Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ergenekon Tertibi'nde yeni dalga

pekaziz

Öne çıkan mesajlar

Kör değiliz okuduk onu.

Sarhoþ olarak baþkalarýnýn huzur ve sükununu bozacak þekilde davranýþlarda bulunan kiþiye, kolluk görevlileri tarafýndan elli Türk Lirasý idarî para cezasý verilir. Kiþi, ayrýca sarhoþluðun etkisi geçinceye kadar kontrol altýnda tutulur.

Bu cümleden nasıl sokakta alkol almak yasak anlamını çıkarıyorsunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi
isteyen evinde komaya girsin
isteyen meyhanede alkolden ölsün
alkol alan alsın
umurumda değil
ama sokakta almasınlar

ben çıkıp sokakta alkol almıyorum
içiyosam evimde içiyorum
canım sıkılıyorsa alkollü mekana gidiyorum

sokakta alkol almak niye? Boy uzatıcı etkisi mi var?
Alkol almanın adabını bilen var bilmeyen bar. Ben sokakta "aha lan bira şişesi var elinde acaba düzgün mü manyak mı şimdi bu, dur en iyisi yakınlaşmadan sıvışayım ne olur ne olmaz" diye düşünmek, ona göre davranmak zorunda mıyım? Gİtsin içsin meyhanede, evinde. Her işin bi usulü kaidesi var. Yakışanı yakışmayanı var.
Sosyal ağlarda paylaş

Ergenekon'dan içki yasağına geldi de son bir laf daha edeyim.

Benim de hoşuma gitmiyor sokakta içen adamlar ama bu herifler (AKP) bunu milletin huzuru vs. için yapmıyor. Adım adım ilerliyorlar, dün 24 yaş altına içki yasaklanıyor, ertesi gün içkiler görünmeyecek yere konuyor, öteki gün meyhane dışında her yerde içmek yasaklanıyor, yarın da komple yasaklamaya çalışacaklar. Milletin yumuşak karnından girerek hafif hafif olaya alıştırıyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

pekaziz said:

Kör değiliz okuduk onu.

Sarhoþ olarak baþkalarýnýn huzur ve sükununu bozacak þekilde davranýþlarda bulunan kiþiye, kolluk görevlileri tarafýndan elli Türk Lirasý idarî para cezasý verilir. Kiþi, ayrýca sarhoþluðun etkisi geçinceye kadar kontrol altýnda tutulur.

Bu cümleden nasıl sokakta alkol almak yasak anlamını çıkarıyorsunuz.

valla bu kanun olmayabilir ama, çık ilk karşılaştığın polise veya avukata sor, cevap bulabilirsin.
Dışarıda alkol almak yasak.

ayrıca, resmi olmayarak chp ye bağlı dedim.
Malumun ilamına gerek var mı? bir ilde ki emniyet müdür ile o ilin valisi ve belediye başkanı haşır neşir olur. Hele ki büyükşehir ise antalya gibi direk beraber çalışır bu adamlar.
Sosyal ağlarda paylaş

pekaziz said:

Ergenekon'dan içki yasağına geldi de son bir laf daha edeyim.

Benim de hoşuma gitmiyor sokakta içen adamlar ama bu herifler (AKP) bunu milletin huzuru vs. için yapmıyor. Adım adım ilerliyorlar, dün 24 yaş altına içki yasaklanıyor, ertesi gün içkiler görünmeyecek yere konuyor, öteki gün meyhane dışında her yerde içmek yasaklanıyor, yarın da komple yasaklamaya çalışacaklar. Milletin yumuşak karnından girerek hafif hafif olaya alıştırıyorlar.

bu arada 24 yaş yüzünden ceza kesilen yer var mı?
onu merak ediyorum cidden, çünkü iki kanunun örtüşmesile çıkıyor bu muabbet, çatır çatır içiyor millet yoksa.

dostum, buna düşme tuzak bu.
Sosyal ağlarda paylaş

geçen gün huun son 7 yılda alkol tüketilme oranını yazmıştı yüzde olarak arttığı belirtiliyodu nası oluyorda içkiyi engellemeye çalışan bi hükümetin iktidarı sırasında halk daha fazla alkol tüketiyor. bunlar boş kuruntu öyle yasak falan yok olayı daha düzgün bi şekle sokma çabası var.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya keşke alkol kültürümüz olsa da güvenebilsek insanlara, zerre umurumda olmaz o zaman da.

Yani ben karşıdakinin kör kurşun olmayacağından emin olduktan sonra gelsin apartmanımın kapısında içsin. Ona da razıyım.

Ama işte yok bizim ülkede öyle bi kültür. ALkol dediğin şeyi erkeklik belirtisi olarak gören manyak bi nesil var lan bi kere. Ota boka kafası bozulduğunda 2 bira alıp sonra küfrede küfrede evinin duvarlarını yıkan adam var. Bunun sokakta içtiğini düşünün birde.

Benim güvenliğim konusunda garanti verilebiliyorsa isterse kokain çeksin sokakta np, ama güvenlik ile ilgili bi zaafiyet olacaksa herkes uygun mekanında yapsın yapacağı işi o zaman.
Sosyal ağlarda paylaş

olay icip icip sapitan adamlarsa sokakta icmelerine gerek yok sapitmalari icin. alkolu tamamen yasaklayalim isterseniz?

cikip polise sor demissin, ben ilk defa gittigim izmirde arkadaslarimla deniz kenarinda oturup ictim gece vakti, 5 metre geride de polis ekibi vardi.

"yasak kardesim" den gelip, "bence yasak olmali, ben rahatsiz oluyorum", "icip icip sapitiyolar" a getirdiniz. icip sapitma olayinda olay alkol degil, insanlar. ama alkolu yasaklatma nedeni insanlar degil, kendi hoslarina gitmemesi.
Sosyal ağlarda paylaş

ya dışarda içme olayını bende pek sevmem.cunku evet sen ben medenice içeriz garip gurup adamlar etrafa saçla olur

ama polisinde az çok bu işi bilmesi gerek.kimin ne oldugu az çok belli oluyor.

bu tarz olayda olay tamamen kıllık bana göre.

yoksa kimin it kopuk kimin kendi halinde oldugu 100 metreden belli olur

mesela maltepe sahilde içen tayfa ile caddebostan moda sahilde içen tipler çok aynı olmuyor.maltepe sahil buram buram esrar kokarken polis napıyor acba.bide klubeler koymuslar dolanıyorlar arada

ben dragosta otururken hava kararında maltepe sahilden uzak duruyordum erkek oldugum halde.bikaç defa bulundum sarhoş erkek grupları kaynıyor.ha burdaki olay sarhosluk değil.o adamlar normalde de pek hayırlı adamlar olmuyorlar ztn.alkol bahane

bide artık insanlar tedirgin ya.misal bi sokakta önünüzde bi kadın varsa arkasından yürüosanız kadınlar bariz geriliyor.çantalarına sarılıyorlar falan

hatta bu yuzden hep hızlı yürür önlerine geçerim.herkes herkese gaspçı mıdır tecavuzcumudur gözüyle bakar oldu
Sosyal ağlarda paylaş

Irticai düsünce bence alkolden daha zararli diyerek;
Sokakta yanimdan cübbeli biri gecerken acaba bicagi yada satiri cikarip esime saldirma ihtimali olabilir mi diye icimden geciriyorum. Cübbenizi halka acik yerde giymeyin kardesim korkutuyorsunuz halki. Evde kapali yerde camilerde falan zikirlerinizi yaparken orda giyin ona uygun kiyafetinizi. Disarda terörist gibi gezip milleti korkutmaya ne hakkiniz var!!

KILIK KIYAFET KANUNU
Kanun No : 2596

Madde 1- Herhangi din ve mezhebe mensup olurlarsa olsunlar ruhanilerin (din görevlilerinin) mabet ve ayinler haricinde ruhani kisve taşımaları yasaktır. Hükümet her din ve mezhepten münasip göreceği yalnız bir ruhaniye mabet ve ayin haricinde dahi ruhani kıyafetini taşıyabilmek için muvakkat müsadeler verebilir. Bu müsaade müddetinin hitamında onun aynı ruhani hakkında yenilenmesi veya başka bir ruhaniye verilmesi caizdir..

Simdi olmayan kanunlari halka uygulayan geri kafali beyinsiz hayvan soylari neden olan kanunlari uygulamiyor diyelim..
0,5 altinda alkol cikan (sanirim sahilde oturuyorlarmis)2 gence potansiyel sarhos muamelesi neyin nesidir. Bazilarinin yazilanlari anlamasini beklemiyorum zaten. Zikir gecelerinde yikanan beyinlerinden saglam bir parca kaldigini beklemiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Marty said:

olay icip icip sapitan adamlarsa sokakta icmelerine gerek yok sapitmalari icin. alkolu tamamen yasaklayalim isterseniz?

cikip polise sor demissin, ben ilk defa gittigim izmirde arkadaslarimla deniz kenarinda oturup ictim gece vakti, 5 metre geride de polis ekibi vardi.

"yasak kardesim" den gelip, "bence yasak olmali, ben rahatsiz oluyorum", "icip icip sapitiyolar" a getirdiniz. icip sapitma olayinda olay alkol degil, insanlar. ama alkolu yasaklatma nedeni insanlar degil, kendi hoslarina gitmemesi.

aga kanunen yasak. Ben izmirliyim, ve bunu istanbula geldiğimde öğrendim. Yazılı olmayan kanunlar, yazılı olanların üzerine çıkabiliyor bazı yerlerde.
Dışarıda alkol almak yasak, git sor istediğin polise.
Ama müdahale eder, etmez onun bileceği iş.
Sosyal ağlarda paylaş

inprc said:

haziran seçimlerini takip eden erdoğan'ın cumhurbaşkanı olması ile devam edecek sürecin en az 9 yıl süreceğini söyleyebiliriz. 2019 cumhurbaşkanlığı seçimleri hakkında şimdiden konuşmak erken olur. güç dengeleri zaten değişti iyice perçilenecektir. tayyip erdoğan 1 numaralı güç, fethullah gülen 2 numaralı güç olarak her geçen yıl güçlenerek devam edecektir.

Bahçelinin hesabına benziyor biraz :)
Sosyal ağlarda paylaş

Suark said:

Marty said:

aga kanunen yasak. Ben izmirliyim, ve bunu istanbula geldiğimde öğrendim. Yazılı olmayan kanunlar, yazılı olanların üzerine çıkabiliyor bazı yerlerde.
Dışarıda alkol almak yasak, git sor istediğin polise.
Ama müdahale eder, etmez onun bileceği iş.

yazili olmayan kanunlar.. insanlarin korkutugu bu zaten. neyse.
Sosyal ağlarda paylaş

Estel_Anorien said:

kanun maddesini koyayım buraya da dursun.

Kabahatler Kanunu Madde 35 e istinaden ceza kesilmiş.

Sarhoþluk

MADDE 35.- (1) Sarhoþ olarak baþkalarýnýn huzur ve sükununu bozacak þekilde davranýþlarda bulunan kiþiye, kolluk görevlileri tarafýndan elli Türk Lirasý idarî para cezasý verilir. Kiþi, ayrýca sarhoþluðun etkisi geçinceye kadar kontrol altýnda tutulur.

bak estel koymus kanunu buraya. sen bunu hala sokakta icmek yasak diye okuyosun.
Sosyal ağlarda paylaş

o olmayabilir o.
Ya hu var, araştırın şunu bi. Var yani biliyorum, edirnede bile uyarıldım ben =).

Ki böyle bir kanun olmalı polisin insiyatifine bırakılmalı.

Antalyada şimdiye kadar olmamış böyle birşey, şimdi olmasının 2 ihtimali var,

ya münferit, adam sıyırdı emniyet müdürüne karşı hareket yaptı, ki sürerler o adamı.
ya chp tetikledi.

bu kadar basit yaw
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...