Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Seagate 7200.11 skandalı

razzRaziel

Öne çıkan mesajlar

c/p said:
Seagate sahibiyseniz bu haberi mutlaka okuyun: Gizemli sabit disk çökmeleri baş ağrıtıyor...

İnternette Seagate sabit disklerin ani bir şekilde tamamen kullanılamaz hale geldiğine dair dedikodular çıkmaya başladı. Anlatılanlara göre cihazlar birden hizmet sunmaya son veriyor ve artık BIOS tarafından tanınmıyor.

Bu durumdan muzdarip kullanıcılar gerçekleşecek olan çökme öncesinde bariz bir şekilde duyulan çalışma sesi gibi hiçbir belirgin sinyal almadıklarını söylüyorlar. Üzerinde işletim sistemi yüklü olmayan ve sadece depolama birimi olarak hizmet eden sabit diskler de bile çökme olayından sonra sistemin açılışını engelliyor. Ancak bozulan sabit diskler sistemden tamamen söküldüğünde bilgisayar açılmaya devam edebiliyor.

Salvation Data veri kurtarma uzmanları çökmeye uğramış sabit disk içindeki verilerin hiçbir zarar görmediğini ama ancak özel müdahale ile çağrılabildiklerini bildiriyorlar. Salvation Data'ya göre bu arıza özellikle SD15 serisinde ortaya çıkan bir firmware hatasından kaynaklanıyor.

Seagate firması ComputerBase portalına yaptığı açıklamada problem ile ilgili bir beyanname üzerinde çalıştıklarını ve bunun en geç yarın yayınlayacaklarını söylediler.
http://www.chip.com.tr/konu/Seagate-Gizemli-sabit-disk-cokmeleri_10519.html

Seagate'DEN Barracuda 7200.11'lerde firmware fiyaskosu(güncellendi)

Seagate'in Barracuda 7200.11'lerin bazılarında ve bu sabit diski kullanan Seagate FreeAgent ve Maxtor OneTouch ürünlerindeki firmware'lerde ciddi bir sorun olduğu açıklandı.

Seagate'nin yaptığı açıklamaya göre sürücülerdeki veriler sistem yada sabit disk yeni çalışmaya başladığı anda bazen erişilemez hale gelebiliyor. Seagate, kullanıcılarının ürünlerinin etkilenip etkilenmeyeceklerini öğrenmeleri için bu sayfayı ziyaret etmelerini tavsiye ediyor.

Ayrıca doğrudan olarak sorunlu firmware durumundan dolayı erişilemez hale gelen veriler de Seagate tarafından ücretsiz olarak kurtarılmakta. Seagate bu sorundan özellikle 1.5TB, 1TB, 750GB, 640GB, 500GB, 320GB, 160GB depolama alanına sahip Barracuda 7200.11'lerde görülebiliyor.

Güncelleme: Seagate'in şu anki güncellemesi diskleri kullanılmaz hale getiriyor (500GB olan modelleri), şu anda güncelleme yapmamanızı öneririz.

Seagate çıkarttığı firmware'i her ne kadar sorunları düzeltecek diye sunmuş olsa da, 500 GB kapasiteli Barracuda 7200.11'i şu anki firmware ile güncelelyen kullanıcılar, disklerinin kullanılmaz hale geldiğini görecek. Şu anda Seagate açısından tam bir fiyasko yaşanıyor ve 7200.11 serisi diskler kullanıcılar tarafından pek de iyi hatırlanmayacak görünüyor. Seagate de bu sorunlardan ötürü yayınladığı firmware'i sitesinden kaldırmış görünüyor.

Bu firmware hatasından daha evvel de Seagate bir firmware çıkarmıştı ancak indirilen dosya içerisinden çıkan güncelleme yazılımı çalışmadığı için kullanıcılar terfi yapamamıştı. Yani Seagate, üst üste iki ciddi hata yaptı.

http://www.pclabs.com.tr/2009/01/20/seagateden-barracuda-7200-11-firmware-fiyasko/
Sosyal ağlarda paylaş

Bende 500gblik var listede de var çatır çatır çalışıyor hiçbir sorunu ile karşılaşmadım. Ama yine konuyu takip edeceğim stabil bir güncel firmware çıkardıkları zaman güncellerim.

Hatta şöyle listeleyeyim en son Seagate Chip haberlerini
http://www.chip.com.tr/ara/?q=seagate&tip=haber
Sosyal ağlarda paylaş

Benimki de listede var ve cok sorunlu calısıyor. Bazen bilgisayarı acıyorum ve cok kötü calısıyor read/write rezalet film bile yazamıyorum, bazen kaymak gibi. Bir kere sorun var mı diye harddiski söküp inceleyip tekrar taktıktan sonra HDDyi görmemişti ve 300gb data kaybetmiştim :/

Neyse şimdi backup'ını aldım ve CD'ye yazıp su update'i yapayım bari...
Sosyal ağlarda paylaş

bi kac gundur okuyorum bu mevzuyu, berbat bi durum.

bir adet 500 luk bir de 1000 lik diskim sorunlu diskler arasinda imi$. allaha $ukur hicbir sorunlarini gormedim $imdiye kadar ama korkmuyor da degilim.

deli ar$iv var valla, henuz bir sorununu gormedim ama en kisa zamanda 1.5 wd lere gecebilirim.

=/
Sosyal ağlarda paylaş

eğer harddiskiniz hatalılar arasında ise ve bozuk değilse %90 bozulacaktır. birgün kendi kendini shut down ediyor bu harddiskler ve dönüşü olmuyor. hiç bir şekilde ne bios ne windows tanımıyor. daha doğrusu tanıyor da mesela bios ekranına 20 dakkada giriyor, bilgisayarı 1.5-2 saatte açıyor vs. sonra data'ları kurtarmak ise arkadaşımın tam 1 haftasını aldı. kurtardı %90'ını. ama sırf research'ü bile 3-4 gün sürdü, üstüne 4 gün data kurtardı.

bi tane check sitesi vardı hala açılmıyor. temporarily down diyor. bu yüzden 4 gündür harddiskimin yenisini alamıyorum ya deliricem.
Sosyal ağlarda paylaş

Seagate veri kaybina ugramis olanlara ucretsiz data recovery hizmeti veriyor ki epey pahali bi islemdir acaba altindan kalkabileceklermi turkiyede bilemiyorum.

Ama bi yandan da aklim sunu almiyor, yanlis hatirlamiyorsam hatali makineler 18 aralik ve sonrasinda vendorlara yollanan hdd ler icin gecerliydi, ne zaman gumrukten girdi ne zaman distrolar dagitti da satildi, o hdd ler alindi da doldu?

daha once alinmis hdd lerden seri numarasi listede olanlar varmi merak ettim.
Sosyal ağlarda paylaş

Isin garibi haber cikmadan once sans eseri seagate in sitesinde rastlamistim bu tarz bi problem olduguna hemen drivedetect uygulamasi araciligiyla seri numarami check ettirdim ve problemsiz diskler arasinda gozukuyordu, caninizi sikmayin diye mesaj geldi.
diskleri agustos ve eylul ayinda almistim iki tane sd15 firmware li ST3500320AS. acaba sd15 ile d15 farkli firmware ler mi nedir.

simdi emin olmak icin sendende bakmani rica edicektim seri numarasindan fakat o sorgulama sayfasini kaldirmislar veya bulamadim.
Sosyal ağlarda paylaş

ben 7 aydir problemsiz kullaniyorum diski, smart lada kontrol ediyorum periyodik olarak ve hicbir performans kaybi v.b. yasamadim.

Sitesinde dedigine gore de aralik da uretilen disklerde cok nadir de olsa problem ortaya cikabiliyormus.

1 hafta once seri numarasina gore sorgulama vardi, ben iki diskiminde sorgulamalarini yaptigimda problem riski yoktur yazisi aldim problemli varsayilan firmware e ragmen.

Belki de ayni firmware olmasina ragmen yuklemede karsilasilan bi problemden dolayi oluyordur diye bi varsayim yurutuyorum ben. yoksa zaten hatali olduklari bi konuda aralikda uretilen disklerde var sadece diyerek daha da buyuk bi risk almazlardi diye dusunuyorum ama yinede 500 lukler icin problemsiz bi firmware ciktigi ve test edildigi zaman bende bi update yapicam ne olur ne olmaz diye. Birde storage icin de bi hdd almayi planliordum 1tb lik, alimi biraz one cekip backup yapicam sanirim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...