Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

RTE Strikes Back / Davos

paspatur

Öne çıkan mesajlar

Evet işte, ben de konuşmayı izlerken hep onu düşündüm. Oradaki gazetecilerden biri çıkıp "amr musa yı anladık, e peres i de anladık ta, tayyip, sana noluyo, senin meselen mi bu" deseydi, hakkaten ne cevap verebilirdik merak ediyorum.

Yine de şunu hatırlatmak isterim:
"NAZİLER onu almaya geldiklerinde, .Martin Niemoller isimli papaz o ünlü sözünü söylemişti:
Önce yahudileri götürdüler, sesimi çıkarmadım, “ben yahudi değildim”
arkasından aydınları götürdüler, sesimi çıkarmadım “aydın değildim”
sonra muhalefeti götürdüler, sesimi çıkarmadım “muhalefet değildim”
peşinden çingeneleri götürdüler, sesimi çıkarmadım, “çingene de değildim”
peş peşe demokratları, sosyalistleri, liberalleri götürdüler. Sesimi çıkarmadım, “çünkü hiçbiri değildim”
En sonunda beni götürmeye geldiklerinde etrafıma bakındım, gördüm ki; “ses çıkartacak kimse kalmamıştı...''
Sosyal ağlarda paylaş

matama said:
@dennis

azicik tarih okursan yahudilere karsi cikanlarin taa 1400 lerde ispanya kralindan itibaren ne hale geldiklerini anlarsin niye dert ettigimi. kurtlar vadisi gencligi

Bana kurtlar vadisi gençliği diyorsan gözlem yeteneğinde ciddi bir sorun var zaten. İsrail'in her dediğine kafa sallayacak halimiz yok, dediğim gibi bu ilişkilerden bizim çıkarlarımız olduğu gibi onların da çıkarları var. Öyle olmasa zaten cumhurbaşkanları hemen arayıp "Dostlar arasında olur boyle seyler, zaten bana sesin cok az cıkıyor derler de mahallede o yuzden sesimi yukselttim" demezdi. Ben gidip İsrail'e savaş açalım, asarız keseriz demiyorum ve 50 kere söyledim herhalde normal hayatta beni tanıyanlara aşırı milliyetçi dersen benim hakkımda, gülmekten konuşamazlar, aşırı milliyetçilik yapıcak, ya da kurtlar vadisi gençliği olup gazla hareket edecek en son insanlardanım ve hiçbir milleti de kendi milletimin altında görmem. Ama bu ilişkilerde hep ezilen taraf olmamamız gerektiğini söylüyorum, sana bağırıp eliyle ikaz eden kişiye de bir cevap veremeyeceksen, ben ekmeğime bakarım aman israile karşı gelinmez, aç kalmak istemiyorum diye bazı şeyleri onurunun üzerine çıkarırsan, zaten bunun sömürge olmaktan ne farkı kalır ki? İki tür insan var işte yiyip, içip, tuvalete gidip bedensel zevklerini tatmin etmek için yaşayan, bir de bundan fazlası olan, ne olursa olsun ölen çocuklar için üzülen, insanlara yardım etmekten mutlu olan, gerektiği zaman mantıklı ve kararında tepki vermekten çekinmeyen insanlar. İlk tür için israil'in azarlamarına kafa sallayıp, evet efendim denmesi pek bir sorun teşkil etmeyebilir ama kusura bakmayın benim için ediyor.

edit: imla
Sosyal ağlarda paylaş

@ dennis

su yazdiklarinla kurtlar vadisi gencligi oldugunu gosteriyorsun. Biz israille ilgili hangi konuda eziliyorduk? surekli ezilmemiz gerekiyormus, simdiye kadar bana bir tane konu soylesene israille catisip geri adim attigimiz?

seni ilgilendirmeyen konuya burnunu sokarsan boyle olur.
Sosyal ağlarda paylaş

Kurtlar vadisi denen diziyi sevmem ve izlemedim, onu izleyip özenen ve o kafada olan insanları hiç sevmem ama en çok da karşısındaki insan hakkında bir halt bilmeden söylediklerini kafasıyla değil başka biryeriyle anlayarak onları yanlış sınıflandıran insanları sevmem. Bil bakalım sen kaçıncı gruptasın? Olay bizi ilgilendirmiyor demek cidden komik bu bir ortadogu meselesi ve onun otesinde bir insanlık meselesi. Ve israil başbakanı senin ülkenin başbakanına bağırarak, parmağını sallayarak azarlıyor. Burada sessiz mi kalıcak bir basbakan yani? Ha daha iyi ve sakin bir tepki gösterebilir miydi derseniz bunu tartışalım. Bu ülke sınırları dışında olanlar beni irdelemez bizene diyorsan zaten senle tartışmaya devam etmicem, farklı bir dünya'da yaşıyoruz çünkü öyleyse.
Sosyal ağlarda paylaş

Aynı mantık devam nasılsa herkesin fikri sabit değişmiyor, belki ilerde çocuğunuz olursa anlarsınız. 50000000 kere dedik burada dini, milleti ne olursa olsun sivillerin böyle öldürülmesine tepkimiz diye, anlamıyormusunuz anlamak mı istemiyorsunuz artık bilemiyorum.Bu arada Davos'a artık yalvarsalar da çağırmazlar, uuu çok kötü olacak diyen arkadaşlar da tekrar 180 derece dönebilir. Paticikte demek ki uzun uzun insanlara birşeyler anlatmanın gereği yok, araya kaynayıp çoğunluğa uyarak "garbage" seviyeli mesajlar atıcaksın heryere, ben de başlayım o zaman.

LöL şEriAT geliyor tayyeaop lol.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
50000000 kere dedik burada dini, milleti ne olursa olsun sivillerin böyle öldürülmesine tepkimiz diye

Omar el-beşir davet edilip ağırlandığında diye demedi kimse bunu?

Düpedüz ikiyüzlülük kalkıp da din millet önemli değil, önemli olan insanlık demek. Sudan'da ölenler hayvan mı?
Sosyal ağlarda paylaş

Exodus said:
said:
50000000 kere dedik burada dini, milleti ne olursa olsun sivillerin böyle öldürülmesine tepkimiz diye

Düpedüz ikiyüzlülük kalkıp da din millet önemli değil, önemli olan insanlık demek. Sudan'da ölenler hayvan mı?

hayir hristiyan
Sosyal ağlarda paylaş

http://tr.wikipedia.org/wiki/Hamas
Teknik bilgi.

HAMAS ve El Fetih birbirine rakip ve aynı zamanda düşman iki örgüttür. Mısır ın ve Suriye nin mesafeli duruşu bundandır .

Bilmediklerimiz ;
HAMAS , AB ve ABD'nin terörist örgüt listesinde (epey yukarılarda)
HAMAS son filistin seçimlerinde %35 oy aldı .
HAMAS Arafat'a muhalifti .
HAMAS Filistin de bir İslam devleti kurmayı amaçlar ve tüm batılı değerleri lazentler (bknz. HAMAS kuruluş beyannamesi )
HAMAS 'tan Mısır, Suriye ,Irak ve hemen tüm ARAP devletleri nefret eder.
HAMAS'ın en önemli eylemi istatistiklere göre ortalama her gün 1 intihar eylemi düzenlemesi .
HAMAS 'ın en büyük kozu eylemci olarak yetiştirilen , cennet vaad edilmiş çocuklar(öldükleri an gözlerini hurilerin arasında açacaklarına inanıyorlar ) .
HAMAS Filistin Kurtuluş Örgütü ve Filistin halkının ortak fikrini temsil etmez. HAMAS FKÖ'nün amacına tamamen terstir. Yani tüm Filistinliler HAMAS lıdır diyemeyiz (son seçime göre %65 i değil )
HAMAS barışı arzulamaz, HAMAS Cihat tabanlıdır .
HAMAS ın Filistin seçimlerine katılabilmesi ancak ve ancak Arafat öldükten sonra olabilmiştir.
Gerçek bu ya , HAMAS eli kanlı bir terör örgütüdür.

Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:
Exodus said:
said:

hayir hristiyan

Sudan'da ölen insanlar için üzülmediğimi ya da tepki göstermediğimi nerden biliyorsun?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...