Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

7 ve 8. sınıf performans ve dönem ödevi tavsiyesi lütfen

cerebralis

Öne çıkan mesajlar

şimdi kendinizi öğrenciler yerine koyarak nası bi ödevi hem eğlenerek hem öğrenerek :P yapardınız ,konuyla ilgili tavsiyelerinizi alayım lütfen.böyle internetten indirip de getirilicek 10 sayfa yazı istemiyorum.yok bilmemnereyi anlat,yok kitap oku özetini çıkar falan..biliyorum kendileri yapmıycak bari eğlenceli bişiler olsun da şööle yaparken öğrenciler de eğlensin,bikaç da bişi öğrensin(çok diil 2 kelime öğrensinler) yeter:)
fikri olan varsa geyiğe vurmadan alıyım lütfen
:)
Sosyal ağlarda paylaş

hmm hobi iyi fikir,tabi ilginç bi hobisi varsa:D
ya not yükseltmek için diil de ne için alınır..tabi almak isteyen notu ii öğrencilere de veriyorum ama öncelik kötü olanların.e zaten kötü olana da ben bilmemnerenin tarihçesini yaz dersem ne anlamı var:D
acaba bööle bi futbol sahası çizdirip kocaman bi kartona,sahadaki nesnelerin(tribün,kale,futbolcu vs.)ve futbol terimelrinin ingilizcelerinin falan türkçe açıklamalırı mı istesem:S
Sosyal ağlarda paylaş

bence,
herkes sevdiği konuyla ilgili çıkıp sunum yapsın.
tabi öyle profesyonel düzeyde hazırlanma falan değil, sevdikleri konu ile ilgili sınıfa bilgi vermek mahiyetinde.
ödev de sunumun raporu gibi bişey olsun.
sınıfın da dinlemesi için, yarışma şeklinde olsun. öğrenciler birbirine puan versinler, birinci olana çikolata falan verilebilir hatta.
konu sınırlaması hiç olmasın. kimi gelsin bi bilgisayar oyununu anlatsın, kimi gelsin güncel bi olaydan bahsetsin.
çocuklar puanlama yaparken de direk hadi 1 ile 10 arasında puan ver şeklinde olmasın da, böle önlerinde bi değerlendirme kağıdı olsun, işte akıcılık, konunun çekiciliği, dil kullanımı vs. kriterler olsun.
zaten en son notlama öğretmene kalacağı için sorun değil, yine öğretmen istediği notu verir. maksat öğrenciler önemli bir şey yapıyormuş hissine kapılsınlar.

learning outcomes:
- topluluk önünde konuşabilme yeteneğini geliştirmek
- dinleme alışkanlığı kazandırmak
- kendini ifade edebilme becerisini geliştirmek
- rekabet hissini yaşatmak
Sosyal ağlarda paylaş

valla apla de ki onlara aman son güne bırakmasınlar. en önemli tavsiye ve iyilik bu olur onlara yapacağın (hatta aydan aya gelişmelerin olduğu dönem ödevlerinin devam eden halini iste bence) ne olursa olsun öğrenciler bişiler öğrenir. onun dışında bence farklı konular seç ve seçimi onlara bırak.
Sosyal ağlarda paylaş

şey yapabilir, mesela tarihi asansöre gider, fotoğraf çeker veya olan fotoğrafları bulur, kendi gözünden anlatır şurası şudur burası budur diye basit cümlelerle. böylece benim gibi asansörü 19unda gören İzmirli olmaz sdf.

Ya da mesela sene içinde Desem'de gösterilen filmlerden üçünü izler, çok kısa görüşlerini yazar, film afişlerini koyup. kitap okumasından daha güvenilir, çünkü sana gittiği haftaların haftalık programı getirmesini şart koşarsın ödevin içinde d: hem maliyeti de düşük bir ödev olur, Desem ucuz.

aynı şekilde bir sergi, bir tiyatro oyunu, bir sinema filmi şekline kombinler, ne bileyim öyle bir şeyler.

ilk aklıma gelenler bunlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Herkes herhangi bir şeyin nasıl yapıldığını anlatsın gösterek, hem sınıfta yapsın hem de o sırada ingilizce anlatsın biz öle yapmıştık orta 1 de mi ne,Bazıları yemek yapmıştı basit bişey salata falan. ben Uçurtma nasıl yapılır onu anlatmıştım sonra pencereden salmıştım uçmamıştı .
Sosyal ağlarda paylaş

Mortis said:
Herkes herhangi bir şeyin nasıl yapıldığını anlatsın gösterek, hem sınıfta yapsın hem de o sırada ingilizce anlatsın biz öle yapmıştık orta 1 de mi ne,Bazıları yemek yapmıştı basit bişey salata falan. ben Uçurtma nasıl yapılır onu anlatmıştım sonra pencereden salmıştım uçmamıştı .

a bak bu güzel fikir ,hem bütün sınıf bişiler kapabilir belki.ve de eğlenceli olur..
uçurtmanın uçmaması da fena olmuş hani:D hoca not kırmamıştır umarım:D
Sosyal ağlarda paylaş

4-5 kişilik gruplar kurarak her gruba bir proje verip sınıf önünde uygalatabilirsin mesela.

Mesela biz 5 kişi haber bülteni tarzında bişi yapmıştık lisede. hatta abd&ırak savaşı sıcak olduğu zamanlar olduğundan ben savaş muhabiri olmuştum. call of dutyden çatışma sesleri kasede kaydetip, ıraktan(?) canlı yayın yaparken arkadan çaldık falan süper oldu ahah. kızın biri hava durumu, diğer elemanda spor haberleri sunmuştu. savaş muhabirliği çok yaratıcıydı diyip baya yüksek puan kaldırmıştık ehueuh.
Sosyal ağlarda paylaş

Sınıfını gördüm albümde de sınıfındaki bir kısım erkek öğrencin kurtlar vadisine ingilizce dublaj yapabilir :P

Şaka bir yana ben olsam ödev teslim zamanına kadar ingilizce günlük tutmalarını isterdim. Hem günlük çalışmayı gerektirir, hem de senin açından takip etmesi kolay olur. Onlar da baymaz kısa kısa birşeyler yazarak koca bir defter doldurunca vay be ne kadar çok şey öğrenmişiz derler.
Sosyal ağlarda paylaş

4 sayfalik bir gazete yapmistim ingilizce donem odevi olarak; gundem, guncel, kultur ve dunyadan sayfalari vardi. pek bir begenilmisti.
bir de istiklal caddesiyle ilgili ingilizce donem odevim vardi ama onu yapmadim lise sonda.

edit:
tabi bunlar 7. ve 8. sinif seviyesi konular degil sanirim. aklima baska bisi gelmedi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...