Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

A+B tamam...Fakat C de Eksik olan yumuşak doku ezilmesi...

Halfmumi

Öne çıkan mesajlar

"Bir savaşcı planını yapar,herşeyini hazırlar...
Tek önemli olan,atması gereken şeyi ise kalbindeki korkusudur.."

Evet..
Korktuğum vardı.."Nasıl"larını bile aklıma getiriyordum..
Taa ki,bu güne gelene kadar sıktım dişimi...sıktım ve sıktım...

25 Şubat 2004...Sanırım bu tarih kazınacak aklıma uzun süre..

45+Km gezinti yapmaktı geceleyin belkide hatam..
Belkide,
Bu 45 KM nin üzerine,bilgisayar başında sabahlayıp,laktik asit birikimimi kaslarımdan atmadan,diğer 45 KM zorlayıcı antrenmanıma çıkmaktı...

10.KM de zincirden alev çıkacaktı neredeyse yağsızlıktan..Öyle ya,2 hafta önce karların üzerinde sörf yaparak indiğim için biraz yağsız kalmıştı...
Dön dedi ilk ses...
İkinci sese kulak verdim..ve Devam ettim...

35.KMrelerde şehir içindeki otobüsle yarışmakta son buldu çöküş...46 KM hızı görmem yetmişti...

Sol diz,9 küsür titreme...Harekette aşırı acı duyumu...Aşırı ağrı...

Hata 1:Soğuyan kasları,aşırı zorlama...

Çekme yaptı diyerek geçiştirdim...

1 Hafta,2 hafta...

İyide,sürebiliyordum yine...Yine antrenmana çıkabiliyordum..Herşey tamam gibiydi...

Mart geçti arka arkaya...Çatır Çatır en zor antrenmanlarımada devam ettim...Hasta olduğum zaman bile bu kadar ağrıya kulak asmadım...

ha,1 kerede MR çektirdim,bakalım ne var? diyerek...Birşeyler olduğu kanısındaydı film...

1 Nisan geldi,MR sonuçları ile beraber,diz dalında Yurtdışında ve diğer yerlerde en üst düzeyde bilgisi olan bir dekan kontrol etti...
"iyileşene kadar,merdiven yok,bisiklet yok...Yürüyebilirsin ama koşmakta yok.." Yumuşak doku ezilmesi dedi...Kırmamamla beraber,2 tanede kas çalıştırıcı hareket verdi..Sorun diz eklemlerinin içinde diye yüzeysel geçiş..
Nasıldı?Halen anlayamıyorum...
İyileştimi peki?
Nasıl bileceğim?

Şimdi ki süreç...
Özet geçeyim;
25 Şubatta dizimde oluştu,
Mart ayı süresince,hiç ağrı hissetmeden bisiklet sürdüm,normal sistemlerimi devam ettirdim...
Şu an itibari ile Tam 2 ay oldu...
Sürmeyi bıraktığım gün ise,
25 MART...Tam 1 ay sürdüğüm zamanda hiç bir şey olmadı...
Bıraktığım andan itibaren DİZİMİ KIRMADIM,KOŞU YAPMADIM...

İyileştim mi? diyorum kendi kendime...

Nasıl anlayacağım?Ne yapmam gerekiyor?

yok Bengay yok Voltaren yok o yok bu demekten kaldım öyle..

Atrofi"Kas erimesi" den dolayı mı diyorum ağrıları..
Bilemiyorum..İnanın,bir iş adamının iflas etmesi neyse,şu an ki sporcu psikolojimde o...Bir çok şey yerinde,A var,B var...Herşey tamam...Fakat 25 Hazirandaki yarıştan ne haber? diyor içim...Kendimi dinlemem bile zor oluyor...

"2 hafta" süreç belirledim iyileşmesi için...Yumuşak doku ezikliği,45 günde geçiyordu sanırım...

Ne gibi yiyecekler tüketmek gerek?Magnezyum,Potasyum?
Ne kadar sürede iyileşir?
İyileştiğimi tam olarak nasıl anlayacağım?
Hiç kırmadığım için dizimi,ağrı olabilir mi?
2 Hafta süre daha mı bırakmalıyım kendime?
Herhangi bir tanıdığınzda yada sizde,Sol diz kapağında sorun oldumu?
Yumuşak doku ezilmesi hakkındaki tecrübeleriniz neler?

ps:Doktor demeyin.Evde 2 tane var.Peder bey,Kendin anlayacaksın vakti geldiğinde dedi..[signature][hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow
Always remember;death is only a Begining

UYARI!:Evcil yaşayanlar için uygun değildir!
Sosyal ağlarda paylaş

1- allah büyük :P
2- allah kolaylik versin :P
3- allahtan once sen bi kendien kolaylik versende bi 2-3 hafta daha dinlendirsen?[signature][hline]

Crean Frostfel Master Medic on Eclipse / Frostfel Dark Elf Mystic/Fighter On Bartz
Captain of the Amarr Battleship Vampire / Member of Dreamsmiths
"Who wants to live forever?"

Sosyal ağlarda paylaş

yarış kazanacam die kendini tamamen sakatlarsan hayatın boyunca o yaris turevlerini bir daha kazanamassin desem?
tavuklarin secenekleri olsaydi onlarda yatammayi terch ederlerdi. sonucta asli gorevleri oturmak :P
dinlenmek iyidir ama tamamen de paslanmamak lazim
cooooook hafif ufacik antremanlar yaparsin iyi gelir[signature][hline]

Crean Frostfel Master Medic on Eclipse / Frostfel Dark Elf Mystic/Fighter On Bartz
Captain of the Amarr Battleship Vampire / Member of Dreamsmiths
"Who wants to live forever?"

Sosyal ağlarda paylaş

mumi'cim işte konuştuğumuz gibi, sana dinlen demiş ama bir süre verilmemiş. tekrar kontrol edilip ne aşamada olduğunun belirlenmesi gerek. benim anlattıklarım da bir yere kadar, esas doktor anlar elbet bu işten..

ama ağrı/sızı olduğuna göre ben anlıyorum ki o geçmemiş, biraz daha istirahat etmen en hayırlısı olur. çünkü geçti deyip yine zorlarsan orayı tekrar en başa dönebilirsin ki bu iş tekrarladıkça da yer yapar orada. ileride iyileşse bile tekrarlaması kolaylaşır. istersen 1-2 hafta daha bekleyip öyle git doktora ama ağrı/sızı varken üstüne gitme derim..[signature][hline]Sam of Paticik - Lvl 9 Maydonoz - Çokbilmiş
Sosyal ağlarda paylaş

kaslarını çalıştırmayı ihmal etme. küçük setli power antremanlar yap. ve bekle. bıkmaya yakınken doktora tekrar görün. kendini kesinlikle yük altında bırakma. istersen katılma yarışa hiç. torunlarına "sakatlanmak uğruna yarışa katıldım" demektense, bisikletle onları geçerek artislik yaparsın ;)[signature][hline]I will live forever! Or die trying...
Sosyal ağlarda paylaş

benim sol dizimde olmuştu
tekme atmışlardı çok sert ezilmiş eklem
yumuşak doku zedelenmesi olmuştu
gittik doktora zorlama dedi hiç
1 2 ay üzerine basamadım 1 yıl içinde tamamen geçti[signature][hline]horacegoesskiing, 21 Nisan 2004 19:24 tarihinde demiş ki:
bak eski bi teknoloji var bu işler için. bi kesekağıdını alıyosun. içine sıçıyosun. (evet) sonra adamın paspasının üstüne koyup yakıyosun ve zile basıp kaçıyosun. adam kapıyı açıp üstüne basarak söndürmeye çalışıyo. herşey çok güzel oluyo.
Sosyal ağlarda paylaş

çok iyi anlayabiliyorum derdini. Benim de başıma geldi defalarca sakatlık sebebiyle spordan ayrı düşmek... En son bu 3 hafta dinlenmeye çekilmiştim, inşallah birkaç saat sonra tekrar dönüyorum eskisi gibi antremanlara...

Ama az daha sabır... Haala Kasım ayının kas sakatlığını hissedebiliyorum kendimde çok zorlayınca...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Halfmumi, 27 Nisan 2004 02:03 tarihinde demiş ki:
Yatarak başarıya ulaşan tek hayvan tavuktur hesabı...

ahahaha güselmiş[signature][hline] :hrr: YOU TAKE THE BLOOD, I TAKE THE GLORY !!! :hrr:
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Silthanas, 27 Nisan 2004 16:31 tarihinde demiş ki:
xtr ye devam koc..

adrenalin isteyen bedenden, can esirgenmez =P

Tabii canım tabii :P
Cross motor olsa,alçıyla bile sürersin ama bunda dönmesi gereken 1-2 yer var...
Enerjiyi sen veriyorsun alete ;)[signature][hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow

Sosyal ağlarda paylaş

Son 3 yıl tek toplu spor olayım olan halı saha maçında sakatlanmıştım. Herhalde 3-4 hafta oldu. Kasığımda inanılmaz bir ağrı vardı. Yavaş gelen topa vurmayı bırak ayağımla stop dahi edemiyordum. Herkes kas çekmiştir veya ısınmadın o yüzden kopmuştur bilmem ne kasın dediler. Ben de peki dedim ve o gün bugündür tek sefer bile topa dokunmadım. 3 senedir oynamayan adam 2 ay daha oynama birşey olmaz dedim. İyileşti mi dersen bilmiyorum. Bir dahaki maçımıza kadar beklicem, iyice ısınıcam ve oynıcam. Eğer gene acırsa gene beklicem ve sonra gene oynıcam. Takii acımayana kadar.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Profocio Web Hosting
Sosyal ağlarda paylaş

Çok geçmiş olsun aga. Yani bir sporcu için "dinlenerek geçer" denilen tedavilerden daha acı vereni yoktur herhalde. "Tohtor emmi, bana şöyle bir iki ilaç versende sabah akşam içsek ama arada antremanda yapsak" diye içinden geçirdiğini tahmin ediyorum. Ama ne yazık ki hala bir çok şeyde tek tedavi yöntemi vücudun kendi kendini iyileştirmesi.

Doku ezilmesi konusunda hiç bilgim yok ama mantıken dokunun ezildiği MR ile anlaşılıyorsa, iyileştiğininde o şekilde anlaşılması gerekir diye düşünüyorum.

Neyse çok geçmiş olsun, belki iki teker üstüne dönmen biraz vakit alacak ama eninde sonunda eskisinden de bilenmiş vede daha güçlü bir şekilde döneceğine eminim.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

bi fransız gastesi de şey demiş:
"ırak üç parçaya ayrılıcak.
1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...

ap

---------------
eklem agrilarinin temel nedeni diz kapagimiz icerisindeki kikirdaklarda meydana gelen asinma..(Knorpel) Bu her sporcu ozellikle kosucularin korkulu ruyasidir..

Diz kapagi cevresindeki eklem kaslarinin yeterince guclu olmamasi halinde ust ve alt diz mafsali arasindaki bu jelatin bölge zamanla zedelenir.. Isin kötu tarafi , sayet ic kikirdakda zedelenme varsa ameliyat imkani yoktur .. Onunla yasamasini ogrenmek gerekir.. Sanirim sadece Avrupada Italyada labaratuar ortami icerisinde bu jel tabakanin bir yil sureyle bekletip buyumesi yoluna gidilebiliyor..
---------------

evet..Sanırım bende Knorpel denilen şey var...
Üzerinden bayağı bir süre geçmesine rağmen,halen bir boşluk ve kıkırdakta bir sorun olduğunun kanısındayım :((

Knorpel denilen şey hakkında bilgisi olan var mı?

1 Yıl bekleme imkaanım hiç yok :'(((([signature][hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow

[29.04.2002-29.04.2004]
Sosyal ağlarda paylaş

Dediğin konusunda bir bilgim yok.
Ama yazın ayak bileğim yüzünden bir ay yatakdan çıkamadım
geçme süresi olarak verdikleri süreden sonrada yatakdan çıkıp çıkmamakda kararsızdım
Ya geçtimi bu sakat kalmıyalım tekrarlamasin şeklinde.
Evde doktor var bizimde sen bilicen geçip geçmediğini diyor oda..
En son bir cesaret adım attım üstüne bastım. biraz yürüdüm aynen eskisi gibi ağrıyor deliler gibi.
İmdattt 1 ay daha yatamam imkansız işim var gücüm var oldum tekrar doktora gittim.
Kontroller falan hiçbişi yok geçmiş ama uzun süre kullanmadığın için yaklaşık 1 hafta daha ağrıycak dedi.
Hatta dedi tekrar şişme bile yapabilir dedi.

Bu senin durumunda böledir demek için anlatmıyorum :=)
Ama ağrılar devam etse bile durumun umutsuz olmadığını bil istedim :=)[signature][hline]Hiç kimse beni anlayamaz ,
Hiç kimse...

Sosyal ağlarda paylaş

said:
Halfmumi, 12 Mayıs 2004 04:45 tarihinde demiş ki:
eklem agrilarinin temel nedeni diz kapagimiz icerisindeki kikirdaklarda meydana gelen asinma..(Knorpel)...

hmm bunun adının knorpel olduğunu bilmiyorum ama doktorum bana benzer bir teşhis koymuştu, aşınma değil ama genetik olarak biraz inceymiş bendeki o kıkırdak doku, o yüzden bacak kaslarını geliştirmemi tembih etmiş ve gerekli egzersizler vermiştir, bu dediğim olay 6-7 ay önce oluyor. bu sebepten dolayı sporu bıraktım ve egzersizlere konsantre oldum ama fazla da üstüne düşmedim açıkcası uzunca bi süre, yine de şu an ağrı sızı kalmadı diyebilirim. (sporuma devam ediyor muyum peki? hayır)

senin durumun biraz daha farklı olsa gerek bi kere ben bi bisikletçide bacak kasları nasıl zayıf olur anlayabilmiş değilim.

sen bu teşhisi kendi kendine mi koydun ("sanırım" demişssin) yoksa doktor mu dedi?[signature][hline]unity100, 09 Mayıs 2004 21:55 tarihinde birilerine demiş ki:
tamam ben seni tehlikeli goruyorum seni ortadan kaldirtmaya karar verdim. 3-4 tane cember sakalli ninja yollayip kestirticem bi arka sokakta.

Sosyal ağlarda paylaş

bence de bir doktora kontrola gitmek en iyisi.
Geçmiş olsun ayrıca[signature][hline][b]never ask me systematic questions all you do is talk I am coming at you full speed walk on the sidewalk. I will smack your motherfucken face this is not a fucken race so don´t make me chase and place you in space and erase. Cut that fricken noise I sit on the white section with the black voice you don´t have a choice my rap destroys.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...