Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 http://www.ntvmsnbc.com/news/473678.asp Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 e duymak istemiyorsanız dinlemeyin derler o zaman adama Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 yani ben dinlensem iplemem. ama suçsuzları dinlemek insan haklarına aykırı tabii : ) ve buna bağlı olarak suçlu olduğuna yeterli kanıtla şüphelenmediğin insanları dinlemeye almak da insan haklarına aykırı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Gecen bir arkadas dedi ki, seni de dinliyorlar mi sence? Dedim ki niye dinlesinler, bir onemim yok, bir dernege, orgute ya da partiye uye degilim, yakindan tanidigim bir siyasi yok. Dedi ki, iste durum oyle bir haldeki bir dernege orgute partiye uye olsan dinlenme korkun olacak.. Boyle bir durumda Turkiye. Cidden dusunsenize, sizi de dinliyorlar midir acaba? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Ben bu dinleme konusuyla ilgili başka birşeye değineceğim, tecavüz eder gibi dinlemek yanlış ama ondan yanlış olan birşey varsa niteliği düşünülmeden varsayılan seçenek olarak yasaya aykırı diye reddedilen dilekçeler. Yeni uygulamalarla insan haklarına uyalım derken çok ters işler yapıyorlar ve bunların sonuçları çok ağır oluyor. 2-3 hafta önce polis cinayet çözecek, dinleme talebi reddediliyor. Daha geçen hafta adam dağda kayboluyor, ailesinin onayıyla triangulation talep ediyorlar, reddediliyor. Adam dağda donuyor senin evrak işini mi bekleyecek? Sonunda bir şekilde buluyorlar ama hastanede ölüyor. Eminim benim rastlamadığım başka benzer hadiseler de vardır. Birşeyin de ayarını tutturabilsek yahu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 “Yanlış işiniz, yasal olmayan işiniz yoksa, dinlenmekten korkmayın. Dinlenmek istemiyorsanız konuşmayın” Hah özel hayat denen şeyin de tamamen üzerinden geçtiler. Ben de yasal bir işlem olmadan direk dinlenme olmadığını düşünüyorum ama bu yorum beni benden aldı o zaman herkesin evine kamera koyalım yasal olmayan iş yapmıyorsa insanlar neden itiraz etsinler ki? Kim çizecek özel hayatın sınırlarını? Kamusal alana kamera koymaları çok rahatsız etmiyor beni çünkü adı üstünde kamusal alan, zaten yaptıklarını bir sürü insan görüyor. Ama bir evi gözetlemek ya da telefon konuşmasını dinlemek kamuyla ilgili hiç birşey çağrıştırmıyor bana. özel hayat meselesini de çok kafama takmam açıkçası beni dinleseler bile rahatsız olmam ama toplumsal norm bu değil özel hayatını insanların dinlemesini istemeyenleri böyle bir istek sahibi olmak hakları. ama yine dediğim gibi bir suç ihbarı doğrultusunda mı dinleme yapıyorlar sadece, önemli olan soru bu? belki sistemde çok bir sorun ya da özel hayatı ihlal yoktur da bu amca konuşmasını bilmiyordur pek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rerore Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 anahtar kelimeye göre konuşmayı tespit eden bir sistem var diyorlardı türkiye de çok uafak bir gazete haberiydi sizce doğru mudur haberdeki gibi dinleme yapılıyorsa bir sorun yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Hepsi muhalif ama AKP aleyhine hiç konuşmamışlar! İtiraf etmeliyim ki olayın bu boyutu hiç aklıma gelmemişti.. Eski Başbakan Yardımcısı Şener, çok önemli bir ayrıntıya dikkat çekti.. Ergenekon soruşturmasında onlarca kişi gözaltına alındı.. Tutuklandı.. Yüzlerce kişinin telefonları dinlendi.. Dinlenen telefon kayıtları, evlerinde bulunan notlar 444 klasöre yerleştirildi.. Mahkemeye sunuldu.. Medyada neredeyse satır satır yayınlandı.. AKP aleyhine tek cümle yok.. Şener’in dikkat çektiği nokta bu.. Diyor ki; “Ortak özellikleri iktidar partisine karşı olmak.. Peki gece gündüz dinlenen telefon konuşmalarında iktidar partisi, Başbakan, onun çevresiyle ilgili tek bir konuşmaları yok.” İlginç değil mi? * İktidara karşı örgüt kurulacak.. Bu örgüt üyelerinin büyük çoğunluğu telefon görüşmeleriyle deşifre olacak.. Ama.. Başbakan aleyhine.. Bakanlar aleyhine.. Veya çıkardıkları yasa aleyhine.. Bırakın hepsini.. AKP’li belediye başkanları aleyhine tek cümle etmeyecekler.. Hepsi muhalif.. Ama iktidar hakkında hiç konuşmamışlar! Akla, mantığa sığıyor mu? * Eski Başbakan Yardımcısı “büyük bir hassasiyetle ayıklanmış durumda” diyor.. Niye acaba! Telefonları dinlenen yüzlerce adam ‘şurada yolsuzluk yapmışlar, burada usulsüzlük var, kayırma var’ diye de mi konuşmamışlar!.. Kadrolaşmadan da mı söz etmemişler! Ek belge diye sunulan telefon konuşmalarına bakıyorsunuz.. Yok.. Bunları hiç konuşmamışlar.. Bu insanlar AKP aleyhine telefonda dahi tek cümle etmemişse nasıl AKP muhalifi olurlar ki.. Her şeyi konuşmuşlar.. AKP hariç.. İnandırıcı mı? * Şener ‘hassasiyetle ayıklanmış’ diyor.. Niye? Onun değerlendirmesi şöyle; “Siyasi polemik konusu olabilir, basına yansıyabilir, siyaseten yıpratıcı bir nitelik kazanabilir.” İşte bu nedenle hepsi ayıklanmış! * Ama.. Telefonları dinlenen olayla ilgili ilgisiz herkesin özel hayatı ortada.. Aşk konuşmaları, yaptıkları dedikodular, özel hayatlarının mahrem noktaları.. Hepsi var.. Mesela İlhan Selçuk’un Fashion TV’de izlediği Rio Karnavalı’nda gördüğü kızlar için ne düşündüğü bile öğrendik.. * AKP hakkında tek satır yok.. * Gelelim işin doğrusuna.. Telefonu dinlenen kişilerin AKP için söyledikleri; bu soruşturma kapsamı içinde değilse ‘geyik muhabbeti’ düzeyindeyse, tabii ki ayıklanmalı.. Hem de hassasiyetle.. Köşedeki bakkalı dinleyin; hükümet aleyhine, belediyesi aleyhine atıp tuttuğu tonlarca laf bulursunuz.. Bunları yayınlamak doğru değil.. Ama.. Aynı hassasiyet özel hayatlar için de, ilgisi olmadığı halde adı geçen isimler için de gösterilmeliydi.. Demek ki.. Ayıklama.. Veya hassasiyet, nalıncı keseri gibi çalışmış.. Sadece AKP’ye toz kondurmamışlar.. Gerisi!!! Mehmet Tezkan, 22.01.2009 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apis Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Valla dinleme emri almak kolay bir iş arkadaşlar. O kadar ki bir mahkeme vermedi mi? Git başkasından al. Biri verir mutlaka. Hatta malum bir süre önce "tüm" Türkiye için bir dinleme emri vardı ki bence Dünya hukuk tarihine altın harflerle yazılası bir hukuk katliamıdır. Bu benim bildiğim kadarıyla daha önce sadece Doğu Almanyada olan birşey. Ne mutlu ki bize hiçbirimiz takmıyoruz hak-hukuk diye. Taksakta iki güne unuturuz nede olsa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Apis said: Hatta malum bir süre önce "tüm" Türkiye için bir dinleme emri vardı ki bence Dünya hukuk tarihine altın harflerle yazılası bir hukuk katliamıdır. Bu benim bildiğim kadarıyla daha önce sadece Doğu Almanyada olan birşey. evet bu da bana olağan üstü bir halde anca olması gereken bir eylem gibi geliyor. bu kararın sonucu adamların istedikleri telefonu mahkemeye başvurmadan dinleyebilme hakkı ise "biz sadece suçluları dinliyoruz" ifadesi pek bir şey ifade etmiyor, daha önemli olan adamların elinde böyle bir yetki olması. Bunun denetlemesi bir tek onlara mı kalıyor bu durumda? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 ülkemizi goriller yönetiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar