Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sir'den Bir Sözde Soykırım Makalesi

sg-1

Öne çıkan mesajlar

Bir kaç sorum var;
@Nefr Bir tarikata üyemisin ? Döneklik kelimesi sende sıkıntı yaratıyormu? Krakter analizinde kendine çokmu güveniyorsun
@Sufi Kadılıkla ilgin varmı bu sistemi biliyormusun ?
@Ardelen Haksızlığa uğrayan bir takım özgürlük savaşcılarına katılmayı düşüyormusun? Kandil hakkında bilgin varmı ?
@Sg-1 Donkişotmusun?
@Theghosthand Cumhuriyet fikir serbestliği taraftarıdır.Samimi ve meşru olmak şartıyla her fikre saygı duyarız. Samimi ve meşru olmayanlara ?
Sosyal ağlarda paylaş

Nefr:Bence bir görüşü savunabilirsin.Sadece bir adama da yüklenebilirsin , diğerlerini görmezden gelebilirsin.Sir yakın arkadaşın sevdiğin biri olabilir.Sevdiğin adamın küfürlü Postunu editleyebilirsin.Hiç bişey olmamış gibi de devam edebilirsin.
Genel yönetici olman tartışmaya kendi gözünden bakmana tabi ki engel değil.Hiç tereddütsüz saygı duyarım.Ama benim sorduğum bir soru vardı yukarıda.
Bir soru daha sorayım şimdi Paticik Forumunda düşüncenin özgürlüğü nereye kadar.Yani pkknın siyasal olarak desteklenmesi bu forum açısından yeni bir fikir , görüşlere saygılı olalım kapsamında mı? bu bakış açısından mı bakılıyor? yoksa TSkya terörist denmesinin bir sakıncası yok mu?
Sosyal ağlarda paylaş

evet arkadaşlar açıklıyorum biz nefr'le aynı tarikattanız, türkiyeyi bölme planları yapıyoruz, propagandamıza da paticikten başladık.

theghosthand son kez anlatıyorum bak iyice dinle, altını çizerek oku: hak talep eden kürtler var. bunların çoğu demokratik haklar, anadilde eğitim ve yayın, anayasada tanınma ve asli unsur sayılma vs..bu hakları kürtlere vermekte devlet açısından, bizler açısında hiçbir sakınca yok. ancak ısrarla TC kurulduğundan beri söz verildiği halde bu kültürel özerkliği kürtlere tanımamışız. asimilasyon politikası, inkar, yasaklar ve baskılar, üzerine bir de 12 eylül binince kürt sorunu pkkyı yarattı.

evet, bölgede teröristler var ve bize saldırıyolar, devlet de bunlarla savaşacaktır, savaşmazsa devlet olmaz zaten. ancak aynı devlet kürt sorununun çözümü için napıyo? sadece terörle mücadele etmek yeterli oluyo mu?

talep edilen haklar verilmedikçe, bütün diyalog yolları tıkandıkça veya olmadık şartlar koşuldukça, kürt kimliği inkar edildikçe, pkk kendine yandaş bulmaya devam edecektir. bunu iyi veya kötü bişey olarak tanımlayamayız artık; bu bir gerçek ve sorunun temelinde bu yatıyo. 25 yıldır şunu hala görememiş olanlar var, şaşırıyorum.

ve bu bağlamda, kürt sorununun çözümü için benim dediğim şey çok basit; siyaseten talep edilen haklar verilsin, ya da en azından bu hakların, şiddet içermeyen her söylemin, her türlü meşru talebin serbestçe dile getirilebileceği bir diyalog ortamı oluşturulsun ve silahlar sussun ve operasyonlar da dursun ve dtp de kapatılmasın ki pkk kendine yandaş bulamasın, devlete alternatif olamasın, halktan destek görmesin.

bu kadar tane tane açıklamanın üstüne hala pkkyı meşrulaştırmak falan dersen dağa çıkıcam yemin ederim.
Sosyal ağlarda paylaş

Bir yere kadar iyi gidiyor güzel silahlar sussun, barış olsun şöyle olsun tamam.Burda kimsenin itirazı yok.Benim itirazım tekrar açıklıyorum.Senin görmezden gelmiyelim çok önemli dediğin pkk destekçilerinin ve pkknın terörle elde etmeye çalıştığı şeylerin aslında siyaseten yapıldığı ve bunun sahip çıkılması gereken DTPnin bu söylemlerinin olması gerektiği.Çözümün burada olduğu.Hatta bazı yerlerde öcalanında bu dialog içinde yerini alması gerektiğini söylüyorsun.
Şimdi bu adamlar terörist bu net ve kabul ediyorsun, mükemmel anlaştık senle burda.Bu adamlara istediklerini verelim silahlar sussun hayat bayram olsun diye beklemek gerçekçi değil.Böyle birşey olmaz, olamaz, olmayacaktır da.Teröristlerin istekleri hiçbir zaman makul olmamıştır , olmayacaktır.

Seninle temelden ayrıldığımız nokta sen terör örgütününde kürtlerin temsili konusunda mutlaka olması gerekliliği.Benim dediğimse bunun kabul edilemeyeceği ama terörün olmadığı,
temelinde kürtçü-ayrılıkça bir görüş olmayan böyle temsil edilen siyasi irade gösterirlerse sorunun çözüleceği.
Sosyal ağlarda paylaş

Burda sen dünyanın en humanist insanı ol Terörü meşrulaştırıyorsun.Hepimiz çok sevdiği Amerika global terör var ulan diyerek.Dünyanın altını üstünü getirdi.Kimse hesap soramadı çünkü terör lafı geçti mi sorulacak hesap sadece teröristin nerede olduğudur.
Hiç gördün mü adamların anlaşmaya çalıştığını.Çünkü ciddi devletler ve milletler terörle anlaşmaz.Terör anlaşılacak olgu değildir.Terör ne kimsenin lafını dinler ne de kendi sözünü tutabilir.
Bu yüzden mantık sahibi insanlar teröristle pazarlığın olamayacağını görebilirler.
Sosyal ağlarda paylaş

Theghosthand said:
Nefr:Bence bir görüşü savunabilirsin.Sadece bir adama da yüklenebilirsin , diğerlerini görmezden gelebilirsin.Sir yakın arkadaşın sevdiğin biri olabilir.Sevdiğin adamın küfürlü Postunu editleyebilirsin.Hiç bişey olmamış gibi de devam edebilirsin.

siru tanimam, forum haricinde gormuslugum / konusmuslugum yok bu bir

o boldladigim kismi ilk soylediginde sesimi cikartmadim ama bu iki oldu; civigini cikartmaya gerek yok. editlenen her mesajin her hali adim adim kayitli databasede, kendi yaptiginiz editler de dahil buna yetkililerin yaptiklari da, bu da iki

her edit kufur nedeniyle yapilmaz, senin basina gelenler bu yuzden olmus olabilir ama o ilk mesajda kufur ya da kurallara aykiri bir icerik yoktu, konunun dagilmasina yol acmasi olasi olan bir cumleyi silip sire de pmle neden sildigimi anlattim

ne yaptiginin farkinda olarak mi yapiyorsun bilmiyorum ama su yaptigin acikca beni yetkimi kotuye kullanmakla suclamak, ve bunu yapmak icin elinde hicbir bilgi yok, buna ihtiyac da duymuyorsun. ne soruyorsun, ne merak ediyorsun; direk sucluyorsun, ustelik de olasi en kotu ihtimali baz alarak

yani dedigim noktaya geliyoruz; fikri olusturup ona gore devam etmek saglikli birsey degil, boyle zor durumda birakir insani, bir sonraki adimda donek asagi libos yukari iceriksiz postlar atmaya baslarsin

edik; bizim tarikatin ilk kurali tarikat hakkinda konusmamakti oysa, sir doneklik yapmis kurali cigneyip
Sosyal ağlarda paylaş

Nefr said:
sg-1 said:

Nefrin yazısını okuyan da yazılan her yazıya karşılık
"senin fikrine tahammülsüzüm, sen bir g.toğlanısın" yazıyoruz sanacak.

sg-1 said:
@Antimodes, o senin taraflı görüşün dostum....bir insanın "tarafsız görünücem", "devlete muhalif olucam" diye bilerek veya bilmeyerek kendi devletine sataşanların tarafına geçmiş...kendi fantazi dünyalarındaki gibi durup dururken...sirin ekürisi bikaç kişi de ortaya bi fikir koymadan paso laf sokmaya, insanlara eğitimsiz, gelişmemiş demeye, ortada dönen tartışmaya şak diye abuk damgası yapıştırmaya felan çabalıyorlar...bu ifade oldukça salak bi ifade olarak tarihteki yerini alacaktır...mevzuyu anlamadan etmeden lafa karışarak

bunlar sadece bu topicten inciler tabii

yazdigim yaziyi sinirle yazmadim, hakaret icerigi falan da yok. acik ve net sekilde farkli fikirlere tahammulun olmadigi gibi, tartismayi da bilmiyor ya da istemiyorsun. goruldugu kadariyla konu ne olursa olsun derdin karsindakini anlamak degil; sindirmek, konusturmamak

dolayisiyla hala ayni fikirdeyim; bu sekilde gelisme potansiyelin yok. bunu niye hakaret olarak goruyorsun ki? zaten topici acma amacin bu gelisme ile alay etmek degil miydi? sen degil misin bu topicte defalarca buna 'doneklik' denecegini soyleyen?

fikirlerin degismesinin yanlis olduguna inanan, farkli fikirlere tahammulu sadece lafta kalan sabit fikirli bir insansin, farkli fikirleri konusturmamak icin elinden geleni ardina koymuyorsun, ve bana bunun farkinda olmadigini mi soyluyorsun simdi? heh bir oku mesajlarini

Şimdi bana tahammülsüz, gelişime kapalı, sabit fikirli diyebilmek için sadece o "incileri" mi bulabildin? Bir insanın taraflı olduğunu düşünüyorsam bu tahammülsüzlük müdür? Başka birisi laf sokmaya çalışıyorsa bunu dile getirmek sabit fikirlilik midir? İfadedeki yanlışlığı biraz avam bir kelimeyle dile getirmek gelişmeye kapalılık mıdır?
Bütün bulabildiğin buysa, bu senin benim sabit fikirli olduğum konusunda sabit fikirli olduğunu gösterir sadece. Şu alıntıladığın yazıların tamamını koysaydın, neye cevaben yazıldığını da ekleseydin, ben gerçekten tahammülsüz müyüm, yoksa bu senin hayal dünyan mı, görseydik.
Bold kısım da zaten yalancılığının doruk noktası olmuş artık. "Dönek" kelimesi kullandığım, farklı fikirlerin konuşulmasını engellediğim (nasıl yapıyorsam bunu da, farklı fikirde yazanları banlıyor muyum yoksa, ama bende banlama yetkisi yok ki, hangimizde var ki böyle bir yetki, ama dur bi saniye) tek mesajımı hatırlamıyorum.
Benim mesajlarımı okumadan bana cevap vermeyin.

Yalnız, birşeyi düzelteyim, size laf söylemek için bikaç cümle hakkı daha vermiş.
Başlıkta şahıs adı kullanmak yanlıştı, ama amacım topiğin şahıs üzerinden değil, makale üzerinden dönmesiydi.
Bunun için özür diliyorum ve beni başka şeylerle suçlayan bütün arkadaşları niyet okuyuculuk hayatlarında başarılar diliyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

yoo, senin sabit fikirlinin önde gideni olduğunu "paralara sadece devrimlerden halk kahramanı" lafından dönmemek için niels bohr, carl friedrich gauss, gustave eiffel gibi kişileri 'kendi vatanlarının devrimci halk kahramanı' olarak tanımladığın sırada gördük. üç ay süresinde 'gelişerek değişmediysen' tabii.
Sosyal ağlarda paylaş

Hayır, sadece Türk lirasında T.C.'yi temsil edecek birilerinin olması konusunda ısrar etmiştim. Eğer Türkiye2yle Avrupa ülkelerini kıyaslama gafletine düşmüşsem (düşmüşsek) hata etmişim(etmişiz).

Yeni çıkacak paralardaki Cahit Arf, Aydın Sayılı gibi Türkiye ismini dünyaya duyurmuş "halk kahramanları"nın resimleri destekliyordum, misal. Bu kişilerin ön yüze Atatürk'ün resminin yerine de basılabileceğinden bahsettiğimi hatırlıyorum.

Ama gelgelelim, bizim toplumumuz Atatürk'ün resminin çıkarılmasına hazır değil, çünkü yerine kimin/kimlerin konacağı konusunda yüzde yüz bir mutabakat sağlanabileceğini sanmıyorum. O zaman da söyledim, yine söylüyorum, Atatürk resmi bir dengeleyici unsurdur, toplum hazır olana kadar orada yer almaya devam etmelidir.

Ha, yanlış hatırlamıyorsam bi de Zeki Müren mevzusu dönmüştü.

Topik orada, ben buradayım. Benim sabit fikirliliğim için biraz daha uğraşman gerekecek.
Sosyal ağlarda paylaş

horizon, sir, sam, sufi,hunn, nefr ve daha niceleri sizin yazdıklarınızı okuyorum birde gelişen olaylara bakıyorum.küçük bir türküyesiniz sonuçta.siz hepiniz haklısınız.sizin karşınızda olanlar en basitinden sabit fikirli gibi tanımlamalara layık görüyorsunuz.sonra demokrasi liberallik diyorsunuz fakat karşı görüşe tahammül etmiyorsunuz.

kişiler soruyor nasıl olduda neleri okudunda 3 senede fikirlerin değişti.fakat cevap yok.99 da mhp iktidara geldiğinde değiştim demişti değişmediğini gördük.akp iktidara geldi değiştim dedi değişmediğini son bir sene içinde gördük.sizin değişiminizde böyle.şimdi devir sizin gibilerin devri.70lerde yaşasaydınız hepiniz devrimcinin önde gideni olurdunuz.aslında sizin bir fikriniz veya yaratıcı bir düşünceniz yok.sadece kitleler ve dünya konjonktürü ne istiyorsa onu düşünüyorsunuz.fakat ülkenizin kurucu ideolojisine ters bir fikirlerin şuanda dünyada yaygın olması sizi yeni fikirler sahibi muhalifte yapmıyor.siz sadece rüzgara kapılıyorsunuz.siz eğer gerçekten muhalif seniz pkkyıda eleştirisiniz, tarikat liderlerinizide eleştirirsiniz, iktidarınızıda eleştirirsiniz.sizi bu konularda göremiyoruz.kürtlere ermenilere özgürlük veya özür dileyelim cengaverliğinizi aleviler karşısında göremiyoruz.sesiniz toplumsal baskılara karşı çıkmıyor.ülkede alkolün gayri resmi bir şekilde yasaklanmasına alkol yasaklanıyor bırakınız insanlar içsin dediğinizi de duyamıyoruz.avrupa birliğinin sendikal hakları konusunda demokratik stkçı cengaverliğinizde göremiyoruz.

Kısaca Sizler sağ muhafazakarlığın veya liberallerin hassas olduğu konularda aslan demokrat; sizin nasırınıza basıldığı noktada despot ve küfür kıyamet gırla gider.tahammülsüzleşirsiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

evet, özgürlüklerin kısıtlanması, fikirlerin bastırılması çalışmalarına, kendileriyle aynı fikirde olmayanları vatan hainliğiyle ya da döneklikle suçlayanların topuna karşıyım, nedeni de liberal olmam. yoksa "bana dokunmayan yılan bin yaşasın" der, hiç bu tartışmalara girmem. zira kürt, ermeni, başı örtülü filan yakın çevremde kimseler yok. ama nabza göre şerbet veremem, nedeni de gene bu görüş.

ha sabit fikirlilik konusunda, uğraşmama gerek yok. başlık orada, mesajlar orada. dünyanın yuvarlak olduğu gemilerin yolculuğuyla kanıtlanmıştı, bir de uydu resmi çekmeye gerek yok.
Sosyal ağlarda paylaş

ben şimdi burda kendimi anlatayım mı diye düşünüyorum; ama gerek var mı bir yandan onu da bilemiyorum.

boş beleş tartışmaların nasıl geliştiğine bakın şu forumda önce. sizleri şurda burda göremiyoruz diyorsun; biz kim, siz kim?

ben alevi değilim ki; alevilerin hakkını arayayım. olsa olsa hakkını arayan aleviye destek çıkarım. kendi kafana göre üfürükten genellemeler yapıp, benim ismimi de o genellemelerin ilk paragrafına yazmak mesela boş beleş tartışmaların nasıl geliştiği ile ilgili güzel bir done veriyor.

çok merak ediyorsan, ben burda "ruhban okulunu neden kapalı tutuyoruz, anlamıyorum" diye birçok kereler yazmış birisiyim. ha keza cem evleri konusunda da aynı şekilde.

şimdi senin yaptığın ne burda?

sg-1'in mesajlarını ve tartışma şeklini beğenmiyorum ve bunu belli edecek 2 tane mesajım var bu başlıkta. bak fikrini beğenmiyorum demiyorum, bu ermeni meselesinde fikrini beğenmediğim adam sir; ama bu başlık mıdır başkası mı bilmem, o bana bişe dedi, ben ona bişe dedim ve bitti gitti.

ne demeye getiriyorsun sen şimdi birader bi anlat hele. sg-1 gibi "taraflı olduğunu düşündüğüm adama onu derim bunu derim" diye lafa girip, en sonunda da "niyet okumaya hevesli arkadaşlara başarılar" gibi başı ayrı, kıçı ayrı bu mesajının anlamı nedir?

al merak ettiğin alevi konusunda görüşlerimi de okudun. şimdi ne alaka ermeni meselesi ile alevi meselesine yaklaşımımı diline dolamandaki sebep anlat bi'?
Sosyal ağlarda paylaş

odiflame ,

Böyle yalan yanlış , yırtık dondan fırlarcasına saçma bir sataşma mesajı üzerine seni tebrik ettim. Çok şey yazılır cevap olarak ama bu şekilde mesaj yazan biri olduğun için değeceğini düşünmüyorum.

Hangi cikletten çıktığını merak ediyorum.

Tarikat üyesiymişim (liderlerini eleştirmediğime göre) , pkk yı eleştirmemişim (nerde savunmuşum ya da eleştirmemişim onu da bilmiyorum. Kesin sempatizanım) vs. vs. (tu)
Sosyal ağlarda paylaş

efendim alevilerin çoğu Atatürkçü ya, onların haklarını yeteri kadar savunmuyomuşuz, hep bu ecnebilerin veya türk olmayanların veya dincilerin hakkını savunuyomuşuz, ne kadar da taraflıymışız..

bikaç sayfa geriye git orada cemevleri ibadethaneden sayılmıyo, bu nası laiklik demişim. alevilerin uğradığı katliamları, gördükleri baskıyı ilgili her topikte sık sık dile getirmişim. ama yok, hala eksiğiz, döneğiz, hala "iktidarı" eleştirmiyoruz.

bu ülkede gerçek iktidarın, gerçek gücün kimde olduğu ortada. kimi eleştirmenin gerçekten cesaret istediği de ortada. akp dediğin ne ki? işte kuzu gibi milliyetçi oluverdiler, güneydoğuda devletin söylemini aynen tekrarlamaktalar, bundan öncekiler naptıysa aynısını yapmaktalar. ve kaybedecekler bu tutumla, dolayısıyla bugün var yarın yok akp..

benzeri bi parti gelsin, seçmeni aynen kayıverir oraya. ama şu "kurucu idare" denen hayalet, Atatürk'ün ardına saklanan zihniyet yok mu, işte onlar kalıcı. bu ülkenin yolunu esas tıkayan da onlar, darbe anayasasında ısrar edenler, parti kapatmalara destek çıkanlar, kıbrısta, ermenistanda, güneydoğuda çözümsüzlüğü savunanlar, kendilerini bu ülkenin tek sahibi olarak görenler, halkın iradesine saygı duymayanlar..onlarda bir zihniyet dönüşümü yaşanmadıkça onlar kalıcı işte.
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:
benzeri bi parti gelsin, seçmeni aynen kayıverir oraya. ama şu "kurucu idare" denen hayalet, Atatürk'ün ardına saklanan zihniyet yok mu, işte onlar kalıcı. bu ülkenin yolunu esas tıkayan da onlar, darbe anayasasında ısrar edenler, parti kapatmalara destek çıkanlar, kıbrısta, ermenistanda, güneydoğuda çözümsüzlüğü savunanlar, kendilerini bu ülkenin tek sahibi olarak görenler, halkın iradesine saygı duymayanlar..onlarda bir zihniyet dönüşümü yaşanmadıkça onlar kalıcı işte.

o kadar boş konuşuyorsun ki sir ...

6 sene önce dedik akpnin refahtan şundan bundan farkı yok diye, şimdi gelmiş "alın işte sistem partisi oldu" diyorsun.
şaka gibi

akp iyi birşey yaptı da yapmasın mı dedik
bırak kuru hamaseti, elle tutulur bişeyler söyle
Sosyal ağlarda paylaş

valla refahın aynısı olsaydı kapatılırdı, akpnin "iyi" yaptığı bişeyler için anayasa mahkemesinin gerekçeli kararına, yani niçin kapatılmadığına bakabilirsin örneğin.

akpnin kapatma davası sonrası benimsediği siyasetle 2002-2004 arası benimsediği siyaset arasında dağlar kadar fark var, bunları da ilgili ilgisiz biçok topikte yazdım tekrar yazdırma artık bana. ama yine refah partisiyle, eski milli görüş çizgisiyle pek bi benzerliği yok. sonuçta akp, ordusuyla barıştı, bir dediğini iki etmedi, nerden eleştiri gelirse gelsin göğsünü siper etti. akpye yakın medya artık genelkurmaylığa bile alınıyo =) refah döneminde düşünebilir miydik böyle bişey?
Sosyal ağlarda paylaş

o değilde wow oynarken bir yunanlı bana siz soykırım yaptınız bizi ülkemizden attınız hede hödö demişti bende , amerikanın ırak , rusyanın çeçen, fransanın cezayir,ingilterenin hindistanından bahsetmiştim apışıp kalmıştı.Sonunada ekledim ,geçmişe bugün penceresinden bakmayın o insanlık hakları hede hödösü bile 10 yıl öncesine kadar yoktu , insan her zaman daha fazlasını ister devletlerin erdemi yoktur diye.Sonra adamla arkadaş olduk
Sosyal ağlarda paylaş

ezberden yazmışsınız herzamanki gibi... özellikle odinflame. kelime kalabalığı içinde saydırmışsın ezberden ama hepsi yalan.

aleviler, ermeniler, rumlar, yahudiler ve daha bir sürü hem türk hem müslüman bir soydan gelmeyen topluluklar... bunlar bu ülkede en saygı duyduğum insanlardır. çünkü türk ve müslüman olarak doğmamış olmalarına rağmen bu ülkenin kendilerine yaşattığı azabı sineye çekip toprağımızdır deyip yaşamaya devam ederler.

daha önce de söyledim tekrar ediyorum: türk ve müslüman bir aileden geldiğiniz için yatın kalkın dua edin. kendisi gibi olmayanın çektiği acıya bu kadar kör olan bir çoğunluk içinde yaşamanın zorluğunu tatmadığınız için neye inanıyorsanız ona teşekkür edin. (ateist veys deist falan olmanız veya anne-babanızın da öyle olması müslüman bir aileden gelmediğiniz anlamına gelmez. kastettiğim beyaz türk tanımı içine girip girmeme konusudur.)

ayrıca bahsetmemişsin ama ben ekliyim: eşcinseller... bu insanların da hak arayışlarının yanındayım.

içki konusu... yahu ben içki kullanan bir insanım. nasıl savunabilirim içki yasağını? veya nasıl içkinin izolasyonuna sessiz kalabilirim? keşke bi sorsaydınız veya bu konuda ne demişim bi baksaydınız ondan sonra söyleseydiniz şunu.

şeyhime bilmem napıcakmışım... kimmiş benim şeyhim? hangi tarikatın üyesiymişim? kıçtan uydurma derim sadece böyle iddiaya. uydurmayın kıçınızdan.

iktidarınız denmiş... benim iktidarım değil, sizin iktidarınız. siz iktidara getirdiniz çünkü. lafı anlayamama sorunlarınız yüzünden şu tarihe kadar dediklerimi hep akp desteği olarak algılamanız normal. oysa benim anlatmaya çalıştığım tek şey vardı: bu baskıcı düşünceler akp'yi iktidara taşıyan düşüncelerdir. baskıcı düşünce çırpındıkça akp yükseliyor. akp'yi indirmenin yolu onun oyuncaklarını elinden almaktır.

son olarak da ben sağ görüşlü değilim. kendimi her zaman ağırlıklı olarak solda hisseettim ve her türlü düşünceden arkadaşım olmasına rağmen en yakınlarım hep sol görüşlü insanlar oldu.

imla
ayrıca, 1 paragraflık bir asılsız mesnetsiz bir itham yazısından dolayı kendimi anlatmak zorunda kaldığım için herkesten özür
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:
valla refahın aynısı olsaydı kapatılırdı, akpnin "iyi" yaptığı bişeyler için anayasa mahkemesinin gerekçeli kararına, yani niçin kapatılmadığına bakabilirsin örneğin.

akpnin kapatma davası sonrası benimsediği siyasetle 2002-2004 arası benimsediği siyaset arasında dağlar kadar fark var, bunları da ilgili ilgisiz biçok topikte yazdım tekrar yazdırma artık bana. ama yine refah partisiyle, eski milli görüş çizgisiyle pek bi benzerliği yok. sonuçta akp, ordusuyla barıştı, bir dediğini iki etmedi, nerden eleştiri gelirse gelsin göğsünü siper etti. akpye yakın medya artık genelkurmaylığa bile alınıyo =) refah döneminde düşünebilir miydik böyle bişey?

akp laiklik karşıtı eylemlerin odağı sanırım 9 üyenin görüşü bu, illa kapatılması mı gerekiyor?
2002-2004 arasındaki icraatlerine "köprüyü geçene kadar ayıya dayı demek" deniyor halk arasında.
Sosyal ağlarda paylaş

sg-1 said:
(nasıl yapıyorsam bunu da, farklı fikirde yazanları banlıyor muyum yoksa, ama bende banlama yetkisi yok ki, hangimizde var ki böyle bir yetki, ama dur bi saniye)

ahah haftalarca tartistiktan sonra su lafi edebiliyor olmak komikmis

biraz zorlasak ironi cikar bu mesajdan

zaten seni ozellikle banlemiyorum ki bakin ne kaddar demokratim diye ornek gosterip takiyye yapabileyim, yoksa geriye kalan farkli dusuncedeki herkesi 'dusunceleri nedeniyle' banladim, bir sen numunesin iste

sayiyla teslim ettiler admin oldugumda =P
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...