Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

3.dil anketi

yav

Öne çıkan mesajlar

Pekii, ispanyolca diyoruz çok konuşulan bir dil. Ee ama iş sahası açısından durumu nedir bu dilcağızın?

Türkiye ile ispanyolca konuşan ülkeler arasındaki ticari bağlar ne durumda, finans dünyasında falan ispanyollara ait evrensel ve afedersin tesisli şirketler var mıdır?

bilsem nolur yani bir aydınlanayım istedim.
Sosyal ağlarda paylaş

hobi dersen hangisini konuşmak daha hoşgeliyorsa onu seç ama "gelecekte işime yarasın" dersen direk çince

bir de ispanyolca ne abi? hani tamam japoncayı anlarımda ispanyoılca ne? ne yapacaksın ispanyolcayla? sene 1400 ler de değil hani "gideriz altın madeni kurarız" diyelim

işime yarasın dersen çince bak demedi deme gelecekte çinle kesin bir işin düşer ve oradaki tedarikçilerin %90 ı ingilizce bilmiyor bilenlerin de yarısı şaibeli kalanı da nutukl atacak kadar biliyor

ha ben şu anda güncel amaçlarım doğrultusunda almanca öğreniyorum o ayrı ama çince seçtim
Sosyal ağlarda paylaş

yav said:

Pekii, ispanyolca diyoruz çok konuşulan bir dil. Ee ama iş sahası açısından durumu nedir bu dilcağızın?

Türkiye ile ispanyolca konuşan ülkeler arasındaki ticari bağlar ne durumda, finans dünyasında falan ispanyollara ait evrensel ve afedersin tesisli şirketler var mıdır?

bilsem nolur yani bir aydınlanayım istedim.

çin ve almanya ile olan dış ticaretimiz çooook daha fazla
Sosyal ağlarda paylaş

Ya ne bileyim erasmusla ispanyaya giderim bi dilim daha olur ne güzel falan diye hayal kuruyodum ama realist düşününce sanırım çok işlevsel değil ispanyolca öğrenmem. Bir de fransızcam olduğu için ispanyolcaya sıcak bakıyorum kökenleri aynı ve ikisinden biri öğrenilince diğeri kolayca öğrenilebileceği için.

Öte yandan almanca ve çince çok ayrı yapıdalar, almancayla hele işim olmaz da çince de epey gözümü korkutuyor bilmiyorum çok zormuş gibi geliyor :P

Bu sene fransızcayla uğraşıyorum zaten eksiklerimi kapayayım geliştireyim cart curt diye böyle idealist devam edersem seneye girişecem başka bir dile umarım x)
Sosyal ağlarda paylaş

güney amerika'nın çoğu ? asıl japonca nerde konusuluyor onu izah edebilir misin ?

BabacumMostors said:
bir de ispanyolca ne abi? hani tamam japoncayı anlarımda ispanyoılca ne? ne yapacaksın ispanyolcayla? sene 1400 ler de değil hani "gideriz altın madeni kurarız" diyelim
Sosyal ağlarda paylaş

Hotdog said:

güney amerika'nın çoğu ? asıl japonca nerde konusuluyor onu izah edebilir misin ?

BabacumMostors said:

en azından japonya günümüzde katma değeri yüksek mal ve tasarım üretiyor. güney amerikadan ne alacaksın? hammadde alaibliyorsun ki ispanyolcaya gerek yok hoş japonyada japoncaya da gerek yok ama bilmek büyük artı

ha "ben giderim latin amerikada yaşarım hacı" diyorsan eyvallah da yani işdünyasına gireceksen japonca>ispanyolca
Sosyal ağlarda paylaş

BabacumMostors said:

Hotdog said:

BabacumMostors said:

en azından japonya günümüzde katma değeri yüksek mal ve tasarım üretiyor. güney amerikadan ne alacaksın? hammadde alaibliyorsun ki ispanyolcaya gerek yok hoş japonyada japoncaya da gerek yok ama bilmek büyük artı

ha "ben giderim latin amerikada yaşarım hacı" diyorsan eyvallah da yani işdünyasına gireceksen japonca>ispanyolca

abi firmam varsa, trade yapacaksam alırım bi caponca bilen hallederim. sen niye olaya hep o noktadan yaklaşıyorsun ki? Dil bildikten sonra kullanılacak zilyon tane iş çıkar, hobi çıkar, fayda çıkar...

BabacumMostors said:

calimero said:

ispanyolca için;

artı kuzey amerika nın büyük bir bölümü...

kuzey amerikadan öğrendiğin ispanyolcayla ne yapacaksın? fastfood restoranına müdür olursun anca o zaman işe yarar

Kuzey Amerika dan öğren demiyorum. Ama orada çalışacak insanın, birçok noktada bu dili de bilmesi gerekiyor...
Sosyal ağlarda paylaş

tamam işte kendin soyluyosun. japonca bilen alırım diyosun. bu da demek oluyor ki japonca bilmek faydalı. ama aynı sey ispanyolca icin de gecerli. bi onceki mesajımda dedigim gibi abd veya ispanya'da yasamıyorsan veya oralarla surekli is halinde degilsen ispanyolca gereksiz. ama japonca ondan daha gereksiz. cunku sadece japonyada konusulan bir dil ve japonya ingilizce bilmeyen bir toplum değil.

btw, çince yine ingilizce'den sonra lider konumda. ikinci de bana göre rusça.
Sosyal ağlarda paylaş

@calimero (alıntılarsam piramit olacaktı)

şimdi birincisi hani ispanyolca hobi amaçlı bile kötü.. hani öğrenmiş olan 3 arkadaşım var bunalrdan biri ispanyollarla wow oynuyor öteki de hayatında bir kere barcelonaya gitti 3. amerikada bir finanas firmasında çlışıyor 3 yılda adam ispanyolca kullanmamış bile

hani edebiyatçısındır ispanyol yazarların eserlerini anadilinden okuyup araştırma yaparsın ya d atarihçisindir ispanyol arşivlerine giredeksindir vs. ama kalkıpda hobi olsun diye "cervantesi umberto eco yu anadilinde okuyacağım kanka" dersen hani bilemem ama hobi için bile zaman kaybı bir dil..

ku

hani konuyu daha gerçekçi neresinden ele alaiblirim.. bak şöyle olailbir,

abd de ispanyolca konuşan = proleterya
Sosyal ağlarda paylaş

ya ben cahilim heralde
ispanyolca ABD'nin güneyinde çok konuşuluyor diye biliyorum, kuzeyde de mi çok konuşuluyormuş? allala baya baya konuşuluyor o zaman bu dil :p

yoksam kuzey amerika derken abd'nin güneyini kapsayan tüm kıtadan mı bahsettiniz, öyle oldu heral..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...