Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

6 sene sonra , yeniden Öss..

tunch

Öne çıkan mesajlar

Selam arkadaşlar ,

6 senelik kocaeli üniversitesi maceramı ; okuldan , bölümden ve kocaelinden nefret etmem ve bitirmek için içimde herhangi bir hırs olmaması sebebiyle noktalama kararı aldım.

Bu seneki sınava hazırlanıp , şansımı yeniden denemek istiyorum ancak tahmin edebileceğiniz gibi bilgi konusunda baya eskide kalmış durumdayım.

2008 öss sınavına bir göz attım ve 6 aylık süre sonunda belirlediğim hedefe ulaşabileeğimi düşünüyorum.Fen çıkışlı olmama rağmen TM puan türü için çalışıcam.

3-5 eski topik hortlatmak yerine sorularımı bu topik altında birleştirmek istedim , işte buyrun :

- öncelikle kitap tavsiyesi isteyeceğim sizden. Piyasdaki kitapları araştırma fırsatım olmadı ancak aradığım kitap ; konu testleri kolaydan zora doğru ilerleyen ve öss derecesini çok fazla aşmayan sorular içermeli. konuyla alakalı topikte (2005 yılı için) birey yayınları önerilmiş , şu anki durum nedir?

- 2008 öss sınav sorularını inceledim , özellikle matematik sorularını şu anki "0" halimle bile full'e yakın çözebilicek durumdayım. Merak ettiğim , 2008 öss sınavının zorluk derecesinin ne kadar olduğu? Bana biraz "fazla" kolay sorular sorulmuş gibi geldi. Ya da 6 senelik üniversite çilesinden sonra o sorular bana daha kolay geldi :)

- TM puanı için hazırlanan arkadaşlara bu sorum ; incelediğim kadarıyla TM puanı hesaplanırken fen-1 test soruları da hayli fazla puan kazandırıyor. Bu soruları çözmem elbe bir avantaj sağlıyacaktır bana , peki şu anda lise çıkışıyla gelicek olan arkadaşlarım ne kadar çözüyor bu soruları?

merak ettiklerim bunlar , cevaplar için şimdiden teşekkürler.
Sosyal ağlarda paylaş

Kitap tavsiyesi için pek birşey yapamıcam dershanem karşlıyo yeterince gerçekten...

08 öss soruları şöyle diyim benim arkadşaım dershane sınavlarında 245 yaparken öss de ea 2 türünde 218 yapmıştı..Ona zor gelmiş sorular..Onun dışında çok kolaydı diyen arkadaşlarımda oldu geçen sene en kolayı Türkçe denmişti ortak karar buydu ama yani zor diyenleride kolay diyenleride karşlaştırcak olursak 07 e göre 08 daha zordu ama orta zorluktaydı..

Ben bu sene Tm türünde hazırlanıorm açıkçası sadece göz gezdirebiliyorum fen 1 e ve 4-5 soru çıkıyo genelde karşıma yapabilceğim ama sen FM çıkışlı olduğun için yapabilirsin ki bilgiden çok mantık gerektiren sorular soruyorlar bu bölümde. 10 puana yakın etkiliyo diye hatırlıyorum..
Sosyal ağlarda paylaş

fen çıkışlıyım ve mühendislik terk olucam , fen 1 soruları zaman kalırsa gayet puan alabileceğim sorular. Edebiyat sorularından daha fazla fenden puan alabilirim.

yanlış hatırlamıyorsam mat-2 soruları 1,2 puan fen 1 soruları 0,4 civarı puan veriyordu.

gayet katkı yapar gibime geliyor toplamıma.
Sosyal ağlarda paylaş

1. bölümdekilerin hepsini cevaplamaya bakman lazım, evet fenin ağırlığı baya az oluyor ama puan puandır.

2007 sınavı i na nıl maz kolaydı (sayısal için diyorum gerçi.) bence, geçen seneki soruları çözüeceksen fikir vermesi açısından.

kitap olarak dershane ve okulumda genelde blok ünite ünite giden kitapları hatmedip son 1-2 ay öss denemeleri çözüyorlardı, güvender yayınları popülerdi baya.

bir de kaçıncı sınıfsın ? ne bileyim 1 sene falan kaldıysa onu da okuyup en azından diploma alırsın, istersen sonraki sene de başka bir üniversiteye başlarsın falan.

alanın sorun yaratıyor yalnız, evet.
330 puan alırsın max (okul puanı 100 olduğunu varsayıyorum), fen ve tmlerin ortak, puan kaybı olmadan seçebildiği bölümler var diye biliyorum gerçi, onlardan biri mi değil mi araştır önceden.
Sosyal ağlarda paylaş

bu dediğin 330 puan sanırım 0.3 ile çarpılırsa doğru mu?

tercih ediceğim bölümler 0.8 ile öğrenci alan bölümler olucak , bölümü çok önemsemiyorum açıkçası. zaten genellikle işletme iktisat ekonomi ile alakalı bölümler.
Sosyal ağlarda paylaş

kocaeli metalurji. 6. sene bu sene. okul bitmiycek , bitirmek için hiçbir istek yok içimde. bölüm gerçekten kötü.

ayrıca ben ilk 2.5 sene okulla alakalı olmadım , o sebepten çok ders birikti , şimdi de bitmiyor.

kısacası bıkkınlık.
Sosyal ağlarda paylaş

silph valla çok iyi yapmışsın , hayırlı olsun vatana millete.. beni en iyi sen anlarsın herhalde.. duruma göre sayısal-2 ye de kasabilirim , öncelikle matematik ve türkçe çalışıp durumuma bakmak istiyorum şu anda.

terk olmasına rağmen geçtiğim dersleri saydırabiliyor isem çok daha güzel olur ayrıca. 3-4 ders olsa bile kardır :)
Sosyal ağlarda paylaş

berbat bir bölümde berbat bir şehirdeyim. vermiş olduğum emeği düşündüğüm için bırakamıyorum. Yoksa ben de bırakıp gidicem öss ye kasıcam.
Bu sene giricem çok kasmasamda uğraşıcam kazanırsam gidicem bölüm çekiliyor ama okul çekilmiyor başka bir okula geçince sene kazanabiliyorsun.

Hayallerinin isteklerinin peşinden koşmak çok önemli.Bu cesareti bulduğun için tebrikler.İnş olur.
Sosyal ağlarda paylaş

saol black , yahyada bi içemeden geri dönüyorum şehrime , artık istanbulda içeriz bi güzel :)

en önemli sorun anne-babaya açıklama kısmı.. akşam annemi çiçek pasajına götürüp konuşmayı yapmayı planlıyorum , şans dileyin dua edin pati kardeşlerim :)
Sosyal ağlarda paylaş

tunch said:
inan o kadar katlanılır geliyor ki!

en azından istanbul havası çekicem içime , kafam bozulduğunda yapacak bir sürü şey. evcimen adama göre değil başka şehirde okumak.

iste oss ye hazırlanırken kafanın bozulması gibi bi luksun olmayabilir,uni deyken ders ekmek evde yatmak vizeler oncesi bi kac hafta calısıp gecmek varken her gun bilmem kac soru cozmek kasabilir,yine de hayırlısı olsun umarım senin icin en iyisi olur
Sosyal ağlarda paylaş

Edebiyat biraz canını sıkabilir. Fen çıkışlısın, liseye 6 senedir uğramıyorsun falan hatta kesin sıkacaktır. Ama sıkıldıktan sonra da yapılmıyacak bişey değil. Dönemleri, özelliklerini, yazarlarını eserlerini vesairesini hap yapıp yutcaksın işte.

Ben TM'ciyim. Fen1 çalışmaya henüz başlamadım, sadece deneme sınavlarında zamanım kaldıkça bakıyorum çok az. Adam gibi çalışmaya şubat'ta başlarım heralde. Getirisi çok değil ama puan puandır yukarda dendiği gibi. (full çekince 17-18 puan getiriyo diye duyumlarım var)

EA-1'den seçim yapacak olursan fen1'in önemi daha da artıyor, ed-sos çözmüyosun. Ne istediğine de bağlı aslında bizim dememiz gerekenler.

matematik'te Karekök, celal aydın, esen, tümay, aydın
geometri'de zambak
edebiyatta da formül&arşimet yayınlarını çözüyorum ben şahsen.
Birey'i de çözecem elimdekileri bitirirsem eğer =p

Kolay gelsin valla
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...