Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Twilight niye hiç bi yerde yok ?

Dartanian

Öne çıkan mesajlar

Laorx said:

hoop spiderman...

ayrıca film berbat... ilk defa bi vampir filminde uçamayan,aynada gözüken,vejeteryan,güneş ışıında homo gibi parlayan bi vampir gördüm... resmen genç kız filmi... eer 16-21 yaş arasındaki kızlardan deilseniz (yada gay deilseniz), uzak durun.
Sosyal ağlarda paylaş

Oha beni gay yaptiniz cocuk yaptiniz aboov, ezildim buzuldum konu icinde.

Ben hala filmi begendigimi soyleyecegim. Evet genc kiz kitleye hitap ettigi bir gercek, ama filmin atmosferi sardi beni. Bir kere o kasaba gercekten varsa kesin gidicem oraya yani. Bu kadar guzel yer olur mu be, 3000 nufusuda var, rahat rahat yasanir!!
Sosyal ağlarda paylaş

Film neden cok tuttu size bir analizini yapayim filmin o zaman.

LOTR ciktiktan sonra bir sure bir tartisma dondu "kacis edebiyati yapiyorlar" diye. LOTR'yi baska dunyalari kullanarak insanlari gercek hayattan kacirmayla suclamislardi.

Harry Potter bunun en buyuk ornegidir cunku bariz yapiyor bunu. Harry Potter'i sevdiren en onemli sey Hogwarts'tir mesela. Okuyan her kisi o okulda olmak ister, wizarding world'te oldukca ilgi cekici. Okuyan insan onlarin yerinde olmak istiyor, bu cok onemli bir nokta. Tabiki diger ogelerde sizi kitaba ceker. Mesela ben Hogwarts ve wizarding world olayini cok cekici buluyorum onun haricinde Harry'nin Heroic temasida cok cekici geliyor. Siradan bir cocuk bir hero oluyor. Buda cok onemli bir selling point.

Iste Twilight'ida kim yazmissa ayni ogeleri kullanarak okuyuculari kandiriyor. Olayin gectigi kasaba cok guzel, herkes oyle bir kasabada yasamak ister. Sicak bir ortam, surf yapan gencleri ve "sevilen" american high school conespt'ine sahip. Ayrica filmin kullandigi renk, filmi cok daha cool yapiyor. Yani Hogwarts gibi istenilir yapiyor mekani. Digeri ise wizarding world olayiyla iliskili. Kitapta adam oyle bir vampire aile yaratmis ki genc kitleler ozeniyor. Bu genc kitle vampire hikayelerini bilmese bile bu yeni film ile seviyor. Vampirlerin isiga cikmamasini parlamasina falan bagliyor, yakisikli, genc eleman var iste, superman gibi ozellikleri var. Yazan kisi Vampire myth'ine sicmis sivamis ama istenilen bir tur yaratmis. Oda Weasley ailesine benziyor. Harry Potter'da ki Weasley Aile ortamini isteyen bu filmde de Edward'in ailesini istiyor.

Butun olay atmosfer yaratmakta. Filmde bunu basardigi icin milyonlarca dolar kazandi ve bu yuzden 2. ve 3. film geliyor.

Benimde hosuma giden bu degerler zaten. Zaten bir sinemaci bu ogeleri anlarsa kazanir diye dusunuyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Lathspell said:
LOTR ciktiktan sonra bir sure bir tartisma dondu "kacis edebiyati yapiyorlar" diye. LOTR'yi baska dunyalari kullanarak insanlari gercek hayattan kacirmayla suclamislardi.
"bi de sauron talibanı, mordor da afganistanı temsil ediyor. film amerikan propagandası" diyenler vardı :P benim için görüş değerleri aynıdır :)

hani sw filan olsa neyse de lotr...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...