Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Earthrise, Uzayda Darkfall?

Azmodai

Öne çıkan mesajlar

mumi said:
Mighty_THoR said:
benim hayalimdeki sci fi, guild gemi alacak üyeleride gemiyi yönetecek, silahları kontrol edicek, repair yapacak vs

swg nin uzay eklenti paketi tam senin istediğin özellikte. istediklerinin hepsi ve daha fazlası da var. :)

mighty şaka yapmış gibi duruyor ya neyse :) adını hatırlamadığım upcoming bi mmo ile dalga geçmiş gibi. Bütün server dev bir uzay gemisi olacakmış da, geminin her katı bi zone olacakmışda öyle bir saçmalık hatırlıyorum
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
2 gündür forumlarında bunu okuyorum biraz biraz. çok güzel gözüküyor. tabii her zamanki gibi mmo'lara beklentileri düşük tutarak yaklaşmak lazım.

bir mmo'dan isteyeceğiniz herşey var neredeyse.

- pvp looting var (ama sağlam para karşılığı sigortalayabiliyorsunuz itemlarınızı, o zaman lootlanamıyor, ama sizi öldüren sigorta paranızın bir miktarını cebe indiriyor)
- friendly fire var
- stealth/invisibility var. invisible olduğunuzda mesela armor'ınızın bir çok özelliğini kullanamayacakmışınız veya özellikleri düşecekmiş falan.
- level yok, skill var
- durability var, quality var. durability düştükçe quality de düşüyor (daha az damage veriyor mesela silahınız). yanılmıyorsam bir noktadan sonra repair etmek işe yaramıyor
- diyelim biri sizi öldürdü çok gıcık oldunuz, gidiyorsunuz o adamın başına ödül koyuyosunuz, bounty hunterlardan o adamı ilk öldüren paranın/itemın sahibi oluyo
- son zamanlarda çıkan her mmorpg gibi süper crafting iddiasıyla geliyor ama tabi belli olmaz. mesela materyallerin kalitesi varmış, bir item yapmak için en kaliteli malzemeleri kullanırsanız item'ın da kalitesi artıyormuş.
- bazı itemlar/maddeler belli bölgelerde yasak olacakmış. oralara girerken saklamanız gerekecekmiş itemları (şehrin girişindeki scannerdan geçerken) ve guardlarla çok haşır neşir olmamanız gerekecekmiş. ayrıca playerların inventorysinde ne var ne yok göz gezdirmeye yarayan skill ve itemlar varmış. haliyle yasak olan itemlar pahalı olduğu için siz de hedef haline gelmiş olacaksınız.
- skill/atakların çoğu aim ile yapılacak, tab-target ile değil

vs vs

kağıt üstünde bunlar da aşırı iddialılar. Darkfall'dan bile iddialılar hatta. Bir anlamda sci-fi Darkfall diyebiliriz pre-launch, kağıt üstünde bakarak.
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 yıl sonra ...
okudum bu gece bişeyler

benim anlamadığım şey şu : neden "sandbox" yapmaya kalkan her adam aynı zamanda "oyuncu becerisi üzerinden combat" + "full loot" + "solo pve" combosunu sunuyor?

sandbox oyun isteyenlerin tek derdi , level olmasın , class olmasın , skill based olsun , crafterlık oyunda önemli bi yerde olsun , lootlanan şeyler de craftçıların elinde değer kazansın , sosyal hayat olsun.

sandbox yaptım diye , dünya üzerinde 5bin tane falan kalmış , 45 yaş üstündeki adamlara yönelik oyun çıkarmak ne kadar mantıklıdır?
Sosyal ağlarda paylaş

tunch said:

okudum bu gece bişeyler

benim anlamadığım şey şu : neden "sandbox" yapmaya kalkan her adam aynı zamanda "oyuncu becerisi üzerinden combat" + "full loot" + "solo pve" combosunu sunuyor?

sandbox oyun isteyenlerin tek derdi , level olmasın , class olmasın , skill based olsun , crafterlık oyunda önemli bi yerde olsun , lootlanan şeyler de craftçıların elinde değer kazansın , sosyal hayat olsun.

sandbox yaptım diye , dünya üzerinde 5bin tane falan kalmış , 45 yaş üstündeki adamlara yönelik oyun çıkarmak ne kadar mantıklıdır?

+1 artık SWG gibi PVE ağırlıklı bi sandbox çıkarmaları lazım ya
Sosyal ağlarda paylaş

gleoddyn said:

Sanırım benim de ruhum 20 yaş daha yaşlıymış. Lootsuz oyun yavan ve boş geliyor.

lootsuz olsun demiyorum , ama oyun alanının HERYERİni loota ve pvpye açmak günümüz piyasasında en baştan intihar demek. oyun piyasasının %85i casual'a döndü , buna göre sandbox takılmak lazım.

lootsuz oyun yavan geliyor , peki hangi lootlu oyun yavan gelmiyor?
Sosyal ağlarda paylaş

Malesef şu an benim isteklerime cevap veren release olmuş mmo yok. Mortal Online'a takılıyorum, oyunu da satın aldım. Büyük ihtimal aradığım oyun bu. Eğer devler böyle giderse oyunun önü açık gözüküyor. Fakat başka firmaların yaptığı hatalara düşerlerse yazık olur. Piyasanın casuala döndüğü konusunda hem fikirim. Şahsen aynı npcyi yüzlerce kez öldürmeyi sevmiyorum. Bence mmo oyuncular arasındaki ilişkidir. Yoksa oyun bana rastgele grup kursun başka serverda olsa da problem değil mantığı bana çok ters.
Sosyal ağlarda paylaş

globalagenda daha iyi grafiklere sahipmiş gibi geldi.. pek arastirmadim oyunun zimbirtilarini ama hmm globalde sandbox yoktu galba.. bide daha cok skirmish tarziydi o..
"ingame engine" videosunu sevmedim bunun cok yavas geldi..
Sci-fi oyun lazim ya
RF Online oynayip duruyorum adam gibi scifi cikmadi die.. meh
Sosyal ağlarda paylaş

• 5 ay sonra ...
  • 4 ay sonra ...
1 hafta kadar cikacakmis bu oyun betasindayim betasindan bildiriyorum nah cikar :)

daha tutorial kismina bile girilmiyor, forumlari kan agliyor buglardan.

riftin betasina bak buna bak.

hele bir gireyim yazacam gene. closed betadan yazacam eula var ama gene yazacam. tutuklanirim ama olsun. :)
Sosyal ağlarda paylaş

Sana BETA ları yasaklamaları lazım. Hep sen bozuyorsun :)

Sandbox iyi güzelde bu saatten sonra hiç skill kasamam ben. Hani level bir şekilde arttırılıyor ama skill olayı öyle degil oturup zaman harcamanız lazım oda bir yerden sonra sıkıntı veriyor.

Günümüz piyasasında sandbox bir oyunun tutması için ekonomik ve combat dengelerinin çok iyi olması , craftının çok iyi olması ve insanlara sosyal ortam yaratma imkanlarını baya sağlaması lazım. Çıkarkende nerdeyse bugsız ve stabil bir şekilde çıkması lazım. Yoksa 2 skill kas git birilerine saldır olayı artık pek çekici gelmiyor.O Ultima zamanında idi.

Eskiden UO oynamış "genç" birine koymaz skill kasmak, neyle karşılacağını nasıl yapılacağını az çok bilir ama MMO yu WOW vb. ile öğrenmiş, level kasmakla karakterini yapmış birine gel skill kas diyemezsin. Zor gelir.
Sosyal ağlarda paylaş

• 5 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...