Cons Mesaj tarihi: Ocak 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2009 Dragonutopia said: Insallah ole bi savas acma yanlisi yaparlarda adayi toptan kuvayi milliyeye dahil ediveririz.. ATON BONBASI ATALIM BENCEA Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Ocak 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2009 Fortuna said: sipeyskeyk said: buyur ? Sence rumlar orda olay çıkarirken Türkiyenin biyeri sıkar da gelir bizi duman eder diye düşünmüşler midir ? veya gelir türk askeri buraya yerleşir adayı ikiye böler falan diye ? bir de şöyle bilmişlik yapmıyor musunuz... ilk çıkartma operosyonu 1964'te planlandı ve ABD'ye falan haber verilerek kamuoyuna açıklandı Johnson Mektubu vs... 1965'te açıklanmıştır Hürriyet gazetesi tarafında.Yani evet gelicez dedik.2'ye bölmek hesapta vardı, gerçi tam olarak değil biz federe devlet istiyorduk ama sonuçta gelmek istediğimizi belli ettik.ABD ile Tr'nin NATO'da olmasına güvendi onlar. Bence sen bilmeden bilmişlik yapıyorsun. ben ne diyorum ? eğer bunların olacağını bilseler göstere göstere böyle bir hamle yapmazlardı diyorum.türkiyenin böyle birşeye cesaret edebileceğini düşünmemişlerdir diyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gellidus Mesaj tarihi: Ocak 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2009 Bak elemenda diyorki zaten gostere gostere girdik diyor.. Evet harekat biranda yapildi ama harekatin yapilacagi gayet belli yani birilerine cok bilmislik yapmayin diyene kadar yakin tarihi biraz daha iyi ogrenin.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ocak 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2009 faturasini sana mi gonderdiler odeme yap diye? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Ocak 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2009 Açıkçası savaş çıkarsa Türkiye de girer işin işini, adanın yarısının aldığı tanklar, Türkiyenin karşısında ne hale gelir bilemem.. Eskiden rusların desteği bizeydi ama ne hale getirildi... Ha biz olaya dalarsak yunanlılar dalmaz mı o ayrı konu? Onlarda dalar tabi ki, ancak bu durumda işler çok büyür, yunanlıların bize dalması pek çok antlaşmanın çiğnenmesi anlamına gelir ve savaşı global boyutlara çıkartabilir.. Tehlikeli bir oyun oynamak istiyorsa Rumlar devam etsinler derim.. Bu savaştan kim sağ çıkar onu bilemem ama bence ne Rumlar ne de Türkiye açısından hayırlı bir olay olmaz.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quadrophenia Mesaj tarihi: Ocak 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2009 Cons said: Dragonutopia said: Insallah ole bi savas acma yanlisi yaparlarda adayi toptan kuvayi milliyeye dahil ediveririz.. ATON BONBASI ATALIM BENCEA Dırıt! Nuclear launch detected. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mighty_THoR Mesaj tarihi: Ocak 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2009 KKTC için dünyayı karşına al her yıl çuvalla para akıt ülkendeki kumarhaneleri kapat binlerce kişinin işsiz kalmasını sağla paralı turisti kumarhaneleri kapatıp kaçır sonra 3-5 dolara oda satıp ülkeyi avrupanın çapulcularıyla doldur. AHİM de gırla tazminat öde ve bunlar gibi bir dünya fedakarlıkta bulun sonra elde Türklerden nefret eden bir ülke olsun,bırakın ya rumlar kazısın bunların soyunu, bize bir getirisi yok zaten safi zarar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Ocak 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2009 Türklerden nefret etme durumu yok, sadece Türkiyeden daha da bağımsız yaşamak istiyorlar. Kendileri de Türk sonuçta.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cihant Mesaj tarihi: Ocak 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2009 Bide olayın stratejik boyutu var.Bizim asker orda olmasa rumlar uzun menzilli füzeleri çoktaaan yerleştirirdi.Anamuru filan istediklerinde rahatlıkla vurabilecek fırsatları olurdu.Bide adanın yeri dogu akdenize cok hakim.Yani adada nihai çözüm olsa, kıbrıslılar adada türk askeri istemioruz dese bile bizim askerler üs filan almadan bırakmaz orayı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
maxigenous Mesaj tarihi: Ocak 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2009 Şu başlıkta felaket şekilde mideden atılıyor savunma konuları hakkında.. Hediye tanklar , kıbrısın üzerinden uçan israil uçakları gibi .. Şunları kulaktan dolma değil de googledan arayıp koysak buraya daha hoş olmaz mı ? Dezenfermasyonun allahı yapılıyor çünkü ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Greeny Mesaj tarihi: Ocak 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2009 mighty +1 zamanında okadr kan boşuna mı döküldü diyecekler olabilir. şu insalara bakarsak evet boşuna dökülmüş. oranın halkı istemio bizi, okadar kişi boşuna ölmüş onlar düşünmüo ben mi düşünücem. verelim gitsin karşılıksız hatta Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Thugsta Mesaj tarihi: Ocak 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2009 Bone said: Bizim burdaki Kıprıs gençcikleri halen "Rum'larla barış yapacağız" diye fantaziler kursun, Rum'lar kendi bölgelerinde PKK kampları yaratıyor, şimdi de Rus'lardan silah desteği almış durumda. Gizli gizli savaş hazırlıkları yapılıyor. Acaba Filistin-İsrail savaşının bitmesini mi bekliyorlar diye düşünmeden edemiyorum. Sevgili Einstein bone, Kıbrıs.. ahh pardon yanlış yazmışım Kıprıs dediğin ülkenin insanı barış dediğin şeyi mi istiyor yoksa kendisinin bir ülkesinin olmasını,kendi kültürünü tanıtmasını ve bunun gibi bir çok şeyin olmasını mı istiyor iyi ce bir düşün.Biz bi kere barış yapalım diyorsak zorda kaldığımız için diyoruz.Güzel bizi tanıyorsunuz ama dünya tanımıyor.Belki aklından "olm biz tanıdık daha ne istiyorsunuz" gibi düşünceler geçebilir ama yetmez kusura bakma.Türkiye bugün kalkıp "Biz KKTC yi tanıyorum hepiniz tanıyın lan" diyebiliyor mu ? Hayır. O zaman ben kendi ürünümü nasıl yabancı ülkeye satacam?.Nasıl ülkemi tanıtacam ? Tanınmamış (tr dışında) bir ülkeye nasıl turist çekip para kazanacam ? Sonra da "ahh tonla para yolluyoruz cat cut pat küt".Ulan tanınmadığımızdan para kazanamıyoruz.Ben demiyorum ahh bi tanınırsak paranın hamuha koyacaz ama her ülke gibi kendi paramı kazanacam , kendi ürünümü üretim üstüne hayvan gibi "MADE IN TRNC" yazabileceğim.Başka bir ülkeye gittiğimde ürünün üstünde bu yazıyı görmek insanı mutlu eder.Herkesi mutlu eder.DÜşünsenize İtalyaya gidiyorsunuz ve Nike t-shirtlerin üstünde Made in Turkey yazıyor.Güzel duygu olsa gerek.(Ki bizzat yaşadım bi çeşit t-shirt de "Kesin çindendir diye baktım" ama "Made in Turkey" yazıyordu :)) Yani bu olayı çok abartıyorsun(uz).Çoğu tanıdığım evet barış istiyor ama bunun sebebi rumları sevdiğimizden değil.Bize sorsan bi Barış mı yoksa tanınmış bir ülke mi en azından tanıdıklarıma bakarak söylüyorum %95 kendi ülkemiz der. Bu arada "Gizli gizli savaş hazırlıkları yapılıyor." lafına karşılık sanırım Rum kesimini ABD sanmışsın.Rumlar her ne kadar silah toplasalar da Türk kesimine herangi bir saldırıda Türkiye'nin ne büyük bir karşılık verebileceklerini biliyorlar.Böyle bir hatayı yapmazlar.Sipeyskeyk'n dediği gibi"Belli ülkeler dışında kimse kimseye kolay kolay giremez artık şimdiki dünyada.Hele ki avrupa birliği üyesiyse..". Mighty_THoR said: KKTC için dünyayı karşına al her yıl çuvalla para akıt ülkendeki kumarhaneleri kapat binlerce kişinin işsiz kalmasını sağla paralı turisti kumarhaneleri kapatıp kaçır sonra 3-5 dolara oda satıp ülkeyi avrupanın çapulcularıyla doldur. AHİM de gırla tazminat öde ve bunlar gibi bir dünya fedakarlıkta bulun sonra elde Türklerden nefret eden bir ülke olsun,bırakın ya rumlar kazısın bunların soyunu, bize bir getirisi yok zaten safi zarar. Yazacaklarmın coğunu yukarıda yazdım zaten.Eklemek istediğim bir kaç şey daha var."KKTC için dünyayı karşına al" diyorsun ama bir hareketi yaparken bir ülke ilk önce kendi çıkarlarını düşünür.Türkiye bugün KKTC için dünyayı karşısına alıyorsa bunda Kıbrıs'ın stratejik konumu hayli yüksek bir nedendir".Her yıl çuvalla para akıt" diyorsun yukarıda para ile ilgili cevaplarımı yazdım.Sanırım sen biz burda hayli ferah yaşıyoruz,para da o kadar fazla ki ateş yakmak için bile kullanıyoruz odun bulamadığımız zamanlarda.Ayrıca "Türklerden nefret eden.." demişsin.Bende bir Türk'üm ister beyen ister beyenme.Güzel parayı veriyorsun da hiç yılda bu adaya kaç bin Türkiye'li "İşsiz,Güçsüz daha ana dili Türkçe'sini bile kavrayamamış" kişi geliyor.Adadaki kıbrıslılar kadar (sanırım daha fazla) "son yıllarda" adaya gelmiş o kadar çok kişi var ki.E bu kadar adam adaya gelirse ne olur?En basitinden cevap vereyim benim Kıbrıslı Türküm iş bulamaz ve para kazanamaz.İşsizliğin ne berbat bişey olduğunu zaten Türkiye'liler gayet iyi biliyorlar.Bu sorunları bizde mi yaşayalım yani ? Bırakalım önümüzdeki iş de alınsın ?.Adaya daha Türkiye'li doluşmadan önce bu adada soygun bile olmazdı.Gel şimdi bi kontrol et adada bulunan suçluların %99'u TÜRKİYELİ.Tecavüz olayları yaşanmaya başlamış.Tecavüzü eden TÜRKİYELİ.Soygun yapılmış suçlular TÜRKİYELİ.Adaya extasy sokulmuş getiren TÜRKİYELİ.Herif sarhoş olmuş çevreye zarar veriyor TÜRKİYELİ.E bu kadar sorun yaratırken ben kalkıp AH CANIM TÜRKİYELİ KARDEŞLERİM ah benim DOSTLARIM diyecek değilim heralde(yoksa demelimiyim ?). Burda tüm TÜRKİYE'den gelenleri "yaratık" olarak görmüyoruz merak etmeyin bu arada.En iyi arkadaşlarımdan biri türkiye'li.Cocuk bile söylüyor "olm bunlar sizi yiyecek burda" diye.Bir çok türkiye'li tanıdığım var.Normal bir insan ile Hayvan bir insan arasında fark vardır.Maalesef adaya gelenlerin çoğu "hayvan" klasında olduğundan genel olarak Türkiyeli deniyor. Bir Kıbrıslı Türk olarak bazı şeyleri açıklamanın uygun olduğunu düşündüm.Bu laflarımdan sonra hala Kıbrıslıları TÜRKİYELİ düşmanlı olarak görüyorsanız kusura bakmayın ama yapabileceğim bişey yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ancalagan Mesaj tarihi: Ocak 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2009 Joker said: ya depoda külüstürleri elden çıkarıyordur. kesinlikle =D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anelor Mesaj tarihi: Ocak 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2009 Thugsta ultiyi koymus herkezi dagitmis kanimca helal valla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ancalagan Mesaj tarihi: Ocak 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2009 evte şimdi farkettim. ve son kısımları baya bi üzdü beni thugs ın yazdığıının.. çünkü biliyorum doğru olduğunu =/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anelor Mesaj tarihi: Ocak 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2009 adam hakli biz nasil istanbula dogudan geldiler her turlu itligi yapan onlar diyorsak onlarda ayni sorunu yasiyor bence adam tamamen hakli Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kemalisthllwndr Mesaj tarihi: Ocak 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2009 yav said: sıcak denizlere inme politikasıdır :a kedidir lan kedi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mumu Mesaj tarihi: Ocak 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2009 adam araya extacy i sokmuş ne alakaysa. ne kadar terbiyesiz insanlar var değil mi milletin ülkesine uyuşturucu - uyarıcı madde sokuyorlar. ha bu arada tanıdığım bütün kıbrıs türkleri, ümraniyeli patlangoçlardan fazla ex yutuyor. haberin yok sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Ocak 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2009 @Thugsta Yazdıklarına üzüldüm... Biz KIBRISLILARA, Kıbrıs Türkü, kardeşimiz derken, sizin türkiyeli demeniz çok kırdı beni.. Özellikle, biz hem sizi, hem kendimizi tüm dünyada TÜRK ismi ile tanıtmaya çalışırken... Türkleri öyle bir tarif etmişsin ki, sanki bütün Türkler ahlaksız, hırsız gibi.. Üzgünüm ama Türk arkadaşım var demen, o yazdıklarından sonra artık benim için birşey ifade etmiyor, ön yargıyı zaten kafada kurmuşsun sen.. "Siz işsizliğin ne demek olduğunu daha iyi bilirsiniz.." Türkiyenin %90'ı aç geziyor gibi olmuş, komik olmuş.. :) İşsizlik var, doğru, ancak her ülkede vardır.. Eğer bu kadar problem görüyorsanız Türkleri, o zaman vize isteyin gelen Türklerden.. Ancak bu durumda, Türkiyenin de pek çok kapıları kapatacağını bilirsiniz... Sizin barış istemenizi, bağımsız olarak tanınmanızı ben de istiyorum (önce ki yazılarımdan görmüşsündür) ancak kusura bakma, bir iki insanın yaptığı hatalar yüzünden, ki o insanlar için Türkçe bile konuşamıyorlar düzgün dediğine göre kendilerini Türk olarak görmeyen vatandaşlar demektir, senin Türkleri suçlamanı kabul edemem.. Eğer Rumların, Kıbrısa saldırması durumunda, böyle düşündüğünüze göre, her ne kadar Kıbrısı görmemiş olsam, Kıbrısı ve Kıbrıs Türklerini sevsemde.. Yardım etmek benim içimden gelmeyecektir.. Düne kadar, Kıbrıs dendimi, dedelerimizin yaptığı gibi, askerlik şubesi önünde gönüllü olarak kuyruğa girerdim ama bugün tekrar düşünürüm artık.. Ulu önder Atatürk'ün dediği gibi Ne Mutlu Türküm Diyene... Atatürk bu sözünde, Türk olmak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak yada Türk soyundan geliyor olmak demektir dememişti.. Atatürk bu sözünde, kendini Türk olarak hisseden herkes Türktür demek istemişti.. Türk olduğun halde, Türklüğü anlayamamış olmana üzülüyorum... :( edit: noktalama işareti.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anelor Mesaj tarihi: Ocak 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2009 insanlar manyak mi kendini turk olarak hissetsin ya nedir bu turkler imbadir mantigi Atatürk zamaninda insanlar birlik beraberlik icinde olsun diye bir takim seyler soylemistir siz hala kafayi buna takmissiniz. Turkse turk degilse degil nolacak olay turk olmak yada olmamak degil yapmayin sunu artik ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Ocak 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2009 Ben söyleyeceklerimi söyledim, doğru olan bu, olması gereken de bu.. Tank konusunda, önceki mesajımda dediğim gibi. Türkleri hırsız, ahlaksız olarak gören ve ön yargılı yaşayan bir ulusa yardım etmek ne kadar doğru olur bir durumda bilemiyorum.. Stratejik çıkarlar için yardım edilebilir ancak.. Bu arada unutmadan, bu insanlar, kendi sınırlarının Türk askerler tarafından beklenmiş olduğunu da unutuyorlar... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joscelin Mesaj tarihi: Ocak 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2009 Kıbrıslıları ağırlıklı olarak haklı buluyorum bu konuda. Milliyetçilik zırvasını geçiniz. Kıbrıs şu anda tamamıyla Türkiye'ye bağımlı bir halde yaşıyor, gel gör ki "parazit ülke" konumunda bulunmaktan gayet de rahatsız olduklarını görüyorum. "Türkiye'den para alıp rahat yaşayacağımıza, fakir de olsak kendimize yetelim." gibi bir istekleri var ki, gayet makul geliyor bana. Kıbrıslı bir Türk olsam, aşırı derecede rahatsız olurdum sanırım bu kadar büyük bir bağımlılıktan. Zira yarın öbür gün geniş çağlı bir global kriz durumunda (Ekonomik/Askeri vs.) herkes kendini düşünecektir, böyle bir zamanda da tamamen başka bir ülkenin eline bakan bir ülke olmaktan daha kötü bir durum olamaz sanırım. Yani Türkiye kalkıp "Biz şu anda size yardım edemiyoruz, bizim gözümüzde ikinci plandasınız" dese, Kıbrıslı Türk ne yapar hiç düşündünüz mü? (Ne yapabilir mi deseydim yoksa) Bir yandan da adamların söylediği "Biz Türk değiliz, sizinle alakamız da yok" falan da değil. Türklüklerini kabul ediyorlar ve bundan utandıklarını da sanmıyorum. Ama bir çok örnekte görüldüğü gibi "Yeni iş fırsatı görmüş" çapulcuların adaya hücum etmesi de bana gayet gerçekçi göründü. Vakt-i zamanında katliamdan kurtarılmış oldukları için, ihtiyacı olduğu dönemde yardımlarını esirgemediği için Türkiye'ye minnettar olduklarını da düşünüyorum. Fakat bir süre sonra adaya akın eden Türkiyelilerin (Yine NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! diye gaza gelmeyin, Türkiye'den gelen her türlü etnikten insan vardır muhtemelen, onun için seçtim o kelimeyi, diğer arkadaş da muhtemelen o yüzden Türkiyeli demeyi tercih etti.) adadaki huzuru ve düzeni bozduğunu gördükleri zaman da bir zahmet bırakın belli bir antipati oluşsun. Siz kalkıp "Yazık, o kadar yardım ettik bir de" dediğinizde, "Arkadaşım paranı ben veriyorum, gelir istediğimi de yaparım orada" demiş oluyorsunuz. Koskoca ülkeyi fahişe yerine koyuyorsunuz. Türkiye bir yandan Kıbrıs'ın kendi ayakları üzerinde durmasını engellerken, diğer yandan da "Bakın size nasıl da yardımcı oluyorum, bana karşı çıkmayın." diyor. Üstüne bir de kalkıp "REPEAT AFTER ME! NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!" dediğiniz zaman iyice abes kaçıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Smoke Mesaj tarihi: Ocak 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2009 Tanıdığım tüm kıbrıslıların söylediği bir cümle var, Türkiyeden insanlar adaya göç etmeden bir kapımızı penceremizi kapatmazdık, kitlemezdik. Belli, rumlar rahat rahat soykırım yaptı o rahatlığınız yüzünden. Şimdi iş aş denmiş de, KKTC vatandaşı olan herkes iş alımlarında öncelikli. Doktorun öğretmenin maaşı Türkiye'ye göre misli misli fazla. Türkiye kendi elleriyle kumar sektörünü KKTC'ye vererek, orada üniversiteler açılmasını sağlayıp öğrenci çekerek, bir şekilde KKTC'ye iş imkanları sunuyor zaten. Keşke KKTC'li zenginler de emlak ve yurt açmaktan başka bir şekilde sermayelerini üretime yönelik harcayıp yeni iş kolları oluşturabilseler. Bu kadar istenmiyosa Türkiye çıksın halk sokaklara dökülsün, defolun gidin desin. Başbakanınız çıkıp biz artık TC'nin hükmü altında olmak istemiyoruz desin. Tamam zamanında hatalı politikalar izlendi, ada nüfusunun artması ve adada aşırı azınlık kalınmasın diye başta güneydoğudan olmak üzere bir anda "kıbrıslı türkler" getirildi, ama onlar günün şartları açısından gerekliydi. Keşke Kıbrıslı Türk'lerde o gelenleri dışlamak yerine bir şekilde kendilerine benzetebilselerdi. Kıbrıs'da okuyan arkadaşlarımız vardır burda, benim bir tane arkadaşım Kıbrıs'dan güzel anılarla dönmedi. Biraz çuvaldızı başkalarına saplarken iğneyi de kendinize batırın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daemir Mesaj tarihi: Ocak 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2009 Türkiye'nin kıbrıs konusunda tek hatası; doğudan 35bin kadar insanı kıbrısa göç ettirmesidir. Bu insanların eğitim seviyeleri yoktur. Düşük veya çok değil, 'yoktur'. Resmen Türkiye de istemediği zararlı gördüğü insanları sürgüne göndermiştir oranın 'Türk' nüfusu artsın diye. Dolayısıyla Kıbrıslı Türklerin antipatisini kazanmıştır. Ayrıca kıbrıs da görev yapan polislerin vs. 10 milyar maaşa kadar yüksek maaşlar aldığını duydum ama ne kadar doğru bilmiyorum. Bunun da oradaki insanları rahat ettirip göç etmemesini sağlama politikası olduğunu düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Thugsta Mesaj tarihi: Ocak 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2009 zgrw said: @Thugsta Yazdıklarına üzüldüm... Biz KIBRISLILARA... zgrw: İnan bana burda yaşasaydın adaya gelen "hayvan" klasındakilere "TÜRK kardeşim" demezdin, demek istemezdin.Ben burda TÜRKİYELİ diyorsam adaya gelen o tiplerden bahsediyorum.Ben hiç bir zaman T.Cumhuriyetinde yaşayanlara bakıp "ah ulan burdakiler böyleyse kendi ülkelerinde nasıldırlar" demedim.TÜRKİYE bir başarı elde ettiğinde bizde mutlu oluyoruz , bir asker şehit olduğunda bizde üzülüyoruz. Türkiyeli diyorsam adaya gelenleri kastediyorum.Bu arada işsizlik hakkındaki sözümü garip bulman asıl garip olanı.Ordaki sözümde %90'ı demiyorum.KKTC deki işsizlik ile T.C. deki işsizlik arasında dağ kadar fark vardır ve Türk KARDEŞLERMİZ mutlaka bizden cok aşırı zor koşullarda iş bulmaya çalışmaktadır.Anlatmak istediğim buydu. Buraya yazdıklarım açık zaten bir şeyi söyleyceksem gizli gizli laf sokar gibi yazmam açık açık belirtirim.Bu yüzden T.C.'de yaşayan hiç kimseye ahlaksızdır , cahildir veya hepsi fakirdir demem. Son laflarına bakarak "Dedenin zamanı" başkaydı bu zaman başka.Türklüğü anlayıp anlamamış olmam da ne alakaysa artık eğer anlayamamışsam bırak cahilliğim bana kalsın.Kişiselleştirmeyip konuya dönelim. zgrw said: Ben söyleyeceklerimi söyledim, doğru olan bu, olması gereken de bu.. Türkleri hırsız, ahlaksız olarak gören ve ön yargılı yaşayan bir ulusa yardım etmek ne kadar doğru olur bir durumda bilemiyorum.. Stratejik çıkarlar için yardım edilebilir ancak.. Bu arada unutmadan, bu insanlar, kendi sınırlarının Türk askerler tarafından beklenmiş olduğunu da unutuyorlar... Pardon ne ? Ön yargılı ? Sanırım bu adada sıkıntıları yaşayan benim ve ön yargılı olduğumu hiç sanmıyor.Hele adada bu kadar KARDEŞİMİZ varken.Bişey unuttuğum da yok.Her pazartesi ve cuma ben karşımda KKTC ve T.C bayrağı önünde İstiklâl Marşı okuyorsam neyin ne olduğunun gayet farkındayım.(lafım çarpıtılmasın şimdi adamlar bundan da nefret ediyor falan diye yok öyle bişey...) Smoke said: Tanıdığım tüm kıbrıslıların söylediği bir cümle var, Türkiyeden insanlar adaya göç etmeden bir kapımızı penceremizi kapatmazdık, kitlemezdik. Belli, rumlar rahat rahat soykırım yaptı o rahatlığınız yüzünden. Rumlar soykırım yapacaklarını 10 yıl önceden bağıra bağıra söylemişlerdi.Biz de armut topladık heralde.10 yıl öncesinden T.C.ye bir çok mektup yazıldı elimizden geldiğince yardım istedik.Fakat sizin cevabınız ne olduğunu biliyormusun ? Dönemin dışişleri mi ne bi başkanı "Eşyalarınızı toplayınız ve yavaş yavaş Anadoluya göç ediniz.Haa göç etmeden önce bir iş öğrenin ki bize yararınız olsun" diye "tşşk" geçer gibi bi cevap verdi. Smoke said: Bu kadar istenmiyosa Türkiye çıksın halk sokaklara dökülsün, defolun gidin desin. Başbakanınız çıkıp biz artık TC'nin hükmü altında olmak istemiyoruz desin. Herşey bu kadar kolay dimi.Kendinle ilgili olmayan konuya salla gitsin.O kadar kolaysa siz kalkıp biz Avrupa Birliğini istemiyoruz diyin.Hadi de bakalım... Zamanında hatalı politikalar izlendi.Hatalı olan politika adaya bu kadar kişinin getirilmesi değildi.Mustafa Kemal Atatürk (bizzat hastası olduğum, ahh bir daha doğsa T.C.yi süper güç yapar dediğimbir kişi)savaşı kazanırken önem verdiği bir şey daha vardı.Politik başarı.Tamam TÜRK askeri adaya geldi, haklı olarak savaşı kazandı ama Politik başarı sağlayamadı.Sağlasaydı şu an KKTC tanınıyor olurdu. Adaya göç ettirilen Kardeşlermiz zaten dışlanmadılar yanlış biliyorsun.Ben sana yukarıda belirttim zaten şu an adaya gelenlerin çoğu işsiz güçsüz ve onlar o göç ettirilenler ve adaya getirilenler arasında değildi.Tamam hadi göç edenleri aramıza kattık .Son 10 yılda gelenleri demi aramıza katalım ? Kusura bakma imkansızdanda öte bir durum.3-5 bin kişi değiller ki birazcık fazlalar. edit:yazım hatası.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar