Overseer Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 nileppezdel said: Dini eğitim alan insanlar bilim yapılan yerlere girmemelidir. Bence tabi oha Rerore said: e abi herkes gibi sınava giriyor imam hatip mezunları da dua okuyarak kazanmıyor ki öss yi ne farkedicek
Jadelith Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Sparkcaster said: meslek liselerine girenler bayada çatır çatır çalışıyor, türkiyedeki kaliteli ara eleman açığı sıfatsız mühendis sayısından daha fazla fakat meslek lisesinden çıkan insanlar yeterli bilgiye sahip olmadığından iş bulamıyorlar. bu konuda bir aile bireyimin çok çalışması var, ordan biliyorum. meslek lisesi mezunlarına özel okullar açıp, onları alıp bu okullarda bedavaya eğitim veriyorlar, ancak ordan çıkanlar iş sahibi oluyor. ha kimse bulmuyor demiyorum. ama meslek liseleri çok yetersiz türkiyede. devlet kurumu olduğundan zamana ayak uyduramamış
|Joker| Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Şu bir adama 4 kadın uygulamasına ne zaman geçicez yav, milletvekiller var 2 3 karılı, bize niye yasak, adaletsiz dünya. AKP'den bir an önce bu yasayı çıkarmasını bekliyoruz.
nileppezdel Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 @Overseer: Çok mu şaşırdın abi dediğim lafa? Dini eğitim alanlar ki imam hatiplerdeki eğitimden bahsediyoruz, bakın örümcek hala sekiz bacaklı demek ki evrim yok diyen tipler olabilirler. Her şekilde din eğitimiyle bilim eğitimi terstir. Metodolojik ateizm kuralını uygulayabileceğini sanmıyorum bir imam hatip mezununun
Overseer Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 ya düz liseleri geç ankaranın iyi sayılan anadolu liselerinden birinden mezunum allah aşkına çok kalifiye eğitim görüyoruz da ilerde altyapıyı etkiliycek sanki heh.
|Joker| Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 nileppezdel said: Aaa Horizon özlemişim :) Ona öyle demezler, bizim oralarda bir laf vardır, çomağı hazırla diye, ama devamını söylemiyim şimdi yeri değil burası.
Rerore Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 o değilde düz liseler ne zamandan beri mühendis doktor olmaya yönelik program uyguluyor ilginç olmuş
Kojiroh Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Nası bi program uygulasınlar? Ya da şu an ne programı uyguluyolar gibi gözüküyo burdan? Hangi liseli ağlamadı ki "yeaa türevi integrali napcam ben yeaa :(" diye?
nileppezdel Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Bilimle ters şeyler aşılanmıyor insanların beynine. Ondan bahsediyorum ben. Bunu algılayamıyorsanız gidin imam hatiplerde okuyun zaten.
Horizon Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 sg-1 ben farklı birşey demedim zaten ne yanlış anlamadım. Şimdi günümüzde şunu anlamak lazım. İnsanlar imamhatiplere çocuklarını illede imam olsun diye göndermiyorlar. Birçoğu dinini de öğrensin diye gönderiyor o okullara. Bu yüzdenki orada okuyan öğrencilerin idealleri sadece imam olmak değil tam tersine , çoğu diğer normal liselerde okuyanlar gibi normal meslekler istiyor. said: Dİkkat edersen hangi amaç ile açıldığı konusunda birşey demedim , çünkü o zaten belli. Şu an birçok insanın neden o okullara çocuklarını gönderdiğinden bahsediyorum. Bunun içine kılık kıyafetle ilgili sorunlar da dahil. 18 yaşından önce başını örterek gitmesini isteyen aileler de var mesela. Sırf bu yüzden kızını o okula göndermek doğrumu ? kesinlikle değil , tam tersine çocuğun geleceğine darbe vuruyor. Ben burada oraya imam olmak için değil de , zorla gönderilen ya da ben dinimi de öğrenirim , diğer dersleri de öğrenirim diyen öğrenciler açısından iyi bir adım diyorum. Çünkü bu dediğim öğrenciler mahdur oluyorlar.
Horizon Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 nileppezdel said: Dini eğitim alan insanlar bilim yapılan yerlere girmemelidir. Bence tabi Müslüman , kuranıkerimi okuyan , bilen , başarılı bilim adamları. Geçmişteki bilim adamlarımız. Şu an mevcut olan bilim adamlarının varlığı , şu söylediğinin nekadar saçma olduğuna canlı bir cevap zaten.
sg-1 Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 @horican, hepimiz ailelerimizin verdiği kararlar sayesinde günümüzde bulunduğumuz yere geldik. hepimiz ailelerimizin bazı kararlarından dolayı mağduruz veya şanslıyız. Bu durumda yapacak birşey yok, birileri mağdur olacak diye siyaha beyaz demenin anlamı yok. Sonuçta katsayı kuralının orada olmasının tek sebebi imamları ünilerden uzak tutmak değil. Ülkedeki eğitimin türbanlıların veya imamların üniye girmesinden çok çok çok daha büyük sorunları var. Umarım bir gün tabana mesaj veya popülizm dışında da eğitimle ilgili atılımlar yapılır.
nileppezdel Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 @Horizon: Abi ben bunları yalanlayamam zaten çok da saygım var o bilim adamlarına ama metodolojik ateizm yada öyle miydi adı hatırlamıyorum da onu uygulayabileceğini sanmıyorum fetonun öğretileriyle yetiştirilen insanların. Hiç kusura bakma da herşeye dini yaklaşır onlar yani. Önyargılıyım dibine kadar evet. Pis tarikatçilerin bilimle ilgileri olmamalı, imam hatiplerde de ne kadar tarikatlerden ve fetodan uzak eğitim verildiği tartışılır bence.
Flameoffear Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Yanlış bir iş olur bu. Meslek liseleri mağdur filan değil. Senin olayın o. Sen meslek öğrenmek için o liseye gitmişsin. Tercihin o yönde olmuşsa gelip de benim önümü tıkıyorlar diyemezsin. Çünkü sen bunu bile bile baştan bu tercihi yapmışsın. Sonradan ağlamanın mantığı ne. İsterse gelip fazladan soru yazıp çözsün. Baştan üniversite okuyacağım diye girmemişsinki sen o liseye. Şimdi niye sızlanıyorsun. Aksine tek amacı üniversite okumak isteyen adamın önünü kesmeye çalışıyorsun. Ulan ne zaman bir işimiz doğru olacak ki.
Horizon Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 nileppezdel , Belli bilim dalları için tabiki söyleyebilirsin. Senin nokta çekmek istediğin insanlar zaten gerici veya fanatik kalanlardır. Onda hem fikirim. Birçok kişi aynı şeyi düşünür. Ama tam tersine dinini çok iyi bilen ve aynı zamanda bilimde sınır tanımayan insanlar da vardır. Senin o örnek verdiğin bilim dalına zaten inancı uyuşmayan bir insan bulaşmayacaktır :).
nileppezdel Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Tamam bunda da haklısın ama dini öğrenmek için imam hatipe gitmesi birşey ifade etmez. Meslek lisesi meslek lisesidir ve her bölüme girememeleri lazımdır. Ayrıca pozitif bilimleri ve düşünceyi öğretmek yerine dogmalara körü körüne inanmayı öğrettikleri bir yerden nasıl öyle bilim adamı çıkar ben bunu anlayamıyorum. Eskiden vardı Müslüman ve çok üst düzey bilim adamları ama o zaman İslamiyette bilime yaklaşım şimdiki gibi değildi mesela..
Aket-Atum Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Overseer said: nileppezdel said: Dini eğitim alan insanlar bilim yapılan yerlere girmemelidir. Bence tabi oha Rerore said: e abi herkes gibi sınava giriyor imam hatip mezunları da dua okuyarak kazanmıyor ki öss yi ne farkedicek ne oha adam doğru demiş. bilim yapılan bir yerde dinci birinin ne işi var?
Dennis Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 İşte eski yaralarımı açan bir haber :) Zamanında anadolu meslek lisesi okumak gibi bir hata yaptıştım. Çocuk gelişimi, zart zurt okuyan adamın doktorlukta işi ne diyen arkadaşlar lisede doktorluk eğitimi aldı galiba. Onu geçtim, bilgisayar bölümünde okumuş bir adam bilgisayar mühendisligine giremiyordu mesela, bu adamın duz liseliye gore + puan alması lazımken hem de. Yani sonuçta çok çok geç kalmış, doğru bir karar. Sonuçta sen orada sınavlı bir eleme yapıyorsan, okuduğu liseye göre insanlara kısıtlama getirmeye hakkın da yok, bu kadar basit.
sir Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 din eğitimi almakla dinci olmak farklı bişey. insan gençliğinde din eğitimi alıp ilerde pekala bilimadamı olabilir. kaldı ki einstein inançlı bi adamdı, newton da büyüye ve hurafelere inanan bi adamdı. o adamların bilim yapması engellenseydi ne olurdu? bu kadar önyargı bünyeye zarar arkadaşlar. bilimsel metodolojiyle din her zaman karşıt değildir. ha tamam evrim teorisi üzerine çalışamaz belki ama pekala malzeme bilimiyle uğraşabilir?
nileppezdel Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Ya inançlı insanlar bilim insanı olamaz demiyorum zaten. Gayet tabii olurlar. Fakat imam hatiplerde eğitim almak demek dogmalara körü körüne inanmayı, sorgulamamayı öğrenmek demek. Bu durumda bu kişilerin üniversitelerde yeri yoktur. Ha ayrıca orası meslek lisesi. O mesleği yapmak için gidecekler, dinini öğrensin diye bahanesi olamaz. Dinini ailesi kendi öğretsin, meslek lisesine yollayıp da başka meslek yapamaz denince ağlamasın
Aket-Atum Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 sir said: newton da büyüye ve hurafelere inanan bi adamdı. o adamların bilim yapması engellenseydi ne olurdu? ne olacak calculus derdi olmazdı başımızda..keşke biri engelleseydi totoşu
eagle_dnz Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 sir said: din eğitimi almakla dinci olmak farklı bişey. insan gençliğinde din eğitimi alıp ilerde pekala bilimadamı olabilir. kaldı ki einstein inançlı bi adamdı, newton da büyüye ve hurafelere inanan bi adamdı. o adamların bilim yapması engellenseydi ne olurdu? bu kadar önyargı bünyeye zarar arkadaşlar. bilimsel metodolojiyle din her zaman karşıt değildir. ha tamam evrim teorisi üzerine çalışamaz belki ama pekala malzeme bilimiyle uğraşabilir? dinden dine farklılıklar da var ya da yorumlanış farklılıkları ya da algılanış ve günümüze nasıl getirildiği gibi şeylerde önemli tabiki ben temelden hristiyanlık bilimle alakalı demek istemiyorum papanın zamanında papanın falan nasıl şeyler yaptığını da duyuyoruz ancak şu bi gerçekki kafa yapıları değişmek geri değiller bu yüzden işgal altındakiler o kadar petrol kaynaklarına zenginlik potansiyellerine rağmen islam ülkeleri o yüzden geri kalanlar hep islam ülkeleri kıta farkı gözetmeksizin bi osmanlının neden çöktüğünden tut bir sürü şeye kadar gerçek ki islam dininin geri kafalığı başlıca sebep
sir Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 iyi de her imam hatip eğitimi alan körü körüne dogmalara mı inanıyo? insanın görüşleri, hayat tarzı, bakış açısı değişemez mi? hele ki üniversteye girince.. buna göre hayatına farklı bi yön vermek isteyemez mi? neden kısıtlansın yani, çok saçma geliyo bana. imam hatipliler de össye giriyolar, puanlarına göre yerleştiriliyolar işte. eagle sen bambaşka yerlere girdin, osmanlının yıkılmasının sebebi basbaya milliyetçilik akımıdır =) o dönem bütün imparatorluklar yıkıldı zaten avrupadaki, onlar da mı gizli islamcıydı? evet rönesans ve reform yaşayamadığı için daha içine kapanık ve geri kaldı islamiyet dünyası, ama bu bir genellemedir, özele indiğinde islamiyet dünyasının içinden de gayet aydın insanlar çıkmıştır-çıkmaktadır-çıkacaktır falan..
eagle_dnz Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 sir said: iyi de her imam hatip eğitimi alan körü körüne dogmalara mı inanıyo? insanın görüşleri, hayat tarzı, bakış açısı değişemez mi? hele ki üniversteye girince.. buna göre hayatına farklı bi yön vermek isteyemez mi? neden kısıtlansın yani, çok saçma geliyo bana. imam hatipliler de össye giriyolar, puanlarına göre yerleştiriliyolar işte. heryerde kurunun yanında yailarda hep yandı hep de yanacaktır bu kaçınılmaz ancak bir gerçek te senin dediğin tarzda olan çok azınlıkta o yüzden tehlike gerçek... düz liseye gidip imam hatipli kafasından daha yobaz daha banazlar da var elbette
Horizon Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 nileppezdel said: Tamam bunda da haklısın ama dini öğrenmek için imam hatipe gitmesi birşey ifade etmez. Meslek lisesi meslek lisesidir ve her bölüme girememeleri lazımdır. Ayrıca pozitif bilimleri ve düşünceyi öğretmek yerine dogmalara körü körüne inanmayı öğrettikleri bir yerden nasıl öyle bilim adamı çıkar ben bunu anlayamıyorum. Eskiden vardı Müslüman ve çok üst düzey bilim adamları ama o zaman İslamiyette bilime yaklaşım şimdiki gibi değildi mesela.. Bana göre islam ile bilim ters düşmüyor. Dini yanlış anlayan ya da algılayanlar düşebilir. Kendi içinde bilimsel birçokşey olan bir kitap var. Bunu doğru düzgün anlayan kavrayan bir insan bilimle zıt düşemez zaten. Tam tersine sonuna kadar gider. Kısaca genellememek lazım olduğunu söylüyorum. Senin bu şekilde düşünmene sebep olan insaların varlığı bir gerçek ama diğer taraftan benim dediğim igbi insanlar da var. Bu yüzden senin dediğin tarz insanlar bilime bulaşmasın aman diyebiliriz. Ki o tarz düşünen insanların kapasitesi pek kaldırmaz.
Öne çıkan mesajlar