mani Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Bu nasıl bir saygısızlık. Bu nasıl bir adilik kardeşim. Sen kimsin ya ? Kim bunların tasmasını elinde tutuyor. said: Uğur Mumcu'nun öldürülmesinin üzerinden tam 16 yıl geçti. Cinayetin ihale edildiği tetikçiler, gazetelere içinde İslami kelimesi geçen bir örgüt ismi söylediği için dindarların üzerine yapıştırılan bu cinayet, aradan geçen bunca yıla rağmen aydınlatılamadı. Ya da aydınlatılmadı. Yüzlerinde sakalları olan birkaç kişiyi zanlı diye yakalamış olsalar da Uğur Mumcu, kamu vicdanında hâlâ faili meçhul cinayetler arasında duruyor. Mumcu cinayetinin kaymağını yiyenlerin bu dosyayı yeniden açmaya hiç niyetleri yok. Bir sürü eski tüfek solcunun toplanıp da konuşmak için fırsat buldukları bu anma günlerinin ellerinden gitmemesi için olayı pek de kurcalamak istemiyorlar. Uğur Mumcu cinayeti ile sağladıkları psikolojik havanın zarar görmesine tahammül edemiyorlar. Sadece bu kadarsa anlaşılabilir. Hatta masum bile görülebilir. Ancak işin arkası çok daha karışık. Hani gazetelerin üçüncü sayfalarında hem öldüren hem de cenazesine katılıp herkesten çok ağlayan pek çok katil hikâyesi okumuşuzdur. Uğur Mumcu'nun anma törenlerinde nedense hep bu gelir aklıma. Gerçeklerin bir gün ortaya çıkma gibi kötü bir huyu vardır. Eskiden bu gerçeğin ortaya çıkması çok daha zordu. Gerçekler çok daha kolay karartılabiliyordu. Ama dünya hızla değişiyor. Gerçeğin bir gün ortaya çıkma huyu bugün daha çabuk gerçekleşiyor. Bugün ortaya çıkan bilgiler Türkiye'de gerçekler üzerine nasıl da karartma yapıldığını çok iyi gösteriyor. Fethullah Gülen'in 17 Haziran 1999'da düğmeci tarafından başlatılan bir kampanya ile nasıl da medyatik lince tabi tutulduğu, dava sürecinde koca koca adamların yalancı şahit bulmak için ne tür dalavereler çevirdiği bugün çok daha net olarak anlaşılıyor. Özellikle 90'lı yıllarda yalanların, iftiraların, andıçlamaların, yalan haberlerin bini bir paraydı. Bugün bütün bu yalanlar gün yüzüne çıkıyor ama yalancıların yalanları hiç değişmiyor. Sadece düğmeciler değişiyor. Kendine eski İslamcı dense de bugün papazlık yapanlar düğmecinin bıraktığı boşluğu doldurmaya çalışıyor. Bereket, gerçeklerin ortaya çıkarak yalancıları rezil etme gibi bir özelliği var. Uğur Mumcu cinayeti de böyle bir illüzyonla topluma bambaşka anlatıldı. Burada bana garip gelen Güldal Mumcu ve Ceyhan Mumcu'nun tavırları oluyor. İnsan hem milletvekili, hem de Meclis başkan vekili olur da kocasının cinayetinin üzerine gitmez mi? Meclis'e soruşturma önergesi vermek dahil devletin bütün birimlerinin bu cinayetin çözülmesi için çalışma yapmasını sağlamaz mı? Üstelik faili meçhullerin bu kadar konuşulduğu ve üzerine gidildiği bir zamanda, Ergenekon diye bir terör örgütünün bu kadar tartışıldığı bir dönemde. Siyasi mülahazaları bir tarafa bırakalım insan kendisi için öğrenmek istemez mi? Kim bu katiller? Bu tetiği çektirenlerin kim olduğunu neden merak etmezler ki? Yoksa mahalle baskısı altında mı kalıyor? Her ne kadar bu eski düzenciler feryat figan etse de ben inanıyorum ki artık bu ülkede insanlar andıçlanarak karalanamayacak. Koca koca devlet adamları bu ülkenin suç işlememiş vatandaşlarına yalancı şahitler tutarak iftiralar atamayacak. Bir karanlık şebeke 'rejimi koruyorum' adı altında bu ülke için gecesini gündüzüne katanları bir yolunu bulup saf dışı edemeyecek. Şu laflara bakın. said: Bir sürü eski tüfek solcunun toplanıp da konuşmak için fırsat buldukları bu anma günlerinin ellerinden gitmemesi için olayı pek de kurcalamak istemiyorlar. Bak sen ya. Uğur Mumcu yu anma törenine ve ona katılanlara laf edecek kadar kendinde bu cesareti bulabiliyor. Kimden alıyor bu gücü acaba ? said: Cinayetin ihale edildiği tetikçiler, gazetelere içinde İslami kelimesi geçen bir örgüt ismi söylediği için dindarların üzerine yapıştırılan bu cinayet, aradan geçen bunca yıla rağmen aydınlatılamadı. Hemen koruma mekanizması devreye girmiş arkadaşın. Bu iş birilerine havale edildiyse dindarlara değil yobazlara edildi. Onları koruyacak kadar gözü dönmüş bu insan hangi ideolojiyi temsil ediyor ? Hepimiz Uğur Mumcu cinayetinin aydınlanmadığını ve faili meçhul olduğunu biliyoruz. Bunu Güldal Hanım da biliyordur muhakkak. Kendisini savunmak ne bana düşer nede bir başkasına ama besbelli kendiside Ergenekon operasyonunu faili meçhullara, derin devlete karşı yapılan değil, muhalif kesime karşı yapılan bir sindirme operasyonu olduğunu düşünüyor. Bir kaç sene önceye kadar Uğur Mumcu gibi bu vatana millete bağlı olan gerçek aydınlara ağız dolusu laf eden yobazlar bugün ne hikmetse Uğur Mumcu yu savunur hale gelmiş. Yazıklar olsun bu insanlara, bunlara yazı yazdıranlara ve bunları okuyup peşinden koşanlara. http://www.zaman.com.tr/yazar.do?yazino=808922 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yýldo baggins Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Bunların zerre şerefi yok. Nereye gidiyoruz... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 yıldo baggins said: Bunların zerre şerefi yok. Nereye gidiyoruz... ROXY'E GİDİYORUZ BEYLER Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eagle_dnz Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 geldi bir terbiyesiz daha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 uğur mumcu'nun laik veya Atatürkçü olduğu için öldürüldüğünü düşünenler ve buna çanak tutanlar mevcut, ve tamamen siyasi angajmanlarla yapılıyor bu. oysa biraz yakından takip eden ve araştıran insanlar bilir ki uğur mumcu kontrgerilla'yı deşifre etmek üzereyken öldürüldü. bu suikasti dincilere yamamaya çalışanlar tarafından yani.. yani şimdi gerzek gerzek yorumlar gelicek, biliyorum, bakın dinciler cinayet işlemedi, katliam yapmadı falan demiyorum. ama uğur mumcu suikasti, apaçık derin devletin işidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 sir denen kişinin hemen her postu son derece doğru olmasına rağmen millet neden böyle topiklerde sir, horizon hedehödö gelecek şimdi diye dalga geçiyor anlamıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
|Joker| Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Ergenekon'a bağlanacak buda. Atatürkçü ve Laik Uğur Mumcu'yu, Atatürkçü ve Laik paşalar öldürdü diye bir de başlık çakar Zaman, babalar gibi, yeme de yanında yat. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 eet atatürkçü ve laik hrant dink i de dinciler öldürdü kesin hatta atatürkçü ve laik adnan menderesi de dinciler astı hahaha ne güzel. halkın sevdiği herkese, hiçbir destek olmadan böle etiket yapıştırın, sonra "diğerleri öldürdü onu" diyin. atatürkçü ve laik I. beyazıt ı da dinci timur öldürdü hatta Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
|Joker| Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Jadelith said: hatta atatürkçü ve laik adnan menderesi de dinciler astı Tayyip'in sonu benzemesin ne diyelim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 hah 50 yıl sora olabilir :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 yıldo baggins said: Bunların zerre şerefi yok. Nereye gidiyoruz... tabi ki yok dinci dediğin pisliktir, şerefsizdir. kendisi birşey üretemez, planlayamaz ama kendisine kol kanat gerecek bir gölge buldu mu en yırtıcı olur., insaniyetini unutur. olayları tartma gereği duymaz çünkü kendi sapkın kafasında o zaten allah katında haklıdır. kendi bildiğinin doğru olduğunu diğer insanlara ikna ettirmek içni herşeyi yapar, herkes onun gibi yaşamalıdır çünkü. diğer insanlara saygısı yoktur. bildiğin köpek işte. ha gaza gelecek dar görüşlüler için dinci =/= dindar. edit: bi daha bi okudumda sabah sabah ne boşalmışım ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 ne sabahı lan öğlen.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 ginaly said: sir denen kişinin hemen her postu son derece doğru olmasına rağmen millet neden böyle topiklerde sir, horizon hedehödö gelecek şimdi diye dalga geçiyor anlamıyorum. çünkü inanmak istemiyorlar x files : i want to believe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Jadelith said: ne sabahı lan öğlen.. yeni uyandım ben Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odiflame Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 fede said: ginaly said: sir denen kişinin hemen her postu son derece doğru olmasına rağmen millet neden böyle topiklerde sir, horizon hedehödö gelecek şimdi diye dalga geçiyor anlamıyorum. çünkü inanmak istemiyorlar x files : i want to believe peygamber nerede kime inanıyoruz? birde demokrasi demiyormusunuz beni bitirdiniz.inanmak lazımmış sonra demokrasiymiş.karşı fikirleri bile inanmak istemiyorlar diye geçiştirmeye çalışıyorsunuz.daha alacak çok yolunuz var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 ginaly said: sir denen kişinin hemen her postu son derece doğru olmasına rağmen millet neden böyle topiklerde sir, horizon hedehödö gelecek şimdi diye dalga geçiyor anlamıyorum. biz buna ideolojik körlük diyoruz =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 peygamber nerden çıktı ya? şahsen ben inanmıyorum bana bakma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Aket-Atum said: Jadelith said: ne sabahı lan öğlen.. yeni uyandım ben : ( nerdeyse eve döncem lan ben ayıp :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odiflame Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 ginaly said: peygamber nerden çıktı ya? şahsen ben inanmıyorum bana bakma. inanmak dediğinden aklıma inanç inanmak geldi.believe felan.şaşırdım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 islamcı adı geçti diye dindarların niye üzerine yapışmış oluyor cinayet, onu anlamadım. sıradan dindar vatandaşı kendi dinciliklerine yamamak için attırılmış bir cümle. uğur mumcunun öldürülmesine dönersek, ben bu ülkede ünlü adam cinayetlerinin tamamının buzdağı olduğunu düşünüyorum, tepede görülen bir kısım, ama derinde kimbilir neler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 çünkü bazı insanlar bu suikasti "Atatürkçülüğe saldırıyorlaaar pis yobazlaaar" diyerek kendi siyasi argümanlarına destek olsun diye kullanıyolar yıllardır sg-1. ama gerçekle alakası yok yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wispy Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 70'lerde gördüğümüz gibi Türkiyede provokasyon o kadar kolay ki. Sağcı kahvesini tarat, solcular yaptı de, sonra solcuların kahvesine el bombası atsınlar vs vs. Uğur Mumcu olayının da bunun bir benzeri olduğunu düşünüyorum. Benim bildiğim kadarıyla Uğur Mumcu kontrgerilla hareketini deşifre etmek üzere çalışıyordu, katlettiler. Sonra da 2 tane usuruktan delil serpiştir ortaya, 2 tutam sakal parçası koy tamam yobazlar öldürdü GOGO diyip bir taşla iki kuş vur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 sir said: çünkü bazı insanlar bu suikasti "Atatürkçülüğe saldırıyorlaaar pis yobazlaaar" diyerek kendi siyasi argümanlarına destek olsun diye kullanıyolar yıllardır sg-1. ama gerçekle alakası yok yani. "gerçekle alakası yok" çok iddialı bir yorum. derin devlet türevi her haberde cezayı kesmiş, kalemi kırmış görüyorum seni. "atatürkçülüğe saldırıyorlar, pis yobazlar" diye de sokaktaki mehmet emmiyi kastettiklerini sanmıyorum. zaten sorsak ona "böyle böyle bi gazeteci var ölmesini ister misin" diye, ne cevap vereceği gün gibi bellidir. ama iki tane ne olduğu belirsiz teröristin yaptığı şeyin utancını bütün dindarlar çekiyormuş gibi birşeyin imasında bulunmak bile gülünç. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 mesele utanç değil ki, genellemelerle bir kesimi töhmet altında bırakmak, meseleyi bir örgütlenmeye değil de "zihniyete" havale etmek. oradan da bu zihniyetin her türlü yolda tasfiyesinin meşru olduğu sonucuna varmak. üstelik bu yönlendirmeyi yapanlar, aslında cinayeti işleyenlerle ortak. zaten cinayet hem örgütün deşifre olmasının önünü kesiyo, hem de provokasyon amaçlı kullanılıyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 cinayetin sorumlusu kim olursa olsun, su yaziyi yazan varligin kullandigi uslup ve takindigi tavrin duzeysizligi nedeniyle islak odunla dovulmesi her toplumsal yapida caiz olmalidir bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar