Apis Mesaj tarihi: Ocak 29, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 29, 2009 Ne olursa olsun, kim olursa olsun orası uluslararası bir platform. Köy kahvesi yada Ümraniyede bir sokak değil. Bu adamda bir devletin başbakanı, sarı çizmeli Mehmed Ağa yada kabadayı değil. Adamı ve ülkeyi kına, büyükelçisini istenmeyen adam ilan et kov ülkeden, kendi büyükelçini çağır... Bu tepki işini diplomasi sınırlarında yapmanın milyon yolu vardır. Bu o yollardan biri değildir. Ama önce "Devlet Adamı" olmak lazımdır bu işler için. Belli bir görgü, eğitim lazımdır. Hata bizim memlekette. Şimdi burda başının üstüne koyanlarda var. Ben sizi bu hareketin uzak vadedeki etkileri ortaya çıkınca görürüm demek isterdim ama ne yazıkki siz onlarıda görmez yada bu beyle ilişkilendirmezsiniz o zamanda. Ayrıca Raw Power arkadaşımızda çok güzel demiş; raw power said: Tezkereyi çıkarmak için bir tarafını yırtan,ilk tezkere çıkmayınca ağlamaklı olan Tayyip değil miydi?Darfur'un sorumlusunu kırmızı halıyla karşılayan Tayyip değil miydi?1 Mayıs'ta çıkan rezaletlerin sorumlusu Tayyip değil miydi?İsrail'i eleştirirken eleştiriye Yahudi vatandaşlarımızı katan Tayyip değil miydi?
Chastise Mesaj tarihi: Ocak 29, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 29, 2009 Buyse said: drencrom said: her koyun kendi bacağından asılır. filistinede benim kafam girsin. öyle tiksindim ki zor tutuyorum kendimi o kardeş troll. takılıyor o. Kendini haksız çıkarmak bu olsa gerek. Bilinçli yapılmış, taktik falan diyen var. Tayyibin kendini kontrol edemeyecek kadar öküz bir adam olduğunu düşündüğümden, gayet bilinçsizce yapılmış öküzce bir hareket olarak nitelendiriyorum. Bu adamın yaptıklarının sonucunu düşünme gibi bir yetisi yok bence. Moderatör vs. büyük bir saygısızlık etmiş tamam ama kalkıp da "REÖREÖRE" diye girersen olmuyor işte. Lan nolur 2 dakka delikanlı olmasan, sinirini tutsan, düzgün konuşsan? Normal statüde bir insan olsa, mekan da herhangi bi mekan olsa laf etmeyeceğim. Mekan davos kongresi, kişi de başbakan. Ne diyim yani.
Sufi Mesaj tarihi: Ocak 29, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 29, 2009 ısrarla bebek öldüren birinin "öldürdük bebekleri ama niye öldürdük bi dinleyin" konuşmasını alkışlama yüzsüzlüğünü gösterebilen bir uluslarası platformun yemesi gereken bir tokat vardı, yedi. gerisi boştur.
DoruK Mesaj tarihi: Ocak 29, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 29, 2009 ölen müslüman öldüren musevi olunca bazılarının daha fazla gücüne gidiyor işte. hatta türk askerinin şehit olmasından bile fazla. öte yandan her türlü senaryoda durum bizim aleyhimize. bravo diyorum.
Rerore Mesaj tarihi: Ocak 29, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 29, 2009 buyrun diplomatik nezaket tanımı size # insanların ben şöle dersem başkaları benim hakkımda ne düşünür ne derin uluslararası halidir. kendisini, düşüncelerini ifade etmekten korkanlar için eziklik psiklojisi hakimdir. mesela ermenistan'ın 1 milyon 200 bin kişiyi öldürdünüz demesi, amerikanın türk askerine çuval geçirmesi, fransanın ermeni soykırımını kabul etmesi, amerikanın ermeni meselesini meclisinde sakız yapması, avrupa birliğinin kıbrıs halkının bir bölümünü hiçe saydığını aldığı kararlarla ortaya koyması mükkemele yakın diplomatik nezaket kuralları içersinde gerçekleşmiş olaylardır. ama dünyaya canlı yayın olarak sunulan bir savaşın gerçek mağdularının asla geri kazanılması mümkün olmayan haklarını ifade etmek çok büyük ayıptır, asla ifade edilmemelidir, özellikle başka ülkeler ne der diye düşünülmeli ona göre hareket edilerek nezaket korunmalıdır. aksi takdirde barbar olunur, rezil olunur, kendi ülkesinden olur mu öyle şey oturalım oturcağımız yerde bile denilir bu nezaketin en önemli şartı ise kıçı kırık bir moderatörün el kol hareketlerine maruz kalındığında bir kere o eli indir dememektir, olur abi sen sus de ben susayım demektir. böyle ironik bir nezakettir işte. http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?id=15245803
-007- Mesaj tarihi: Ocak 29, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 29, 2009 Panel Moderatörü David Ignatius "yorum yapmayacağım" demiş. İstanbul metrosu saat 3'e kadar uzatılmış (ntv) İşte akp belediyesi olunca böyle oluyor, bir telefona bakıyor metro :P burdan da yerel seçimlerin önemini anlıyoruz
Horizon Mesaj tarihi: Ocak 29, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 29, 2009 Viktor said: hamas sutten cikmis akkasik ya bombalarin onune sivil koy okula cik roket at hastaneye terorist sakla sonra SIVILLERI KATLEDIYORLARRR ustune kur politikani yemezler Özellikle mete çubukçunun haberlerini seyret gazzeden. Bak bakalım orada arazi ortasında tarlayı ağaçları neden yakmışlar. Hayvanların içine hamas sam site mı kurmuş ondan inekleri komple öldürmüşler ? Zorla bir binaya tıkılıp dışarıdan siviller neden taranmış ? Counter strike bonus killing map mi sanmışlar ? Kısaca hamas hamas deyip sivilllerin hadi bilinçlide demicem ki var öylesi , bukadar pervasızca hiç değer verip dikkat edilmeden öldürülmesini meşrumu kılmaya çalışıyorsun nedir ? bir kuzey ıraka gidip sivilllerin yaşadığı yerleşim yerlerine aranızda pkk lılar var deyip bombalıyormuyuz ? Sana başka birşey demiyorum. Söylediklerin gayet saçma ve acımasız. 3 haftada israil teknolojisindeki bir ordu dikkat etmesine rağmen binin üstünde sivil öldürüp , komple gazzeyi dümdüz ediyorsa bu hamasın sivillerin arasına girmesi ile açıklanamaz.
Natanyal Mesaj tarihi: Ocak 29, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 29, 2009 oha moderatör David Ignatius,Body of Lies'in kitabının yazarıymış
-007- Mesaj tarihi: Ocak 29, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 29, 2009 İşte Davos'un yavşak moderatörü: [en.wikipedia.org]
Chastise Mesaj tarihi: Ocak 29, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 29, 2009 Rerore said: buyrun diplomatik nezaket tanımı size # insanların ben şöle dersem başkaları benim hakkımda ne düşünür ne derin uluslararası halidir. kendisini, düşüncelerini ifade etmekten korkanlar için eziklik psiklojisi hakimdir. mesela ermenistan'ın 1 milyon 200 bin kişiyi öldürdünüz demesi, amerikanın türk askerine çuval geçirmesi, fransanın ermeni soykırımını kabul etmesi, amerikanın ermeni meselesini meclisinde sakız yapması, avrupa birliğinin kıbrıs halkının bir bölümünü hiçe saydığını aldığı kararlarla ortaya koyması mükkemele yakın diplomatik nezaket kuralları içersinde gerçekleşmiş olaylardır. ama dünyaya canlı yayın olarak sunulan bir savaşın gerçek mağdularının asla geri kazanılması mümkün olmayan haklarını ifade etmek çok büyük ayıptır, asla ifade edilmemelidir, özellikle başka ülkeler ne der diye düşünülmeli ona göre hareket edilerek nezaket korunmalıdır. aksi takdirde barbar olunur, rezil olunur, kendi ülkesinden olur mu öyle şey oturalım oturcağımız yerde bile denilir bu nezaketin en önemli şartı ise kıçı kırık bir moderatörün el kol hareketlerine maruz kalındığında bir kere o eli indir dememektir, olur abi sen sus de ben susayım demektir. böyle ironik bir nezakettir işte. http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?id=15245803 şöyle bi mesaj olması banko zaten. tepkinin içeriğine laf eden olmasın zaten. tepkinin üslubuna bakacaksın. getireceği sonuçlara bakacaksın. haksız çıkmamak istiyorsan tabi. yani tepki göstermek illa RÖEREÖ olmak değil. bunu anlatmaya çalışıyoruz. (sanırım) sözlükten böyle çakma ironiler çıkmasa şaşardım evek.
inprc Mesaj tarihi: Ocak 29, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 29, 2009 yerel seçimde oy toplamak için yaptı ve çok akıllıcaydı. şimdi bu gece 1.30 da karşılama yapılacakmış günlerce konuşulacak. adamın tek amacı oy. filistin falan umrunda değil hem umrunda olsa bize ne. bu adam saftirik türk halkını iyi tanıyor şimdi sözde kahraman oldu. bu adam 50 yıl iktidarda kalır beyler
Queen Mesaj tarihi: Ocak 29, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 29, 2009 Ulak filminde geçiyordu "Yapan kadar bilip de susan da suçludur" diye. Aman bize ne, diplomatik felaket, ölüyolarsa ölüyolar diyenler için hatırlatıyorum.
-007- Mesaj tarihi: Ocak 29, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 29, 2009 Yurtta barış dünyada barış demiş bir Ataya sahipken "bize ne" falan demek ters. Ha "neden sadece filistin" diyenler de cevaplanmalıdır evet.
nedanko Mesaj tarihi: Ocak 29, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 29, 2009 elinde davos kupasiyla tur mu atacakmis ne karsilamasi bu. ilginc bir manzara olacak gibi.
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 29, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 29, 2009 hamasın da bu olayda "bence" suçlu olmasından dolayı durum arabuluculuk gerektiriyor fikrimce yani bugün israile laf ettiysen yarın kalkıp hamasa da tepki vereceksin yoksa samimiyetine inanmam (zaten inanmıyorum). ama dediğim gibi orda muhattabı olan devlet israil idi. umarım başka bir gün de haması eleştirir diyorum ama hiç sanmıyorum nedense
Reogmar Mesaj tarihi: Ocak 29, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 29, 2009 -007- said: Yurtta barış dünyada barış demiş bir Ataya sahipken "bize ne" falan demek ters. Ha "neden sadece filistin" diyenler de cevaplanmalıdır evet. isine geldigi gibi anlarsan oyle olur.en hakiki mursit ilimdir demis aynı lider ama basbakan gecen hafta gazete okumayın diye acıklama yaptı.
Buyse Mesaj tarihi: Ocak 29, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 29, 2009 007 o sözü de yıllarca etliye sütlüye karışmayalım diye anlamış "büyüklerimiz" anasını satayım bu ülkeye bulgaristan düşmandı, yünanistan düşmandı, üstte sscb ezelden düşman, güneyde suriye ırak düşman, ermenistan zaten düşman. bi ülkenin tüm komşuları o ülkeye düşman olur mu arkadaş. bu mudur dış politikada "diplomasi" dedikleri. edit: oo iran'ı unuttum baş düşman.
DoruK Mesaj tarihi: Ocak 29, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 29, 2009 ya öyle bir gaza gelmiş ki bazıları, sanki tayyip çıkıp söylemese dünyanın haberi olmayacak katliamdan, ya da tayyip çıkıp çocuk gibi tepkiler verdi diye devletler politikalarını değiştirecek.. adamlar bi tarafına takmaz, anca bizim halk şakşaklar, tam da yerel seçimler öncesi aferin valla. adam dışarıya rezil ülkeye vezir oldu.
rahatsiz Mesaj tarihi: Ocak 29, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 29, 2009 tayyip ofkesine kapilip hakli iken haksiz duruma dusuyor baska da bir sey olmuyor. gayet guzel cevaplar verilebilinirdi. bu sizin icin anlasilabilinir bir davranis olabilir ama ofke ile kalkan zararla oturur. bu gayet acik denenmis defalarca kanitlanmis bir tecrubedir. israilin yaptigini elestirebilirsiniz ama bu kadar gemileri yakar bir tavir icersindeyseniz, istanbula her gun roketler dusse tepkiniz ne olurdu sorusuna verilecek cevabiniz olmasi lazim. bu soruya cevap vermekte o kadar kolay degil. hele bizim gibi benzeri kosullarda koy bosalttiran, koylulerine diski yedirdigi kanitlanan, komsu ulkeleri savas acmakla tehdit eden (suriye mesala) bir ulkenin mensuplari icin. israilli yoneticinin sonradan yaptigi telefon gorusmesi gercekten medeni cesaret gerektiren akilli bir davranistir ve benim gozumde daha degerlidir. eziklik degil gayet guzel bir manevra olarak goruyorum ben bunu. tartismadaki kendisinden kaynaklanan tek acigini gayet nazik bir sekilde kapatti adam. ulkesinden kaynaklanan aciklara yapabilcegi pek bir sey yoktu acikcasi. bosuna o nobeli almamis. ha bu arada o filistin zamaninda asala`ya kamp veren, egiten filistindir. bu da bir not olarak bulunsun aklinizda.
logcupasa Mesaj tarihi: Ocak 29, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 29, 2009 Bu rteyi hala savunanları anlıyamıyorum ya komedi turkiyenin cahillik oranı neyse ya banane yazmıyacam artık ...Kendını polat alemdar gıbı sandı adam ya ... Valla acıkcası türkiye amerıkadakı fetosun yonlendırmelerıyle bu hale geldı ya banane ya nolursa olsun ıster savas cıksın ıster barıs cıksın savas cıakrsada bu mıllet haketmıstır...Nolursa olsun artık umrumda degıl kimse
Buyse Mesaj tarihi: Ocak 29, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 29, 2009 logcupasa said: Bu rteyi hala savunanları anlıyamıyorum ya komedi turkiyenin cahillik oranı neyse ya banane yazmıyacam artık ...Kendını polat alemdar gıbı sandı adam ya ... Valla acıkcası türkiye amerıkadakı fetosun yonlendırmelerıyle bu hale geldı ya banane ya nolursa olsun ıster savas cıksın ıster barıs cıksın savas cıakrsada bu mıllet haketmıstır...Nolursa olsun artık umrumda degıl kimse tamam abi sen görevini yaptın yeter artık nolursa olsun yaw.
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 29, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 29, 2009 ama şu olay üzerine kafamıza roket düşerse, vize vermezlerse, ambargo koyarlarsa gibi tepki vermeyin lütfen komik oluyor. çok benzer bir şekilde bugün bunlara tepki vermeyen yarın bunların kurbanı olur derler ama ikisi de oldukça hayal gücüne dayalı ve tartışmaya bir şey katmayan argümanlar.
SodomVsGomore Mesaj tarihi: Ocak 29, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 29, 2009 Bence gayet güzel konuştu adam. Gayette AKP'ye muhalif bir insanım ama hoşuma gitti şu son yaptığı. Orada RTE'yi değil Türkiye Cumhuriyeti başbakanını susturmaya çalıştı adam ki Perez'in 25 dakikalık konuşmasına karşılık 12 dakika konuşmuş RTE. Beğenseniz de beğenmeseniz de RTE bu devletin başbakanı ki ben beğenmiyorum ancak eğer ki demokrasiyi az da olsa içimize sindirebildiysek RTE bizim başbakanımızdır. Eğer Lozan'da İsmet İnönü masadan kalkmasaydı belki de o masada kazanan taraf biz olmayacaktık. Mesut Yılmaz Brüksel'de o dosyayı adamların önüne fırlatıp gitmeseydi verirler miydi o müzakere tarihini? Kaldı ki Perez'de arayıp özür dilemiş olaydan sonra. Bazen uluslar arası siyasette sert çıkıp masaya yumruğunuzu vurmanız gerekebiliyor. Yapmanız gereken yerde bunu yapmazsanız karşı taraf ipi eline alır. İşin özünde bence yerinde bir davranış olmuş.
rahatsiz Mesaj tarihi: Ocak 29, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 29, 2009 said: İstanbul'da Erdoğan'ı karşılama hazırlığı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 22.40'ta helikopterle Davos'tan ayrıldı. Başbakan Erdoğan'la eşi Emine Erdoğan da Zürih'e gitti. Başbakan Erdoğan'ın saat 01:30 civarında İstanbul'da olması bekleniyor. Bu arada metro seferlerinin 03:00'a kadar uzatıldığı, saat 00:30 ve 03:00 saatleri arasında Aksaray-Havalimanı metro hattının ücretsiz olacağı öğrenildi. bu nasil bir harekettir yav. ben vergilerimi bunun icin vermiyorum.
Reogmar Mesaj tarihi: Ocak 29, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 29, 2009 yoo daha kaç yıl oldu kıbrıs a çıkarma yaptık diye türk ün açlıkla,yoksullukla imtihanını yaşamadık mı?
Öne çıkan mesajlar