Schweinsteiger Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2009 Baltacı mehmet paşa'nın torunu gibi hissediyorum ben kendimi. Genç Osman gibi hissetmekten iidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Spiegel said: o degil de turk parasinda neden livres turque yaziyor fransizca, ne alaka? sanırım o paralar fransada bastırırdı ondan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Meabbics Mesaj tarihi: Şubat 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2010 john henry bonham Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Werewolf Mesaj tarihi: Şubat 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2010 unban firatram Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Şubat 19, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2010 bugün bakıyorum da.. ne saçmalamışım lan göktürk falan ne alaka :D TC çocuğu değilim GÖKTÜRK ÇOCUĞUYUM ÜLEN mi diyecek insanlar. Ki demişler o da enteresan komple kafayı bulmuşuz heralde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
copry Mesaj tarihi: Şubat 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2010 olay 'T.C çocuğu değilim' değil yalnız soy ağacının nereye dayandığıyla alakalı sadece en azından benim açımdan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prosciutto Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 primat Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cassiline Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 Werewolf said: Yörünge Dışı Lol'd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 Spiegel said: o degil de turk parasinda neden livres turque yaziyor fransizca, ne alaka? cunku o donemde turkiyede en yaygin kullanilan yabanci dl fransizcaydi o sebeble latin harfleriyle bi sekilde turk lirasi yazilmasi gerektigi icin yaziyor yane arapca harflerden anlamayan bi alman bile livres turqui diyince aa turk parasi diye bilmesi icin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
shapshal Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 osmanlı mıyız türk müyüz muhabbeti için bi 100 yıl kadar geç kalmadık mı artık ? aklımda tüm detaylar kalmadı fakat olduğu kadarıyla bi hocamın anlattığı bir anektodu paylaşayım; dönemin ünlü edebiyatçılarından biri (yanlış hatırlamıyorsam namık kemal fakat tam emin değilim) ingilterede bir kütüphaneye gidiyor. bu kütüphane de öyle yolgeçen hanı biyer değil, girerken bir form vesaire doldurulması gerekiyor. formda nationality kısmı var. Namık kemal düşünüyor, o kısma müslüman yazıyor veriyor kağıdı. görevli bakıyor, sana nationality (işte milliyet diye çevirelim) soruyorum dinini değil diyor. namık kemal alıyor kağıdı, tekrar düşünüyor. bu sefer Osmanlı yazıp veriyor. görevli tekrar geliyor, sana ülkeni değil milliyetini soruyorum diyor. Bunun üzerine, artık 3. seferde namık kemalin aklına türk yazmak geliyor ve öyle giriyor. Dediğim gibi namık kemal miydi tam hatırlamıyorum başkası da olabilir fakat dönem o dönemler, 19. yy sonları yani. Bu türklük mevzusu zaten sandığımız kadar eski bişey de değil, ki başlıkta başkaları da söylemiş sanırım. Cumhuriyet dönemi propagandalarından öncesine bakarsak, halktan birine göktürk möktürk desen ne diyon hacı derler. Bugün sorduğunda elbet halkın çoğunluğu aynı soydanız falan der. Fakat osmanlı mı göktürkler mi diye sorsanız kanımca osmanlı ağır basacaktır. zira ırk bazında bir "aidiyet" hissi daha çok radikal değil belki ama, merkezden uzak bir sağcının tercih edeceği bişeydir diye düşünüyorum. Osmanlı ise halkın heralde önemli bi kesimi için "dünyayı fethettik ulan" şeklinde bi gurur kaynağı. Bunların yanına 3. bir seçenek olarak türkiye cumhuriyeti konulduğunda da bu durumda birçok insanın bu şıkkı seçmesi pek de şaşılacak bir durum olmaz heralde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tellos Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 Ya burda sorulan tam ne bilemedim. Köken mezvsuzu konuşuluyo,ilk okuldan beri osmanlının torunlarıyız deniliyo gidiyo. 2.si Türkiye daha yeni türkiyenin çoçugu osmanlının torunlarıyız. Namık Kemal hikayesi güzelde genede türklük denilen şeyin çok eskiye dayandıgına inanmıyorum(bilmiyorum yada). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Farinal Mesaj tarihi: Mart 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2010 Ben Trabzon İmparatorluğundan, Bizans Hanedanlığına, oradan Batı Roma kurucu ailelerine oradan, Julii ailesine, oradan Troya'dan kaçan asilzadelere, dayandırabiliyorum soyumu. Peki ya siz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2010 baba tarafim zeusa, ana tarafim athenaya kadar gidiyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Diamor Mesaj tarihi: Mart 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2010 ATİLLA Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Mart 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2010 aquila said: baba tarafim zeusa, ana tarafim athenaya kadar gidiyo. kardeş çocuğu olmuyomusun o zaman Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Mart 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2010 bu arada ben düşündüm baya babilli olduğuma karar verdim. ama babilin köylüsü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Farinal Mesaj tarihi: Mart 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2010 sus lan köylü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
khalad Mesaj tarihi: Mart 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2010 mozambik'in içindenim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karasakal Mesaj tarihi: Mart 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2010 Biz seni denize atmıştık? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karasakal Mesaj tarihi: Mart 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2010 Farinal said: sus lan köylü Minnacık taç giydirdik, kıral mı sandın kendini? Diz çök ve itaat et fani! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2010 Māori olduğuma karar verdim 1300falan tarih olarak da bak.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Mart 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2010 kurtlar büyüttü beni Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2010 allah bağışlasın pırlanta gibi bi çocuk yetiştirmişler.. akıllı, zeki ve çalışkan.. tü tütü maaaşalla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Mart 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2010 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Farinal Mesaj tarihi: Mart 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2010 Karasakal said: Farinal said: sus lan köylü Minnacık taç giydirdik, kıral mı sandın kendini? Diz çök ve itaat et fani! ne dion lan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar