Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

3.0.8 Mageleri


DeMiRMaSKe

Öne çıkan mesajlar

Biliyorum Altta bir başlık vardı ama o daha talent önerisi üzerineydi. O nedenle yenisi daha uygun olur diye düşündüm. Şimdi Spec kavgası yapmak yerine Elitistjerks gibisinden raid içi ve dummy dps sonuçlarını kullandığınız Glyph ve specleri hatta dps cycle'da kullandığınız spell sırasını yazabilir misiniz?

Şu sıralar aktif olarak mage oynamıyorum ama guildimdeki mageleri sıkıştırıp daha fazla dps yapabilmelerini hatta belki 2 farklı spec arası sinerji de yapabilmeyi planlıyorum.

Okuduklarımdan Anladığım kadarıyla sanırım. Arcane spec bazı rotasyonlarda dps olarak geride kalmış ve TTW'li Fire spec te FFB ile kafa kafaya gidiyormuş.

Spec fanatikliği yerine Elinizde rakamlarla yazarsanız sevinirim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Merhaba,

Arcane Blast ve Torment of weak buffından sonra Arcane spec frostfire bolt spam'ı dps olarak geçti.Ptr'de hem dummy hem raidde testleri sonucu arcane olmaya karar verdim.Dün akşamda Malygos combatında diğer mage arkadaşlara baya baya bir fark attim. Kullandığım talent (57/3/11) büyü rotasyonum

3xArcane blast / Arcane Barrage eğer ki Missile Barrage proclar ise rotasyonu bozup direk Arcane missile. Heroism / icy veins / arcane power / trinket proc var ise sadece arcane blast stamliyorum. İnanılmaz hoş dps çıkıyor.

Arcane talent kullandığım glyph ler.
Glyph of Arcane Blast
Glyph of Arcane Power
Glyph of Molten Amror

Arcane şuanki avantajı hit cap sorunu yaşamıyorsun çünkü Arcane Focus ve Precesion dan totalde %6 hit geliyor. Üzerinde %7 ( 184 hit rating) olması yeterli.

Dezavantajı çok hareketli combatlarda büyü rotasyonun oturtamadığın durumda dps çok düşüş oluyor.

En kısa zamanda hit gearimi düzelttiğimde gönlümde yatan talent geçicem.340,6 hit rating ulaştığımda (18/53/0) geçip Fireball spammer olucam. Büyük ihtimal ulduar bu şekilde oynarım.
Bu spec kullanıcağım glyp ler
Glyph of Fireball
Glyph of Imp Scorch
Glyph of Molten Amror

p.s: PTR'da yaptığım test sonuçları excelde evde ki bilgisayarda istersen onları upload edebilirim bir yere.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Mesela PW max dps için yapılması gereken. Bunun üzerine çıkacak başka bir talent/büyü kullanımı yok.

Pull ile birlikte 2xArcane Blast sonrasında Arcane power+Pom+Iv+ haste pot çekiyorsun. Ardına arcane blast spamlıyorsun. Çok hızlı şekilde out of mana olucaksındır. Icvy veins ve haste potun son 4 saniye kalasında Evocation basıcaksın. 8 saniyelik evo tahminen 4.5 saniyede bitiricek. Üzerine mana gem içip normal büyü rotasyonu 3xarcane blast+Arcane barrage devam ediceksin.Taki bir cooldownlarin açılmasına kadar. Heleki bir druid bağlayıp innervate alırsan. oy oy oy.. Sonuç; Ne kadar mana , o kadar dps ;)

Rawr ile Arcane talent'in spell degerleri karşılaştırması yaptım. Yani sarı gemleri critten haste çevirmek lazım.

1 spell power = 1 sp
1 Haste = 0.8 sp
1 Crit = 0.5 sp
1 Int = 0.4 sp
1 Mana/5 = 0.25 sp
1 Spirit = 0.2 sp
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Darklight1903 said:
17% degıl mı hıtcap 16%max senın alabılecegın 1% stabıl resıst chance. bırı benı got etsın ben bu blod'a kıl oluyorum 15% dedıkce ya :) arcane blast glyph ıyıymıs baya bu arada. eve gıtmeye sabırsızlandım.


kanka %15 bişi demedim ki ? %7 Yeterli arcane için. Arcane Focus %3 ve Precesion %3 , %3 sp misery , %1 Draenei geliyor. %17 oluyor işte. :))
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@Darkthrone

Kötü item seviyesinde %2 de yemekten alınıp %5 hitli itemle bile çözülüyor arcane magein sorunu. Hitsiz, critsiz mavi itemlerle en temiz dps arcane'den çıkıyor şuan.

Çok güzel oldu mage ya bütün ağaçlar birbirinden güzel. Son bir haftada frost-arcane-deep fire FFB, Tormentli fireboll falan denedim ve yılların frost aşığı mage'i olarak hepsinden de zevk aldım ya ona şaşırıyorum. Bir tek Tormentli fireboll için hit trinketini almak lazım hit büyük sorun oluyor, ama dps'i hit sorununa rağmen gayet tatmin edici.

Ancak şu aralar arcane olayına sardım, cycle iyice oturup kusursuz olana kadar 2-3 hafta arcane deneyecem.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Darkthrone said:
emokhan said:
Cycle: AB AB AB AM ABArr

burda AM'in son missleını kesip ABarr atarsanız, Abarr da dmg bufflıo oluyor. deneyın /bone


OHA BUG HARİKA!!!


bu cylce ile %5'de glpyden effect aldıgınızı dusunursek, %60 bufflı AM ve ABarr atabılıyorsunuz. Hatta AM'nin son missleını kesmenıze gerek yok iyi ayarlanıp ABArr atılabılıyor ama biraz zor.

daha bı ton sey var su anda frostfire, mind masteryden double-dipli (3.0.8 oncesi elemental presicion gibi x 2 alıyor)

Arcane Potency'den emin olmamakla birlikte galiba bir bug halen mevcut, Arcane Power actıktan sonra (http://www.wowhead.com/?spell=31572) once casting spell hemen ardından instant cakarsanız iki spell'de %30 crit'ten yararlnıyor. Mageler ilk defa bır patchle altın cagını yasıyor gıbı.

Eve gider gitmez bakalım, Bonesül'e 57_3_11 speclicem.

Simulationcraft su anda onu gosterıyor;


http://code.google.com/p/simulationcraft/wiki/SampleOutput
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Darklight1903 said:
Romario said:
nedne kimse basic arcane spec frostbolt spam speci göz önünde bulundurmamış acaba ? ben bir deneyip sonuçları görmek istiyorum, bakalım.


ben deep arcane specte frostbolt atardım gayet iyi dpsti ama artık arcane blast buff ıle cok az frostbolt kullanılır dıye tahmın edıyorum.


Kanka gayet iyi dps dediğin senin guildin çerçevesinde :)))) Dışarıda hayat bambaşka inan.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yok malesef olayının itemlerle o kadarda alakası yok aslında. Aynı item seviyesinde "3500 dps yaptım, guildimde birinciyim" diye gezen bir adamla "4500 dps'e kadar çıktım ama hala ilk 5'e giremiyorum" diyen adamların olduğu bir oyun bu.

Full naxx itemlerle 4.5k'yı geçemeyen ve 6k nın altına inmeyen birbirinin kopyası karakteler var piyasada.

O sebeple tatmin edici dps sizin guilde has bir kavram. Daha rakamsal konuşalım. Full mavi itemlerle 3000, 10 man farm seviyesinde 4500, 25 man farm seviyesinde 5500 üstü dps yapabiliyor olmanız gerekiyor tatmin olmak için.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

stabil ms 300+ ise +500 az bile :D.

Dün kele kadar süperdi, kel'de 4 kere düştüm toplam verdiğim hasar 50k'mı ne öyle birşey. Hatta benle birlikte 5 kişi daha düşüp duruduğu için bizimkiler 20 kişi kesmiş oldu. Sonra malygosu yapamadık bile toplu DC'ler yüzünden bıraktık.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Arcane


Evet daha çok yorum bekliyoruz;çeşitli wws testler warsa güzel olur hemen ben tecrübelerimi paylaşim istedim.

25 men raidlerde mana regen olayını daha stabil olarak gördüm.

10 men de ise mana bir anda bitebiliyor.Tamamen setup a baglı bir talent .


Kısa sürede dewasa damageler çıkabiliyor...Gene raidin gücüyle doğrudan ilişkili;raidinde mutlaka bir ffb mage ihtiyacı olması(x5 scorch) best talent yapmıyor benim düşüncem ama oynaması gayet keyifli şu anda ;hazır her yer farm statusken keyfini çıkarmakta fayda war diye düşünüyorum .
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...