da gaza gelmez.

Ben yazılı kurallara aykırı davrandığımı düşünmüyorum. Konu dışına çıkarak bana yazılmış kişisel mesajlara cevap veriyorum. Cevap vermek de uzatmak mıdır sizin kendi vicdanınıza kalmış.
Sosyal ağlarda paylaş

-007- said:
Genwa said:
Ottur günahı yoktur...

sir said:
ahah az rahatlasın çocukcağız be, yazıktır =)

Voys said:

ayrıca içer yani ne var lan bunda bana ben içmiyorum ya da denemedim diyecek var mı forumda?

MADDE 190. - (1) Uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını kolaylaştırmak için;

a) Özel yer, donanım veya malzeme sağlayan,

b) Kullananların yakalanmalarını zorlaştıracak önlemler alan,

c) Kullanma yöntemleri konusunda başkalarına bilgi veren,

Kişi, iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(2) Bu maddede tanımlanan suçların tabip, diş tabibi, eczacı, kimyager, veteriner, sağlık memuru, laborant, ebe, hemşire, diş teknisyeni, hastabakıcı, sağlık hizmeti veren, kimyacılıkla veya ecza ticareti ile iştigal eden kişi tarafından işlenmesi hâlinde, verilecek ceza yarı oranında artırılır.

(3) Uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını alenen özendiren veya bu nitelikte yayın yapan kişi, iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

Alın açık açık TCK madde 190'a aykırı yayın yapılıyor. Hala gereği yapılmıyorsa pes!

versene benı mahkemeye
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...