Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ubuntu cahilinden ivirik sorular

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Ansızın açılmamaya karar veren sevimli vistam yüzünden eytere diyip Ubuntu indirip yükledim. şimdi yüklerken "/" ve "/home" için 50şer GB ilk diskte, swap bölgesi için 10gb 2. diskte yer ayırdım. 2 harddiskinde geri kalan bölgeleri kendimce isimlendirdim. Ama onlara erişemiyorum şimdi. Ben bunları Windows'daki gibi direkt bilgisayarım altında gösterecek sanıyodum. Mesela oralara bişey yedeklemek istiyorum ne yapmam lazım. Partisyon hedesini mi yanlış yaptım?

bir de bu topiği babamın tarlası ilan etmek istiyorum karşıma bi şeyler çıktıkça introdakşın to linux tadında sorular sorucam müsaade ederseniz.
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Panel'e sağ tıkla ve oradan Disk Mounter applet'ini yükle. O halleder. Bu arada 10 GB Swap nedir ya ?!?!? 1 GB kullanıyorum ben. Düşür onu. / içinde bir 10 GB yeter. Ben Arch'ımda 7.5 GB kullanıyorum. Fazla yer göz çıkarmaz ama gereksiz.
Mesaj tarihi:
konsola girip komutlar yazıyordun

pardusda öyleydi yani

pardus-linux diye bi site var onun forumunun üst taradınfa sohbet linki var irc tarzında, oradan anında yardım yapıyorlar elemanlar bi araştır
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
O gerikalan bölümleri NTFS yaptıysan görmez bilgisayar native olarak, ya da root altında bir yere bağlamadıysan. HAL ve ntfs-3g(NTFS ise) kullanılarak mount edilecekler. O applet onu hallediyor iste.
Mesaj tarihi:
İdeal swap boyu için ram * 2 deniyor bir çok yerde. Mesela https://help.ubuntu.com/community/SwapFaq

Edit: Birçok yerde de 2GB fazlası gereksiz deniyor. Sanırım 1-2GB yeterli olur.
  • Yeni Oluştur...