Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

DNS Sorunsalı

Cthulhu

Öne çıkan mesajlar

değişikliği yaptıktan sonra tüm ie (yada ne varsa sende) pencerelerini kapatıp baştan açtın mı sonrasında? yada olmadı restart attın mı? düzelmesi lazım. yok olmazsa zonealarm vb gibin programlar full güvenlik ayarlarındayken olabiliyor böle şeyler.
Sosyal ağlarda paylaş

nedanko said:
ip ban atilmis olabilir.

soyle anlarsin..

nslookup siteismi.com yaz
birde
nslookup siteismi.com 4.2.2.2

yaz sonuclar ayni ise bi sorun yok demek ki ip den engellenmis.

aslinda soyle birde dene 195.175.39.40

nslookup siteismi.com yaz
birde
nslookup siteismi.com 4.2.2.2
birde
nslookup siteismi.com 195.175.39.40

1 ve 2 ayni ise dns ayarlarinda sorun yok.
2 ile 3 ayni ise ip ban atilmis.

boyle anlarsin..
Sosyal ağlarda paylaş

youtube dnsle olmuyor sadece.

youtube

c:/windows/system32/drivers/etc klasörü altında yer alan, uzantısız hosts isimli dosyayı bir boş notepad sayfasına sürükleyip bırakın.

açılan ekranda en alta

208.117.236.69 youtube.com
208.117.236.69 www.youtube.com

satırlarını ekleyip save edin ve kapatın.tarayıcınız açıksa, kapatın.cmd'yi çalıştırın. ipconfig /flushdns yazın.exit yazıp çıkın.

vista kullanıcıları için;

o host dosyasını masaüstünüze kopyalayın.belirtilen değişikliği yapın masaüstündekinde ve kaydedin.
sonra masaüstündekini tutun geri atın etc'nin içine.gelen soruya değiştirilsin cevabını verin.

daha sonra cmd'yi yönetici olarak çalıştırıp ipconfig /flushdns yazınız.
vista c:windows içinde doğrudan değişkiklik yapmanıza pek izin vermiyor ondan işlem uzamakta.

reset de attım şimdi bilgisayara ama olmuyor yahu anlam veremedim edemedim.
Sosyal ağlarda paylaş

@buyse:Addresses: 208.65.153.238
208.117.236.69

su iki adresi browserina yazip girmeyi dene, ikiside giriyor mu youtube a?

edit: deneme youtube a yonlendiriyor yine boyle bisi anlasilmaz..

@kutulu ayarlarin etkin deil bir sekilde, aklima bisi gelmiyor ama ayni host yontemini uygularsin acil girmek istedigin siteler varsa..

nslookup isiteismi.com 4.2.2.2 yaz, orada adreste cikan ip yi alacaksin, ayni youtube gibi www li ve www siz o iip icin siteyi gireceksin oyle girersin..

aklima bisi gelirse yazarim sonra..
Sosyal ağlarda paylaş

CthuLhu said:

youtube

c:/windows/system32/drivers/etc klasörü altında yer alan, uzantısız hosts isimli dosyayı bir boş notepad sayfasına sürükleyip bırakın.

açılan ekranda en alta

satırlarını ekleyip save edin ve kapatın.tarayıcınız açıksa, kapatın.cmd'yi çalıştırın. ipconfig /flushdns yazın.exit yazıp çıkın.

o host dosyasını masaüstünüze kopyalayın.belirtilen değişikliği yapın masaüstündekinde ve kaydedin.
sonra masaüstündekini tutun geri atın etc'nin içine.gelen soruya değiştirilsin cevabını verin.

vista c:windows içinde doğrudan değişkiklik yapmanıza pek izin vermiyor ondan işlem uzamakta.

DNS dediğn zaten domain adlarını ip adresine çeviren server, adı üstünde. Yani sadece dns ile olur, şayet o dns'de youtube kapalıysa.

Eğer windows'un o meşhur host dosyasına ip girersen zaten dns değiştirmeye hiç gerek yok.

İkisinden birini yap yeter.

Yaptıktan sonra en azından ağ nağlantısını onar ki dns önbelleği temizlensin. Olmaması için bi sebep yok. Ama bazen browser'da bu gibi şeyler önbelleğinde tutailibyo, enm sağlamı bi reset atmak bu gibi ayarları değiştirdikten sonra.
Hala olmuyosa ya ayarları kaydedemiyosun, ya da baska bi yerden o ayarlar eziliyor. İnternet explorer ile dene bakalım? Onu ayarları windowsunki neyse odur, ezmez hiçbişeyi.
Sosyal ağlarda paylaş

aktiftablet said:
CthuLhu said:

youtube

açılan ekranda en alta

DNS dediğn zaten domain adlarını ip adresine çeviren server, adı üstünde. Yani sadece dns ile olur, şayet o dns'de youtube kapalıysa.

Eğer windows'un o meşhur host dosyasına ip girersen zaten dns değiştirmeye hiç gerek yok.

İkisinden birini yap yeter.

Yaptıktan sonra en azından ağ nağlantısını onar ki dns önbelleği temizlensin. Olmaması için bi sebep yok. Ama bazen browser'da bu gibi şeyler önbelleğinde tutailibyo, enm sağlamı bi reset atmak bu gibi ayarları değiştirdikten sonra.
Hala olmuyosa ya ayarları kaydedemiyosun, ya da baska bi yerden o ayarlar eziliyor. İnternet explorer ile dene bakalım? Onu ayarları windowsunki neyse odur, ezmez hiçbişeyi.

valla bende hiçbir zaman sadece dnsle girilmiyor youtube'e ama o yöntemle giriliyor.

şimdi tübitak dnslerine çevirdim hallolmuş gözüküyor..
sağol nedanko
Sosyal ağlarda paylaş

O yöntemle ip yazdığnda zaten windows ismi direk o dosyadan çözer, hiç gidip de dns'e sormaz bu sitenin adresi ne diye. Kafadan çözüm direk.

Ama her engellenen siteyi oraya girmek kastırır. Senin değiştirdiğin dns'd de o siteler yoktur muhtemelen. Ben opendns kullanıyorum, giriyo heryere, tavsiye ederim.

208.067.222.222
208.067.220.220
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...