ardelen Mesaj tarihi: Ocak 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2009 mültecilere turist turistlere mülteci muamelesi yapmazsan her sey yolunda gider. editleyelim ortam karışmasın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ocak 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2009 fransizlar sirf kendi dogal ortamalrinda yapiyor o ibibikligi sebebi ise tamamen kuyruk acisi hem ingiltereden ve kulturunden olumune nefret ediyorlar hemde muhtaclar cunki onumuzdeki ilk dunya savasinda fransa gene bi sekilde isgal edilicek ve ingilizler kurtarmak zorund akalicak ahahaha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2009 lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Ocak 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2009 zamanında birbirini yiyolardı lan ikisi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ocak 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2009 DoGMeaT said: şehir efsanesi bu fransız olayı ben her gittiğimde ingilizce anlaşıyorum insanlarlaben restoranda garson dovuyordum ki cok sakin bi adamimdir, ne diyon abi sen. allah belasini versin o hippo denen restorandaki fransizca menude hicbisey anlamadigim yemekleri cevirmeye tenezzul etmeyen serefsiz garsonun, angut adam ya aklima geldikce nevrim donuyor cidden oyle an nadirdir yani hayatimda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ocak 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2009 benim açıklamam pembe panter'in intikamını alıyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Breedan Mesaj tarihi: Ocak 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2009 bunun intikamını nası alıcaz sam? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ocak 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2009 alakaya.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Breedan Mesaj tarihi: Ocak 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2009 olmasın? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joscelin Mesaj tarihi: Ocak 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2009 Viktor said: onumuzdeki ilk dunya savasinda fransa gene bi sekilde isgal edilicek ve ingilizler kurtarmak zorund akalicak Ahahahah harika tespit. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Ocak 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2009 Şimdi de lazların TRT eliyle lazca yayın yapmasını istediklerini biliyor muydunuz? Önceden de söylemiştim, şimdi tekrar yazılmışını veriyorum. trt6: hayatımda formüle etmenin ve mühendisçe düşünmenin yerini sorgulatan kanal. her daim; topluma ait, herkesi ilgilendiren kararların kişilere, küçük topluluklara bırakılmasını hem anti-demokratik hem de adaletsiz buldum. o yüzden bu kanalın açılması aklıma şu soruları getirtdi: 1. bu kanalın açılmasına hangi kişi ya da hangi kurum karar verdi? buraya başvuru nasıl yapılır? prosedür nedir? 2. neden kürtçe, farsça, arapça da lazca, gürcüce, rusça değil? ( valla çekememezlik değil ! ) 3. eğer mesele kürt dilinin yok olması ise hali hazırda kürtçe yayın yapan gazete, radyo, tv var ama lazca yok. lazcanın yok olma olasılığı daha büyük. 4. o dili konuşanların sayısı ise önemli olan: sayımı kim yapmış? eşik değer nedir? 5. ayrılıkçı terör olaylarının azaltılmasına dolaylı etki ise lazlar da önce terör örgütü mü kurmalı? 6. komşu ülkelerden yapılan kışkırtıcı yayınların etkisi ise lazlar da önce gürcistan'da taşeron kanal kurup "lazlar esasen gürcüdür, lazistan gürcistan'a bağlanmalıdır." mealinde yayın mı yaptırtsın? 7. kürtçeden başka dil konuşamayan insanların sayısı ise sayımı kim yapmış? eşik değer ne? lazlar da türkçe öğrenmeyi bırakarak mı işe başlamalı? 8. reklam, sponsorluk ve diğer maddi kazançlar ise ne kadar kar öngörülmüştür? eğer bu kanal zarar ederse kapatılacak mı? sonuçta bu ülkede azınlık diye tanımlananlar (hukuken) sadece gayri müslimlerdir.o da ibadet, vakıf vb. konular üzerinde hukuki düzenlemeler getirir. kürt, laz, boşnak, arnavut diye bir azınlık tanımı ise yoktur. kürtçeye tanınan bu imtiyaz neden? hele hele daha ileri adımlar atılacaksa - kürtçe ilköğretim, lise, üniversite, enstitü, devlet dairelerine türkçe harici bir dille başvuru, dilekçe hakkı gibi - gerekli ön şartları bilelim, ona göre davranalım. herkesi ilgilendiren ama hukuki altyapısı olmayan hiç bir hareket adil değildir. önce tanımlamalar yapılmalıdır, kriterler konulmalıdır. yoksa dün ayrımcılıktan şikayet edenler, bugün pozitif ayrımcılığa tabi, imtiyazlı duruma düşer. kanalın açılmasına karşı değilim o da ayrı. (pepecura, 30.12.2008 23:06) #14817262 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar