Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tarifsiz Acılar İçerisindeyim

ZaugnaKhaldun

Öne çıkan mesajlar

Hai,

Yok aslında öyle büyük bir acı da, komedi oldu biraz; anlatmam lazım.

Bilen bilir, tercümanlık okuyorum ama gazeteci ya da reklamcı olmayı planlıyorum. Yine bilen bilir, köpek gibi de staj falan ayarlamaya çalışıyorum bu sektörlerde. Neyse bir başvuruma cevap geldi ve sektörde "son durak" olarak nitelendirebileceğim baya yüksek sınıf bir ajansta staja başladım. Tabi bir yandan iş yaparken, bir yandan da reklamcılığın yapılacak iş olmadığını düşünmeye falan başlamışım. Yaptığım iş fena değil ama ilerideki çalışma koşulları gözümü korkutuyor; gazeteciliği düşünmeye başlıyorum ciddi ciddi.

Bugün, yine bu düşüncelerin beni rahatsız ettiği bir an telefon çaldı: "Merhabalar, Ciner ajans'tan arıyorum; çıkacak olan gazete habertürk için stajyer başvurusu yapmışsınız, ne zaman görüşmeye gelebilirsiniz?"

Elim ayağım boşaldı tabi, 1 ay içinde hayatımın fırsatı diyebileceğim 2 görüşme teklifi alıyorum. İkincisi de, bir yerde çalışıyorken geliyor. Kibarca reddettim, 1 ay sonra görüşebilir miyiz dedim kadına; kapandı konu.

Tabi baya da koydu. İleride yapmak istediğimden şüphe duyduğum reklamcılık sektöründe çok iyi bir firmada stajdayım; ama ileride yapmayı kesinlikle istediğim gazetecilik sektöründe zirveye oynaması yüksek olan bir gazeteden (ki kadrosu da geniş olmadığı için yükselme ihtimalim de yüksek baya diye tahmin ediyorum) staj teklifi alıyorum. Ve bunu reddetmek zorunda kalıyorum.

:(
Sosyal ağlarda paylaş

Haberturk dedigin gazete internet sitesiyle baglantili olacaksa, ben sana bi blog acayim orada kicindan kafana gore haber uydur daha tutarli ve resmi olur ardacim, uzulme bosuna. Reklamciliktan neden sogudun ki, guzel bi meslek gibi gelmistir bana hep, tabi icinde olan birinden dinlemek lazim.

Bu arada tercumanlik okuyup reklamcilik ve gazetecilik yapicam demene takildim ben. O zaman niye gorsel iletisim tarzi bisey veya sosyal politik bilimler falan okumadin? Tercumanlik egitimin sirasinda ekstra olarak bu alanlarda ders de almadiysan, ve gorunuse gore iyi sirketlerden teklif aliyorsan, bu iki alanda ciddi bi sorun var demek degil midir bu?
Sosyal ağlarda paylaş

Penthesilea said:
Haberturk dedigin gazete internet sitesiyle baglantili olacaksa, ben sana bi blog acayim orada kicindan kafana gore haber uydur daha tutarli ve resmi olur ardacim, uzulme bosuna. Reklamciliktan neden sogudun ki, guzel bi meslek gibi gelmistir bana hep, tabi icinde olan birinden dinlemek lazim.

Bu arada tercumanlik okuyup reklamcilik ve gazetecilik yapicam demene takildim ben. O zaman niye gorsel iletisim tarzi bisey veya sosyal politik bilimler falan okumadin? Tercumanlik egitimin sirasinda ekstra olarak bu alanlarda ders de almadiysan, ve gorunuse gore iyi sirketlerden teklif aliyorsan, bu iki alanda ciddi bi sorun var demek degil midir bu?

Çünkü EA falan okusaydım boğaziçini bırak, istanbul dışına gitmem gerekirdi okumak için. Y-Dil okuyarak derece yapabilirdim, üniversite adı da bölüm adından daha önemliydi (ki bunun doğru bir tercih olduğunu da sırf şu iki staj teklifi kanıtlıyor.)

Ha tabi çok daha fazla şey öğrenebilirdim işletme / iletişim şu bu okusaydım; ya da geçiş yapsaydım ama ikisi de olmadı dediğim gibi, dolayısıyla da masterda bu alanlardan birine yoğunlaşıp, kariyeri de bu sektörlerden biri üzerine kuracağım.

Reklamcılık'ı anlatma şerefini Emaleth'e bırakayım; ben yakınında durarak nasıl bir hayatım olabileceğini anladım ahaha.

Daha uzun uzun yazabilirim de işimin başına döneyim, bir "Arda Bey" vakası daha yaşanmasın sdf
Sosyal ağlarda paylaş

ciner ajans ne ya kandırmışlar seni biz tepeye oynuyoruz diye

said:
Ciner Grubu, medya yayın organlarına hizmet verecek olan ajansının adını CNA (Ciner New Agency) olarak belirlemişti. Ancak gazetenin isminin Habertürk olarak belirlenmesinin ardından ajansın isminde de 'Habertürk' geçmesine karar verildi ve ajansın yeni adının Habertürk Haber Ajansı olacağı bildirildi.

Türkiyede devlet dairelerinde facebook yasaklanınca gider

"TÜRKİYEDE FACEBOOK YASAKLANDI" diye haber yaparsın sen de zaten bu ülkede gazete yazarı ve politikacı olmayan adam kalmasın sakın sdf
Sosyal ağlarda paylaş

Penthesilea said:

Adam gibi bölümden giremezdi çünkü Boğaziçine yeto.
Sosyal ağlarda paylaş

ZaugnaKhaldun said:
Selam,

Anlatılmıştı da inanmamıştım:

03.40'ta ofisten çıktım, 5 dakika önce eve geldim, sabah 8'de toplantım var, yol ve hazırlanma toplamda 1.5 saat sürüyor; yani 6.30'da kalkmam lazım.

...

kazanmak istiyosan ekmeğini çalışcan hacı başka çaren yk
mızmızlanıyosan adam olmaz senden
bide bende yazayım
ÇALIŞ KÖPEK !
Sosyal ağlarda paylaş

Xaenin said:
Penthesilea said:

Adam gibi bölümden giremezdi çünkü Boğaziçine yeto.

Vereceğim cevap kişisel hakkımı elimden aldıracağı için, hayal gücünü kullan diyorum. yet sdfsd
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...