Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Başımızı çevirip hayatımıza devam edebilecek miyiz gerçekten ?

Giovanni

Öne çıkan mesajlar

@Ancalagan ve Sparkcaster

Rusya'nın Gürcistan'dan sonraki hedefi Ukrayna. Muhtemelen şu an ABD-İsrail çıkarlarına göz yumup, zamanı geldiğinde de Ukrayna'yı karıştırırken kendisine göz yumulmasını bekliyor.

Tabii bu benim tahminim. Uluslararası ilişkiler uzmanı falan da değilim. Sadece, suskunluğunda bir hinlik vardır diye düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:
amerika ırağa girerkende dunya ayaklandı, bundan cok daha fazla sey soylendı.

En fazla uzaktan kınarız. Kınııı kını kını diye kalır. Televizyona çıkıp tarih sizi affetmicek tarzında konusmalar yapıyolar. ancak bu kadar ancak. ne yapıcaksın ki neye yüreğin yetiyo? komik yani. daha çok çocuk ölücek çok insanlar katledilicek.
Sosyal ağlarda paylaş

Her hafta yapılan 35-40 milyon dolarlık silah alımı ihalesini iptal ederiz olur biter..."Ancak elimizden bu geliyor, allah uçak kazası vermesin, amin diye açıklama yapılır, daha da üstüne gidilirse doğalgaza %30 daha zam gelir...
Türkiye burası, her şey oluyor...
Sosyal ağlarda paylaş

bunu icten soyleyenlere hadi "humanist lan yazik, hayal aleminde yasiyo. bigun hayattan iyi bi sille yer kendine gelir" diyorum da, bi de su Musluman vs Yahudi insanlari yok mu, mesela bu camilerde toplanip Israil bayragi yakan sakalli carsafli kalabaliklar yani, ulan serefsiz herifler sizin derdiniz insanlikla mi yahudi karsitligiyla mi? demeden duramiyor insan.

filistin israil'e yapsa tepkiler tam olarak ne sekilde olurdu merak ediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Penthesilea said:
bunu icten soyleyenlere hadi "humanist lan yazik, hayal aleminde yasiyo. bigun hayattan iyi bi sille yer kendine gelir" diyorum da, bi de su Musluman vs Yahudi insanlari yok mu, mesela bu camilerde toplanip Israil bayragi yakan sakalli carsafli kalabaliklar yani, ulan serefsiz herifler sizin derdiniz insanlikla mi yahudi karsitligiyla mi? demeden duramiyor insan.

filistin israil'e yapsa tepkiler tam olarak ne sekilde olurdu merak ediyorum.

(tu)
Sosyal ağlarda paylaş

Savaş ve yapılanlar hiç hoş değil,çok üzücü , ancak Abdullah Gül soykırım yapan sudan (sudan mıydı?) başkanını ağırlarken bu tepki veren,izlemeyelim hede hödö bizde tepkimizi koyalım diyen arkadaşlar neredeydi ? Bu nedenle bana bu tepkiler yapmacık ve taraflı geliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

bm toplanmış. mısır son dakikada uzun süreli bir barış önerisinde bulunmuş. İsrail'de bunu çok ciddiye alıyoruz filan demiş. o yüzden hala bombardıman devam ediyor işte.

israilin bu görüşmelerde yaptığı tek şey oyalama. zerre umrunda değil barış.

ayrıca okulun deposunda silah vs var diye bombalamak normal değil yani. bugün takın önüne protesto için geçen adamı neden ezmiyor o tank? yada insanları kalkan olarak kullanan diğer gruplara neden ateş açılmıyor? insanlar ölmesin diye. bunlar direk bm okulunu bombalıyor. bm hmm yazık oldu der anca. başka bi bok yapmazlar.

sabah haberlerde gene söylendi, bir sürü doktor ve insani yardım sınırlarda bekletiliyor. neymiş izin çıkıcakmış. ...tirsin gitsin bunu diyen. neyin izni bu hala. sonra 1 tane insanının burnu kanadı diye dünyayı ayağı kaldırıo israil.

hamas'a terörist diyemez bi kere. komik ama gerçek. hamas filistin'in hükümeti. ordaki gibi demokrasi var filistin'de de. sonra hitlere kızıyoruz. nazilere kızıyoruz. israilde 2. nazilerdir yani. ne farkı var?
Sosyal ağlarda paylaş

http://www.youtube.com/watch?v=IS-fOEsZqys

Hüzünlenmem kolay kolay ama... :(

Ben Filistinli çocuk, yoksul, aç, bir dilim ekmege, bir yudum suya muhtaç !
Ben Filistinli çocuk, açsa güzel çiçekler görmez gözüm. Bana silah uzanir gül ve çiçek yerine, burada gül degil gülleler vardir.
Ben Filistinli çocuk, unuttum oynamayi unuttum oyuncaklari. Bir tek oyun var bildigim, sapan ile savasmak. Silahtan baska oyuncak da görmedim zaten.
Ben Filistinli çocuk, dogdugumda kendimi savasin icinde buldum, gözümden yas degil kan gelir. Ben dövüsürüm zulmün tahtina karsi. Oyun nedir tatmadim ben, benim oyunum savasmak. Hem oyunda vurulursan, ebe olunur. Ben oynarken SEHIT olurum !
Ben Filistinli çocuk, ne zaman duyulacak feryadim ? Ne zaman duyulacak ahim ? Ne zaman ? Ne zamani yok artik düsünecek vakit de. Sen okula basladiginda, ben savasta olacagim kitap defter göremeden. Kus nedir çiçek nedir sevgi nedir bilemeden.
Ben Filistinli çocuk, söyleyin nedir benim günahim. Ne zaman duyulacak feryadim ne zaman duyulacak ahim ne zaman ? Vataninda garip esir gülmeyi unutmus gözünden boncuk boncuk yas degil kan gelen cocuklar da oldugunu bilmenizi isterim.
Ey yer yüzü cocuklari insanlik ölmesin diyenler, kardessek eger gelin de beraber gülelim beraber oynayalim, beraber yasayalim ...

Sosyal ağlarda paylaş

sipeyskeyk said:

Koskoca "Müslüman" devletler koskoca bir coğrafya ve büyük bir sessizlik.Bir tane delikanlı çıkıp hop diyemiyor israile...neden ? yüzyıllardır sıkı sıkıya bağlı oldukları "Din" altında uyuşmuş beyinler milyonlarca işe yaramaz insan yaratmış ne teknoloji,ne kültür,ne "insanlık",ne görgü,ne modernlik,ne demokrasi ne eşitlik hepsi hak getire.

Modern, görgülü, demokratik teknoloji sahibi "eşit" insanları da görüyoruz işte. Avrupa, Amerika değil mi bunlar ? Sağol ama gerçekten kalsın. Hepsi koca bir YALAN
Sosyal ağlarda paylaş

İsrail'in amacı Hamas falan değil. Camiyi, hastaneyi, okulu bombalamanın ne alakası var Hamas ile? Bildiğin soykırım yapıyorlar. Savaşın da belli bir adabı vardır, sivili askeri vs ayrıdır. Sen önüne geleni öldüre öldüre gidersen onun adı savaş değil soykırım oluyor. Kusura bakmayın.
Sosyal ağlarda paylaş

"Tanrı bize vermiş burayı." diyerek savaş çıkarılmaz. O yüzden de savaş değil zaten. Terörist dediğin Hamastan kat ve kat fazla sivil katlettiysen adı savaş değil zaten.

3 kıtaya yayılmış Osmanlı İmparatorluğu da onlarca yer fethetti ama hiçbir zaman bu şekilde yapmadı. Herşeyin bir adabı usulü vardır. Devletler arası kabul edilmiş bir savaş yasası vardır. Ha İsrail'in yaptıklarına ses çıkaramıyorlar, tamamen "duygusal" nedenlerden o da işin farklı bir boyutu.
Sosyal ağlarda paylaş

Masquerade said:
"Tanrı bize vermiş burayı." diyerek savaş çıkarılmaz. O yüzden de savaş değil zaten. Terörist dediğin Hamastan kat ve kat fazla sivil katlettiysen adı savaş değil zaten.

3 kıtaya yayılmış Osmanlı İmparatorluğu da onlarca yer fethetti ama hiçbir zaman bu şekilde yapmadı. Herşeyin bir adabı usulü vardır. Devletler arası kabul edilmiş bir savaş yasası vardır. Ha İsrail'in yaptıklarına ses çıkaramıyorlar, tamamen "duygusal" nedenlerden o da işin farklı bir boyutu.

yapmayın abi böyle şeyler. mümkün mü karşındaki orduya, halka sürekli gül dağıtarak o kadar toprağı elinde tutmak
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...