Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Xbox360 sahiplerine sorular

ermynorac

Öne çıkan mesajlar

Yaklaşık 6 ay önce Ps3 aldım. Oyunların çok tuzlu olması, Ps Home, Ps Store gibi featurelerin biz türklere verilmemesi biraz canımı sıktı. Sırf Force Unleashed i oynamak için aldığım Ps3 üm ile internetten ufak bir ücret ile alınan eklentilerini bile kullanamıyorum çünkü türkiye den alış veriş yapılamıyor ps store. sonuç olarak ps3 ümü satıp xbox360 almayı düşünüyorum.

xbox360 da bu tarz kullanamayacağımız özellikler bulunuyor mu sadece türkiye de yaşadığımız için? ps3 türkiye de resmi olarak satıldığı için bu konularda sorun çıkarmaz sanıyordum ama tam tersine türkiye de play station adına hiç bir şey yok sanki!?

xbox360 a çıkan oyunların daha çok ilgimi çekiyor olması da cabası.. ps3 ün ağır topları MGS4/Grantourismo ilgimi bile çekmiyor açıkçası.. xbox da ise halo/fable/mass effect gibi oyunlar çok ilgi çekici geliyor.

bluray için ise ayrı bir bluray oynatıcı almak istiyorum zaten.. ps3 ü film izlemek için kullanmayı çok "yıpratıcı" buluyorum.

xbox 360 sahipleri bu konuları nasıl hallediyor yardımcı olursa sevinirim:
-mesela ps3 te PlayStation Store dan ücretle alınabilen oyunlar ve sahip olduğunuz oyunlara çıkan eklentileri alabiliyorsunuz. Xbox360 da Force Unleashed için çıkan ekstra bölüm nasıl oynanıyor/nasıl satışı yapılıyor?
-ps3 te çok hoşuma giden bir özellik. bilgisayarım ve pc aynı network üzerinde. bilgisayarımdaki müzikleri televizyondan çok kolay bir şekilde dinleyebiliyorum. xboxda buna benzer bir şey yapmak mümkün mü?
-bir de xbox360 ı nerden/nasıl alabilirim/aldınız yazabilirseniz sevinirim. gittigidiyor.com da satış yapanlar var. ayrıca gameseek.co.uk de bile satılıyor. türkye ye yollanırken sorun çıkar mı acaba?
-bozulma durumunda türkiye de resmi olarak satılmadığı için heralde çöp oluyor xbox360 di mi ?
Sosyal ağlarda paylaş

Xbox Live hizmetide türkiye için yok ki. PS store dada x bxx live dada ülkeni amerika gösterirsen oyunlarıda indiredebilirsin satında alabilirsin. X box ı korsan oyun için alacaksan ve korsan oyunları netten oynamayı düşünüyorsan boşua alırsın. Eninde sonunda banlıyolar çünkü ve bu sefer hiç bir anlamı kalmıyor bence x xbox ın Xbox live olmadıkça. Keşke Gears of War ps3 e çıksada netten oynayabilsem :D

edit: Ayrıca x box live dan online oyun oynaya bilmek için Live gold üyesi olup ekstra para vermek gerekiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

mağlesef kimse birşey satın almamış olacakki bilmiyor. istediğin ülkeyi seç demo dışında bir şey indiremiyorsun. bir tek kanada seçince kredi kartını geçerli görüyor ancak oradan indirebileceğin addonlarda hep amerikan sürümleri için. mesela elimdeki 2. bölge force unleashed e canada da olan account umdan add on unu satın aldım ancak onda çalışmıyormuş... sonuç olarak çok ta işimi görmüyor... xbox360 için de öleyse yapacak fazla birşey yok o zmn.. göç etmek gerekiyor heralde :D
Sosyal ağlarda paylaş

hayır abi direk alınıyor yani, us psn kredi kartını kabul ediyor, demo satın almak diye bir sey yok zaten, demolar bedava, onları uk, us, jap, hepsinden indirebiliyorsun ulkeni ona gore sectigin takdirde, onun dısında dedigim gibi us psn'de kredi kartlarımızda geciyor, alısveris de yapabiliyorsun dogal olarak, ben street fighter hd satın aldım mesela, halen de icinde 10dolar yuklu, baska seyler de indirebilirim yani(premium tema falan)...

edik: add-on olayını dogru soyluyorsun, yalnızca us psn'inde kredi kartı gectigi icin, oyunların da ntsc-u olması lazım, ama oyunları yurtdısından alıyorsan(burada pahalı dedigine gore, buradan almıyosundur herhalde =)), ntsc-u bulabilirsin rahatca...
Sosyal ağlarda paylaş

Valla şahsi fikrimi sorarsan orjinal oyun alacaksan XBOX'a para vermeye değmez. PS3 ezer. Ama ben orjinal almıyorum, HALO sevmiyorum ve netten oynama ihtiyacı hissetmiyorum. Şu anda da oynuyorum zaten 360'la :D Harika bi alet. Tamir ettirme şansın da var tabii ki parasını çıkarsan ve tamamen ölmemişse makine.

Ankara'dan almanı tavsiye ederim ordan aldım bnen elite pack 640 liraya. İstanbulda arcade'i 700e satan yerler falan var :/

Yani XBOX exclusive oyunlara çook özel bi ilgin yoksa orjinal oyun oynamayı planlıyosan PS3 kalsın derim, yok abi 10 liraya oyunumu alırım diyosan yada illa HALO oynamalıyım diosan git al XBOX'ı tabi :)
Sosyal ağlarda paylaş

xboxların sesleri dvdrolarının markalarına göre değişiyo, yani biraz şans işi. add onlar konusunda sorun yaşamazsın, hatta bazı oyunlarda add on larda xbox daha önde oluyo(gta4 mesela).

ps3 e ayda 2-3 oyun alcağına xboxla hergün farklı oyun denersin, yeni oyun çıkmasını beklemenede gerek yok, 2005 ten beri deli gibi oyun çıkıyo xboxa.

god of war mgs falan sevmiyosan ps3 çok gereksiz
Sosyal ağlarda paylaş

ermynorac said:

bluray için ise ayrı bir bluray oynatıcı almak istiyorum zaten.. ps3 ü film izlemek için kullanmayı çok "yıpratıcı" buluyorum.

Ne açıdan? PS3 almayı düşünüyorum ben de bazen. Haftada 4-5 film kiraladığım için bluray olmasını baya işime yarar diye düşünmüştüm. Bluray ve dvd'leri aynı fiyata kiralayabiliyorum çünkü.
Sosyal ağlarda paylaş

ermynorac said:
mağlesef kimse birşey satın almamış olacakki bilmiyor. istediğin ülkeyi seç demo dışında bir şey indiremiyorsun. bir tek kanada seçince kredi kartını geçerli görüyor ancak oradan indirebileceğin addonlarda hep amerikan sürümleri için. mesela elimdeki 2. bölge force unleashed e canada da olan account umdan add on unu satın aldım ancak onda çalışmıyormuş... sonuç olarak çok ta işimi görmüyor... xbox360 için de öleyse yapacak fazla birşey yok o zmn.. göç etmek gerekiyor heralde :D

PSstore dan 7-8 taen youn satın alıp indirdim problemsiz fakat en son little big planet için indirdiğim add-on lar çalışmadı mesela bendeki oyun japon galiba ben amerika psn den indirdim diye.
Blu-ray oyantıcıya ayrı para vermekde saçma bence çünkü PS3 den pahalılar zaten ve PS3 bi problem yaşamadım blue-ray açısından.
Birde X box live da microsoft point olayı var ki hiç sevmiyorum. Yani direk parayı vermiyorsun bir şey alırken önce puan satın alıyorsun sonra onları harcıyorsun. PSN direk parasını verip almak daha iyi bence.
Ayrıca bnm X box um da çoook ses yapıyor yav. Zaten banladılar bide. Hiç çekilmez oldu x box. Gears of War 2 ve Fable 2 olmasaydı nerdeye hiç açmıyordum. Özellikle de GoW2 internet olmayınca çabuk sıktı.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
mesela ps3 te PlayStation Store dan ücretle alınabilen oyunlar ve sahip olduğunuz oyunlara çıkan eklentileri alabiliyorsunuz. Xbox360 da Force Unleashed için çıkan ekstra bölüm nasıl oynanıyor/nasıl satışı yapılıyor?

xbox live üzerinden alışveriş microsoft points denen zımbırtıyla oluyor. bunu temin edebileceğin ve instant code yollayan x tane site var paypal'la çalışan; ms'den online olarak satın alınabiliyor olması lazım ama denemedim bile böyle bir rahatlık varken (4000 puan 50$ civarı, TFU mission pack 800 puan).

said:
xbox360 da bu tarz kullanamayacağımız özellikler bulunuyor mu sadece türkiye de yaşadığımız için? ps3 türkiye de resmi olarak satıldığı için bu konularda sorun çıkarmaz sanıyordum ama tam tersine türkiye de play station adına hiç bir şey yok sanki!?

xbox live için US account açsan bile erişemeyeceğin bir kısım content var olacak (genelde videolar ve xbox original'lar, arada bazı demo ve arcadelerde de karşımıza çıkmakta); bunlar genelde tüm EU ya kapalı ama US account un olduğunda görebiliyosun en azından :p

said:
ps3 te çok hoşuma giden bir özellik. bilgisayarım ve pc aynı network üzerinde. bilgisayarımdaki müzikleri televizyondan çok kolay bir şekilde dinleyebiliyorum. xboxda buna benzer bir şey yapmak mümkün mü?

evet mümkün ancak wifi kullanıyorsan sinyal gücü sorun yaratabiliyor video oynatırken.
Sosyal ağlarda paylaş

RabbiT said:
ulkeyi uk yap tamamdir ps3unu satma sakin xbox icin.

niye "sakin" satmasin? Oyunlari daha cok ilgisini cekiyorsa alsin tabiyi ki. Xbox oldukca iyi bir sistem ve sirf ps kadar taninmadigi icin veya populer olmadigi icin bu sekilde yaklasim yalnis. Sen bir de bilgilisin bayagi konsol konusunda :)

Xbox gayet cillop sistem. PS3 kadar kullanisli, xbox live cok keyifli bir ortam ve oyunlari vs. cok eglenceli. Zaten butun iyi isimler iki konsola da birden cikiyor 2-3 ististna disinda, ki bunlar zaten ilgini cekmiyormus.
Sosyal ağlarda paylaş

sorun su ki (ve beni en cok eglendiren sey) ciktigindan beri xbox 360 omru kisa dendi. iste ps3 anons edildi, teknik ozellikleri cok kotu hayatta basa cikamaz dendi, 3 kirmizi isik olayi da sorun olsa da artik yeni sistemlerde sikinti yok (kaldi ki ben su anki janjanli xboxumu 1 yildir sorunsuz kullaniyorum) ve xbox bir turlu omrunu tuketemedi ve onumuzdeki donemde de tuketecek gibi de durmuyor.

Iki sistem de ayni sey, tek fark controller tercihi ve exclusive oyunlar diyebilirim. Onun disinda gorsel olarak oyunlarin cogu benziyor, cok az fark var arada.
Sosyal ağlarda paylaş

İşte şimdilik benziyor. PS2'nin en güzel grafikli oyunları son yılında çıktı, ama PS3 ve XBOX360 sistemlerini karşılaştırırsan bariz PS3 üstün o yüzden bu konsolların son dönemlerine yaklaşıldıkça PS3 oyunları grafik olarak ezecek diye düşünüyorum :) Fizik motoru falan da tabi işlemci gücüyle ezebilir.

Ben ikisini de çok seviyorum ya şu an da Bioshock oynuyorum mesela XBOX'ta özlemişim :D
Sosyal ağlarda paylaş

Azmodai said:
RabbiT said:
ulkeyi uk yap tamamdir ps3unu satma sakin xbox icin.

niye "sakin" satmasin? Oyunlari daha cok ilgisini cekiyorsa alsin tabiyi ki. Xbox oldukca iyi bir sistem ve sirf ps kadar taninmadigi icin veya populer olmadigi icin bu sekilde yaklasim yalnis. Sen bir de bilgilisin bayagi konsol konusunda :)

Xbox gayet cillop sistem. PS3 kadar kullanisli, xbox live cok keyifli bir ortam ve oyunlari vs. cok eglenceli. Zaten butun iyi isimler iki konsola da birden cikiyor 2-3 ististna disinda, ki bunlar zaten ilgini cekmiyormus.

tabiyi ki
Sosyal ağlarda paylaş

xbox şu anki grafikleriyle daha 2 sene hiç bi gelişme göstermeden oyun çıkarsa gene idare eder.

ps3 e öyle çok hayvani grafikli oyun çıkcağını sanmıyorum şu ankiler kadar olur en fazla çünkü şu an bile limitlerini zorlayan hafif kastıran oyunlar var.

bifr microsoftada oyun üreten firmalar öyle bişeye cesaret edemezler microsoftu küstürmemek için hehe.
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:
PS3'ün sınırını zorlayan oyun falan yok takılmalar sınırlı olduğundan değil adamlar optimizasyonu beceremediğinden. Bağırıyo herifler buna oyun yapmak zor, daha zaman var süper oyunlar yapmamıza diye. PS2'de de pes kastırıyodu bi zamanlar sonraki pesler kastırmamıştı mesela ;)

ben sanmıyorum ps3ün gücünü tamamen kullanan oyun yapacaklarını. yaparlarsa eğer, diğer platformlara uyumu olmayacaktır, ha olsa bile bu oyunların sayısı çok az olacak gibi geliyor bana. adam neden bikaç platforma da çıkarıp tonla para kazanmak yerine tonla para ve zaman harcayıp sadece ps3 e çıkarsın. ayrıca şöyle bir gerçek var, xbox da anti-aliasing var ps3de yok. tamam işlemci gücü bilmemne deniyor da, iki konsola da sahibim, ezici üstünlüğü olan oyun görmedim ps3te.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...