Thugsta Mesaj tarihi: Ocak 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2009 Colt deil mi o ustundeki cocuğun ? LOL RTE'nin Hareketi: Feyik the kink.Kaptı oyları benim white obamam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Şubat 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2009 Dennis said: Viktor said: Exodus said: said: 50000000 kere dedik burada dini, milleti ne olursa olsun sivillerin böyle öldürülmesine tepkimiz diye Omar el-beşir davet edilip ağırlandığında diye demedi kimse bunu? Düpedüz ikiyüzlülük kalkıp da din millet önemli değil, önemli olan insanlık demek. Sudan'da ölenler hayvan mı? hayir hristiyan Sudan'da ölen insanlar için üzülmediğimi ya da tepki göstermediğimi nerden biliyorsun? üzülse katliamın baş sorumlusunu kırmızı halılarla karşılamaz,yemekler yemezdi birlikte tek taraflı bakıyorsunuz orası tamam anladık,ama bari destekli girin konuya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Şubat 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2009 gogogo sayfa 50 ye ... Osmanlı tokadını yapıştıraydı moderatörede görseydi gününü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Snefru Mesaj tarihi: Şubat 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2009 Sizin o müslüman kardeşleriniz dünya bizim üzerimizdeyken yardım edeceğine birde onlar kazığını attı bu kadar enayi ve salakmıyız? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Şubat 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2009 evet Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Şubat 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2009 bir hata yapmıslar iste, olur öyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
logcupasa Mesaj tarihi: Şubat 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2009 Basbakanın yardım ettıgı ulkeye bak Gazzeli tünel sahibi ayda 40 bin dolar kazanıyor Gazzeli tünel sahibi ayda 40 bin dolar kazanıyor İsrail’in Mısır üzerinden silah kaçakçılığı yapıldığı gerekçesiyle kontrol altına almak istediği, Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah’ta tünel sektörü, bombardımanlardan hiç etkilenmeden son hızla faaliyetini sürdürüyor. A.A muhabirinin görüştüğü, Refah’ta tünel işiyle uğraşan, yüzünü gizlemese de gerçek adını vermeyip kendini "Muhammed Şair" olarak tanıtan 22 yaşındaki Gazzeli genç, tünel sayısının "1500 dolayında" olduğunu söylüyor. Şair’e göre, bir tünel sahibi ayda ortalama 40 bin dolar kazanıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dennis Mesaj tarihi: Şubat 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2009 DarKRideR said: Dennis said: Viktor said: Exodus said: said: 50000000 kere dedik burada dini, milleti ne olursa olsun sivillerin böyle öldürülmesine tepkimiz diye Omar el-beşir davet edilip ağırlandığında diye demedi kimse bunu? Düpedüz ikiyüzlülük kalkıp da din millet önemli değil, önemli olan insanlık demek. Sudan'da ölenler hayvan mı? hayir hristiyan Sudan'da ölen insanlar için üzülmediğimi ya da tepki göstermediğimi nerden biliyorsun? üzülse katliamın baş sorumlusunu kırmızı halılarla karşılamaz,yemekler yemezdi birlikte tek taraflı bakıyorsunuz orası tamam anladık,ama bari destekli girin konuya Ben mi serdim halıları, karşıladım? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Şubat 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2009 http://tbn3.google.com/images?q=tbn:DAS7ki341FBPPM:http://www.richard-seaman.com/Wallpaper/Travel/MiddleEast/GizaPyramids1.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 kaç gündür şu topiğe buna benzer bişey yazacaktım ama tam toparlayamadım. yazılmışı var buyrun okuyun aynen katılıyorum http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?id=15299420 ekşi said: öncelikle http://www.youtube.com/watch?v=_nzyG8E1tM4 videoda türk olduğunu belirten blackcrows666 rumuzlu izleyicinin yorumu çok ilginç... şöyle diyor: "as a modern minded turkish person, i guess this is a preset showdown. looks like it's planned by american strategists for davos earlier and erdogan played his role very well. reason is to make erdogan stronger inside turkey. because recently most of the turkish people are very uncomfortable with erdogan and his party akp. he is going down in turkey lately and u.s. doesn't want him down. i guess shimon peres is part of this as well.....what a joke that is ! " yani kabaca ifade etmek gerekirse davos'ta yaşananların, recep tayyip erdoğan ve hükümetini iç politikada daha güçlü kılmak için abd ve israil tarafından tertiplenen bir oyun olduğu belirtilmiş. videoyu izledikten sonra ben de kendimi düşünmekten alamadım. ben olayların bir anda geliştiği kanısındayım. ancak bu şekilde bir komplo teorisinin varlığı bile mide bulandırıcı birşey. bir an için havalimanında toplanan insanlarımızı düşünüyorum. arap ülkelerinde yapılan gösterileri, hatta filistin'de doğum yapan ve çocuğuna recep tayyip adını veren kadını düşünüyorum. perde arkasında böylesi oynanan bir oyunun perde önündeki izleyicileri olmaları ihtimali beni sade bir vatandaş olarak korkutuyor. umarım davos'ta tüm bu yaşananlar anlık gelişen parlamalardır. tabii ki biz bunun oyun ya da gerçek olduğunu bilemeyiz ama dedim ya, böyle bir ihtimalin varlığı bile utanç verici... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 Bu da bugun ki can dundar'in yazisi. Can DündarAda [email protected] Kayıtlardaki sürpriz Davos bandını yeniden izleyince... 3 Şubat Salı 2009 * Arkadaşına gönder * Sitene ekle * Sayfayı yazdır Televizyonda tartışma programı yöneten biri olarak, farklı görüşten konuklara adil davranma zorunluluğunu ve ateşli bir tartışmada eşit süre ilkesine sadık kalmanın zorluğunu iyi biliyorum. Bu gözle, Gazze oturumunu Davos’un resmi sitesinden bir kez daha, dikkatle izledim. (http://gaia.world-television.com/wef/worldeconomicforum_annualmeeting2009/default.aspx?sn=7017〈=en) Gözlemlerimi aktarayım: Planlı bir çıkıştı 1) Paneli Türkiye istemiş. Erdoğan’ın hem dünyaya hem de “içeriye” yönelik bir çıkışı önceden planladığı anlaşılıyor. 2) Oturumu, Dünya Ekonomik Forumu Başkanı Schwab’ın yönetmesi planlanmış. İki gün önce Ignatius adı ortaya çıkmış. Türkiye itiraz etmiş, ama üstelememiş. Erdoğan’ın ilk hatası, hakkaniyetinden emin olmadığı bir moderatörle yola çıkması... 3) İkinci hata; süre... Böyle netameli bir konu ve önemli konuklar için 1 saat, çok az... 4) Genelde âdet, konukları ilk turda kısa konuşturmak, ikinci turda birbirlerini yanıtlamaları için yeniden söz vermektir. Moderatör öyle yapmadı; ilk turda uzun konuşmalarına fırsat verdi; tartışmaya zaman bırakmadı. Süre hesabı yanlış 5) Erdoğan, moderatörü haşlarken “Peres 25 dakika konuştu, ben 12 dakika konuştum” demişti. Kronometreyle ölçtüm. Durum şu: Ban Ki-moon 7 dakika 20 saniye konuşmuş. Erdoğan 16 dakika konuşmuş. Amr Musa 12 dakika 45 saniye konuşmuş. Peres 21 dakika konuşmuş. Yani Erdoğan kendi konuşma süresini olduğundan 4 dakika az, Peres’inkini ise olduğundan 4 dakika çok söylüyor. 8 tane “One minute” 6) Peres’in kendisini eleştiren diğer 3 konuşmacıya birden cevap vermeye çalıştığı düşünülürse bu süre adil sayılır. 7) Oturum tam 1 saatte tamamlanıyor. Moderatör, “Bu tartışma gece boyu sürebilir” diyerek kapatırken, Erdoğan söz isteyince, koluna dokunarak (evet, ilk o dokunuyor) engellemeye çalışıyor. Bunun üzerine Erdoğan da onun kolunu tutarak “one minute”lere başlıyor. Ve 8 kez (saydım; tam sekiz kez) “Bir dakika” diyerek söz istiyor. 8) Ama “1 dakika”da kalmıyor. 1.5 dakika konuşup önündeki kâğıtları açınca, moderatör “Süremiz doldu” diye uyarıyor. “Sözümü kesmeyin” diyor Erdoğan ve 2 dakikayı buluyor. Ignatius’un eli o zaman omuza konuyor. Erdoğan bu kez ona patlıyor. Ve 3 dakika sonunda duruyor. Tercümedeki eksik 9) Gelelim asıl sürprize: Bandı İngilizce izleyince simültane tercümanın belki telaştan, belki diplomatik bir skandala engel olmak için bazı sert sözleri atladığı ya da dozunu düşürdüğü anlaşılıyor. Mesela Erdoğan Peres’e, “Sesin yüksek çıkıyor. Sesinin çok yüksek çıkması bir suçluluk psikolojisiyledir” diyor. Çeviri şöyle: “Çok güçlü bir sesiniz var. Belki de kendinizi biraz suçlu hissettiğinizden sesiniz güçlü çıkıyor.” Erdoğan’ın “Siz insan öldürmeyi iyi bilirsiniz” sözü tercüme edilmemiş. “Benim için Davos bitmiştir” sözü de... Dolayısıyla, Peres ve Türkçe bilmeyen dünya, Erdoğan’ın diklenişini bizimle aynı dozda hissetmemiş. 10) Son bir gözlem: Erdoğan paneli terk ederken Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa onu ayakta tebrik ediyor, sonra da peşinden gitmeye teşebbüs ediyor. Tam gidecekken BM Genel Sekreteri’nin “Gel otur” işaretiyle koltuğuna dönüyor. Futboldaki gibi, bazı pozisyonlarda kimin kime faul yaptığı, hakemin nerede şaştığı, bandı başa sarıp yeniden izleyince daha iyi anlaşılıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 evet ingilizce tercüme rezaletti gerçekten, sürekli hık mık kalıyodu kadın. moderatörün dürtüp durması da hiç hoş değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 Can dündar diğer insanlar anlamadı filan diyorlar ama , sonuçta oradaki herkes televizyondan gerçek çevirisini ya da kayıtlardan gerçekte ne dediğini dinlemiştir , okumuştur. Çok birşey ifade etmiyor o an anlamamış olmaları :). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sylian Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 Evet ilk fark ettigim şey çevirmenin çok farklı çevirdiğiydi. Bi de yanlış hatırlamıyorsam çevirmen bir yerde sürekli Thank you, thank you diyordu oysa Tayyip Erdoğan öyle bir şey demedi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 müslümanlar mutlu israil mutsuz diil ne lan bu. adam dansöz gibi çevirdi toplantıdan sonra ahaha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buyse Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 Sylian said: Evet ilk fark ettigim şey çevirmenin çok farklı çevirdiğiydi. Bi de yanlış hatırlamıyorsam çevirmen bir yerde sürekli Thank you, thank you diyordu oysa Tayyip Erdoğan öyle bir şey demedi? sana da teşekkür ederim dediydi ya moderatöre. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paspatur Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 kinaye var mı ingilizcede? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Şubat 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2009 son davos Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paspatur Mesaj tarihi: Şubat 4, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2009 hoppala resim koyamıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rahatsiz Mesaj tarihi: Şubat 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2009 burada insanlik yuzunden boyle bir cikis yapilmaliydi diye bagiran arkadaslarin, darfur da yuzbinlerce kisinin oldurulmesinden sorumlu olan El Besir'in yardimcisini kabul eden basbakan erdogani en agir dille elestirmelerini bekliyoruz. http://www.radikal.com.tr/Default.aspx?aType=RadikalDetay&ArticleID=919904&Date=03.02.2009&CategoryID=78 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
raw power Mesaj tarihi: Şubat 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2009 hahahahahah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Reogmar Mesaj tarihi: Şubat 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2009 oha gülerek bayıldım ahahah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar