Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İsrail Füzeyle Saldırdı En Az 140 ölü.

bLackcha0s

Öne çıkan mesajlar

Dogmeat:

1) uyduruk kitap dediğiniz çoğu insan için kutsal bir metin.size birşey ifade etmesede en azından ona "uyduruk bir kitap" demiyecek saygıya sahip olmak çok zor olmamalı.

Çok haklısın, ama ne zaman bu kadar Politically Correct konuşan bir insan haline geldin onu anlamadım gerçekten.

2)hamaslı militanlar israil şehirlerine roket atıyor,israillilerde hamasa,ne farkı var? hangisi terör?

Şöyle bir farkı var, Filistinliler 20 yılı aşkın süredir Israil toprağını işgal etmiyor. Aynı zamanda Filistinliler şaşırtıcı bir şekilde U.N ve Amerika gibi güçlerin politik desteğine de sahip değil.

3)filistinliler orda israillilerden önce vardı tamam,ama kürtler bu topraklarda 5 gündürmü var? o zaman biz niye vermiyoruz güneydoğu anadoluyu " aa evet siz daha önceden beri varsınız burda" diye,onalr önce vardı o zaman onların olsun o toprak çok garip bir fikir.

Burda da şöyle bir fark var, 60'lı yıllarda hiç bir örgüt ya da örgüt ajanlarının gidip Filistinlilere FİLİSTİN MİLLİYETÇİLİĞİ tohumları ekmesine gerek yoktu. Burası sizin toprağınız hakkınızı savunun bilinci zaten vardı, çünkü orası onların toprağıydı. Ülkenizi kurun, bayrağınızı yapın bilincine gerek yoktu çünkü bunlar zaten vardı.

Kısacası Filistin - Israil çatışma/çekişmesi dış güçler tarafından yaratılmış/şişirilmiş ya da provoke edilmiş bir hadise değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Bunun altına kadar inersek ortaasya ya kadar uzanmamız gerekir.Bu anlayışta.

Türkiye nin terörle verdiği mücadele çok farklı, Kürtlerin kurmak istedikleri devlet(!) çok farklı, Filistin'de verilen özgürlük mücadelesi çok çok daha farklı.

Bu mücadeleye dayanarak kürdistan'ın kurulumunu meşru görmeniz saçma bi yorum bence.
Farklı coğrafyalar, farklı toplumlar, farklı tarihler ve geçmişler var.Nasıl bağdaştırabiliyorsunuz anlamıyorum.
Filistin o topraklarda asırlardır var.
İsrail satın alınan topraklar üzerinde 70yıldır var.

Türkiye bu topraklarda asırlardır var.Kürdistan kavramı ise 30yıldır var.Kurulmak istenen maşa devlet farklı.

Asırlardır topraklarını korumak için topyekün savaşa giren bir halk farklıdır.
Sosyal ağlarda paylaş

DoGMeaT said:
fenris said:
ben ikisinide savunmuyorum ama sen birini savunuyorsun.
kimin hangi kitaba ne dediği de zerre umrumda değil.

hayır uyduruk olmayınca bombalama hakkı mı geliyor?

savunmak değilde benim yaptığım,küçümsemiyorum,çamur atmıyorum.

ben o hakkı verdiğinimi söyledim?

sivil kayıplardan bahsedilirken, "o olabilir ama kitaba saygı gösterin" tarzı mesaj bana komik geldi.

hadi ikisini bir tutalım yine kabul edilir bi davranış değil sivil yerleşimleri bombalamak.
Sosyal ağlarda paylaş

Filistin, topraklarının bir kısmının üzerindeki vatandaşlarıyla birlikte işgal altında olduğunu savunan bir devlettir.

İsrail, söz konusun toprakların kendi hakkı olduğunu iddia eden ve ordusuyla bu iddiasının arkasında duran bir başka devlettir.

Aradaki farkı soranlar için: Biz buraya geldiğimizde ortada bir Kürt devleti yoktu. Bugün, Doğu ve Güney Doğu Anadolu'nun kendi toprağı olduğunu iddia eden bir devlet gene ortada yok.

İsrail Filistin sorununda kimin haklı, kimin haksız olduğunu söylemek ise çok zor. İkisi de haklı, ikisi de haksız.

Ayrıca Filistinliler topraklarını satmadan önce düşünselerdi gibi aşırı ötesi yüzeysel yaklaşımlardan kaçınmak lazım. Yahudiler o topraklara sığınmacı olarak geldiler, toprakları satın alıp sonradan üstüne çökmediler.
Sosyal ağlarda paylaş

eğer ki din kartını oynamaya kalkışacaksanız ayıp olur. ben de oturur incir veya gevrek diye bir kitap yazarım içinde de istanbul ve izmirin tepretoğullarına vaadedildiğini yazarım. ama bu kimseye o topraklardaki sivilleri öldürme hakkını vermez. üstelik insanları iyi yöne sevketmek için ortaya çıktığı iddia edilen bir kitabın peşinden böyle ayılıklara girilmesi son derece tahammül edilemez.
Sosyal ağlarda paylaş

DoGMeaT said:
1) uyduruk kitap dediğiniz çoğu insan için kutsal bir metin.size birşey ifade etmesede en azından ona "uyduruk bir kitap" demiyecek saygıya sahip olmak çok zor olmamalı.

zor değil.

ama zorunlu da değil ve istemiyorum.

said:
2)hamaslı militanlar israil şehirlerine roket atıyor,israillilerde hamasa,ne farkı var? hangisi terör?

içinden birini seçmek zorunda mıyım? ikisi de terör.

israil'in bizzat sivilleri hedef aldığı onlarca olay bulabilirim.

said:
3)filistinliler orda israillilerden önce vardı tamam,ama kürtler bu topraklarda 5 gündürmü var? o zaman biz niye vermiyoruz güneydoğu anadoluyu " aa evet siz daha önceden beri varsınız burda" diye,onalr önce vardı o zaman onların olsun o toprak çok garip bir fikir.

eet ama duvarla çevirip ambargo falan uygulamıyoruz. bir şekilde beraber yaşamaya çalışıyoruz. bir de direkt kürt sivillere saldırmıyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

din olayı saptırmasın olayı evet =)

olay şuki,hamas,haklı olsun haksız olsun,filistinliler için iyi olanımı yapıyor?

elindeki tüm imkanlarla silahlı bir direnişe devam etseler bile,hali hazırda filistinliler acı cekiyor.

ambargolar uygulanıyor,atılan her bir füzeye karşılık 10 füze kendileri yiyor,olan filistinli sivillere oluyor.

o yüzden hamasa karşıyım.

israilliler bir şekilde o topraklarda var,onları ordan kovmak gerçekçi değil,filistinlilerde aynen.

silahlı direniş bugüne kadar yapıldı,gerçekten iyi bir sonucunu görebiliyormusunuz?

filistinlilerin çıkıp gandhimsi bir şekilde sağ yanaklarını uzatmalarını beklemiyorum,ama en azından hamas gibi fanatik bir örgütün yaptıklarının filistin davasına yararmı zararmı getirdiğini bir düşünmeli.

dini gerçektende konuşmayı bıraksak?
Sosyal ağlarda paylaş

filistinli çocukları pkk lı teröristlerle aynı kefeye koyacak bir zihniyetin hadi diyelim cehaletin var olması ne büyük acı. be insanlar hiç mi okumuyorsunuz gazze de ne oluyor ne bitiyor.

hamasa ve yaptıklarına karşıyım, hem de şiddetle karşıyım. ama bunun cezası orda yaşayan 1.5 milyon insanın üstüne 30 tane füze atmak mıdır?

az insaf edin.
Sosyal ağlarda paylaş

İyi de , Filistin halkının son çaresidir Hamas. Daha önceden durumu kabullenip yaşamaya devam eden Filistin Halkı son 20yıldır var olan BOP için sürekli tacize uğramaktadır.Şimdi İsrail filistini atmak istiyor topraklardan.
Filistin in ordusu Hamas zaten.Politik yanlışlar tabi ki var.Tabi ki filistin halkı ödüyor.Bizlerde ödüyoruz politikamızda ki yanlışların bedelini.Ama yapacakları başka birşey yok.Yaser Arafat zamanında her yol denendi.Peki ne oldu? Yaser Arafat öldü(!)
Sosyal ağlarda paylaş

abd ırak savaşından bi farkı yokki bunun..
israil bile terrör örgütü olduğunu söylemiyo.
zaten filistin bölgesi var orda yani baya ülkeleri var..

viki said:
15 Mayıs 1945 yılında İsrail Devleti'nin kurulmasının ardından Arap-İsrail Savaşları patlak vermiştir. Birleşmiş milletler 29 Kasım 1947 yılında Filistinin paylaştırılmasına karar vermiştir. %50'si Yahudilere %50'si ise Filistinlilere bırakılmıştır. Kudüs'e ise Uluslararası statü verilmiştir.

İlk paylaştırmada Filistin bölgesinde yer alan Kudüs, 1948 yılında Kudüs çevresinde Yahudi yerleşim birimlerinin artması ile tamamen İsrail yönetimine geçmiştir.

1947'deki BM paylaşımından bu yana harita oldukça değişmiş, Filistin, Batı Şeria ve Gazze olmak üzere birbirinden kopuk iki toprak parçası haline gelmiştir.

o yüzden "bakın israil kapı önündeki pislikleri temizliyor"
demek saçma.
Sosyal ağlarda paylaş

bLackcha0s said:
El Fetih iktidarken Filistin yine işgal altındaydı yine bombalanıyordu gazze.
Hamas geldi ne farketti ?

son yıllarda batı şeria ile gazze arasındaki farka baksan?

ikiside israilin baskısı altında
ikisindede zulüm var
ama batı şeriada abluka yüzünden bebekler ölmüyor.
batı şeriaya füze yağmıyor.
burda tek suç hamasınmı? kesinlikle hayır.
ama hamas suçsuzmu?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...