Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

The Extra-Terrestrial Concept (Açıkfikirli insanların bakması rica olunur)

Sovereign

Öne çıkan mesajlar

Karea said:

konu çok ilginç geldi videolarda yeni benim için
bi baştan okuyayım izleyeyim falan

bu arada 2ci videoda faa dan bi abi çıkmış kaset var elimde falan diyor baya ilgimi çekti bir hava trafik kontrolörü olarak

ilginç olan kısım ise daha geçen hafta bir arkadaşım çalıştığı sırada pilot dan ufo raporu gelmiş olması , hepsi üst üste gelince daha da ilginç geldi bana 8-)

abi sizin iş de çok stressli be
Sosyal ağlarda paylaş

kule buzdağının görünen yüzü

sen git acc center a bi radar kontrolörünü gör o sırada , muhtemelen 50-60 trafiği ip gibi dizmekle meşguldur o sırada

ekran bazen arı kovanına çomak sokmuş gibi oluyor

edik: 2-3 gün önce 1060 gibi bi rakamla kendi rekorunu kırdı bu arada yeşilköy
Sosyal ağlarda paylaş

1060! Allah sabır versin... Benim kuleden kastım, pilot telsiz yönlendirmeleri ve radar üzerinde çalışanlardı zaten. Günde 1440 dakika var. 1060 uçak kalkış ve inişi schedulelanıyor. PC olsa restart eder kendini. İnsan çalışıyor abi orada da... Nasıl dayanıyorsunuz aklım almıyor. :D
Sosyal ağlarda paylaş

izmir deyim

öyle kişisel rekor tutmuyoruz biz

günlük sayılıyor trafik, zaten 2 saat çalışıp 2 saat off sonra recycle şeklinde çalışıyoruz

yani öle rekora gideyim trafiğe doymayayım oooh dibine de vurayım bu akşam gibi bi durum olmuyor

malum emniyet en başta geliyor

zaten kayışı sıyırırsın öle gidersen :D
Sosyal ağlarda paylaş

resim link çıkmış :S düzeltebilen mod çıkarsa sevinirim

parlak beyaz lar resmin çekildiği sektöre ait uçaklar
toplam 5-6 sektör e kadar çıkıyoruz sadece izmir olarak

izmir de ilgilenen ve ziyaret etmek isteyen olursa pm atsın yardımcı olabilirim , aynı şekilde istanbul yeşilköy içinde yardımcı olabilecek arkadaşlarla tanıştırabilirim
Sosyal ağlarda paylaş

neyse konuya dönelim

şu an hava trafğinde kullanılan 2 çeşit radar var

psr: primari survelliance radar - ilk kullanılmaya başlanan ve video da adı geçen hava trafik kontrolörlerinin kullandığı radar, sonar gibi
ki çalışma prensibi basit radyo dalgaları gönderip bunların yansımalarından edinilen bilgilerle çalışan radar

ssr : secondary survelliance radar - ki bu sorgulama yöntemi ile çalışır- transponder ve reciever vardır, mesajı gönderirsiniz ve tanıtma msg ını beklersiniz- irtifa hız vs gibi daha ayrıntılı bilgi verdiği için günümüzde psr la kombine şeklinde daha çok bunu kullanırız

ayrıca günümüzdeki radarlarda istenmeyen havadurumundan ve dağ vs gibi yükseltilerden kaynaklanan ve olası yanlış bilgileri ( UFO gibi ) saçma sapan hareketleri filtreleyen sistemler mevcut ,
ki bence 1950-80 arası ufo raporları ile günümüzdekiler arasındaki ( sayı olarak ) uçurum bu yüzden kaynaklanıyor

bütün hava trafik kontrolörleri her gün ekranlarında (bu hali hazırdaki filtrelere rağmen) saçma sapan hareket eden track ler görürler ama bunları hep gözardı ederler- sistem hatası

videolardaki ilginçlik ise ( o zamanlar ssr yok ) radarda görülenlerin askeri pilotlar tarafından muhtemel saldırı vs amacı ile takip edilmesi ve confirme edilmesi

yani adamlar gerçekten radardaki izler için uçak kaldırıp bunları confirme etmişler, ve anlatan pilotlar yaşlı başlı ama hala anlatırken heyecanlanıyorlar

öyle bi taraflarından uydurduklarını sıktıklarını pek sanmıyorum
Sosyal ağlarda paylaş

vaperon said:

En kötüsü de Yeşilköy Atatürk havalimanındaki kule görevlileri. Günde 1000 uçak nedir abi? İndir kaldır 1000 kez. :D

Yeşilköy halkını düşünsene günde 1000 tane uçak geçiyo tepelerinden artık uçak sesinden hangi uçak oldugunu söleyecek hale geldik :D
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...