Smoke Mesaj tarihi: Ocak 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2009 Peki bana şuan için KKTC halkının genel eğilimi nedir onu söyleyebilir misin? Yani bundan sonra ne yapılsa mutlu olacaksınız? KKTC veya KKC olarak TC'den bağımsız devam etmek mi? Kıbrıs adı altında rumlarla birleşerek tek bir ada devleti olmak mı? Geçmişi bir kenara koyup KKTC'nin ne istediğini bilmesi gerekiyor bence artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Ocak 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2009 Smoke guzel soylemis. Adanin diger ulkelerce taninmasini ve thugsta'nin bahsettigi bazi seylere katiliyorum ama ben en basinda sunu sormak istiyorum kendisine. Neden "BIZ-SIZ" mantigi var kibrislilarda peki bunuda aciklayabilirmisin? Yani milliyetcilik kismina hic girmicem olayin ama "biz kibrislilar-siz turkler" nedir?Nereden geliyo acaba kibrislilarin soyu ben bunu merak ediyorum.Siz turkler soylesiniz boylesinizin olayi nedir yani ben bunu soruyorum. Senin bahsettigin sekildeki insanlari ben gayet ankarada,istanbulda,antalyada,bodrumda heryerde gorebiliyorum.Cahillik ve bagnazliktan kurtulamamis,kotu bisey yaparken yada bi suc islerken kaybedecek biseyi olmayan insanlar sadece kibrista yok,turkiyede de var.Oyle bi bahsetmissinki "kibrislilarin %99'u sutten cikma ak kasik,%1'i kötu.Ama adaya gelen turklerin %99'u suclu,hapci,tecavuzcu,cevreye zarar veren vs. %1'e anca iyidir" gibi bi mantik nasil olusabiliyo yani? Yapilan biseyi savunmuyorum ben ama sunu soyluyorum; bahsettigin cinste insanlari bizde hergun istanbulda ankarada antalyada bodrumda izmirde veya turkiyenin baska biyerinde görebiliyoruz gayet.Ama biz demiyoruzki "kesin kürttür bunu yapan,kesin kibrislidir,kesin ermenidir,kesin söyledir" demiyoruz. Hayvan heryerde hayvan,memleketinin önemi yok.Ama bence kibristaki bi cok kisi kktc'nin taninmasi mevzulari disinda,orada yapilan kötu biseyi direk "KESIN TURKTUR BU" diye etiketlemeye cok alismislar.Benim bahsettigim yanlis olan seyde bu. Sahsen ben bugun yeni tanistigim kibrisli birini yanimdaki corumluyla yada erzurumluyla yada izmirliyle ayirt etmem.Ama siz neden tanistiginiz birini turk diye ayirt ediyosunuz ozaman?Bumu kardeslik anlayisiniz?Bumu dostluk anlayisiniz?Birisi bi suc isleyince duydugumuzda "allah belasini versin kibrisliymis bak,kactane oldu bu gelenler hep böyle bunlar" diyerek ayrimcilik yapmiyoruz,ama bu kibrista gayette yapiliyo. Ben haksizsiniz demiyorum.Ulkenin taninmasi ile ilgili saydigin herseyde sonuna kadar katiliyorum ben sana.Ama bu ayrimcilik nedendir?Turkiye senelerce kendi icindeki ayrimciliktan dolayi cekti,cok kan dökuldu,yok sagcisi yok solcusu yok kürt turk,hepsi bitti simdi bide kibrislisi turku kaldi sanki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ancalagan Mesaj tarihi: Ocak 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2009 korax ulti çakmışın. (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Ocak 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2009 3 ihtimal vardı, ya çok sevdiğiniz kıprıslı rumlarla savaşıp kendi kendinize var olabilecektiniz. (ki yapamadınız) ya ıslak mersinli olup beğenmediğiniz türkiyelilerin içinde yaşayacaktınız. ya da o beğenmediğiniz türkiyeliler sizin için ölecek ve şımarık kıprıslı olarak kalabilecektiniz. kktc nin şu anki abuk politik durumuna kızmanızı anlarım da, benim her gün birlikte yaşadığım insanlara burun kıvırmanızı anlayamam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
maxigenous Mesaj tarihi: Ocak 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2009 Thugsta'nın iyi niyetli olduğunu düşünüyorum. Söylediği bir çok konuda da haklı. Aslına bakarsanız Türkiye'nin artık adayı uluslararası zeminde tanıttırmak için de ciddi bir çabası yok, mevcut durum kalsın havasındayız biraz da.. Özellikle de en son Kosova ve Osetya olaylarında gördük ki mevcut durum Kuzey Kıbrıs'ın tanınmasına müsait oldu fakat Türkiye bunun için gerekli çabayı göstermedi. Bugün Türkiye'den Kıbrısa çekilmesi planlanan içme suyu boru hattı projesi bile KKTC'yi daha fazla Türkiye'ye bağlamanın bir parçası. Türkiye uyguladığı bir çok politikasıyla Kıbrıs Türklerini değil adanın jeostratejik konumunu istediğini gösterdi. Madem öyle olacak bu iki yüzlü oyuna son verseler de KKTC'yi lahvedip Türkiye'ye bağlasınlar direk diyeceğim ama bu da mümkün değil pek her ne kadar de facto olarak böyle olsa da. Ama şu da var. Kıbrısın Rumlar'ın istediği şekilde birleşmesi durumunda Türklere 1960 anayasasında olduğu gibi kurucu halk statüsü değil azınlık statüsü verilecek. Parlementodaki katılımları sınırlı olacak ve söz hakları çok büyük ihtimalle bugün KKTC dahilindeki söz haklarının çok daha altında kalacak. (ki AB yönetimi de olacak Kıbrısın üzerinde ayrıca) Burda Kıbrıslı Türkler için bence en hayırlısı Kuzey Kıbrısın ayrı bir devlet olarak dünya çapında tanıtılması olacaktır. Ama Türkiye bunu yapabilir mi ? Orası tartışmalı. Yoksa Kıbrısta artık kolay kolay bir Enosis veya Akritas olamayacağı belli bir şey. Anlaşırsın birleşirler ama bu birleşme Kıbrıs Türk'ünün zaman içinde asimilasyonu anlamına gelir mi bunu iyi ayırt etmek lazım.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ocak 12, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2009 Joscelin said: Milliyetçilik zırvasını geçiniz. Kıbrıs şu anda tamamıyla Türkiye'ye bağımlı bir halde yaşıyor, gel gör ki "parazit ülke" konumunda bulunmaktan gayet de rahatsız olduklarını görüyorum. Milletini sevmek ve onun için çalışmak ne zamandan beri zırva oldu? (Kafatasçı milliyetçiliği kastetmiyorum) Kıbrıs şu anda tamamiyle Türkiye'ye bağımlı bir halde yaşıyor evet ama bunun birinci suçlusu tamamen Kıbrıs halkıdır. Bunu Kıbrıs'ta yaşamadan bilemessiniz. Kıbrıs halkının çoğu tembel. Bina yapmak dışında doğru dürüst bir para kapısı yok adamların. Biraz turistlere kumar oynatarak, biraz da öğrencilere kira/yemek hizmeti sunarak birşeyler yapmaya çalışıyorlar. Türkiye'den (gerek halk gerek devlet olarak) gelen para akışı olmasa şu zamana kadar yaşanacak bir ekonomilerinin kalcağını da zannetmiyorum. Ne ilginçtir ki Kıbrıs'lılarda şu anlayışı görüyorum ben: "Türkiye siyasi olarak bizden elini çeksin, ama Türkiye bize para yedirmeye devam etsin, biz kendi kararımızı verelim, kendi rızamızla Rum'larla birleşelim, Rum tarafı çok zengin, onların zenginliklerinden faydalanmış oluruz". Herkes böyle demiyorum elbette, ama azımsanmıyacak bir kitle bu anlayışta. Rumlarla ve İngilizlerle çok içice olmuşlar ama ne yazık ki onların sadece tembelliklerini almışlar. Burda bir iş yapmak zor, 9'da açıyor, 12'de kapatıyor, 14'te açıyor, 16'da kapatıyor. Hele yazın daha zor, 12'de kapattıktan sonra gerisi tatil. Sıcak olduğu için insanlar sıcakta kalmasın diye dükkanların açılmasını engelleyen bir yasa vardı. Hani "parazit ülke" olarak yaşamaktan rahatsız olduklarını söylüyoruz ama bunun için bir çaba sarfettiklerini de göremiyorum. "Rumları da, Türkleri de istemiyoruz, bizle ilişiğinizi çekin, biz tek başımıza yeteriz burda" deseler, "Aslansın" derim tebrik ederim adamları. Ama şimdiye kadar böyle bir intiba göremedim Kıbrıs'ta. (Elbette Türkiye süper über ülke demiyorum, eleştirdiğim çok nokta var, ama o ayrı bir mevzu...) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ozanbey Mesaj tarihi: Ocak 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2009 kıbrısın 2 li yapısı amerikanın işine gelse de AB nin işine gelmiyor. şu an için "sözü geçen" devlet de ABD olduğu için en azından bu durum değişene kadar veya amerikanın çıkarları aksini işaret edene kadar bu statü korunur. silah mevzusuna gelince onu o kadar büyütmemek gerekir. rusların AB ye bağlı bir rum cumhuriyeti üzerinden akdenize inmeleri mümkün değil. belki kısa vadeli planlar için olabilir ama uzun vadede rusya burada kalıcı olamaz. bunu ne AB ne ABD ister. işin bir diğer boyutu rusyanın tüm gelir kaynağı enerji ve silah ticaretinden oluşuyor. silahı kime satacağını da kimseye sormuyordur:D nasıl ki biz bu gün tank modernizasyonlarımızın tercihini alman ve israil arasında bağımsız bir şekilde verebiliyorsak rum cumhuriyeti de rusya israil ve abd den birinden silah alabilir. büyütmemek gerekir. sonuçta nükleer değil bişi değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ocak 12, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2009 Smoke said: Tanıdığım tüm kıbrıslıların söylediği bir cümle var, Türkiyeden insanlar adaya göç etmeden bir kapımızı penceremizi kapatmazdık, kitlemezdik. Belli, rumlar rahat rahat soykırım yaptı o rahatlığınız yüzünden. Doğrudur, kapılarını pencerelerini kapatmazlarmış. Bunun nedeni Kıbrıs Türklerinin çok güvenilir, Türkiye Türklerinin tamamının hırsız olmasından değil ama. İngiliz mantalitesinden kaynaklı bir hadise. İngiltere'de özellikle kasaba gibi küçük yerleşim birimlerinde insanların kapılarını kilitlemeden, pencerelerini kapılarını açarak dışarı çıkıp geliyorlar. Kıbrıslı Türkler, yoğun şekilde İngiliz zihniyetinden etkilendikleri için bu lükse sahipler. Ama şu da bir gerçek ki, Londrada yaşıyan İngilizler, Londranın Kıbrıs'a göre çok daha güvensiz ve tehlikeli olduğunu söylemekteler. Yani kasabalarda olan güvenlik Londra'da bulunmuyor, hatta İstanbul kadar tehlikeli olduğu da söyleniyor. Kıbrıslılar hep suçu "Türkiye'den gelen çapulcular"da buluyorlar ama o çapulcular olmasa Kıbrıs Türklerinin yaşayacağı ev olcağını da zannetmiyorum. Türkiye'den hep fakir, güvensiz, suça meyilli insanların geldiğini kabul ediyorum. Ama bu çok da mantıksız değil. Hani çok zengin, çok kültürlü, çok elit bir Türk'ün kendi hayatını bırakıp Kıbrıs'a gideceğini de beklemiyorlardı elbette? Kıbrıs'taki inşaatlarda çalışmak için Türkiye'den amele çağırdıkları zaman elbette Türkiye'deki işsiz insanlar geldi. Şu an inşaatlara baktığımda "Türkiyeli çapulcular" denilen kesimin yanında aynı zamanda "Rum çapulcular" da amelelik yaptığını görüyorum. Hani Kıbrıs halkı Rum'lara torpil yapmayı çok seviyorlar, onları melek gibi gösteriyorlar ama şurda diyebilirim ki bu Rum ameleler, Türkiye'den gelen amelelerden çok daha güvensiz ve tehlikeli kimseler. Belki de Rumlara olan sevdalıları yüzünden bunu farketmediler. Kapıları pencereleri açmaya gelirsem, halen nezih mahallerinde kapılarını pencerelerini açıp dışarı gidip gezen insanlar var (bakınız bizim mahalledeki insanlar). Türkiye'ye göre daha güvenli bir durumları var. Evet, şu da doğru ki Kıbrıs eski güvenliğini yavaş yavaş yitiriyor, insanlar kapılarını açık bırakırken çekinmeye başlıyor. Ancak bunun tek suçlusunu "Türkiyeli çapulcular" olarak görmek yanlış. Gittikçe kalabalıklaşan bir ülkede bu tip şeylerin olması çok anormal değil. 10.000 kişiyle yaşadıkları güveni, nüfusları 1 milyona gelince de yaşamayı beklemiyorlardı herhalde? İngiltere'de Londra'yla kasaba yerleşimleri arasındaki farklardan biri bu. Bir diğeri de Rumlar diyorum. Rumları çok seviyorlar, sınırlarını bile açtılar. Ancak Türkiyeli çapulculara kızarken Rumlardaki esas tehlikeli kişileri gözardı ediyorlar. Hırsızlık oranları arttıysa, nedenlerinden biri de budur bence. Smoke said: Şimdi iş aş denmiş de, KKTC vatandaşı olan herkes iş alımlarında öncelikli. Doktorun öğretmenin maaşı Türkiye'ye göre misli misli fazla. Türkiye kendi elleriyle kumar sektörünü KKTC'ye vererek, orada üniversiteler açılmasını sağlayıp öğrenci çekerek, bir şekilde KKTC'ye iş imkanları sunuyor zaten. Keşke KKTC'li zenginler de emlak ve yurt açmaktan başka bir şekilde sermayelerini üretime yönelik harcayıp yeni iş kolları oluşturabilseler. Katılıyorum. Zenginler hep inşaat sektörüne yönelmiş durumda. İnşaat sektörüne yönelen insanlar da zenginleşiyor. Bir loop gibi durum. E haliyle inşaat sektörüyle öğrenciler üzerinden kazanmak varken başka alanlara yönelmeyi de pek tercih etmiyorlar... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ocak 12, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2009 Thugsta said: Sevgili Einstein bone, Kıbrıs.. ahh pardon yanlış yazmışım Kıprıs dediğin ülkenin insanı barış dediğin şeyi mi istiyor yoksa kendisinin bir ülkesinin olmasını,kendi kültürünü tanıtmasını ve bunun gibi bir çok şeyin olmasını mı istiyor iyi ce bir düşün. Düşündüm. Sen de şunu bir düşün, Kendi ülkesi yok mu? Kendileri oy kullanıp kendi yöneticilerini seçemiyorlar mı? Yoksa sadece Türk askeri adadan gidince mi kendi ülkesi olacak? Türk askerini gönderdiklerinde UN askerine mi güvencekler? UN askeri olunca oluyor da Türk askeri olunca mı olmuyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
S-H Mesaj tarihi: Ocak 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2009 bayramlarda gezdirirler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chaotic Mesaj tarihi: Ocak 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2009 rumlar neden tank aldı ben size açıklıyım sustum sustum ama yeter artık. şimdi o tankların çoğu eskiydi zaten teee rusyadan getir götür ciddi bi masraf oluyordu ki biliyorsunuz tanklar dizel benzinle çalışır. adamlar baktıki biz bu tankları geri götürsek yeni tank yapmaktan daha pahalıya gelicek bu rum kerizoflarına hediye edelim hem ilerde gelişimiz falan kolaylaşır. yani adamlar için bir kayıp yok hatta tankları orda park ederek kendileri karlı çıktı. durum bu çok öle ekstrem bişi diil. zaten rumlar kktc ye göre öte güçlü yani o kadar tank değiştirmedi dengeleri merak etmeyin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joscelin Mesaj tarihi: Ocak 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2009 Bone said: Joscelin said: Milliyetçilik zırvasını geçiniz. Kıbrıs şu anda tamamıyla Türkiye'ye bağımlı bir halde yaşıyor, gel gör ki "parazit ülke" konumunda bulunmaktan gayet de rahatsız olduklarını görüyorum. Milletini sevmek ve onun için çalışmak ne zamandan beri zırva oldu? (Kafatasçı milliyetçiliği kastetmiyorum) Kıbrıs şu anda tamamiyle Türkiye'ye bağımlı bir halde yaşıyor evet ama bunun birinci suçlusu tamamen Kıbrıs halkıdır. Bunu Kıbrıs'ta yaşamadan bilemessiniz. Kıbrıs halkının çoğu tembel. Bina yapmak dışında doğru dürüst bir para kapısı yok adamların. Biraz turistlere kumar oynatarak, biraz da öğrencilere kira/yemek hizmeti sunarak birşeyler yapmaya çalışıyorlar. Türkiye'den (gerek halk gerek devlet olarak) gelen para akışı olmasa şu zamana kadar yaşanacak bir ekonomilerinin kalcağını da zannetmiyorum. Ne ilginçtir ki Kıbrıs'lılarda şu anlayışı görüyorum ben: "Türkiye siyasi olarak bizden elini çeksin, ama Türkiye bize para yedirmeye devam etsin, biz kendi kararımızı verelim, kendi rızamızla Rum'larla birleşelim, Rum tarafı çok zengin, onların zenginliklerinden faydalanmış oluruz". Herkes böyle demiyorum elbette, ama azımsanmıyacak bir kitle bu anlayışta. Rumlarla ve İngilizlerle çok içice olmuşlar ama ne yazık ki onların sadece tembelliklerini almışlar. Burda bir iş yapmak zor, 9'da açıyor, 12'de kapatıyor, 14'te açıyor, 16'da kapatıyor. Hele yazın daha zor, 12'de kapattıktan sonra gerisi tatil. Sıcak olduğu için insanlar sıcakta kalmasın diye dükkanların açılmasını engelleyen bir yasa vardı. Hani "parazit ülke" olarak yaşamaktan rahatsız olduklarını söylüyoruz ama bunun için bir çaba sarfettiklerini de göremiyorum. "Rumları da, Türkleri de istemiyoruz, bizle ilişiğinizi çekin, biz tek başımıza yeteriz burda" deseler, "Aslansın" derim tebrik ederim adamları. Ama şimdiye kadar böyle bir intiba göremedim Kıbrıs'ta. (Elbette Türkiye süper über ülke demiyorum, eleştirdiğim çok nokta var, ama o ayrı bir mevzu...) Milliyetçilik bana göre zırvadır. Sırf içine doğmuş olduğundan bir milleti sevmek, fedakarlık yapmak zorunda bırakılmak gayet de saçma bir düşüncedir. Kaldı ki fazlasıyla kolay bir şekilde farklı amaçlar için kullanılabilecek bir kavramdır (Bkz. Ruanda Soykırımı) Kıbrıs halkının tamamen tembel olmasının sebebi Türkiye Cumhuriyeti Devleti'dir. Sen sırf politikadaki başarısızlığını örtbas edip, Kıbrıs'ta tutunabilmek için "Haydiin kalkın Kıbrıs'a gidiyorsunuz, yemeğinizi suyunuzu da ben vericem" diyerek binlerce insanı oraya gönderirsen, sonrasında da yine politikadaki başarısızlığın yüzünden kurduğun ülkeyi tanıyan tek ülke olursan, oranın halkı da götünü yayıp yatar. Atsan atılmaz, satsan satılmaz, Kıbrıs'ı içinde bulunduğu kısır döngüye sokan Türkiye'nin ta kendisidir. "Rumları da Türkleri de istemiyoruz" deyip nasıl rest çekebilirler onu bir söyle bana. Birincisi, Türkiye'nin Kıbrıs işgalinde de, insanları oraya göç ettirirken de amacı bağımsız bir ülke kurulmasını sağlayıp, kendi ayakları üzerinde duran fakat laf da geçirebileceğimiz stabil bir durum sağlamaktı. İşgal tamamlandı, göç de tamamlandı, fakat bağımsızlık tanınmayınca orası adeta Türkiye'nin içinde patladı. Şimdi geri çekilemiyoruz, Kıbrıs kendine yetemiyor, tüm giderlerini biz karşıladığımızdan adeta bir köle ülke olmasını istediğimiz ülkenin vatandaşı şikayet edince de "Nankörler! Tembeller!" deyip Milliyetçilik zırvalıyoruz. Suçu oradaki insanlara atmak kolay da, durumu bu hale getiren Türkiye'nin yetersizliğinden başka bir şey değildir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Ocak 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2009 Joscelin said: Türkiyelilerin (Yine NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! diye gaza gelmeyin, Türkiye'den gelen her türlü etnikten insan vardır muhtemelen, onun için seçtim o kelimeyi, diğer arkadaş da muhtemelen o yüzden Türkiyeli demeyi tercih etti.) fransız yerine fransalı, alman yerine almanyalı, japon yerine japonyalı vs diyorsan bir sorun yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mighty_THoR Mesaj tarihi: Ocak 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2009 bırakın bunları ya kıbrısmış kardeşmiş geçiniz Türkiyenin yaptığı bütün fedakarlıkları bir kalemde silip rumlarla birleşelim diye canatan kim? ayrıca hala 15.yy da değiliz kıbrısın bir stratejik önemi filan yok en azından Türkiye için Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Thugsta Mesaj tarihi: Ocak 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2009 @Korax : Haklı olduğun noktalar var.Adaya gelenleri Türkiye'li olarak etiketlemek yanlış tabi ki.(TÜRK olarak etiketlemiyoruz.Sonuçta bende Türküm)Ama ben bugün kalkıp Girne'ye gittiğmde heryerde bahsettiğim hayvanlardan görüyorum.Peki bunlar Kıbrıs Türklerimi ? Hayır. Herif gözümün önünde utanmadan yere tükürüyor.Omzuyla çarpınca dikkatli biraz dediğimde aldığım cevap pardon yerine " ne var lan " oluyor.Dediğim tipler 3 tane 5 tane değillerki.Koyun sürüsü gibi dolaşıyorlar etrafta. E bunu yapan kim ? Türkiyeden gelenler değil mi ? İşte bu yüzden dolayı Türkiye'li diye bir ayrımcılık oluşuyor çünkü millet bunu yapanların Kıbrıs'lı olmadığı biliyor. Rahan said: 3 ihtimal vardı, ya çok sevdiğiniz kıprıslı rumlarla savaşıp kendi kendinize var olabilecektiniz. (ki yapamadınız) Yapamamızın sebebi belki elimizde silah olmamasından olabilir miydi ? İlk olaylar cıktığında adamlar silahlar ile gelirken 12-13 yaşındaki cocuklar rumlara anca taş atabiiyorlardı.Filistindeki durum da pek farklı değil. Ha eğer o süre içerisinde bir silah fabrikası kuramadıysak e artık kusurumuza bakmassınız? Söylediğim gibi rumlar(hepsi demiyorum.Enonsis'i destekleyenler) zaten planlarını yapmışlardı.Bizde T.C.'den yardım istiyorduk ama afedersin "babayı" aldık. Ne zaman ki Türkiye adanın elden gidiyor olduğunu gördü ahh işte o zaman harekete geçti. Bone said: Thugsta said: Sevgili Einstein bone, Kıbrıs.. ahh pardon yanlış yazmışım Kıprıs dediğin ülkenin insanı barış dediğin şeyi mi istiyor yoksa kendisinin bir ülkesinin olmasını,kendi kültürünü tanıtmasını ve bunun gibi bir çok şeyin olmasını mı istiyor iyi ce bir düşün. Düşündüm. Sen de şunu bir düşün, Kendi ülkesi yok mu? Kendileri oy kullanıp kendi yöneticilerini seçemiyorlar mı? Yoksa sadece Türk askeri adadan gidince mi kendi ülkesi olacak? Türk askerini gönderdiklerinde UN askerine mi güvencekler? UN askeri olunca oluyor da Türk askeri olunca mı olmuyor? "Kendi ülkesi yok mu?" Bilmem var mı ? Sana göre var güzel de geri kalan 200 ülkeye göre ben yokum.Biraz değil hayli koyuyor bu insana :)(Bilmek değil o duyguyu hissetmek lazım biraz) Ağzımdan Türk askeri ile ilgili bir kelime cıktığını gördün mü ? Asker burdan gitmeli , asker kaçarsa bişeyler olur dedim mi ? Türk askeri beterdir , zülum eder , eziyet cektirir UN for life dedim mi? .Soru mu soruyorsun yoksa fikrini belirtiyorsun anlamadım. Bana kalsa asker burdan gitmemeli tabi ki.Ama eğer barış isteniyorsa (ki asker istemiyor) bir adım atmalı.Demiyorum komple adadan asker cekilsin.Sadece biraz daha azaltılsın.Sen ilk adımı atmassan rum'da sana "ah eh asker var ket küt" eder tabi. Kıbrıs şu anda tamamiyle Türkiye'ye bağımlı bir halde yaşıyor evet ama bunun birinci suçlusu tamamen Kıbrıs halkıdır. Bunu Kıbrıs'ta yaşamadan bilemessiniz. Kıbrıs halkının çoğu tembel. Hadi lan derdimde abes kaçardı.Ben sana bir şey satamıyoruz diyorum sen bana tembel diyorsun.Sen bana yapabileceğim bir iş söyle ? Ne yapayım da ülkeme gelir sağlayım.Ülkeme turist mi cekeyim ? Afedersin ben daha bayrağımı açamıyorum yabancı ülkede nasıl turist cekecem ? Bone said: "Türkiye siyasi olarak bizden elini çeksin, ama Türkiye bize para yedirmeye devam etsin, biz kendi kararımızı verelim, kendi rızamızla Rum'larla birleşelim, Rum tarafı çok zengin, onların zenginliklerinden faydalanmış oluruz". Herkes böyle demiyorum elbette, ama azımsanmıyacak bir kitle bu anlayışta. O senin bakış açına göre değişir.Bana göre Türkiye elini bu adadan cekecekse parayı giderek azaltmalı.Eğer Türkiye bir anda parayı burdan cekerse bu adanın sistemi çöker.(Dünyada bu kadar bağımlı olan bir ülke yoktur sanıyorum varsa da aynı şekilde çöker)Bunun sebebi de bizim kazanc sağlayamayacağımızdan değildir.Joscelin'in de dediği gibi herşeyin Türkiyeden gelmesinden dolayıdır.Resmen Turkiye'ye uyuşturucu gibi bağlıyız.Bir anda ihtiyacımız karşılanamassa çökeriz. Sen hala suçlu Kıbrıs'lılardır.Tembeldirler.Üretmezler anca tükedirler diyebiliyorsan helal olsun ama kusura bakma ne ben senin ada ve Kıbrıs Kardeşlerin hakkındaki fikirlerini değiştirebileceğim ne de sen benim fikirlerimi , düşüncelerimi anlayabileceksin. Mighty_THoR said: bırakın bunları ya kıbrısmış kardeşmiş geçiniz Türkiyenin yaptığı bütün fedakarlıkları bir kalemde silip rumlarla birleşelim diye canatan kim? ayrıca hala 15.yy da değiliz kıbrısın bir stratejik önemi filan yok en azından Türkiye için Ben 2 sayfalık yazı yazıp derdimi anlatmaya çalışayım sen gel 2 satırlık bu yazııyı yaz. Eyvallah :) edit : ekleme.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Ocak 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2009 Thugsta said: Yapamamızın sebebi belki elimizde silah olmamasından olabilir miydi ? İlk olaylar cıktığında adamlar silahlar ile gelirken 12-13 yaşındaki cocuklar rumlara anca taş atabiiyorlardı.Filistindeki durum da pek farklı değil. Ha eğer o süre içerisinde bir silah fabrikası kuramadıysak e artık kusurumuza bakmassınız? Söylediğim gibi rumlar(hepsi demiyorum.Enonsis'i destekleyenler) zaten planlarını yapmışlardı.Bizde T.C.'den yardım istiyorduk ama afedersin "babayı" aldık. Ne zaman ki Türkiye adanın elden gidiyor olduğunu gördü ahh işte o zaman harekete geçti. kaynak göster. havadan konuşmak kolay. ya da istersen söylediklerini tümden doğru varsayalım, madem ayrı bir devletsin, madem türkiyelilerden ayrı bir halksın, madem o ayrı halka burun kıvırıyorsun, ne yapmaya o halktan yardım bekliyorsun? burun kıvırdığın türkiyelinin alnının teriyle üretilen/alınan silahları sana niye veriyor muşuz? tek dayanağın, türkiyeliler miydi? bulsaydınız ya başka devletlerden yardım? yaşamak için tek desteğin türkiyeliler ise sen o halka bok ataman. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Thugsta Mesaj tarihi: Ocak 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2009 Rahan said: kaynak göster. havadan konuşmak kolay. ya da istersen söylediklerini tümden doğru varsayalım, madem ayrı bir devletsin, madem türkiyelilerden ayrı bir halksın, madem o ayrı halka burun kıvırıyorsun, ne yapmaya o halktan yardım bekliyorsun? burun kıvırdığın türkiyelinin alnının teriyle üretilen/alınan silahları sana niye veriyor muşuz? tek dayanağın, türkiyeliler miydi? bulsaydınız ya başka devletlerden yardım? yaşamak için tek desteğin türkiyeliler ise sen o halka bok ataman. Neyin kaynağını istiyorsun anlamadım ? Bize gelen "Anadoluya göç edin..." mesajınımı ? Eğer onu istiyorsan Milli Eğtim Bakanlığının Kıbrıs Tarihi kitabında bulunan bu cümlenin resmini çeker iletirim sana. " Tek dayanağın türkiyeliler miydi ? " Kıbrıs Cumhuriyeti kurulurken Türkiye Garantör ülkeydi.Öyleyse ben gidip heralde Romanya'dan yada Somali'den Yardım bekleyecek değildim sanırım. :) Bu arada bok attığım falan yok.T.C. halkına hiç bir şekilde bok atmıyorum.Attığım kişilerse belli.Ben sırf bir kaç sersem yüzünden herkesin böyle anlaşılmasının yanlış olduğunu bile kabul ediyorum. edit:imla.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joscelin Mesaj tarihi: Ocak 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2009 sg-1 said: Joscelin said: Türkiyelilerin (Yine NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! diye gaza gelmeyin, Türkiye'den gelen her türlü etnikten insan vardır muhtemelen, onun için seçtim o kelimeyi, diğer arkadaş da muhtemelen o yüzden Türkiyeli demeyi tercih etti.) fransız yerine fransalı, alman yerine almanyalı, japon yerine japonyalı vs diyorsan bir sorun yok. Sırf laf etmiş olmak için laf ediyorsunuz, başka hiçbir şey değil yemin ediyorum. Kıbrıs'ta yaşayan Türk ile Türkiye'den gelen Türk'ü, örnek verdiğimiz konuda nasıl ayırt edeceksin arkadaşım? "Türkler yapıyor" dediğinde, Kıbrıslıları Türk olarak saymamış, dolayısıyla ayrımcılığın hasını yapmış olmaz mıyız asıl? "Sorun yok"muş bir de, bak sen. Sorun olsa ne olacak yahu? Farzedelim ki "Türkiyeli" demem tam da senin kafanda kurduğun sebepten olsun. Ne gibi bir sorun olacakmış? Yaptırımı nedir, bilelim. Basmakalıp düşünceleriniz, önyargılarınız bıktırdı artık yahu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Ocak 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2009 Bazen diyorum keşke gelmeseydik de rumların sizi bi süre daha kesmelerine izin verseydik belki bu kadar nankör olmazdınız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Ocak 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2009 iste bu sekilde yaklasirsak olaya ne bize nede onlara bi getirisi olur agresiflikten baska. Benim bahsettigim gibi tepkim yukarda yazdigim sekilde ayrimcilik yapan insanlara.Yoksa bende kibristaki insanlar kadar kibrisin iyiligine biseyler olmasini istiyorum,delimiyim niye kötulugunu isteyim?Ama bunun karsiliginda kalkip "turkiyeli,kesin bu yapmistir,turkiyeli iste nolacak" falan gibi sacmasapan seyler duyup goruyosam ozaman yukardaki yorumu ben bu tarzda insanlara yollamada bi sakinca gormuyorum.Ama genellemek yanlis bi olay iste- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Ocak 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2009 Agresiflik belki ama bu tutum karşısında başka bir yaklaşım uyduramıyorum kimse kusura bakmasın.Zor durumda kalmışlar gidip yardım etmişiz,Türkiyenin de çıkarı olabilir ama sonuçta yardım edilmiş.Şuanki duruma bakarsak sanki Türkiye AB üyesi de bolluk içinde yaşıyor hiçbir iç sorunu yok,diplomatik olarak çok kuvvetli sözü geçen bir devlet, zevk için kıbrısı izole etmişiz kıbrıslı arkadaşlar,bizim kaderimiz ortak,hepimiz aynı soydan geliyoruz yüzyıllardır beraber yaşıyoruz siz şuan ne çekiyorsanız biz de çekiyoruz o yüzden AB size şeker gösterip gel gel diyince hemen köklerinizi reddedip,geçmişde sizin için yapılanları unutum aç köpekler gibi batılıların peşinden koşarsanız,sonunuz asimilasyondan ve sürgünden başka birşey olmaz. Biz de farkındayız size bazı haksızlıklar yapıldığının,ama bunun nedeni Türkiyenin çıkarı olduğu kadar sizin vatanınızdan kovulmamanız veya kendi vatanınızda 2. sınıf vatandaş olmamanız içindir.Sonuçta kıbrıs için bazı şeyler yapılmış,kumarhaneler yasaklanmış ki kıbrısı götüren bir sektör olsun,üniversiteler kurulmuş,oteller kurulmuş. Siz bütün bunlardan sonra canınızı kurtaran milleti aşağılar,hor görür,terbiyesizlik yapıp sizi ordan kazımak isteyen(ki zamanında kazımaya çalışmış) insanlarla kirli bir işbirliği içine girerseniz emin olun Türkiyeye bi bok olmaz,olan size olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Ocak 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2009 hah simdi oldu iste :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Ocak 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2009 hah tamam :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anason Mesaj tarihi: Ocak 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2009 Turkiye, harekat zamaninda asker kaybetmesi disinda, su ana Kibris'a uyguladigi tum politikilar gayet somurucu bir bicimde ilerliyor. Siz 30 yildir tum sinirlari herkese kapanmis, uluslararasi alanda becereksizligimiz yada gucsuzlugumuz sebebiyle bu konuda bir adima atamadiginiz yada atmadigimiz bir ulkeye, kalkipta tembel, deli gibi para yiyorlar he ho diyemezsiniz. Ben hayatimin buyuk bolumunu Marmaris'te gecirdim, Marmarisliler ne kadar tembelse kibrislilarda o kadar tembeldir, yani Akdenizli olmanin disinda herhangi bisey yok, Rum tarafinin 30 senede geldigi noktayi ve KKTC nin 30 senede geldigi noktayi karsilastirirsaniz zaten sorun apacik ortada goruceksiniz. Bir yeri gidip almakla olmuyor artik bu isler, orayi yasanir halede getirmek lazim.Ayrica arkadas gayet iyi niyetli ve tecrubelerini anlatiyor. Boyle siz-biz ayirimi yapmayin gibi sacma sapan yerlere cekmeye gerek yok, unutmayinki bizim millet Istanbul'da bile yaka degistirince siz ordakiler, biz burdakiler tribine giriyor. Kibrisda gecirdigim kolay olmayan 4.5 yilin sebebini sadece politikaya bagliyorum sahsen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mighty_THoR Mesaj tarihi: Ocak 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2009 Türkiye Cumhuriyetinin bir yeri aldığı yok gitti güvenliği sağladı uluslarası anlaşmalar uyarınca garantör devlet oldu üstüne para verdi. Kıbrısın bugünkü durumu kendi eseridir türkiyenin orada olmasının durumla bir alakası yoktur zira orada olmasaydı KKTC diye bir yapılanmada olmayacaktı biz gittik kıçlarını kurtardık üstüne para verdik bir baltaya sap olamadılarsa onların sorunu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar