Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

TRT Şeş'i Alıp Tavla Oynatırım

-007-

Öne çıkan mesajlar

Jadelith said:
edit: ayrıca diğer diktatörlüklerle karşılaştırdığımı hatırlamıyorum. benzer benzemez bunun tahlilini yapmak zor birşey

@sg-1: zaten hitler almanyası gibiydi türkiye gibi bişi demedim.

başkalarını bilmem ama anlatamadığım durum bu zaten. ilk attığım postta da var bu. iyi veya kötüyü tartışmıyorum. başa asker yoluyla geçmiş, karşısında herhangi bir siyasi oluşum bulunmayan bir yöneticiye diktatör diyoruz. kelime anlamı bu zaten. diktatör illa da "kötü kaka adam" demek değil.

ha baştayken yaptıklarını pozitif negatif herhangi bir şekilde yargılamıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

-007- said:
Jadelith said:
ona bakarsan

"şu anda dünyada nerde demokrasi vardı da türkiyede yok" diyebilirsin.

dünyanın en okkalı demokrasisi ingilterenin bile başındaki adam seçilmedi atandı : ) hiçbiryerde süfer demokrasi yok, ama türkiyedeki diktatörlüktü, halkın herhangi bir seçimi olmadı savaşla başa geldi atatürk.

doğru yanlış kısmına hiç girmiyorum bakın, orasını tartışmam zaten, 1938de yaşamıyorudum çünkü

Doğru yanlış kısmına girmek için 1938'de yaşamak gerekmiyor, çok saçma sapan ve talihsiz bir gaf yapmışsın. Anladığım kadarıyla tarih derslerini de atlamışsın lisede. "Atatürk savaşla başa gelmedi" diyerek sana basit tarih dersi verdiğim için kendimden ve tarih öğretmeninden utanıyorum.

Bilmem tanır mısın ama senin dedenin dedesi ya da babası seçti Atatürk'ü. Kemiklerini sızlatıyorsun.

ahah çok iyi. benim anladığım kadarıyla da devletin sana zorla okuttuğu ezber tarih dersleri dışında olay hakkında hiçbir fikrin yok. yani en azından nutuk dışında (ki onu da okudum) birkaç kitap okusaydın, dedemin dedesinin kimseyi seçmediğini bilirdin. tarih hocasından utanıyormuş. ahahaha çook iyi.

neymiş bu seçim? hangi partiler arasında bir seçim yapılmış? aa doru, diğer partilerin tamamı kapatılmış, ve parti içindeki herkes hapse atılmış.. bu ülke için atatürk gibi savaşmış kazım karabekirin partisini neden kapatmış bir bak bakalım. senin lise tarih bilginle bunları bilmen zor tabii.

benim anneanneme filan girme hiç. anneannemin üstü asılmış zaten benim : ) bizim aile ağacı filan direk 1/16'ya kadar bilindiğinden kim ne zaman ölmüş gözükür, anneanne kısmı aynı gün pert olmuş :D

said:
Atatürk'e "enlightened despot" demek hakaret değildir de nedir? Olsa olsa olabileceği en son şey "düşünce özgürlüğü" olurdu. Saygısızlık derecesinde 1=2 diyerek haksızca zıt anlamlar yükleyerek dolaylı yoldan hakaret etmek, dolayısıyla anayasaya ters düşmek yasak değil mi bu platformda?

lol diyorum geçiyorum. lise tarihi bilgin yetememiş.

said:
Jadelith said:
voting: "In a democracy, voting commonly implies election, i.e. a way for an electorate to select among candidates for office"

vs.

"Terakkiperver Cumhuriyet Fırkası ardından da Serbest Cumhuriyet Fırkası adlarıyla iki partinin kurulmasına ön ayak oldu. Ancak ikisi de, Türkiye tarihine acı hatıralarla geçen iki ayaklanmayla kısa sürede kapanmak zorunda kaldı. "

diğer partileri beğenmiyorsun diye kapayınca diktatörlük oluyor üzgünüm : )

edit: ayrıca diğer diktatörlüklerle karşılaştırdığımı hatırlamıyorum. benzer benzemez bunun tahlilini yapmak zor birşey

Atatürk seçimle geldi başa. İsyan çıkınca parti kapaması=diktatörlük dersen kimse seni ciddiye almaz. Hele hele sonra o "edit"le kıvırmaya çalışırsan birileri sana bi tarafıyla güler. Madem Atatürk'e karşı koyma cehaletine kapılmışsın, o zaman kıvırma.

editle hiçbirşeyi kıvırmıyorum, sadece siz direk "diktatör mü! hitler değildi atatürk" dediğinizden dolayı yanlış anlaşılmasın istedim.

bilgisizliğin yüzünden konuşuyorsun.

atatürk kazım karabekiri (bilmiyorsun söyleyeyim, terakkiperver in başı idi) önce kürt isyanlarını desteklemekle (ki kazım karabekir bunların olacağını atatürke daha önceden söylemiştir, kendi isyanını neden atatürke önceden söylesin?) , sonra kendisine izmirde yapılan suikast girişiminde suçlamıştır.

e madem hem isyan hem suikast girişimine destekte bulundu bu adam, niye asmıyorsun? başkalarını topluca asarken asamadı, artık bilmiyorum neden, ülkeyi beraber kurtardıkları için midir, silah arkadaşı olduğu için midir, o yüzden vicdanı el mi vermedi bilinmez. ama kısaca farklı fikirlere sahip olduğundan kendisine bir ton çamur atılmış, mahkemelerde süründürülmüş, sonra da bir kenara bırakılmıştır.

sen lise tarih bilginle övünmeye devam et, ben tarih profesörlerinin yazdığı kitapları okuyorum :) cehalet dizboyu.

edit: quotefail
Sosyal ağlarda paylaş

aehah gerçekten cehaletten kırılıyomuşsun bond. neyse durmak yok, öğretmeye devam.

bak kardeşim küreselleşme hiç de öyle uydurulmuş falan bi kavram değil. bugünkü AB sınırları içinde 10 yıl öncesine kadar savaşlar, katliamlar vardı. ancak proje geliştikten ve sistem oturduktan sonra savaş kaldı mı? var mı bugün AB ülkeleri arasında savaş? yok. ha demek ki neymiş, küreselleşme sermayenin daha eşit dağılımını ve dolayısıyla savaşların azalmasını sağlayabiliyomuş.

beğenmediğin her kavrama uydurma diyip geçmeyi pek seviyosun. kürtçe de uydurma bi dil sana göre, dünya üzerinde milyonlarca insan konuşmasına rağmen, bütün kürdologlara, kürtçe yazılmış binlerce esere rağmen.

şimdi efendim, siyaset tarihi açısından ele almamak ne demek? devletler kurulduğundan beri şöyle ya da böyle siyaset diye bir kavram var. antik yunandan tut, mısıra, roma, bizans, mezopotamya..buralarda hep siyaset var. ve insanlar bazı kavramlara inanmışlar, bazı kavramlar altında birleşmişler. ancak bu kavramlardan biri milliyetçilik değil. zaten onlarca farklı ırktan insanın biraraya geldiği imparatorluklar kurulmuş o çağlarda, milliyetçilik nasıl olsun? daha çok din ve toprak ağırlıklı olmuş o zamanlar "aidiyet". fransız ihtilalinden sonra "milliyet" olmuş. ilerde de başka bişey olacak.

bu topraklarda yaşayan insanların, dünyanın geri kalanındaki değişimden etkilenmediği bir dönem olmamıştır. bu bağlamda, "batılı" sayılabilecek bir ülkeyiz. matbaa mı bulundu? gelsin. milliyetçilik mi var? gelsin. insan hakları mı genişletildi? gelsin. dolayısıyla dünya geleceği nasıl karşılayacaksa, biz de er ya da geç öyle karşılayacağız. dünyanın geri kalanı belki de 100 yıl sonradan takip edecek, bu mühim değil. çünkü tarihsel ölçeğe baktığında 100 yıl 200 yıl o kadar uzun değil.

mutlak doğrular, tekrar söylüyorum, sadece fenni bilimlerde vardır. insanlar arası veya uluslararası ilişkilerde mutlak doğru diye bişey yoktur. hele hele psikiyatride hiç yoktur. bu alanlardaki ilişkiler ve etkileşimler o kadar karmaşıktır ki ancak tahminde ve yorumda bulunabilirsin. zira bir "deney" yapma ve bu deneyi tekrarlama şansın yoktur. fen bilimlerinde laboratuar ortamında deney yaparsın, 10 kere 100 kere yaparsın, sonuçları değerlendirirsin ve buradan bir kuram elde edebilirsin. sosyal bilimlerin bir laboratuar ortamı yoktur, dolayısıyla bu denli sağlıklı veri elde etmen mümkün değildir.

hiçbir devlet düzeni ve değer ebediyen devam etmeyecek, bu, tarihin gelişimine aykırı zaten. 600 yıllık imparatorluk, milliyetçilik ortaya çıkınca yıkıldı. ilerde başka bişey çıkar, bu devlet de yıkılır, veya biçim değiştirir ve farklı değerler üzerine oturur. ben ve o kavramları olabilir, toplumsal aidiyet de olabilir, ama bunun üzerine oturduğu kavram milliyetçilik olmak zorunda değil. AB'de başka kavramlar üzerine oturuyo örneğin. ve bir gün bunun bize yansıması da kaçınılmaz.

milliyetçilik, mutlak bir doğru değildir. sosyalizm de değildir, kemalizm de değildir. tercih edenler ve takip edenler vardır, olabilir. kendilerince sebepleri de olabilir. ama bu, onların mutlak doğru olduğu anlamına gelmez, çünkü o zaman yeni düşünce üretmeye ve ilerlemeye ve çeşitliliğe gerek kalmaz. zaten değişmeyen ve gelişmeyen bi organizma, ölmüş demektir.
Sosyal ağlarda paylaş

Yazıyı okudumda milliyetçiliğin faşizme dönüştüğü nokta budur.

Bu kadar korkuyorsunuz bu insanlardan.O zaman öldürün kesin onları.Ya ey allahım.Bu topraklarda,doğuda kanı dökülen insanların torunları onlar.

Birileri sizi bölüyor.Sizinde onlarında farkı yok.
Türkiye faşizme doğru yol alıyor.Yazık.
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:
Öf gerçekten çok boş bir söz olmuş bu kusura bakma.
bot musunuz abi.

doğru tabii bi tek sen dolu sözler söylersin :)

adamın siyasetinin daha ne olduğunu bilmeden afra tafra yapmak çok komik oluyor.

adam epey bir süredir tv'lerde zaten bunları söylüyordu. ama "hemen emekli olup parti kurmak" gibi laflar dolanıyor topicte.

Kürtçülük ile "kürt kökenli vatandaşlar" anlaşılması çok tuhaf. Kürt kökenli vatandaşların "kürtçülük" yaptığını hiç görmedik. Sadece PKK kürtçülük ile prim elde etmeye çalışıyor.
Adamın buna karşı olmasının anlaşılmayacak birşeyi yok, yıllardır PKK'ya karşı çatışmış bir adamdan bahsediyoruz burda.

Diğer bir olay ise AB'yle görüşmelerin askıya alınması. Adamın "AB'ye savaş açıcağız" demiş gibi göstermek başka bir tuhaf hadise. Askıya alcak sadece ve bence hiç de şaşırtıcı bir durum değil. AB'nin yıllardır bizi sömürdüğünü görememek için belki Papua Yeni Gine'de felan yaşıyor olmak gerek. Halk bile AB'ye karşı sürekli taviz verdiğimizi görüyor. Ama AKP'nin "AB bizi zengin yapıcak" sloganı yüzünden umutlu vaziyette AB beklentisi içerisinde.

Diyorsun ki adamın dediği herşey yalan, yanlış. Diyorum ki sana "bu adamın dedikleri çok sertse, AKP'nin yaptıkları sert değil mi? AKP bu sert politikayla başa geldi, neden bu adamın da kendi politikasını uygulama hakkı olmasın? Demokrasiyse demokrasi" buna da gelip boş diyorsun.

Her AKP karşıtı fikire bu kadar muhalefet olmayın. Botsunuz direk yani...
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada AB hakkında şey diyim.

Elbette AB'ye girmeyi ben de isterim. AB'ye girdiğin an vizesiz laylaylom gidip gelme hakkın oluyor, ticarette güzel ayrıcalıkların oluyor felan.

Ancak Şu basit haklara kıyasla bizim AB'ye verdiğimiz o kadar ayrıcalık var ki..
Adamlar hala "yarı aday olmanızı tartışacağız" gibisinden abuk laflarla karşılık veriyor.

AB başkanları önüne gelen her devleti çatır çatur alıyor kendi içine. Güney Kıbrıs gibi kolpa ülkeler bile AB'ye girmiş durumda.

Çiller uğraştı didindi olmadı. Tayyip de uğraştı didindi o da beceremedi.

Diyorsunuz ki: "AB'ye girme ihtimalimiz varsa, her türlü özveriyi yapmalıyız" vs...
Hangi ülke bu kadar kötü muameleye maruz kalarak girdi ki AB'ye?
Ha tutup en sonunda Türkiye Cumhuriyeti'ni AB'ye teslim ediceğiz, bi o kaldı.

Bu kadar tavizi vermeye değer mi, o da ayrı soru...

sir said:
AB'ye sırtımızı döndüğümüzde, kiminle ittifak kuracağız? alternatifi nedir?
o yüzden günümüzdeki en önemli demokrasi projesi AB'dir, çok seslidir, çok kültürlüdür, çok dillidir ve çok katmanlıdır.

AB'ye çoksesli, çokkültürlü, çokdilli, çokkatmanlı, bu yüzden demokrasi projesidir felan demek bir tuhaf.
Herkes (Avrupa'dakiler bile) AB'ye "Hristiyan Klübü" gözüyle bakmakta. Hristiyan Klübü denilen bir yerin günümüzün demokrasi projesi olması çok zor.

Alternatif çok var. Ama bu alternatifler "karın doyurmuyor" olduğu için AB'ye saplanıp kalmışız.

Akdeniz Birliği var. Ne yazık ki Akdeniz Birliği bir "AB alt grubu" olmuş durumda. Akdenize kıyısı olmayan AB devletleri tarafından başlatıldı ve AB devletleri tarafından yönetilmekte. Bazı akdeniz devletleri bu birlikten uzak duracağını söylemişlerdi. Oysa Akdeniz Birliği'ni biz başlatabilirdik ve ciddi anlamda Akdeniz devletlerinin "demokrasi projesi" olabilirdi.

Diğer bir olay Türk devletleri birliği. AB devletlerine verdiğimiz emek kadar Türk devlerine emek versek şimdi AB'yle yarışan bir birlik olmuş olabilirdi.

"Genç nüfuslu gelişme aşamasında ülkeler" Birliği de kurulabilinirdi. Genç nüfusumuzun ve gelişme aşamasında olmamızla çok övünüyoruz. AB'ye bu yüzden girme hakkımızın olduğunu iddia ediyoruz. Peki bu bu kadar önemli birşeyse, neden bize benzer ülkelerle bir birlik kurmuyoruz? AB artık eskidi. Dünya'da çok daha önemsenen bir birlik olabilirdi.

Çin, Japon, Güney Kore gibi devletlerle bir endüstri birliği de kurulabilinirdi. Askeri, Teknoloji, Ekonomik alanlarda yardışlamalar yapılabilinirdi.

Alternatifler bol. Sadece "alternatif yok" gibi gösterilerek AB'ye saplanıp kalmış durumdayız.
Sosyal ağlarda paylaş

ne tavizi veriyoruz anlamıyorum ki.
bizi hiç almasalar bile sadece şu uyum sürecinde çıkan yasalar yeter. bi çevrenize bakın, daha şurda 10 sene önce nasıldık şimdi nasılız. etrafımızda tonla düzenleme yapıldı ama farkedemiyoruz. en basitinden kıytırık tüketici hakları bile nereden nereye geldi. medeniyet öğreniyoruz adamlardan. malesef. napalım. bilmiyoruz. öğrenecez. AB üyelik hedeleri olmasaydı kimse de çıkıp ulan şu yasaları düzeltelim falan demezdi. mal mal 3. sınıf ülke olarak gezinmeye devam ederdik. IMF meselesi de aynı. Adamlar bize şunu yapın bunu yapın diye dayatmamış olsa hala 80% enflasyonlarla yaşıyor olurduk. Tamam IMF canımız ciğerimiz demiyoruz ama adamlardan da yararlanmayı bilmek lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

bone saadet partili mi oldun, hristiyan klübü nedir ahaha

bilmez misin ki AB bugün ateistlerin en yoğun yaşadığı yerdir. bilmez misin hristiyanlığın yüzyıllarca birbiriyle savaşmış ve nefret gütmüş farklı mezhepleri (protestanlar ve katolikler) birarada yaşayabilmektedir..

alternatifler karın doyurmuyor değil, "gerçekçilikten uzak". bugün rusya veya çin veya japonya, veya birbirine saldırmakla meşgul türki cumhuriyetler bizimle ittifak yapmak istiyor mu? böyle bir politika var mı gündemde? veya bir ön anlaşma? yoo. ama AB ile var, çünkü iki tarafın da en azından niyeti mevcut.
Sosyal ağlarda paylaş

|Joker| said:
Türk Telekom alana yanında Tekel bedava.

ülkemiz satılıyor. türk telekom gitti. tekel gidiyor, herbişeyimiz gitti.
ha bu arada moldova, romanya slovakyada falan büyük bankalar bizim, kazakistan türkmenistan oralarda telekom bizim, rusya da devletin inşaat işlerinin büyük bölümünü biz yapıyoruz, bulgaristanda özelleştirilen kitleri aldık falan.
Sosyal ağlarda paylaş

ginaly said:
|Joker| said:
Türk Telekom alana yanında Tekel bedava.

ülkemiz satılıyor. türk telekom gitti. tekel gidiyor, herbişeyimiz gitti.
ha bu arada moldova, romanya slovakyada falan büyük bankalar bizim, kazakistan türkmenistan oralarda telekom bizim, rusya da devletin inşaat işlerinin büyük bölümünü biz yapıyoruz, bulgaristanda özelleştirilen kitleri aldık falan.

Kızını evlendirmek istiyorsan ona iyi bir kısmet ararsın evlenme çağına gelen kızını tutup karhaneye vermezsin.

diyor Nihat Genç bu konuda :)
Sosyal ağlarda paylaş

Bone said:
Ardeth said:
Öf gerçekten çok boş bir söz olmuş bu kusura bakma.
bot musunuz abi.

doğru tabii bi tek sen dolu sözler söylersin :)

doğrulukla alakası yok dediğim şeyle tamamen alaksız bir demogoji yapmanla ilgisi var ben diyorum sert tavır sen diyosun refah partisi yaparken akp yaparken iyiydi. bi kere sordun mu bana refah partisi, akp yaparken iyi miydi diye de öyle yazdığımla tamamen alaksız bir mesaj atıyorsun? ortalığa diyeceksen o lafı neden benim yazdığım birşeyi alıntılayıp altına yazıyorsun?

said:
Diyorsun ki adamın dediği herşey yalan, yanlış. Diyorum ki sana "bu adamın dedikleri çok sertse, AKP'nin yaptıkları sert değil mi? AKP bu sert politikayla başa geldi, neden bu adamın da kendi politikasını uygulama hakkı olmasın? Demokrasiyse demokrasi"

Hala da bunu diyorsun. Ya kendini yanlış açıklıyorsun ya da benim söylediğime tamamen alaksız bir bakış açısından bakıyorsun. Diyorsan ki AKP sert bir tutum izledi ama bak iyi yaptı iyi oldu öyle de. Yok değilse o zaman burdan AKPnin sert tutumuna laf etmiyorsunuz da buna niye ediyorsunuz anlamı çıkıyor. ben eminim ki herhangi bir hükümetin bu tarz bir hareketini gördüğüm noktada benzeri bir tepki vermişimdir. Yani benim yazdığım şeyle ne alakası var allasen AKP hükümetinin sert tepkisinin? Diyeceksen ortaya de onu, ondan boş, yazdığım şeyle bana göre de tamamen alakasız olduğu için bot gibi. Ben sana AKPnin sert tutumu iyiydi de bu adamınki güzel değil mi dedim?

Adamın dediği herşey de yalan yanlış demiyorum, kürtçe televizyona karşı olan tutumu bana yıllardır izlenen ve çeşitli azınlık grupların çıkardıkları problemleri veya terörizmi çözmeye yetmeyen politikaları çağrıştırıyor diyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...