Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeni Kamera

Tremour77

Öne çıkan mesajlar

eder tabi niye etmesin.
giriş seviyesi makinalar, her türlü destekleri var. sony gümbür gümbür geliyor piyasaya. kaldı ki adamlar yıllardır kamera yapıyorlar, optik teknolojisi onlar için yeni bir sektör değil.

şöyle birşey var. canon 350d(önermem alacaksan 400d fln al) nikon d80, sony a100(a300) bunların hepsi her işini görür senin. al dene hisset, hangisini daha çok seversin onu al. çünkü aldığın makineyi sevmen gerekli
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
Sony a300'de karar kıldım fiyatının ucuzluğundan,kullanan arkadaş vardı sanırım memnun mu peki ? En fazla o da ynai zorlasam 1.5-2 sene falan kullanacağım,

D80 birinci el hiçbir yerde bulamıyorum büyük mağazalarda daha doğrusu,bulursam D80'de yoksa a300 iyi midir başlangıç için şimdi?
Sosyal ağlarda paylaş

yeni başlayanlara Nikon D40x'i tavsiye ederim hem ufak bir body e sahip hemde öğretmen makinedir D40 ve D40x. bir araştırın derim.

ayrıca 1000-2000 tl ye güzel makineler bulabiliriz mesela..

D80
D60 bu ikiside seni uzun süre götürebilecek bir makine. ben 3 senedir d70'i kullanıyorum body halen değişmedi sürekli lens alıyorum. düşün.
Sosyal ağlarda paylaş

d40 ya da d60 alma da ne alırsan al
içinde lens motoru yok
doğru düzgün lens bulamazsın motorun lensin içinde olması lazım bunun için ekstra para ödersin vs çok ağlarsın.

ben a100 kullanıyorum, yüksek isoda fazla gren haricinde bir sıkıntım yok. geçen gün teknosada a300 denedim, gren olayını çok byük ölçüde halletmişler, 3200isoda çektim ama yüzüne bakılabilir bi foto çıkarttı, iyiydi baya.

tavsiye ederim.

abdden getirecek tanıdığın varsa b&h'de indirimde şu an
1000ytl'ye bulabilirsin
Sosyal ağlarda paylaş

fastreloader said:
d40 ya da d60 alma da ne alırsan al
içinde lens motoru yok
doğru düzgün lens bulamazsın motorun lensin içinde olması lazım bunun için ekstra para ödersin vs çok ağlarsın.

Lens motoru nedir abi, arattım bulamadım. Bildiğim kadarıyla odaklama mekanizması şeysi artık neyse o motor gövdede değil, lens üzerindeymiş D60, D40x, D40 gibi modellerde. Dolayısıyla lens alırken, gidip te AF lens almazsan, otomatik netleme yapamıyor makine, manuel olarak yapmak gerekiyor.

E satılan lenslerde af var zaten çoğunda, ayrıca 3-4 ay kullanmalık makina isteyen adam gidip te lens mi alacak.

Ben D60 diyorum. Git Mediamarkt tan al.
Sosyal ağlarda paylaş

roket adam said:
Lens motoru nedir abi, arattım bulamadım. Bildiğim kadarıyla odaklama mekanizması şeysi artık neyse o motor gövdede değil, lens üzerindeymiş D60, D40x, D40 gibi modellerde. Dolayısıyla lens alırken, gidip te AF lens almazsan, otomatik netleme yapamıyor makine, manuel olarak yapmak gerekiyor.

E satılan lenslerde af var zaten çoğunda, ayrıca 3-4 ay kullanmalık makina isteyen adam gidip te lens mi alacak.

Ben D60 diyorum. Git Mediamarkt tan al.

AF değil AF-S olması gerekiyor lensin içinde motor barındırması için. Normal lensler içinde motor barındırmıyor, barındıran da doğal olarak biraz daha pahalı oluyor. O sebeple arkadaş önermemiş d40 d60' ı, aynı şekilde ben de öyle düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...