Sam Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 uzaya ilk insanı gönderdi, ve...? o kadar. şişme balondu, patladı. olimpiyat başarıları hariç çöp yok. sosyal haklar sağlayan her devlet sosyalist olmuyor, dünyada bunları sağlamayan ülke varsa da ben bilmiyorum zaten. vardır belki kıyıda köşede fakirliğin had safhada olduğu. afrika'daki çocuğa o fırsatı komünizm vermiyor, veriyor olsaydı o devamlı örnek gösterip de, örnek her çuvalladığı esnada "ama gerçekten uygulamadılar ki" dediğiniz komünist ülkeler el uzatırdı. kendilerinden olanlara yardım ettiler, olmayanları sallamadılar. bugün de afrika'daki çocuğa o fırsatı veren tek bir komünist ülke yok halen. kapitalist ülkelerden zerre farkları yok fakirleri umursamazlıkta. kendileriyle çelişkileri çok daha büyük ne var ki. afrika'yı geçtim, bugünkü zenginliğine rağmen çin'de hergün 2 dolarla geçinen 300 milyon insan var. onlara el uzatsın komünistler evvela. fakiri anlarım, bulunduğu durumu anlarım. en nihayetinde ben de başkasına göre fakirim, başkası da bana göre fakir. ama anlamakla bitmiyor olay. reçete olarak kızıl otokrasi yazmakla da bitmiyor. kapitalizmin mükemmel olduğunu savunan zaten yok, ama bu churchill'in demokrasi için söylediği söze benziyor. demokrasi sayesinde eleştirebiliyoruz, geliştirebiliyoruz. gelişmiyor demeyin, çünkü gelişiyor. son ikiyüz yıllık tarihi inceleyen herkes farkedebilir. ha ayrıca çalışmayı, fırsatları değerlendirmeyi loto oynamakla bir tutmak kusura bakma ama çok abes olmuş. kişisel başarısızlıklarını kadere yükleme kolaycılığına kaçan insanlar her zaman olacaktır, ama her zaman yanlış olan dış etkenler değil. ben de sistemin yanlış bulduğum kısımlarını şiddetle eleştiriyorum, ama bunu yapmam çok daha büyük yanlışlarını olduğunu bildiğim bir sisteme sarılmam için sebep değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 oha falan oluyorum yalnız. fransa, ingiltere gibi devletlerin gelişmişlik düzeyi, sömürüyle doğru orantılıdır. bugün fransa'da bir sürü müslüman yaşıyorsa, fransız halkının refahı için yaşıyordur. aynı sebeple almanya dışarıdan göç alıyor, refah içinde yaşlanan alman halkına hizmet gücü bir nevi. yine aynı sebeplerden polonya ab'ye girdiğinde ingiltere'ye bir sürü polonyalı akın etti, ucuz iş gücü olarak. şu anda avrupa böyle bir paradoksun içinde yüzüyor yani. bunu bu kadar görmezden gelip, eşitlikten bahsetmeniz gerçekten şaşırtıcı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Reogmar Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 siyaset ile işim yok ama sam e bir soru sormak istiyorum. dünya da komünizm hangi yıllar arasında yaşandı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 siz söyleyin nerede yaşanmış, ben nereyi örnek versem kabul görmedi çünkü henüz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 Kapitalist sistem onlarca katini katletti, halen katlediyor. Bu bir sidik yarisi degil ki? Ayrica dedigimiz gibi yarim yamalak. Yani sistem evrimini tamamlayamadan kapitalizme kurban gitti. Oradaki sosyalizm ile su anki sistemi karsilastiramazsin. Ancak 18-19. yuzyildaki kapitalizmle karsilastirirsin. Kapitalizmin kirli camasirlarina Ayse teyze bile yetisemez. Sermaye birikimi en yuksek olan Amerika, neredeyse Dunya'nin yarisi adamlar. Ama milyonlarca evsiz i, ac insani neresinden tutacaksin? Afrika'dan ornek vermiyorum, bu Dunya'nin en zengin ulkesi, acik ara farkla. Kapitalizm kendi insanini bile doyuramiyor, 10 katini somurmesine ragmen. Bu nasil bir sistem, bu nasil sosyal devlet? Kapitalizm in teorisinde zaten dedigin sey vardir. Bir gun refah o kadar yukselecek ki insanlar calismaya bile ihtiyac duymayacak. Kapitalizmin kendi insanini gunde 18 saat saat calistirmaktan haftada 40 saat calistirmaya getirmesi bu surece ornektir gibi gosterilir. Bu teoride yanlis. Bir gun Amerika'da ki butun insanlar tamamen refaha erisse bile sistem dogru oldugunu gostermez. Cunku kapitalizm somuruye ihtiyac duyar. Yani onlarin refahi icin birilerinin somurulmesi sarttir. Bugun Irak, yarin Iran, oteki gun Turkiye somurulurken sistemin dogrulugundan bahsedemeyiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apis Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 Şu ana Gazze de gayet kapitalist. Hatta demokraside var, gayet özgür seçimler yapıldı HAMAS iktidara gelirken. Irakta da var kapitalist sistem. Aslında tüm arap ülkeleri ve afrikada da kapitalizim var. Dur, hatta bizde kapitalist ve demokratiğiz? Hım. Kapitalizm diyince sadece Fransa, İngiltereyi örnek göstermeyin. Şu an neredeyse dünyanın tamamı Kapitalist. Çokta iyi değil. İnanın bana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Reogmar Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 e iyide işte komünizm tek ülke olayı değil ki el uzatmadı diyorsun. o toplumların gelebileceği üst bir nokta olarak görülüyor yani tüm dünyanın eşit şartlarda sınırları kaldırarak emeğin değerinin dünyanın uç her iki noktasında da aynı değerde olduğu bir kavram olarak belirtiliyor.öyle olunca da komünizm sana el uzatmıyor gibi bir cevap veribilir mi,verilirse neden verilir bence bunun üzerinde konuşulabilir. komünizm ütopik gelebilir,hayal gelebilir ama sistem böyle oluyor. eleştirebileceğiniz nokta bence şu anda sosyalizmin eksikleri ve neden işlemeyişi olabilir. çin,küba,sscb bunlar hep sosyalizmin bir kısmını yaşamış ülkeler yok yani komünizm hala bir idea. bir de edinilmiş deneyimler üzerine konuşabiliriz.yüz yıllardır kapitalizm i deneyimledik ve hala deneyimliyoruz.iyi ve olumsuz yanlarınıda çok iyi biliyoruz peki komünizmi hangi yaşanmışlığa göre eleştirebiliriz? benim düşünceme göre daha bu safhada eleştiriyorsak bu taraftarlığımızdan dolayı olabilir,yani kendi düşüncemize saf tuttuğumuz içindir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 kapitalist ülkeler fikirleri aykırı diye yapmadı ama o dediğini, "elleri nasırlı değil veya gözlük takıyorlar, bunlar burjuva" diye kurukafa piramitleri inşa etmediler. kaldı ki merhametli, zayıfın yanında olduğunu iddia eden sistem hangisi? kapitalizmin fakire en uzatmak gibi bir düsturu yok ki, yaptığın kıyas havada kalmış. buna rağmen sadaka gibi sağa sola yardım gönderiyorlar arasıra, sistemleri bunu gerektirmediği halde. buyur izah et lütfen, vaat nerede, icraat nerede. makineleri, robotları, bilgisayarları sömürürüz, köle olarak çalıştırırız ileride. bu proleterya edebiyatı zaten 150 yıl eskide kalmış bir olay. bilim-kurgu bugün sentetik köleliği irdeliyor, bambaşka düşünceler, bambaşka ufuklar var. insan hakları sorunu belki de sentetik yaşam hakları sorununa dönecek ilerideki yıllarda. sosyalizm, komünizm, bunların hepsi geçmişte kalmış sistemler. Apis said: Çokta iyi değil. İnanın bana. daha iyi. gerçekte yaşanmamış diyorsanız o zaman "sovyetler şöyle kültürlü insan yetiştirdi, uzaya çıktı" diye örnek vermeyeceksiniz. teori söylersiniz onun üzerinde tartışırız. tarihten gerçek örnek verirseniz o zaman aynı şekilde eleştirisini göğüslemek zorundasınız. komünizm yaşanmadı diye eleştirmek saf tutmaksa, aynı şekilde övüp benimsemek de saf tutmaktır. tek taraflı işlemiyor bu olaylar. eşit çıkmayan denklemler kurmayın. eksiğini, yanlışını irdeledik sayfalarca. hala cevap bekliyorum, hiçbir cevap gelmedi. ya "tencere dibi kara, seninki benden kara" ya da "ama bu haksızlıııııık, (r) komünizm değildi ki o ülkeler". teorisini eleştirdik, ona da cevap yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Mikael_ Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 nedanko ya katılıyorum,ben de bir sosyalist değilim ama mevcut sistemin işlemediği ortada ve bizim gördüğümüz açlık,fakirlik sadece gerçekte olanın küçük bir kısmı.klişe şeyler söylüyorum belki de ama gerçekte olan bu inanıp inanmama gibi bir şey söz konusu değil.Ha temelde bana soracak olursanız tabağa yukarıdan bakacak olursanız ikisi de patatesli et,birisinin patatesi bol diğerinin eti bol.İkisi de kusursuz bir sistem değil ama mevcut düzenin mevcut olmayandan daha bozuk olduğu aşikar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gorlynrick Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 Sam said: kapitalist ülkeler fikirleri aykırı diye yapmadı ama o dediğini, "elleri nasırlı değil veya gözlük takıyorlar, bunlar burjuva" diye kurukafa piramitleri inşa etmediler. Siz hala Pol Pot'a komünist mi diyorsunuz? Pol Pot'a komünist demek sapına kadar faşist, emperyalist devletlerin kuklası, temsil ettiğini iddia ettiği halkın insanlarına dahi şiddet uygulamaktan çekinmeyen sözde solcu PKK'ya komünist demekle aynı şeydir. Araştırmadan, okumadan saldırmasak keşke :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 Amerikadaki şirket diktasını sinir edecek her türlü gelişme beni mutlu eder Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 Gorlynrick said: Siz hala Pol Pot'a komünist mi diyorsunuz? Pol Pot'a komünist demek sapına kadar faşist, emperyalist devletlerin kuklası, temsil ettiğini iddia ettiği halkın insanlarına dahi şiddet uygulamaktan çekinmeyen sözde solcu PKK'ya komünist demekle aynı şeydir. Araştırmadan, okumadan saldırmasak keşke :) afedersin, kötü ne kadar insan varsa hiçbiri komünist değil. mao, stalin filan hepsi emperyalist devletlerin kuklasıydı. ne kadar iyi insan varsa hepsi komünist. benim hatam. :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dregoth Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 Sam komünist bir adam değilim ama şöyle söyleyeyim. Stalin veya Mao diye gösterdiğin adamların afedersin ama ideolojide bahsedilen komünizmle alakası yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 insan öldüren komünist yok galiba anlaşılan? che? fidel? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 Viktor said: sosyalizm de komunizm de yalan toplumun alt tabakasindan beslenme olmadigi icin ust tabakaya begendiremiyorsun ve butun ipler ust tabakanin elinde oldugundan fail oluyor dunyadada sosyalizmi kagit ustunde degilde harbiden uyguliyabilmis devlet yok insan dogasina aykiri butun gun amuda kalkip gezin demek gibi bisey senin bahsettiğin sosyalizm ile komunizm'in zaten getirilerini ideal bir yönetim sistemi olması ile göstermedi bu dünyaya. emperyalizme antitez olan bir felsefe olarak doğup sosyal devlet anlayışının gelişmesini hızlandırdı bence. evet hala afrikadaki insanlar konusundan bir şey yapamıyor bu sosyal devlet ama en azından amerikadaki olduğu gibi insanların sokakta ölüp gitmesine (eyalete bağlı sağlık sigortası ve parasızlık) engel olabiliyor yer yer. Bu tabi her türlü insanın direk gözünün önünde olan gerçekler olduğu için en erken çözüm bulan ve tartışılan sorunlardan. Diğerleri öyle değil pek malesef. Sam said: insan doğasına aykırı. rekabet ve kendini geliştirme arzusunu baltalayan, malı herkese ortak edip kimsenin umursamamasına neden olan, "hazır varken neden uğraşayım ki" sistemi. 20. yüzyılda dünyanın her tarafında bol bol kanıt bulabilirsiniz. komünizm, sosyalizmle sürünen ülkeler, bunları terkettikleri andan itibaren daha çok refah, daha çok sosyal özgürlük kazandı. bugün çin bu hale geldiyse sosyalist/komünist ilkeleri bir kenara bırakması sayesinde. rekabet ve kendini geliştirme arzusu için kapitalist sisteme ve para sevmeye ihtiyacı olan insanların zaten ne kendilerine ne bu dünyaya hayırları olmaz. bu ülkede herhangi ekstra bir getirisi olmadığı için akademisyen olan binlerce insan kapitalist sistem onları gazladığı için mi hoca oluyor. öte yandan ben de saf komunizmin ideal olacağını düşünmüyorum dediğim gibi onun en büyük yararı antitez olmasıydı. Emperyalizm gibi devletlere inanılmaz güç vaat eden bir sistemi ılımlı liberallikle sarsacak halleri yoktu. said: öte yandan abd ile yarışmak, dünyada komünizm prestijini arttırmak dışında hiçbir amacı olmayan uzay seyahatlerine ne kadar kaynak akıtılmış? Bu amaçsız yarışı başlatan Amerika onu takip edenler de onun kadar gerizekalı. Amerika ilk aya araç çıkaracağı zaman, gelecek vadeden uzun süreli bir çok projeyi kapatıp ordaki tüm kaynakları kısa vadeli ve aydan bilemedin ondan biraz daha uzaktan daha uzağa gidemeyecek bir sisteme yaptı tüm yatırımını. Budur Amerika'nın özeti, onu takip edenlerin de ondan farkı yok pek. Ha şimdi yaptıkları uzay çalışmalarını düzeltmiş olmaları bir şeyi ifade etmiyor ben sadece göz dağı verme yarışında ve kapitlizm ile dünya devliğine oynayan bir ülkenin acınası hikayesini anlattım orda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 Sam ayrica sosyal haklar saglayan ulkeler tabii ki sosyalist olmuyor, ama kapitalizm in icinde sosyal devlet yoktur, sosyalizmden devsirme seyler bunlar. Adina bazilari liberalizm der. Balondu patladi diyorsun, yani ne diyeyim ki? Dunya'nin en buyuk iki gucunden biriydir. Daha ne olsun? Yani vahsi kapitalizme kurban gitti diye basarisiz diyemeyiz. Uygulanis hatalari tabii ki vardi. Ama bugun dinci dikta Turkiye'yi ele gecirse ve seriat duzeni kursa, cumhuriyet basarisiz diyemeyiz. Sadece ayakta olan sistemlere gore konusulsaydi bugun halen Dunya tarim toplumu olarak yasardi. Bir sistemin en buyuk gorevi herkese egitim, saglik, yiyecek ve barinacak yer saglamaktir. Firsat esitligi saglamaktir. Bu temel ihtiyaclar konusunda daha sozunu ettigimiz sistem sinifta kaliyor, ve oylesine bir sistem ki bazilarina bunlari saglarken digerlerinin bu ihtiyaclarini somurmesi gerekiyor. Formul kokunden hatali. Sorun orada. Yoksa ben de tam merkeziyetciligi savunmuyorum. Ama insanlarin asgari ihtiyaclarini onemsiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gorlynrick Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 Sam said: benim hatam. :( Hatanı anlaman sevindirici. :) http://www.stalinkaynak.com/pol_pot.htm Yine de hani olurda zahmet edip okursun diye koyuyorum. En azından meraklı forum sakinlerine bir iyiliğim olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 is sosyal develte girdiyse keynes den bahsetmemiz lazim ancak neo con lar friedman denen faso nun pesinden kaptirip gitmis keynes le ingiltereden baslayip avrupayi saran kapitalist duzende vatandasi koruyup kolluyan devlet modeli "gizli komunizm bu!" diye senelerdir saldri altinda ve tipalandikca tirpalaniyor sermayenin liberal cigliklari altinda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 neden para kazanmak olsun ki herkesin gayesi? kimisi gider buluş yapar, haklarını satar, parasını yer. kimisi bilimin gelişmesi için gününü gecesine katar. olay şu ki herkesin 'insanlığın ortak yararı' için azimle çalışacağını umacak kadar saf pek kimse olduğunu sanmıyorum şu forumda. onu yapmak isteyene de mani olmuyor mevcut sistem. istemeyene teşvik sunuyor. abd'nin harcayacak kaynağı vardı, halkının boğazından kısılmış olmadı uzaya gidince. dediğin gibi şu veya bu proje ertelendi de kansere çare bulunamadı o yüzden gibi bir durum yok. sovyetlerin yaptığı ise tam bir "ayranı yok içmeye.." durumu. bütün bu kıyaslamalarda unutulan en önemli nokta şu: herşeyden önce fakire refah getirmeyi amaç edinmiş sistem bu vaadini hiçe sayıyor göz boyama gerçekleştirebilmek için. öbür tarafta zaten öyle bir vaat yok. nedanko, biz de zaten sistemin kendini geliştirip, evrilebildiğini söylüyoruz. bu sistemin zayıflığı değil, tam aksine esas gücü. zaten sosyalizm, komünizm ideolojileri hepsi bu sistemin içindeki insanların ürünü. kapasitesinin ayakta tutamayacağı ölçüde askeri bir gücü ayakta tutmaya çalıştı, patladı. almanya da benzer bir güce sahip oldu vaktinde diye bu faşizmin başarısını göstermez. geçici sistemler bunlar, zamanın testi her sistemi sınıyor. hangilerinin sınıfta kaldığını görüyoruz. bugün dinci dikta cumhuriyet'i yıksa, doğrudan cumhuriyet'in başarısızlığıdır bu. iran'da olduysa, oradaki şah rejiminin başarısızlığıdır bu. fransa'da, rusya'da, küba'da hep oradaki sistemlerin başarısızlığı nedeniyle gerçekleşmiştir devrimler. yıkılmaktan daha büyük başarısızlık ne olabilir? dediğin asgari koşulları mevcut sistem sağlayabiliyor, sadece zenginliğin derecesine bağlı. sömürmek sömürmek deniyor devamlı, sömürgeciliği bırak, geçmişte sömürge olup da bugün refaha erişen nice ülke var. sadece batı avrupa'ya bakıp da "sömürdüler hep o sayede" demek kafi bir argüman olmaktan çıktı. bütün dünyanın kaderi sanıldığı gibi sadece 3-5 kişinin entrikasına bağlı değil. onyıllar da sürse, çalışan, sistemini doğru kuran er ya da geç kazanıyor. maalesef bizim ülkemiz hep "dış mihraklar izin vermiyor yoksa biz ne olacaz ohoo" diye kendini avutmaya alıştı, ne olsa bizim hatamız değil, hep başkasının. hayatta başarısız olup kendini içkiye vuran tiplere benziyor halimiz. çalışıp biz de gelişsek, başarsak, biz de başkasını sömürmüş mü olacağız? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 Gorlynrick said: Sam said: benim hatam. :( Hatanı anlaman sevindirici. :) gomennasai. :( said: http://www.stalinkaynak.com/pol_pot.htm Yine de hani olurda zahmet edip okursun diye koyuyorum. En azından meraklı forum sakinlerine bir iyiliğim olur. çok bombaymış adres fakat, bu kadar tarafsız bir kaynak elbette ki doğru olmalı!!11bir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gorlynrick Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 Sam said: gomennasai. :( Sorun değil :) Sam said: çok bombaymış adres fakat, bu kadar tarafsız bir kaynak elbette ki doğru olmalı!!11bir Ah Sam'cim keşke okumak için bir lütufta bulunsaydın da yazının yayımcı siteye değil de, iki kere İngiltere'nin en büyük gazetecilik ödülünü almış, belgesel filmleri ABD ve İngiltere'de birçok ödül kazanmış olan John Pilger'a ait olduğunu görseydin. Hem taraflı, gerçeği saptırdığını iddia ettiğin kısımları da tartışma fırsatı bulurduk. Neyse artık bir dahakine www.cccbayrakinmezezandinmezccc.com/pol_pot şeklinde veririz linki :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Innuendo Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 calimero said: Innuendo said: (venezuella ve chavez). derken??? yani chavez'i diktator ve rusvetci olarak gostermeye calismasi, venezuellada chavez karsiti gosterileri korukledigi gibi. bir de sovyetlere balon diyenin akli zekasindan ciddi olarak suphe ederim. yahu bildigin koylu dagda yasayan adamlar uzaya cikti be, bugun dunyayi ciftligi gibi kullanan amerikanin sadece holywood filmlerinde yenebildigi bir ulkeydi. rejimin yikilmasini komunizmin kotulugu olarak gostermekte ayri bir komedi. %99'u kapitalist olan bir dunyada elbet yikilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 Gorlynrick said: Ah Sam'cim keşke okumak için bir lütufta bulunsaydın da yazının yayımcı siteye değil de, iki kere İngiltere'nin en büyük gazetecilik ödülünü almış, belgesel filmleri ABD ve İngiltere'de birçok ödül kazanmış olan John Pilger'a ait olduğunu görseydin. Hem taraflı, gerçeği saptırdığını iddia ettiğin kısımları da tartışma fırsatı bulurduk. Neyse artık bir dahakine www.cccbayrakinmezezandinmezccc.com/pol_pot şeklinde veririz linki :P elbette ki dünyada ne kadar kötülük varsa abd'nin başının altından çıktı, aksini iddia edenin aklından şüphe ederim!!11 hitler'i abd finanse etti, haçlı seferlerini abd organize etti, nuh tufanı filan hep onların başının altından. amcamın bir sözü vardır, "deniz kıyısında dururken uçan bir poşet gelip bacağıma yapışsa, amerika'dan bilirim". en güzel düstur. ha bu arada site stalin'i diğer komünist önderlerle yanyana portrelemiş, buna göre stalin'e komünist diyebiliyor muyuz şimdi? pol pot ölçeğinde katliamlar yapan bir komünist lider mevcut galiba? acaba?!!! ::o Innuendo said: yani chavez'i diktator ve rusvetci olarak gostermeye calismasi, venezuellada chavez karsiti gosterileri korukledigi gibi. evet üniversite öğrencilerini parayla satın alıp yürüyüş yaptırıyor abd. ama bizim üniversite öğrencileri komünizm destekleyen gösteri yapınca kendi hür iradeleriyle yapıyorlar. olduuuuu. said: bir de sovyetlere balon diyenin akli zekasindan ciddi olarak suphe ederim. yahu bildigin koylu dagda yasayan adamlar uzaya cikti be, bugun dunyayi ciftligi gibi kullanan amerikanin sadece holywood filmlerinde yenebildigi bir ulkeydi. rejimin yikilmasini komunizmin kotulugu olarak gostermekte ayri bir komedi. %99'u kapitalist olan bir dunyada elbet yikilir. sıraya girmen lazım. köylü, dağda yaşayan adamın vergisi sidik yarışında heba edildi. ortada savaş yokken "sadece filmde yenebildi" demek de çok yaratıcı olmuş, belki ben de ilerde kullanırım böyle havadan argüman yaratmayı. 1990'da dünya nüfusunun %40'ı komünist yönetimler altında yaşarken %99 kapitalist rakamını nasıl uydurdun merak ettim bir de. Jahrein said: içerden aldım valla bu bilgileri şavez şike yapar mı hiç!!!11 o hep halkının iyiliği için president for life olmak istiyor!!!11 arkadaşın kesin cia ajanı111!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
firatram Mesaj tarihi: Ocak 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2009 Sam said: insan doğasına aykırı. rekabet ve kendini geliştirme arzusunu baltalayan, malı herkese ortak edip kimsenin umursamamasına neden olan, "hazır varken neden uğraşayım ki" sistemi. 20. yüzyılda dünyanın her tarafında bol bol kanıt bulabilirsiniz. komünizm, sosyalizmle sürünen ülkeler, bunları terkettikleri andan itibaren daha çok refah, daha çok sosyal özgürlük kazandı. bugün çin bu hale geldiyse sosyalist/komünist ilkeleri bir kenara bırakması sayesinde. Özgürlük dediğin kavram şehir halkının (şehirler kapitalin kaleleridir.) özgürleşmesi ise haklı olabilirsin.Fakat kapitalizm sadece şehir insanlarını özgür kılar.Ama bu özgürlükde sahtedir.Sana zenginlik vaad eder,seni faturalarla,kredi kartı borçlarıyla bitirir.Emeğini sömürür kısacası. Rekabet ve kendini geliştirme ne kadar güzel şeyler gibi gözüksede yine senin için güzel şeyler sadece.Çünki bugün rekabet'den dolayı işçilerin hakları daha çok sömürülüyor. Gelelim çin'e.Çin'in bu hale gelmesi demişsin iyi güzelde çinde şu anda günde 1 dolara çocuk çalıştırılırken,sağlıksız koşullarda sen ne özgürlüğünden bahsediyorsun ? Sosyalizm kadar sade ve güzel bir sistem ( Fabrikanın gelirleri emek harcayanlara düzeyli bir seviyede verilir.Geri kalan para hakim işçi sınıfına girer.Bu hakim sınıfda bu parayla eğitim ve sağlığı ücretsiz yapar.) varken Kapitalizm kadar yalancı ve berbat bir sistemi ( Fabrikada asgari ücrette çalıştırılan işçilerin emeklerinin kazancını iki üç kişi yer. + Sağlık ve eğitim paralıdır. ) tercih edebiliyor olmanız gerçekten garip. Ha bu arada bu forumda bile karşılaştım. Komunizm için halen "benim sweet shirtim olmayacak,herkesin eşit malı olacak" gibi düşünen insanlar varsa acırım. Komunist manifestoda marx ve engels şöyle der ; "Mülkiyetin kaldırılması derken zavallı proletaryanın mülkiyetinden bahsetmiyoruz." Yani bahsedilen mülkiyet fabrikaların kazançlarının emeği oluşturanlara değil bir kaç kişiye gitmesi... Bir şey daha ekleyeyim. Komunizm'de sanat sınırlaması yoktur.İlla kızıl ordunun orkestrasını dinlemeniz zorunlu değildir.Komunizm ve sosyalizm aslında ekonomik sistemlerdir.Sanat her daim bağımsız ve hürdür zaten. Yine bir şey daha ekleyeyim. Bende kabul ediyorum.Komunizm bazı ülkelerde aşırı baskıcı bir rejim olarak kullanıldı.Buda zaten halkın gözünde aşırı bir kötü bakışa sahip olunmasına yol açtı. Ama komunizmin temelini anlamak için lütfen "komunist manifesto"yu okuyun.Zaten 27 sayfa.Birde notlar var marx ve engels tarafından çevirilere yazılmış olan. Chavez'in şike yapmasıda iyiymiş. Milyonları meydanlara çıkartan halkın desteğini %90 alan birinin. Arkadaşın gerçekten gizli devletin içinde olmalı böyle bir şeyi öğrenmesi için.Yoksa wow'danmı öğrenmiş ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Ocak 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2009 komünistleri gönderelim oraya mutlu olsunlar :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar