yav Mesaj tarihi: Ocak 8, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2010 Pekii, ispanyolca diyoruz çok konuşulan bir dil. Ee ama iş sahası açısından durumu nedir bu dilcağızın? Türkiye ile ispanyolca konuşan ülkeler arasındaki ticari bağlar ne durumda, finans dünyasında falan ispanyollara ait evrensel ve afedersin tesisli şirketler var mıdır? bilsem nolur yani bir aydınlanayım istedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Ocak 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2010 tekstil sektöründe ispanyolca bayaa iş yapıyor diye biliyorum. inditex sağolsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Ocak 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2010 abi ispanya ya da abd'de yasamıyorsan, ya da bu iki ülke ile sürekli iş halinde değilsen ispanyolca'nın bi faydasını göremiyorum ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ocak 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2010 hobi dersen hangisini konuşmak daha hoşgeliyorsa onu seç ama "gelecekte işime yarasın" dersen direk çince bir de ispanyolca ne abi? hani tamam japoncayı anlarımda ispanyoılca ne? ne yapacaksın ispanyolcayla? sene 1400 ler de değil hani "gideriz altın madeni kurarız" diyelim işime yarasın dersen çince bak demedi deme gelecekte çinle kesin bir işin düşer ve oradaki tedarikçilerin %90 ı ingilizce bilmiyor bilenlerin de yarısı şaibeli kalanı da nutukl atacak kadar biliyor ha ben şu anda güncel amaçlarım doğrultusunda almanca öğreniyorum o ayrı ama çince seçtim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ocak 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2010 yav said: Pekii, ispanyolca diyoruz çok konuşulan bir dil. Ee ama iş sahası açısından durumu nedir bu dilcağızın? Türkiye ile ispanyolca konuşan ülkeler arasındaki ticari bağlar ne durumda, finans dünyasında falan ispanyollara ait evrensel ve afedersin tesisli şirketler var mıdır? bilsem nolur yani bir aydınlanayım istedim. çin ve almanya ile olan dış ticaretimiz çooook daha fazla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ocak 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2010 oha lan bir yıl öncesinin anketiymiş.. neyse o zamanda aynılarını yazardım ehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Ocak 8, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2010 Ya ne bileyim erasmusla ispanyaya giderim bi dilim daha olur ne güzel falan diye hayal kuruyodum ama realist düşününce sanırım çok işlevsel değil ispanyolca öğrenmem. Bir de fransızcam olduğu için ispanyolcaya sıcak bakıyorum kökenleri aynı ve ikisinden biri öğrenilince diğeri kolayca öğrenilebileceği için. Öte yandan almanca ve çince çok ayrı yapıdalar, almancayla hele işim olmaz da çince de epey gözümü korkutuyor bilmiyorum çok zormuş gibi geliyor :P Bu sene fransızcayla uğraşıyorum zaten eksiklerimi kapayayım geliştireyim cart curt diye böyle idealist devam edersem seneye girişecem başka bir dile umarım x) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hotdog Mesaj tarihi: Ocak 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2010 güney amerika'nın çoğu ? asıl japonca nerde konusuluyor onu izah edebilir misin ? BabacumMostors said: bir de ispanyolca ne abi? hani tamam japoncayı anlarımda ispanyoılca ne? ne yapacaksın ispanyolcayla? sene 1400 ler de değil hani "gideriz altın madeni kurarız" diyelim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ocak 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2010 yok be çince hani yazması zor da cümle yapısı latince kökenli dillerden kolay ama yazma kısmı zor.. hani hiyeroglif bildiğin resim çiziyorsun o resim bir kelimeyi anlatıyor ama konuşacak kadar bilsen yeterli zaten sözleşmeler hep ingilizce metinler üzerinden oluyor ama konuşmak şart Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Ocak 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2010 ispanyolca için; artı kuzey amerika nın büyük bir bölümü... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ocak 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2010 Hotdog said: güney amerika'nın çoğu ? asıl japonca nerde konusuluyor onu izah edebilir misin ? BabacumMostors said: bir de ispanyolca ne abi? hani tamam japoncayı anlarımda ispanyoılca ne? ne yapacaksın ispanyolcayla? sene 1400 ler de değil hani "gideriz altın madeni kurarız" diyelim en azından japonya günümüzde katma değeri yüksek mal ve tasarım üretiyor. güney amerikadan ne alacaksın? hammadde alaibliyorsun ki ispanyolcaya gerek yok hoş japonyada japoncaya da gerek yok ama bilmek büyük artı ha "ben giderim latin amerikada yaşarım hacı" diyorsan eyvallah da yani işdünyasına gireceksen japonca>ispanyolca Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Privhunter Mesaj tarihi: Ocak 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2010 ispanyolca ftw Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ocak 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2010 calimero said: ispanyolca için; artı kuzey amerika nın büyük bir bölümü... kuzey amerikadan öğrendiğin ispanyolcayla ne yapacaksın? fastfood restoranına müdür olursun anca o zaman işe yarar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ocak 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2010 hani prawler askere gitmiş de adamın ruhu burada Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Ocak 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2010 BabacumMostors said: Hotdog said: güney amerika'nın çoğu ? asıl japonca nerde konusuluyor onu izah edebilir misin ? BabacumMostors said: bir de ispanyolca ne abi? hani tamam japoncayı anlarımda ispanyoılca ne? ne yapacaksın ispanyolcayla? sene 1400 ler de değil hani "gideriz altın madeni kurarız" diyelim en azından japonya günümüzde katma değeri yüksek mal ve tasarım üretiyor. güney amerikadan ne alacaksın? hammadde alaibliyorsun ki ispanyolcaya gerek yok hoş japonyada japoncaya da gerek yok ama bilmek büyük artı ha "ben giderim latin amerikada yaşarım hacı" diyorsan eyvallah da yani işdünyasına gireceksen japonca>ispanyolca abi firmam varsa, trade yapacaksam alırım bi caponca bilen hallederim. sen niye olaya hep o noktadan yaklaşıyorsun ki? Dil bildikten sonra kullanılacak zilyon tane iş çıkar, hobi çıkar, fayda çıkar... BabacumMostors said: calimero said: ispanyolca için; artı kuzey amerika nın büyük bir bölümü... kuzey amerikadan öğrendiğin ispanyolcayla ne yapacaksın? fastfood restoranına müdür olursun anca o zaman işe yarar Kuzey Amerika dan öğren demiyorum. Ama orada çalışacak insanın, birçok noktada bu dili de bilmesi gerekiyor... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ocak 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2010 dur bir dk.. TROLLUYORMUSUNUZ BENİ FAGGOT BAŞLARI???!!!11!1bironbir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Ocak 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2010 tamam işte kendin soyluyosun. japonca bilen alırım diyosun. bu da demek oluyor ki japonca bilmek faydalı. ama aynı sey ispanyolca icin de gecerli. bi onceki mesajımda dedigim gibi abd veya ispanya'da yasamıyorsan veya oralarla surekli is halinde degilsen ispanyolca gereksiz. ama japonca ondan daha gereksiz. cunku sadece japonyada konusulan bir dil ve japonya ingilizce bilmeyen bir toplum değil. btw, çince yine ingilizce'den sonra lider konumda. ikinci de bana göre rusça. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ocak 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2010 @calimero (alıntılarsam piramit olacaktı) şimdi birincisi hani ispanyolca hobi amaçlı bile kötü.. hani öğrenmiş olan 3 arkadaşım var bunalrdan biri ispanyollarla wow oynuyor öteki de hayatında bir kere barcelonaya gitti 3. amerikada bir finanas firmasında çlışıyor 3 yılda adam ispanyolca kullanmamış bile hani edebiyatçısındır ispanyol yazarların eserlerini anadilinden okuyup araştırma yaparsın ya d atarihçisindir ispanyol arşivlerine giredeksindir vs. ama kalkıpda hobi olsun diye "cervantesi umberto eco yu anadilinde okuyacağım kanka" dersen hani bilemem ama hobi için bile zaman kaybı bir dil.. ku hani konuyu daha gerçekçi neresinden ele alaiblirim.. bak şöyle olailbir, abd de ispanyolca konuşan = proleterya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ocak 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2010 BabacumMostors said: "cervantesi umberto eco yu anadilinde okuyacağım kanka" dersen hani bilemem ama hobi için bile zaman kaybı bir dil.. koskoca italyan edebiyatının yüzakını ispanyol yaptın ya.. italyan edebiyatı seni affetmeyecek kanka sana puanım 1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Farinal Mesaj tarihi: Ocak 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2010 ahaha :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Ocak 8, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2010 ya ben cahilim heralde ispanyolca ABD'nin güneyinde çok konuşuluyor diye biliyorum, kuzeyde de mi çok konuşuluyormuş? allala baya baya konuşuluyor o zaman bu dil :p yoksam kuzey amerika derken abd'nin güneyini kapsayan tüm kıtadan mı bahsettiniz, öyle oldu heral.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ocak 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2010 dediğim gibi kimin konuştuğuna göre değişir hani üst düzey yönetici olup da anadili ispanyolca olan adam yok.. hani üst düzey yönetici olanlar bile anadil olarak ingilizce konuluyor tacocuda ocak başına bakacaksan ayrı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Almanca ve İngilizce biliyorum zaten. Özellikle mühendislik alanında en ideali bu ikisi bence. Ha bir de başlangıç seviyesinde italyanca görmüştüm (maksat kolay kredi üni zamanında) ama çok bişi kalmadı ondan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 BabacumMostors said: hani prawler askere gitmiş de adamın ruhu burada Askerliği msnden yapıyor, evci çıkmış :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 yemin ettiler işte 2.5 gün evcilik ehe :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar