Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

"Ser sala we pîroz be"

sg-1

Öne çıkan mesajlar

Başbakan, TRT-6'dan Kürtçe "Ser salawe piroz be" (Yeni yılınız kutlu olsun) diye seslenecek

Cumhuriyet tarihinde bir ilk. Başbakan, TRT-6'dan Kürtçe "Ser salawe piroz be" (Yeni yılınız kutlu olsun) diye seslenecek.

- TRT, Kürtçe açılımıyla birlikte bir ilke daha imza atıyor. Türkiye tarihinde ilk kez bir Başbakan, TRT'de Kürtçe mesaj verecek. Başbakan Tayyip Erdoğan, 1 Ocak'ta Kürtçe yayına başlayacak TRT-6'da yapacağı konuşmanın sonunda, Kürtçe " TRT-Şeş serx erebe (TRT 6 hayırlı olsun) Ser salawe piroz be (Yeni yılınız kutlu olsun) " diyecek.

http://w9.gazetevatan.com/haberdetay.asp?Newsid=215908&Categoryid=11

Bu TRT 6 için söylenecek çok şey var da, benzerini şu terörist başlığında yazmıştım, bu kısmı şimdilik es geçiyorum.

Başbakanımız TRT 6'da yılbaşı tebriğinde bulunuyor, hemi de Kürtçe, başlamışken biji bilmemne felan diye hızını da alamayabilir tabi.
Aslında meclise girseler de şöyle sıradan herkese söylettirseler bari, televole tadında. Erdoğan'ınki can da dtp'nin, chp'nin, bilumum diğer bağımsızlarınki patlıcan mı, di mi ama?!
Sosyal ağlarda paylaş

ahaha odiflame'in sg-1 açılımı olmuş bu.

benim ne demek istediğimi roket adam anlamış zaten, bazıları yanlış anlamış diyelim.

"Malum seçimler yaklaşıyor, dün böyle demiştik, ne önemi var, bugün böyle diyoruz." olmuş bu biraz.

Baykal çarşaf açılımında ne kadar samimiyse Erdoğan da bu konuda o kadar samimidir.
Sosyal ağlarda paylaş

söylesin çok bir sorun görmüyorum. zaten ne yaparsan yap teröristlerin gönlünü almak gibi bir şey söz konusu değil sadece vatandaşların gönlünü almak ve halk içi çatışmayı azaltmak söz konusu. eleştiriyorsanız da neden eleştiriyorsunuz onu söyleyin onu tartışalım yani, baydık artık bu konuya bile sarkazmla girilmesinden. bir anlamı olmuyor her mesajda aynı tavrı takınınca değil mi
Sosyal ağlarda paylaş

yeri gelince şahin, yeri gelince güvercin tutumu. ah şu seçimler ve yanar döner siyasetadamları..

ama yine de önemli bir jest, ve TC tarihinde bir ilk olucak, bu açıdan cesaretini de tebrik etmek gerek. "barışçıl" bir çözümden bahsedebilmek için büyük bir fırsat bence.
Sosyal ağlarda paylaş

TRT 6 ile ilgili de şöyle bir entry yazmıştım, buraya da gireyim.

TRT6

insanların televizyon izlemesi için onlara "istediklerini" vermek gerekir. kimisi keyifli zaman geçirmek ister, tvlerde komedi içerikli diziler ve programlar yayınlanır. kimisinin canı sıkkındır, bunalımdadır, ana karakterin başına her türlü kötü olayın geldiği dizileri izler.

bunun yanı sıra, büyük bir çoğunluğumuzun tvlerden beklediği bir hizmet daha vardır: bilimum haber bültenleri ile çevresinde, ülkesinde ve dünyada olanlardan haberdar olmak. ve insan doğası tarafsızlığı ister gibi görünürken, gerçekte durum böyle değildir. oğlu askerde bir baba, asker ölümlerini görmek istemez. kardeşi polis kimse, polis halk çatışmasını izlemekten kaçınır. ülkesinin ilerlemesi için çalışan insan da, yıllarca uğraşıp, didinip bir adım ileri götürmeye çalıştığı ülkesinin üç beş çapulcu yüzünden aşağılanmasını kabullenemez.

ama yine de herkes izler haber bültenlerini. zira alternatif yoktur bizim gözümüzde. her şeyin toz pembe olduğu bir kanal yok çünkü ülkemizde.

diğer yandan, kürt asıllı ayrılıkçılar de aynı durumdan muzdariptir. tek farkla: onların bir alternatifleri daha vardır. öyle kanallar ki, doğru olmasa bile onları o "haklı" mücadelelerinde hep galip gösterir. istedikleri her gün daha çok insanın hayatını kaybetmesidir.

ve o kanallar onlara istediklerini verir. haberlerde şanlı mücadeleleri anlatılır, "gerillalarının mükemmel" saldırısı sonucu yüzlerce türk askerinin hayatını nasıl kaybettiği uzuuunca açıklanır. doğru olmasa bile, milyonlarca dolar harcanarak yapılan bir sınırötesi hava harekatının "boş dağların bombalanması" ile sonuçlandığı söylenir. hava durumu bile o büyük ideallerini gerçekleşmiş gösteren haritalar ile yayınlanır.

sonuç olarak, trt6 kürt ayrılıkçılara istediğini vermediği için izlenmeyecek kanaldır. hatta gereksiz bulunacaktır, devlet boşuna masraf yapmasın denilecektir hakkında. çünkü bilirler ki, yıllardır teröre destek veren avrupa ülkelerinden yayın yapan kürtçe kanallar halkın cahilliğinden faydalanıp onları nasıl kandırdıysa, halkı o hava harekatlarının, o milyarlarca dolarlık uçakların, bombaların kullanıldığı harekatların boş dağların bombalanmasıyla sonuçlandığına nasıl inandırdıysa, ellerine keleş verilmiş, üstüne giyecek elbisesi olmayan perişan gerillalarının birebir savaşta galip geldiğinin gerçek olduğunu nasıl düşündürdüyse, trt 6 da o şekilde genç nesli "yola getirecektir."

cahillik ve medya, kötüye kullanıma çok müsait bir ikili. biz öğretmen gönderip, okul yaptırıp o cahilliği gideremedik.

ikinci aşamaya geçmekte geç bile kaldığımız kesindir.
(murtaza koptagel, 27.12.2008 16:53)
#14763668 ... X

Sosyal ağlarda paylaş

sir said:
yeri gelince şahin, yeri gelince güvercin tutumu. ah şu seçimler ve yanar döner siyasetadamları..

ama yine de önemli bir jest, ve TC tarihinde bir ilk olucak, bu açıdan cesaretini de tebrik etmek gerek. "barışçıl" bir çözümden bahsedebilmek için büyük bir fırsat bence.

Dikkat edersen trt 6'nın açılmasına çok da öyle büyük bir tepki gelmedi, zira devlet kontrolünde medtv'ye rakip olacak bir propaganda kanalı olması gerekiyordu (umarım şarkı türküyle kalmazlar, efendi gibi türkiye'yi kürt vatandaşlarına anlatırlar).

Yani böyle bi kanalda çıkıp (sonuçta eskiden böyle bi kanal da yoktu, trt 1'e çıkıp bunu demesi de abes kaçardı, trt 1'in misyonu bu değil çünkü) bu sözü etmesi öyle cesaret felan değil, sizin tepki versin diye beklediğiniz ekseriyetin uygun göreceği birşeydir.

Ama deselerdi ki, "başbakanım, diyarbakırı alırız, ama ankara'yı kaybederiz", o zaman bunu yapar mı bilemem. Şimdiki durumda diyarbakırı almak için değil böyle bir sloganı dile getirmek, kürtçe bile öğrenir tayyip.
Sosyal ağlarda paylaş

roket adam said:
Ayrıca bu hareketini de desteklemiyorum azınlık mensubu bir Türk vatandaşı olarak. Başbakanın lazca veya arnavutça da tebrik etmesi için illa silahlı harekete mi başvurmamız lazım acaba.

zaten gönüllerdesiniz:) dangalaklık yapanlar onlar oldukları için ağızlarına emzik vermek gerekiyor
Sosyal ağlarda paylaş

Şahsen ben öyle düşündüm direkt olarak. Kürt milliyetçilerinin bunun dostluğa atılan bir adım olduğunu düşüneceğini sanmıyorum.

İzleyin bakın, kesin biri çıkacak, "Yıllardır yok sayıldık, ezildik, hede hödö" edebiyatı yapacak, ardından "80 lerde birine kürtçe kanal açılacak, başbakan kürtleri kürtçe tebrik edecek deseler inanır mıydınız! İşte o günler geldi. Geç te olsa silahlı mücadele sayesinde artık dilimiz yok sayılmıyor!" diyecek. "Bağımsızlığa kadar mücadele, yavaş yavaş olacak bunlar" diye düşünecek adamlar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...