Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Traş Makinesi


GERGE

Öne çıkan mesajlar

  • Genel Yönetici
Bir traş makinesi alayim diyorum. Daha önce hiç kullanmadım ama , biraz da pahalılar... Yani tam emin değilim. Ne önerirsiniz? Alsam mı? Nasıl kullanılıyorlar? Uzamış sakalı rahat kesebiliyorlar mı, yoksa iki günde bir traş mı olmam gerek?

150 YTL falan verebilirim ama şöyle şekil falan yapmak bir derdim yok, kessin, mümkünse kuru kessin yeter.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Traş makinesi daha çok günlük sakalı çok rahat kesiyor, uzun sakalları 1 haftalık ve daha uzunlarda işkence gibi, bana öyle oluyor dedemin traş makinesi vardı denedim 3 4 kere uzun sakal varken almıyo zorladımmı alıyorda bu sefer çok feci tahriş yapıyor uzun sakal için en iyisi jilet
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

160 liraya teknosa'larda Braun Cruzer3'ler vardi en son, su anda fiyatlari nasil bilemiyorum da, basit kuru kesmekten ote her turlu sekil cart curt verilebiliyor, da basliklarinin haftada bir falan yaglanmasi gerekiyor, obur turlu makine tir tir titreyip jiletler calismazken bon bon bakabiliyorsun.

Benim almam lazim vesselam yakin zamanda, eski makinem oldu olecek kesmiyor adamakilli.

Braun Cruzer4 varmis birde, islak/kuru/vucut trasi her yola giden versiyonu, fiyatlari tuzludur diye tahmin ediyorum. Yurt disinda Cruzer3'ler yari yariya falan fiyat olarak hemen hemen.

Yukarida roket'in linkledigi topikte Cruzerlara kotu demisler yalniz, ben sadece gordum bakindim, duydum yani oynasmadim, kazik gibi sakalda ne gibi sonuc verebilir hic bilemiyorum, ben de tavsiye falan alsam iyi olacak aslinda.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Braun Cruzer4 kullanıyorum.memnunum zaten kuru traş öneriliyor yüz için ama ıslakta banyo altında vs gayet düzgün çalışıyor.favori düzeltmek içinde kullanışlı,kısaca akla gelen her yeri temiz bir şekilde kesmek düzeltmek mümkün.şekil verme aparatları vs de var ama hiç kullanmadım.uzun süredir jiletlerini yağlama temizleme işlemi yapmadım fakat hala gayet güzel çalışıyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sakallarınız çok abuk çıkıyorsa almayın.
braun series 5 almıştım ben de üstteki topicten sonra, maalesef pek sevemedim.

sakal 2 cmden uzunsa zaten yoluyor direk, kıl düzeltme aparatı veya varsa başka bir kıl kısatlma aletiyle önce kısaltmanız gerekiyor.

onu yapsanız bazen alıyor bazen almıyor, üç dört defa üstünden geçiyorsunuz

sonuç olarak elinizi yanağınıza atınca pürüzsüz bir cilt oluyor mu oluyor
ama sinekkaydı görünüsü var mı derseniz hayır, yakından bakınca dün alınmış sakal mertebesinde duruyor, normal standartlarda uzayan sakalı düşünürseniz.

ondan önce de philipsin coolskinlerinden vardı, şu anda çok modelleri var da üçlü döner bıçaklılardan işte,
elininizi bol bol döndürüyorsunuz alsın diye, daire çizmezseniz almıyor.
yarım saat sonunda (o da muhtemelen 3-4 yıl önce pek de sağlam sakal çıkmadığı için) sinekkaydıya yakın oluyordu,

yüzünüz de domates oluyordu tabi yarım saat boyunca gezdirince.

sinekkaydı olacaksa tahrişfest şeklinde geçen bir jilet seansını tercih ederim şahsen jilet görünce araya mesafe koymaya çalışan biri olarak.

kirli sakal diyorsan da kıl kısaltma makinalarından al, yeterli olur gayet. marka olarak dersen yine panasonic çok övülüyor traş konusunda, ona bakabilirsin, veya tam model hatırlamıyorum da babylissin, daha az tanındık markaların ucuz makinaları var, onları dene.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bende philips var, 5 dakkada falan sinekkaydı yapıyo çok feci, ama kirli sakal olayı yok malesef. bendeki 2 sene önce piyasadaki en pahalı modeliydi philipsin 350 ytl civarı, bi alt modeli 200 falandı aralarındaki tek fark pil süresi ve göstergelerdi onun bi alt modelindede başka bi ıvır zıvır yoktu ama kesim kalitesi olarak tüm philipsler aynı sanırım, teferruattan fiyat değişiyo.


kupkuru kullanmazsam performan alamıyorum hiç, makinayla traş kuru yapılmalı zate. sabah kalktığında yüzünü bile yıkamaman lazımki sakallar su emmesin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ZaugnaKhaldun said:
Yunus sinekkaydı yapanların modellerini söyler misin


Bana da sinekkaydı yapacak traş makinası lazım, her gün / gün aşırı kesiyorum sakalları.



para bolsa hem hızlı şarj oluyo hem çok gidiyo

http://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=120240073&CS_Category=_SBA_976_1662_908_4998&CS_Catalog=_KISISEL_BAKIM&T_Category=_TIRAS_MAKINESI976



biraz daha ekonomiği için

http://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=120240074&CS_Category=_SBA_976_1662_908_4998&CS_Catalog=_KISISEL_BAKIM&T_Category=_TIRAS_MAKINESI976

phillipsin daha ucuz modellerinden uzak durmak lazım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...