Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

TUV ve muayene

paramecium

Öne çıkan mesajlar

Ben tvde rastladım geçenlerde bir de arkadaşım götürdü arabasını muayeneye didik didik bakıyorlarmış. Arabanın içine dışına herşeyini inceliyorlarmış. Sinyaller, silecekler, korna vs.. Macunlu araba istemiyorlarmış.. Yangın tüpü istiyorlar galiba.. Bunun dışında klasik şeyler işte çekme halatı takoz vs.. Lastiklerin durumuna bakıyorlar.. Yani kısaca a dan z ye inceliyorlar(mış) arabayı..
Sosyal ağlarda paylaş

Eger borcun yoksa orada gozukuyor fenni muayene izin belgesi goturmene gerek kalmiyor.

Yok plakaya vesaire ceza varsa orada odeme yapamiyorsun vergi dairesinden ugrasman gerekiyor.

Maliyenin sitesinde motorlu araclar vergi sorgulama motoru olmasi lzmdi. Bildigim kadariyla ayni database i kullaniyorlar muayene karari esnasinda. Bende ne tckimlik ustunden ne plakadan ne de vergi kimlik numarasindan arac kayitlarina ulasamadigim icin muayene izin belgesi almaya calisiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

aktiftablet said:
yangın tüpü, çekme halatı, zincir, kırmızı üçgen şey, başka zorunlu aletler ne?

kırmızı üçgen şeyden 2 tane istiyorlar.. daha geçen gün gittim 8.30 da gittim 217. sıradaydım.

erken gidin kısacası. geceden gelip arabalarını parkedip yerlerini satanlar bile varmış.

xenon varsa far yıkama sistemi şartmış.
farların açısını gitmeden kontrol ettirin.

ayrıca üşenmeyenler için Şileye gidin diyorlar =)
Sosyal ağlarda paylaş

Ben tam TÜV e geçilmeden 1 hafta önce eski usul rüşvetle hallettirdim 2 sene rahatım hahaha.

Kan kusturuyolarmış şimdi yok şanzıman yağ seviyesi esksik git düzelttir getir, yok farlarının açısı bozuk yaptır da gel, falan da filan.

Far açısıyla uğraşana kadar arka stop lambaları yanmayan külüstürleri trafikten kaldırmanın bi yolunu bulsalar ya. BU adamlar muayeneye de gelmiyor çünkü...
Sosyal ağlarda paylaş

MrMarvelous said:
Ben tam TÜV e geçilmeden 1 hafta önce eski usul rüşvetle hallettirdim 2 sene rahatım hahaha.

eski usul o kadar lacka olmustu ki benim arabanin camlarina bakip (film) yazin bari camlar acik dolasta sorun olmasin diip gecirmisti adam.

rusvet fln da vermeden =) hey gidi gunler..
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
2 ay önce gittim ben orhanlı'daki şubeye. ptesi sabah 9 gibi gittim 10 araba fln vardı önümde. 2 hafta sonra yine ptesi aynı saatte eksikleri yaptırıp gittim, arabayı içeri almıolardı kalabalıktan allahtan muayene tekrarına öncelik veriolar:)

normal bi arabada orada ortaya çıkabilecek teknik tek eksiklik far ayarı olabilir gibi silecek, fren vs problemi varsa farkındasınızdır ztn. onun dışında sitesinde yazıyor gerekenler yangın tüpü, ilk yardım çantası vs.

vergi borcu yoktur yazısına gerek yok orda kontrol ediliyor olup olmadığı. vergi borcunuz olmadığını varsayarak tabi
Sosyal ağlarda paylaş

legal yollardan kasıt o
illegal yollardan gitmeden bile hallediliyo

tatlı dille egzos emisyon pulu almamıştım,
tatlı dile mahal bırakmadan adam arabaya oturup filmleri tırnaklamaya baslamıstı lahoey hemşerim napıyosun dedim, olmaz böle dedi, eyvallah dedim çıktım gittim, muameleciye verdim
Sosyal ağlarda paylaş

paramecium said:
Selam,

Far ayarı bozuksa ayar yapmıyorlar değil mi? Sonuçta 1 tornavidalık iş.

Saygılar.

yapmiyorlar da, ben muayenedeyken iceri girip aracin kendi far yukseklik ayarindan duzeltmistim.

adam orda sorun cikartiyordu, izin istedim iceri girdim hallettim. cok enteresan aptal seyler bunlar.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
Selam,

Dudullu-Ümraniye istasyon tarifi:
Çevre yolundanÇamlıca gişelerine doğru gidilir.
Gişelere gelmeden önce sağda Dudullu çıkışı vardır.
Sağdaki Dudullu çıkışından çıkılır.

Aman dikkat

O kısımda biri hemen sağa dönen, diğeri az ilerden sağa dönen iki çıkış vardır. İlki sizi Ataşehir'in arkasına doğru götürür. Diğeri ise sizi Dudullu'ya doğru götürür. Siz ikinci sapağı tercih edeceksiniz.

Çıkıştan çıkınca düz devam edin. Hafif bir rampa çıkacaksınız. Sağda Damat mağazaları falan vardır. İlerledikçe Seda Ozalit göreceksiniz. Siz hiç bir sağ girişe girmeden devam edin. Rampa bittiğinde ve yol düzleştiğinde sağ tarafınızda İMES Sanayi Sitesinin duvarları başlayacak. İlerlemeye devam. Solda Beymen'in seri sonu satış mağazasını geçeceksiniz. Siz sağınızdaki sanayinin duvarı bitene kadar düz gidin. Sanayinin 2 tane büyük kapısı vardır, duvar bitti sanıp içeri girmeyin :)
İlerledikçe solda Modoko Mobilyacılar sitesi başlayacak. Ve sonunda sağdaki duvarın bittiği 4 yol ağzındaki ışıklara geleceksiniz. Bu ışıklardan sağa girin. Karşınızda hafifçe aşağı meyilli uzun bir yol göreceksiniz. Yine sanayinin duvarı boyunca ilerleyeceksiniz ve ilerdeki 4 yol ışıklarına geleceksiniz. Solunuzda demirci, sol karşızda eletrik dağıtım noktası, tepenin üstünde ise Deniz Feneri Derneği ile TUV'ü göreceksiniz. Sakın düz ilerlemeyin, girişi ve bekleyen kuyruğu arkadadır.

Bu ışıklardan sola dönün. Düz devam edin. Yol bozuktur, hız yapmayın. Yol sonudna sağa kıvrılacak ve ışıklar çıkacak karşınıza. 10 metre kadar ilerlediğinizde sağda Audio (kapı zil sistemleri yapan)fabrikasını göreceksiniz. O fabrikanın dibinden yol girer. Yol da hemen düz ve sağa 90° olmak üzere ikiye ayrılır. Eğer şansınız varsa hemen sağa dönüp ilerleyerek TUV'e ulaşırsınız. Eğer şansınız yoksa, yolun düz kısmında sola park etmiş duran sıradaki araçları görebilirsiniz.

Hepsi bu.

http://maps.google.com/maps?f=q&source=s_q&hl=tr&geocode=&q=dudullu+istanbul&sll=37.0625,-95.677068&sspn=33.984987,56.25&ie=UTF8&ll=41.004694,29.175675&spn=0.007514,0.021887&z=16
Adres tarifi:
Necip Fazıl Bulvarından ilerle, sağa NATO Yolu Caddesine gir, ilerden sola Baraj Yoluna gir, yol ilerde ayrıldığında sağdaki Gökkuşağı Sokağa gir. TUV sokağın sonunda.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...