Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

RTE Strikes Back / Davos

paspatur

Öne çıkan mesajlar

arkanda 70 milyonun kaderiyle oynuyorsan, 680 degil 6.8 milyar cocuk benim icin onemli degil, siz arap yalayarak buyuk arap impratorlugu hayellerinizde olabilirsiniz, ben yarin evime getirecegim ekmegin pesindeyim. bu kadar basit kendinizi kral gormeyin, yerinizi pozisyonunuzu bilin. dunyada 160 tane daha ulke var en az biz mi mazlumlarin koruyucusuyuz? birakin bu isleri ya

Giovanni said:
İnsan değil misin matama ?
Taraf olmak için yetmez mi 680 çocuğun haksız katledilmesine ?
Sosyal ağlarda paylaş

HALA AYNI KAFA

KIBRISA CIKTIK CUNKU ORASI BIZIM TOPRAGIMIZDI, TURK EVLADIYDI ORADAKI HERKES, KENDI VATANDASIMIZDI. FILISTINLE KIBRIS BIR MI BU KADAR MI ARAPSINIZ

Buyse said:
Reogmar said:
yoo daha kaç yıl oldu kıbrıs a çıkarma yaptık diye türk ün açlıkla,yoksullukla imtihanını yaşamadık mı?

çıktık da kötü mü oldu? insanlar ölüyor diye çıktık. o gün açlık çektik evet, bütün tarihimiz 300 400 yıl dışında sıkıntı tarihidir bizim.

dedelerimden dinledim ben 5 sene askerlik yaparken yiyecek ekmek bulamazken süpürge saplarını yediklerini.

gerekirse açlık çektiler, ama namuslarını "diplomasiye" satmadılar.
Sosyal ağlarda paylaş

CNN International'da canlı yayında Erdoğan'ın tepkisi ele alındı. CNN muhabirinin yorumu, "Erdoğan'ın gerçekten kendini mi kaybettiği yoksa seçimler öncesi iç desteğini artırmak için mi yaptığı net değil. Türk halkı Gazze'deki operasyona en çok tepki gösteren halk. İlk kez Erdoğan'ın bir yurtdışı gezisinden dönüşünde, üstelik gecenin bu saati olmasına rağmen, bu kadar büyük bir kalabalık tarafından karşılandığı görülüyor" oldu.

Ozet budur hala anlamayanlara duyurulur ! ! ! ! !Adamın derdi yerel secımlerıo alıp cebini is ortaklarını doyurmak adamın ulke umrunda degıl ....

Kimi demis 680 masum cocugun olumu fln afrikada her gun o kadar cocuk oluyor ic savaslardan tut ulkeler arası savastan ...Bızemı kaldı ya teror orgutu HAMAS ıle ısraılın savasına karısmak ...
Sosyal ağlarda paylaş

gayet okudum kafanda kibrisla filistini bir tutan sensin. neyse beyler

uc gun sonra ermeni yasa tasarisi ciktiginda gorecem ben sizi. filistinliler oder tazminatlari bizim adimiza

Buyse said:
@matama şimdi mi enrage oldun 1231234 saat oldu ben onu yazalı.

kıbrıs mozambik topragıydı bizim değildi di mi. kıbrıs la arapların ne alakası var lol. mesajları oku da öyle cevap ver.
Sosyal ağlarda paylaş

bu kadar basit yani

gecsin gitsin diyorsun :) biz kimlerle tartisiyor musuz :) tamam hocam haklisin sen

gecsin gitsin o yasa

insallah disisleri bakanligi boyle dusunmuyordur, yandik ki ne yandik o zaman.

@buyse
istersen sifirlansin benim mesaj sayim seyimde degil, ben fikir belirtiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Ermeni tasarısı geçmesin diye , olanlar karşısında ezilip büzüleceksek , yalanacaksak , ve bu olaya kalacaksa kusura bakma geçsin ozaman.

Çünkü bu mantıkla bugün ermeni tasarısı için ezilip büzülürsün, emin ol yarın aynı adamlar başka şeyler için seni ezip büzerler.

Bugün elini veren yarın diye gidiyor. Gören de sanacak her ortamda bu tarz çıkışlar yapmışız. Hayır , burada gerekiyordu ve yapıldı bitti. Sonucu olurmu olur, hem iyi hem kötü ikisi birden olabilir. Ama doğru olan buydu.

Tekrar ediyorum , olmasaydı buraya perese cevap veremedi kaldı öyle erdoğan , ezildik diyecekti birçok kişi , bence ama bence tabi sen de böyle diyecektin.

Şunu da ekleyeyim , gözden kaçırdığınız birçok şey var. Sadece bizim çıkarlarımız yok israil ile ilgili ilişkilerde onların da bize çok ihtiyacı var. o yüzden kolay kolay kimse kesip atamaz.
Sosyal ağlarda paylaş

matama said:
arkanda 70 milyonun kaderiyle oynuyorsan, 680 degil 6.8 milyar cocuk benim icin onemli degil, siz arap yalayarak buyuk arap impratorlugu hayellerinizde olabilirsiniz, ben yarin evime getirecegim ekmegin pesindeyim. bu kadar basit kendinizi kral gormeyin, yerinizi pozisyonunuzu bilin. dunyada 160 tane daha ulke var en az biz mi mazlumlarin koruyucusuyuz? birakin bu isleri ya

Giovanni said:
İnsan değil misin matama ?
Taraf olmak için yetmez mi 680 çocuğun haksız katledilmesine ?

1- Bu olaya tepki göstermek, rahatsız olmak evrensel değerdir. İnsan olmanın getirisidir. Kaçınız evli ve çocuğu var bilmiyorum ama ölen küçük bebeğini sevip okşayan insanı görüpte "bana ne lan ben kendi ekmeğimin peşindeyim" diyorsanız, kişisel almayın ama insan değilsiniz.

2- Filistinin bizim için önemli oluşunun 2. nedeni daha 100 seneden az bir süre önce bizim toprağımız olmasıydı. Kıbrıs bizimdi ondan gittik geryiklerini yapmadan önce azıcık tarih okumak lazım.

3- 3. neden herkesi bağlamayabilir ama aynı inanışı paylaşıyor olmamızdır.

Türk halkı için filistinin önemli olması ve bu kadar ses çıkartmamızın sebebi budur.

Ha ben ırkçıyım türk değilse bana ne gebersinler bakış açısı cahillikten başka birşey değil. Nasyonalizm nedir ne zaman çıkmıştır, ne işe yarar diye biraz okusanız yeter.

Not: Birileri okumadan filistin müslüman ondan mı bu kadar önemli, başka yerdeki katliamlara neden ses çıkarmıyorsunuz gibi birşey demeden önce 1. maddeyi okusun.
Sosyal ağlarda paylaş

kimse zaten filistindeki olaylara neden ses çıkarıyorsunuz demiyor. Ülkemizde olanlara neden ses çıkarmıyosunuz? Yanıbaşımızda Irakta olanlara niye çıkarmadınız? diyoruz.

Hangi ülke gelmiş de bizi pkk için desteklemiş böyle babayiğitlikler yapmış?

duygusal olabilirsiniz, birey olarak istediğiniz şeye sonsuza kadar tepkinizi koyabilirsiniz. ama orda ülkeyi temsil ederken ülkenin çıkarlarını gözetmek zorundasınız. zira ülkeler duygularla değil, strateji ve diplomasi ile yönetilir.

bu olay kahvede olsa vay be iyi koydu lafı derdim.
ama sonra daha da gelmem diyince lafı bile iyi koyamamış derdim.
verin topumu ben gidiyorum nedir yani
Sosyal ağlarda paylaş

@diaz

rahatsiz olabilirsin, tepki gosterebilirsin ama 500 senedir dost oldugun bir irka basin gidin diyemezsin, hele ki bu irk seni dunyada herseyde savunuyorsa bos konusma derim.

filistine gelince, 100 sene once topragimiz falan birakin bu isleri kandirmayin kendinizi. o zaman hadi gidelim alalim iraki suriyeyi nasil sacmaliklar bunlar. Kibrisa gelince orada oz ve oz turk vatandaslari vardi. TURKCE konusan(kibris vatandasiyim ben bu arada gel istersen bir tarih dersi veriyim sana bir halt bilsen keske.) turk evlatlari

oturup kicinizdan tarih yazmayin, filistin bizim topragimizmis ulan belgradta bizimdi hadi gidip alalim orayi.

ben basit olara sunu soyluyorum, arkanda yahudi destegi olmasi arap destegi olmasindan bin kat iyidir, mazlum larin koruyucusu olduysan git hayir kurumu ac ulke bu oyun degil. eger filsitindeki hareketten rahatsizsan gidersin kapali kapilar ardinda cozersin bu isi. oturup sulukule karisi gibi bagirarak bir halt olmaz maymun oldugunla kalirsin. ac bak cnn i simdi filistin bayrakli karsiliyanlar disinda bir haber yok. olan iliskilere oldu bu kadar basit.

umarim bu is bir danisikli dovustur. bu kadar aptalca hic bir basbakan hareket etmez.
Sosyal ağlarda paylaş

rahatsiz said:
ayni tepkiyi hamas rasgele israil topraklarini fuzelerken, otobusleri bombalarken de gosterelim o zaman. onlar insan yahudiler patlican mi? savas var orda. kaybeden bir taraf var. adamlar taraf.

verelim abi elimizi tutan mı var. bak yine aynı şey. yahu aynı anda iki üç konuya tepki veremeyen insanlar mıyız biz? neden filistin diyince birileri güneydoğu diyor. israil diyince ama hamas diyor.

yanlışsa hepsi yanlış elbette. bi tarafta ölen insanlara üzülmek diğerlerine üzülmediğin anlamına gelmez ki. robot muyuz biz bi şeye programlanınca başka bir şey yapamayalım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...