Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Neden sıcak iklimdeki insanlar..


Longshanks

Öne çıkan mesajlar

güneş ışınları daha dik açılı girdiği için atmosfere buralarda, uv ışınları vs. gibi zararlı ışınlar daha fazla geri yansımadan yere ulaşıyor. Bu yüzden oralarda yaşayan insanlar bu şekilde evrilmiş zaten... ısı koruma amaçlı değil de zararlı ışınlardan korunma amaçlı yani.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Cilt renginin amacı ışığı soğurarak ısıyı tutmak değil. Beyaz insanlarda cilt kanseri sıklığı, siyah ırka göre daha fazla. Yani güneş ışığının bol olduğu yerlerde siyah olmak iyi.

Vücudun ısı üretme mekanizmaları daha farklı. Bunun için deri rengini kullanmıyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

funq said:
deriye rengi veren pigmentlerin iklim sebebiyle geçirdiği değişimin nesilden nesile aktarılmasıyla oluyo o iş bence. bilmeden böyle yorumlarım


Yaşam boyu vücut genlerinde olan değişimler yeni nesle aktarılmaz. Sadece üreme organlarındaki değişimler aktarılır. Onlarda sıkı sıkı korunurlar zaten. Sıcak bir bölgedeki türün zamanla esmerleşmesi doğal seleksiyon ile olur.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kimileri evrim , kimileri yaratılış teorisi dediği hadise. netliği yok bildiğim kadarıyla bunun ama ben şey söylicem .

renk analizi dersi alıyorum , siyah renk evet ışığı soğurur yani ondan kaçış yok , vücudunda ısı mekanizması ona göre farklı olabilir .tabi bu kadar hassas şeyler de zamanla evrimleşir falan yok "güçlü olan kazansın fight" mantığına tamamen uzak olduğumu söylemeliyim .

o fikirde olan bilim adamları da var onu da belirteyim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...