Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

[Anket]Öldükten sonra kullanılması için organlarını bağışlarmisin?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
ya alabildikleri kadarını alsınlar kalanı da yaksınlar,toprağın altına girmek hoş diildir[signature][hline]Life won't be both hell and bliss,
Or it can be nothing at all
TEŞHİRCİ TİKKY TUĞÇEGÜL
Mesaj tarihi:
said:
Chemical, 09 Mayıs 2004 19:16 tarihinde demiş ki:
Bağışlamam
çünkü Türkiye'de bağışlamam

Aman allah korusun bir trafik kazası geçiriyorsun kötü bir hastaneye düştüysen doktorlar bakıyor(doktor dersek) bağışlamış öldü diyorlar alıyorlar organlarını sonrası malum ya ölüyorsun yada ölü gibi hayat yaşıyorsun

Acı ama gerçek böyle olaylar çok oluyor ülkemizde

Böle şey olmaz, boş sansasyon yaratmayın. Organ naklinden önce en az 4 farklı bölümden uzmanların konsültasyonuna girersin. Sonuçları sayfalarca tutan testlere tabii tutulursun. Eğer uygunsa arkasından nakil ekibi de seni evirir çevirir bir güzel.

Türkiyede medyanın ne derece yüzsüz olduğunu biliyoruz ama bunun bilincinde olup kucaklarına düşenleri ne yapmalı? Prekordiyal yumruğa hastayı dövdüler diyen bizim medyamız, tıbbi terimlerin aklı evvel gazeteciler tarafından türkçeye çevrilmesi sonucu suçsuz doktorları suçlu hale getiren bizim medyamız, en az 10 sene sonra sonuçları belli olan araştırmaları yarın gelecekmiş gibi yayınlayan bizim medyamız, insanları bu tedaviler geldi diye umutlandıran sonra olmayınca doktora düşman edilmesinin sorumlusuda bizim medyamız.

Eğer illaha birşeye lanet okuyacaksanız insanları organlarını illegal yoldan satmak zorunda bırakan sisteme ateş püskürün. Buna göz yuman yetkiliye ateş püskürün. Bunu yapan ciğersizlere, insanları uyutup organlarını çalan hayvanlara ateş püskürün.

Gazete haberlerindeki herşeye inanmayın. Peki sütten çıkmış ak kaşıkmıyız? Tabiiki değiliz. Hasta bakıcı olmadığı yani kadro açılmadığı için temizlikçinin hastalarla ilgilenmek zorunda kaldığı bir ülkedeyiz. Sadece bir hemşire nöbetçi olduğu için gece boyunca 7 katlı binada hastaların çok kötü durumlara düştüğü bir ülkedeyiz. Ama bu şekilde genelleme yapıp, prensiplerine bağlı çalışan insanları böyle çirkin bir şekilde itham altında bırakmak çok yanlış. Türkiye organ naklinde (bağışlanan organ sayısını saymazsak) bir çok bizden gelişmiş bilinen ülkeden çok iyi durumdadır. Dünyanın bir çok ülkesinden hastalar başarılı organ nakilleri için ülkemize gelmektedir.

Şuğursuzca atılan bu mesajı kınıyorum.[signature][hline]Semi-Dr. Quinthalus @ primum non nocere
ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected]
Mesaj tarihi:
qui ne zmn cevap atıcak diyodum bende.
quiye +1, kemiKIL senide KINIYORUM. Kınnn[signature][hline]İnsan beyni moleküllerinin sıkıştırılmasından yapılmış olan kalkan ile korunuyordu Dünya.(Dünyayı Kurtaran Adam)
Mesaj tarihi:
Ayrıca şunu eklmem gerekiyor: Elinizdeki organ nakli yaptığınızı belirten kartlar, belgeler yasal olarak geçersizdir. Sadece yakınlarınıza rehber olmak için varlar. Öldüğünüzde yakınlarınızın onayı olmadan hiçbirşeyiniz alınamaz. Haliyle en dandik hastanede bile hiçbir doktor "bu bağışlamış nası olsa" diye bi tarafınızı öyle kafasına göre alamaz.

Yanlız bir istisna var. Organ bağışı izne tabidir ama doku alımı bir çok ülkede olduğu gibi bizdede izin almadan yapılabilinir. Bununda pratikteki uygulaması kornea'dır. Bir göz doktoru şartlar uygunsa ölüden kornea'sını alabilir. Bizim sevgili medyamız ise bunu şu şekilde lanse eder: "Hastanın gözü çalındı!"[signature][hline]Semi-Dr. Quinthalus @ primum non nocere
Mesaj tarihi:
öldükten sonra en çok isteyebileceğim şey, tekrar hayata dönmek olacaktır. hani kalp masajı falan işlerse süper olur haa :) ama herşey bittikten sonra benim için nakil yapılmış yapılmamış ne değişir ki? insanlara yardım edicekse neden kaçayım? (A) anasını satayım..[signature][hline]raz0r, 05 Mayıs 2004 20:19 tarihinde demiş ki:
seni ömer abime tokatlattırırım!
  • Admin
Mesaj tarihi:
a
kimbilir organınızı bagısladıgınız kişi nekadar çok sevinecek size nekadar paha biçilemeyecek bir teşekkür borçlu olacak
bunları düşünmek bile kafi[signature][hline]Grandmaster Hamburger
Mesaj tarihi:
qui güzel demiş tabi
ancak istatistikleri yukarda verdim
(kaynak veya otörde açıklarım)
bu konularda çok geriyiz!

akdeniz üniv. orta doğunun en büyük transplantasyon merkezidir. dahili ve cerrahi birimlerde organ bekleyenleri görünce bazı şeyleri daha iyi anlarsınız.
resmen organ yok!
avrupa kriterleini zorlayan ,amerikanın en iyi merkezleriyle kapışan dev bir merkez ama organ yok kan yok.

batının tıbbi olarak bilim ve teknolojisine vakıfız denebilir (bir kaç istisna - ilaç genetik falan hariç).

Ancak insanlarının sahip olduğu bilince sahip değiliz

kan ve organ bağışı işi doktorların eğitimi yada çabasıyla olacak bir iş olsaydı emin olun böyle bir sorunumuz olmazdı.

Burada sorumluluk insanlara düştüğü için bu kadar geriyiz[signature][hline]Show No Mercy

[Bu mesaj armra tarafından 10 Mayıs 2004 00:26 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
s) Valla ben tamammen öldükten sonra kalp durmuş beyin ölmüş geberdikten sonra herşeyi alabilirler kadabra olayı hariç :)
bildigim kadarıyla organlar genlee vücüt daha canlı iken alıyınıyo yaşama şansımı alamazlar :)[signature][hline]:))) !!!
........................
Mesaj tarihi:
Burda insanların bilinçlendirilmesi konusunda büyük bir yanlışlık yada doğrusu eksiklik var.

"Organ iki kişiden alınır: Kadavradan, canlıdan" şeklinde geçer. Bahsedilen kadavrayı herkes anlıyor zaten. Canlı kısmında bir anlam karmaşası var. Burada bahsedilen canlılık organların canlılığıdır. Kişi aslında ölmüştür ve hayata dönme şansı kalmamıştır. Burada ince bir çizgi olduğu için bu kadar fazla testler yapılıyor, bir sürü uzmanın konsültasyonu gerekiyor. Ölüm olayı gerçekleştirkten sonra (ölüme sebep olan organı saymazsak) bütün organlarımız bir süre yaşıyorlar. Sanılıyorki kalbi atan kişi canlı. Hayır değil. Kalp kendi kendine çalışan bir organdır. Vücudunuzdan tamamen ayırsak bile kalbiniz oksijensizlikten ölene kadar yaklaşık 5dk daha çalışır.

Bu anlam karmaşasından dolayı ülkemizde kalp nakli yapılamıyor. Dünya da bunu aşmış değil tabii, her yerde az sayılar. Kalbi atan insanın canlılığının devam ettiği sanıldığı için nakil izni verilmiyor.

Kısaca canlı nakil bile yapılıyor olsa siz artık ölmüşsünüzdür :) Beyin ölümü diyoruz ya.. Eskiden beyin ölümü kriterleri, (bir arkadaş bahsetmiş yukarıda) EEG fln yokken kalp durması da nakil kriterlerin içine giriyormuş ama tıp bunları aştı. Yarın bir gün öyle bir yöntem çıkarki beyin ölümü geçirmemiş kişinin öleceği anlaşılır. Ayakta yürüyen adam için konuşmuyorum tabiki.

Kimseden canlıyken, 23984723579827598798534 da 1 yaşama şansı varken bile organı alınmaz![signature][hline]Semi-Dr. Quinthalus @ primum non nocere
Lanbos of Lionna, Dark Wizard / Quinthalus of Bartz, Human Fighter
Mesaj tarihi:
b alamssınız hayır nolamaz nayır mumyalatım eve astırcem kendimi[signature][hline]Nobody is Perfect
Im Nobody

Forever Çaykur Rize !!!
Geçmişine Önem Vermeyenin Geleceği Olmaz!!
Mesaj tarihi:
said:
Qui, 09 Mayıs 2004 23:55 tarihinde demiş ki:
Burada kadavrasını bağışlayacak kadar cesur biri varmı acaba :)

var anasını satim..

benim bedenimi kesen adam oradan öğrendikleriyle birine yardım edebilecekse, lime lime etsin. bu vücut denen şey zaten et, kemik, sakatat yığını değil mi? ben ölünce zaten farkında olmayacağım ki ne yapılırsa yapılsın..

ha elbette eşşşoğlueşeğin teki gözlerimi stres topu gibi sıksın istemem zevkine.. :) ama ben farkında değilim ki kardeşim, hayatta olan yakınlarım üzülebilir ancak bir ömür boyu gördükleri yüzün kesilip biçildiğini düşününce. benim de hoşuma gitmez şimdi bir tanıdığımın kesilip biçildiğini düşünmek, ne yalan söyleyeyim. ama ben nasıl rahatsız olacağım ki, ölmüşüm gitmişim zaten. sinir sistemi durmuş, organizmam canlı bir varlık değil artık..

düşünüyorum da şuyumu buyumu zilyon çeşit mikroorganizma ya da böcek kemireceğine başkalarının vücudunda işlemeye devam etse, ne büyük bir eser bırakmış olurum yaptıklarım dışında. taabii karaciğerimin takıldığı kişi zıbarana kadar alkol almaz umarım nasılsa kendinin değil diye.. :-p

şu son cümleyi düşündükçe soğur gibi oldum organ bağışından.. :lol: vasiyete yazayım da iyi aile çocuğunun birine taksınlar, takarlar çakır misali bir mafya babasına, iyilik yapayım derken kötülük yapmış olurum.. :)[signature][hline]Where life had no value, death sometimes had its price..
Mesaj tarihi:
said:
Sam, 10 Mayıs 2004 00:58 tarihinde demiş ki:
said:
Qui, 09 Mayıs 2004 23:55 tarihinde demiş ki:
Burada kadavrasını bağışlayacak kadar cesur biri varmı acaba :)

benim bedenimi kesen adam oradan öğrendikleriyle birine yardım edebilecekse, lime lime etsin. bu vücut denen şey zaten et, kemik, sakatat yığını değil mi? ben ölünce zaten farkında olmayacağım ki ne yapılırsa yapılsın..

ehhehe sakalını kesip bi çok şey öğreniceğimiz kesin :)[signature][hline]İnsan beyni moleküllerinin sıkıştırılmasından yapılmış olan kalkan ile korunuyordu Dünya.(Dünyayı Kurtaran Adam)
Mesaj tarihi:
b)[signature][hline]''İktidar her yerdedir,direnişte...''Michel Foucault
Bir Ülkede Küçük İnsanların Gölgeleri Büyüyorsa,O Ülkenin Güneşi Batıyor Demektir...
Mesaj tarihi:
qui'nin dediği o aygıtları geliştirince söylersiniz "15 dk sonra ölücen" diye, traş olurum önceden.. :-p

sibernetik vücutlar teknolojisi bugün gelsin, yarın gidip beynimi koydurturum bir robotun vücuduna, eski vücudumdan geri kalanı da veririm bedavaya..[signature][hline]Where life had no value, death sometimes had its price..
Mesaj tarihi:
hatta ben satıom böbrek 250 millyon dalak 100 milyom kalp 1 milyar gel vatandaş geel organa geel yaklaşık 50 yıl sonra adrese teslim taksit olanağı gel vatandaaaş[signature][hline]Nobody is Perfect
Im Nobody

Forever Çaykur Rize !!!
Geçmişine Önem Vermeyenin Geleceği Olmaz!!
Mesaj tarihi:
Ben benim cocuğa söliycem ben ölünce beni parçalasın diffirize atsın sonra satar para kazanır..
Şaka bi yana..

a)[signature][hline]Haksızlıgın Onünde Egilmeyin ;
Eger Haksızlığın Onünde Egilirseniz....
Hakkınızla Birlikte $erefinizide Kaybedersiniz.!!
Cray Totem/sNaKe
www.sanaldizin.com
Mesaj tarihi:
ha elbette eşşşoğlueşeğin teki gözlerimi stres topu gibi sıksın istemem zevkine

şunu okudum ağladım gulmekten yaa..:D[signature][hline]Magic.Yes,I know you think you know what it is,and how it works.You don't.You are an ignored fool,just like all the others.

Khelben 'Blackstaff' Arunsun
Mesaj tarihi:
abi ben senin gözünu alırım kill bill 2nin setinde kullanırım, uma teyzeye ezdiririm merak etme.[signature][hline]İnsan beyni moleküllerinin sıkıştırılmasından yapılmış olan kalkan ile korunuyordu Dünya.(Dünyayı Kurtaran Adam)
Mesaj tarihi:
aslında kafatasımın içinde çıyanların yuva yapması düşüncesi de daha iç açıcı değil..

'iç açıcı' kelimesi de itici geldi birden nedense.. :-p[signature][hline]Where life had no value, death sometimes had its price..
Mesaj tarihi:
Reslenirim belki diye bağışlamadım şimdilik... :-P

Yakınım olursa o zaman, o verir kararı.

[Bu mesaj Mino tarafından 10 Mayıs 2004 08:41 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Yakinlarima soyledim bagislma isini 1. derecen akrabalara. Belgelerdede hazir kadavra icin bile ama bizimkiler kadavrayi vermez muhtemelen.[signature][hline]Cuce iste bildigin cuce

[Bu mesaj Cuce tarafından 10 Mayıs 2004 10:53 tarihinde değiştirilmiştir]
  • Yeni Oluştur...