Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

3.dil anketi

yav

Öne çıkan mesajlar

• 2 ay sonra ...
türkiyede 3. dil olarak almanca okutulmasına acayip uyuzum kim niye böyle bir sisteme girişmiş bilemiyorum. zamanında almanlarla ilişki çok iyi olduğu için 1 asırlık bir kalıntı mı bilmiyorum ama hala devam etmesi hoş değil bence

dünyada almanca konuşan ülke kaç tane var ki. konuşanlar da hep gelişmiş ülkeler ve her türlü kaynakları ingilizce olarak da bulunuyor, adamlar da ingilizce biliyor

bence işe yarar diller rusça, ispanyolca, fransızca ve ilerisi için çince olabilir dünyadaki bölgelere göre değişerek

tabi zevk için öğrenmeyi kenara bırakıyorum :)
Sosyal ağlarda paylaş

valla roket adam bu kisinin tercihi.. egitimin kalitesizligi vs. degil.. eger bi dili ogrenip konusmak istersen ogrenir ve konusursun ya da sadece yazarak okulu bitirirsin.. her ingilizce egitim verilen okulda herkes deli gibi ingilizce konusuyor sanıyorsan da baya yanılıyorsun.. Neyse sonucta aynı yere donuyo ogrenmek istersen ogrenirsin..
Sosyal ağlarda paylaş

screwy said:

valla roket adam bu kisinin tercihi.. egitimin kalitesizligi vs. degil.. eger bi dili ogrenip konusmak istersen ogrenir ve konusursun ya da sadece yazarak okulu bitirirsin.. her ingilizce egitim verilen okulda herkes deli gibi ingilizce konusuyor sanıyorsan da baya yanılıyorsun.. Neyse sonucta aynı yere donuyo ogrenmek istersen ogrenirsin..

bi yanlış anlama olmuş sanırım. hani anadolu liseleri var ya. 1. yabancı dil olarak ingilizce okutan. sonra 2. yabancı dil de olsun diye haftada 4 saat falan almanca okutan. heh işte o 2. yabancı dil olarak haftada 4 saat okutulan almancadan bir şey olması mümkün değil yani. bir kişi bile görmedim farklı liselerden, 2. yabancı dil olarak haftada 4 saat almanca görsün de 2 kelime konuşabilsin. aynı şekilde 2. yabancı dil olarak ingilizce de öyle.

yani 2. yabancı dilin, anadolu liselerinde ders saati az. o yüzden diyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

ShadowFury said:

japoncayı seçerdim heralde

ama bu konuda herhangi bi çalışmam yok
olucağını da zannetmiyorum tembelliğim yüzünden

hocam ses tabanlı dillere girmeyi düşünme bence ben kastım çok zor cidden örn ;
tayca
yayın : glai
uzak : glâi
sessiz: glaî

2 tane daha var tonlaması ama ben bilmiyorum çok kasık çooook

geçen gün güzelsin demek isterken bufalosun dedim birine.. off fail
Sosyal ağlarda paylaş

Coder said:

ShadowFury said:

japoncayı seçerdim heralde

ama bu konuda herhangi bi çalışmam yok
olucağını da zannetmiyorum tembelliğim yüzünden

hocam ses tabanlı dillere girmeyi düşünme bence ben kastım çok zor cidden örn ;
tayca
yayın : glai
uzak : glâi
sessiz: glaî

2 tane daha var tonlaması ama ben bilmiyorum çok kasık çooook

geçen gün güzelsin demek isterken bufalosun dedim birine.. off fail

japonca ses tabanlı dil deil zaten çince öle, japoncada sorun yok çatır çatır okuosun normal hehe
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...