Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

MMORPG oynayanlara vergi dönemi başlıyor

Reogmar

Öne çıkan mesajlar

|Joker| said:
Valla Youtube Amerika'dan bağlanan insanlar için Amerikan hükümetine para ödemicekte, Türkiye'den bağlananlar için Türk hükümetine vergi verecek öyle mi? Blizzard Fransa'ya ödüyorsa tamam bizde ödeyelim, ama sadece burdaki hükümetin cari açığını kapamak için gene yükü sadece bize bindiriyorsa, zırnık alamazlar, Blizzard'da kapatır Türkiye'den account alma, hesap açma hedesini, youtube da kapar, rahatlar herkeste.

1 dk aratinca hemen ne cikiyo bakalim..

http://au.gamespot.com/news/6070864.html

diyo ki netten indirilerek satilan oyunlarda ve online oynann oyunlarda byu ulkeler %17.5 vergi aliyo..

Austria, Belgium, Denmark, Finland, France, Germany, Greece, Ireland, Italy, Luxembourg, The Netherlands, Portugal, Spain, Sweden, and the United Kingdom.
Sosyal ağlarda paylaş

Peki bu oyun tüm dünyada yalık 13 euro, Fransa'ya %17.5 vergisini bu paranın içinde öderken Türkiye'ye ödememesi bizim değil Blizzard'ın sorunu olmamalı mı?13 euro'nun üstüne bir de %17.5 vergiyi biz neden vereceğiz onu anlamıyorum ben. Ticari kanunlarla, uluslararası ilişkilerle hükümetin halletmesi gereken bir problem bu ki madem yıllardır böyleydi, bu iş çıkmadan önce çözmüş olmalılardı.
Sosyal ağlarda paylaş

nedanko said:
kar etsin etmesin onemli degil ki? Zarar ediyorsa kapatir sirketini..

Vergiler yuksektir, tartisilir ki cidden asiri yuksek. Verginin kendisi tartisilabilinir, ama vergi odemek tartisilamaz.

Yani youtube eger Turkiye'de Turk insanindan para kazaniyorsa, o zaman Turkiye'ye vergi odemek zorunda.. Yani bu her alanda boyle, coca cola mesela oder, pepsi oder, levi's oder, youtube da odemek zorunda. Kimse onlara cikip Amerika'daki kazancini ode demiyor ki?

aslında tamamen haklısın nedanko. yani üstüne söylenecek bir şey yok =)

lakin bu internetin ruhunu öldürüyor sanki biraz da(?) ne biliyim küçük girişimlerin patlamasına, dünyaya yayılmasına engel misal. büyük firmaları saymazsak, kolay değil bir firmanın dünyanın her ülkesinde resmi kontakt kurması, vergi ödemesi vs.

dipnot: sadece türkiye bazlı bakmıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

normalde zate yurtdışında alıyor devlet blizzarddan, dier şirketlerden neyin vergisini zate aylık ödemeler için, bizde uygun kanun vb henüz olmadığı için bizden alınan her euro vergisiz şekilde adamların kar hanesine yazılıyordu büyük ihtimal. blizzard istemeden vergi kaçırıyordu bizden :D

ama tabi sadece oyunlar değil misal rapidshare ve benzerlerine veya aylık ücret alan sitelere vb her ay oyunlara gittiğinden daha çok gidiyordur bence.
Sosyal ağlarda paylaş

tr de temsilcisi olan şirketelere patlayabilir işte, artık KO nun şirketin adı neyse yada wow dahil bi sürü mmo nun satışını yapan aral felan var. şirketlere dokunurlar en fazla. avrupadaki yasa şirketin temilcilik açması gerek vb diyor o ülkede.

zate bizim aylık ücret 12 eu ise misal onun içinde vergi neyin dahil normalde, fransada adam wowa 12 eu ödüyorsa bunun 2eu sunun (salladım) vergi olarak o ülkeye gidiyor zaten. ücretler artmaz yani.
Sosyal ağlarda paylaş

Ractamainus said:
nedanko said:
kar etsin etmesin onemli degil ki? Zarar ediyorsa kapatir sirketini..

Vergiler yuksektir, tartisilir ki cidden asiri yuksek. Verginin kendisi tartisilabilinir, ama vergi odemek tartisilamaz.

Yani youtube eger Turkiye'de Turk insanindan para kazaniyorsa, o zaman Turkiye'ye vergi odemek zorunda.. Yani bu her alanda boyle, coca cola mesela oder, pepsi oder, levi's oder, youtube da odemek zorunda. Kimse onlara cikip Amerika'daki kazancini ode demiyor ki?

aslında tamamen haklısın nedanko. yani üstüne söylenecek bir şey yok =)

lakin bu internetin ruhunu öldürüyor sanki biraz da(?) ne biliyim küçük girişimlerin patlamasına, dünyaya yayılmasına engel misal. büyük firmaları saymazsak, kolay değil bir firmanın dünyanın her ülkesinde resmi kontakt kurması, vergi ödemesi vs.

dipnot: sadece türkiye bazlı bakmıyorum.

internetin ruhu bu degil ki ractacim. yani internetin ruhu ozgurluk falan ama, youtube a 1.8 milyar dolar verirken kimse ruhtan bahsetmiyor. Zaten kimse kucuk kazancliyi sallamiyor, ama belli bi buyukluge ulasinca, gelirlerin belli sinirlari gecince ulkeler yakana yapisiyor vergisini ode diye.

Internetin ruhu vergi avantaji degil ki. Yani ne eksik ne fazla fabrikaci, tornaci, su bu ne oduyosa sende odemen gerektigini ode diyor.

Siten zaten az bi para kazaniyosa, ya da para kazanmiyosa kimse vergi istemiyor, patlamak istersen patlarsin yani. Para kazandigin vakitte, kazaniyosun ki odiceksin. Odeyemiyomusun, odersen batiyo musun. O zaman %20 fazla alicaksin ne bileyim erklam verenden falan. %20 alinca kimse reklam vermiyo mu o zaman baticaksin. hosgeldiniz yasamin ta kendisine.

Dedigim gibi cifte vergilendirme anlasmasi varsa zaten sorun yok. O zaman diyolar ki nerede vergi veriyosan, farkini al, bize ode. Mesela uganda da %30 bizde %40, uganda'da da (sectigim ulkeye bak la havle) oduyosan vergini, %10 oduyosun tr ye. Tr ye oduyosan ugandaya hic odemiyosun, gibi.

Yani demek istedigim herkes gibi vergi oderler.

Biz afedersin essek gibi calisiyoruz, gecen gunduzun belli olmuyor zaman zaman. Bi proje cikariyoruz, onu buyutuyoruz, kendi kaynaklarimizla olusturuyoruz. Sonra gidip satiyoruz siteyi, tak %50 vergi oduyoruz neredeyse. 1000 birim kazaniyosan, 500 u gitti yani. Hayat boyle ama.. Dedigim gibi vergi yuksek su bu tartisilir. Ayni sekilde yurtdisinda vergilendirilmis kazanc elde ediyortuz, parayi Turkiye'ye sokuyoruz Turkiye'de vergi oduyoruz bir daha. Yani biz oduyosak onlarin ulkesine, onlarda bizim ulkemize odeyecek. 2 kere 2 dort yani.

Sen gidip site yap ayda 1 milyar kazan , odemeyebilirsin vergisini (fatura falan kesmek zorunda degilsen tabii). Ya da git siteni 30 milyara sat mesela, vergi odemezsin cogu zaman boyle kucuk alisverislerde. Ruh dedigin bu iste, evde pijamayla oturdun yaptin sattin. Ama zaten milyon/milyar dolarlik bi siteden bahsediyosan o zaten daha buyumeden kaynak elde etmistir kendisine, ruhu geciyo kapitalist bi sistem oluyo o yani. Yani Dunya'da yatirim almadan boyle buyumek zaten mumkun degil. Oyle bir site yok yani. Hani garajda yaptilar falan isin susu, buyusu. Dunya'da oyle basariya ulasmis site yok bu olcekte yani. Illa yatirim alicak. O zaman normal bi yatirimdan bi farki kalmiyo, internet falan yalan oluyo o noktada.

Internet deneme yanilmasi ucuz bir alan. Yani ben medikal arastirma yapicam dersen kafadan 20 milyon dolar yatirim alman lazim. Ama internette 20 bin le basla, ha tutuyosa 100 bin daha yatirim al, tutuyosa 10 milyon dolar daha, tutuyosa 50 daha falan gibi.. Cuil mesela bi ara peak yapti hatirlarsin, adamlar 30-40 milyon dolar yatirim alarak basladi bu ise. Internet ruhu falan degil ki bu kapitalist sistem. Isin ozu bu adam gelip benden para kazaniyosa, ulkemede vergisini odeyecek..

cok konustum biliyorum, boyle iste
Sosyal ağlarda paylaş

burada gelecek vergi ile oyun firmalarından vergi alınacağını düşünmeniz beni şaşırttı.o bahsedilen verdi dolaylı vergi olacak.kullanıcıya yansıyacak.gelir vergisi gibi değil.kdv gibi ötv gibi olacak.çünkü türkiyede en kolay vergi toplama yolu tüketiciden geçer.
Sosyal ağlarda paylaş

Snefru said:
Pekte salaklar sanıyorlar ki gençliğin çoğunluğu online oyun oynuyo bunda bi rant var hadi hemen paraya dönüştürelim.Site kapatma olayındada böyle düşünüyorlar aynen.Binali nin bir röportajından anladım ben.

İdam edilcek adam hepsi de neyse..

aslında 8-15 yaş arası çok fazla KO oynayan var, baya baya fazla hemde
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...