Ancalagan Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 Ermeniler(Faşistleri) toprak talep etmiyeceklerini ve kardeşlik içinde yaşayacaklarını kabul etsinler imzalasınlar . karşılıklı bir özür kampanyasına ben varım :)-D Aralarında belki left4dead oynıcak kafa olanları vardır ^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 Rock said: @sir Bu insanların pek çoğuyla aynı tartışmayı burada akp konusunda da yaptık. Burada yazı yazanların pek çoğunun nekadar sabit kafalı ve dar görüşlü oluğunu senin daha iyi bilmen lazım. Ağlama lem bu kadar, üzüldüm şimdi :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenris Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 buraya da yazıyım: murat bardakçı yla fatih altaylı nın programında bundan bahsediyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AthleT Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 AthleT said: Sabah saat 08:00'de Erzurum / Yanıkdere şehitliğinde Atatürk Üniversitesi Senatosu, bazı polis memurları, şehitliğin bulunduğu mahalle muhtarı, ben ve diğer öğrenci arkadaşlarım ve bazı şehit torunları olarak toplandık. Anıta Atatürk Üniversitesi Rektörü çelenk koydu, İstiklal Marşı'nı okuduk ve şehitlerimizden özür diledik. Daha sonra Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü bir basın bildirisi dağıttı. TRT - I'in akşam haberlerinde yayınladılar bu "haksızlık" eylemini. Gururla izledim, tekrar gözlerim doldu. Tek tek özür diledim kendi adıma... Atatürk Üniversitesi Senatosu 18.12.2008 tarihinde olağanüstü toplanarak bazı çevreler tarafından başlatılan Ermenilerden özür dileme kampanyasıyla ilgili bir kınama kararı aldı. Karar metni, Atatürk Üniversitesi Senatörlerinin de katılımıyla, Erzurum’da, 1918 yılında Ermeniler tarafından 3 bin Müslüman’ın kar küreme bahanesiyle gruplar halinde götürülüp şehit edildikleri, “Yanıkdere Şehitliği”nde açıklandı. Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak’ın Senato adına “Yanıkdere Şehitliği”nde yaptığı açıklama, şöyle: Atatürk Üniversitesi Senatosu Oturum Sayısı: 8 Karar Sayısı: 94 “Son günlerde Türkiye’deki bazı çevrelerin "Ermenilerden özür diliyorum" kampanyasına yöneldiği görülmektedir. Atatürk Üniversitesi Senatosu olarak basından öğrenilen bu gelişmeleri endişeyle izliyor, böyle bir kampanyayı haksız, maksatlı ve akademik anlayışa ciddi bir saldırı olarak görüyor ve bu konudaki görüşlerimizi kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz. Aşırı milliyetçi ermeni grupların "cesur ve aydınca" bir adım olarak gördüğü, tutarsız ve dayanaksız olan bu girişim; Türk Milletine yönelik ciddi bir saygısızlık olduğu gibi, Ermeni terör yapılanmalarının 19. yüzyıl sonları ve 20. yüzyılda gerçekleştirdiği şiddet eylemlerinde hayatlarını kaybeden aziz şehitlerimize karşı da bir ihanettir. Savaş ortamı içerisinde kendini savunmaktan başka bir amacı olmayan Osmanlı Devleti’nin 1915’te çıkardığı "Sevk ve İskan Kanunu" ile ülke içerisinde gerçekleştirdiği yer değiştirme olayını "soykırım" olarak nitelemeye çalışan "özür dileme kampanyası" Türk Milletini derinden yaralamaktan başka bir amaca hizmet etmemektedir. Bilimsel olarak incelenmesi gereken bir konunun özür kampanyaları ve parlamento kararları ile maksatlı bir boyuta çekilmesi anlamlıdır! Geçmişte Ermenilerin acılarından bahsedenlerin, Balkanlardan sürülen ve bir çoğu öldürülen Türkleri unutması, I. Dünya Savaşı ve sonrasında Ermeni çetelerinin katlettiği yüz binlerce Türk’ün acısını hissetmemesi, yalnızca Türk oldukları için öldürülen diplomatların hayatını hiçe sayması ve bütün Dünya’nın gözü önünde Kafkasya’da on binlercesi katledilen ve bir milyondan fazlasının göçe zorlandığı Azerbaycan Türklerini görmezden gelmesi düşündürücüdür. Yıllardır sözde "Ermeni soykırımı" yalanını yaymaya çalışanların son zamanlarda bu iftiralarına duygu sömürüsü ve sosyal baskı yaparak kamuoyunu inandırmaya çalıştıkları görülmektedir. Bu tür faaliyetler, Türk-Ermeni ilişkilerine yarar yerine zarar getirecektir. İlişkilerin düzelmesinin yegâne yolu; tek taraflı ve yanlı özür dileme kampanyaları değil, bilim insanlarına yaraşır bir şekilde gerçeklerin gün yüzüne çıkarılmasına çalışmak ve Türk-Ermeni ilişkilerine olumlu yönde katkı sağlamak olmalıdır. Üniversitemizin tarihçi bilim adamları, bugüne kadar Türk-Ermeni ilişkileri üzerine gerçekleştirdiği bilimsel çalışmalarla 1914-1919 yılları arasında Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da asıl katliama uğrayanların Müslüman Türkler olduğunu bilimsel verilere ve toplu mezar kazı çalışmaları sonucunda elde ettikleri bulgulara dayanarak ispatlamışlardır. Ermeni çetelerinin Türklere yönelik yaptığı katliamların coğrafi merkezinde bulunan ve bölge insanının çektiği acıları derinden hisseden Atatürk Üniversitesi Senatosu olarak, “özür dileme girişimini” haksız buluyor, buna öncülük edenleri aydın duruşuna ve bilim insanı sorumluluk ve duyarlılığına davet ediyoruz. Atatürk Üniversitesi Senatosu Adına Rektör Prof. Dr. Hikmet KOÇAK Link Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rock Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 İşte sir sana bahsettiğim durum aşağıdaki örnekteki gibi. Örnek pekaziz said: Rock said: @sir Bu insanların pek çoğuyla aynı tartışmayı burada akp konusunda da yaptık. Burada yazı yazanların pek çoğunun nekadar sabit kafalı ve dar görüşlü oluğunu senin daha iyi bilmen lazım. Ağlama lem bu kadar, üzüldüm şimdi :) İnsanların takla atma alanı azalınca tartışmalar bu hale geliyor. Konuyu saptırmak için yeni konu açmalar, yazılan bir kaç paragraflık yazılardan 1-2 cümle kesip sanki yazar tamamen o konudan bahsetmiş gibi yorumlar yapmalar. Bunlar atacak takla kalmadıktan sonra uygulanmaya başlanana standart taktikler kısacası. Bu arada söylediklerimin güme gitmemesi için tekrar ekliyorum. Cidden söylediklerime itirazı olan arkadaşlar yazının tamamından yapsınlar. 1-2 cümleye yorum yazmak komik ve basit kaçıyor. Rock said: @sir Bu insanların pek çoğuyla aynı tartışmayı burada akp konusunda da yaptık. Burada yazı yazanların pek çoğunun nekadar sabit kafalı ve dar görüşlü oluğunu senin daha iyi bilmen lazım. Ermeni Soykırımı veya Ermenilerden özür konusunda hiç uğraşma. Dünyadaki tüm Ermeniler bir araya gelip Türkiye'den herhangi bir tazminat yada toprak talep etmeyeceklerine dair bir belge de imzalasalar ne Türkiye Cumhuriyeti Devleti ne de Türkler hiç bir şekilde özür dilemez. Bu konuda özür dilemek demek doksan küsür yıldır yalan söylediğini kabul etmek demektir. En basit konular da bile hatasını kabul etmemek için kırk takla atan insanların böyle birşeyi kabul edebileceğini düşünüyor musun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 Git o zaman 2 sayfa önce kitap karıştırarak yazdığım mesajları oku, ondan sonra burada atıp tut. Elli kere söyledik kankana da sana da. Böyle meselelerde belgen varsa konuşacaksın, herkes kafasına göre yorum yapar aksi halde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 valla ben kendi ulkemde yasamiyorum, unlu olmak gibi bir derdimde yok :) . ama bu vatanimi satmamla ne kadar alakali bilemedim. Bundan 15 sene once mahalle gazozu icerdik simdi coca cola iciyoruz bu degisim. Ama yarin elma satarken kadin satmaya bunun adi baska birseydir:) iste o senin dedigin yoldan sapma bu, hani su ingiliz aksanli halil berktay varya onun yaptigi bu iste. o yuzden bir yerlerde referans alirken, referans aldigin kisinin ne oldugunu bileceksin. Gerci sir sizin aile bir garip baksana kac yasinda baban bile 5 dakika konusmayla ermenilerden ozur dilemeyi kabul etmis, 5 dakika daha kasta agriyida veriversin. tabi simdi sizin aileye yoldan sapma falan anlatmasi zordur :) sir said: halil berktay kendisi de söylüyo zaten "dönek" olduğunu, çünkü eskiden yanlış yollara saptığını, maoizmle boşu boşuna vakit kaybettiğini kabul edecek olgunluğa erişebilmiş. sizse aynı hataları tekrarlamayı, ne pahasına olursa olsun "yoldan" sapmamayı erdem sayıyosunuz. kendi küçük dünyanızda erdemlisiniz tabi, ama bu ülkeden dışarı ufacık bi adım attığınızda insanlar halil berktayı çok iyi bilirler. kaldı ki, halil berktay'a dönek diyenler, işçi partisi bayrağındaki yıldızın sarıdan beyaza dönmesini nasıl açıklıyolardı? dur bakiym yazıyodu bi yerlerde..yoksa yazmıyo muydu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Netcafe Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 throine said: bedelini ödeyeceksin. çok merak ettim napacaksın(ız)? nasıl bir bedel ödiyicez merak ve heyecanla bekliyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 insan beyinsiz bi faşist olmayagörsün, aileye bile ad hominem yapıveriyo valla. ama lütfen gel bi gün babamla yüzyüze de konuş, alikemalden falan bahset olur mu? ermenilerden özür dilemek de pezevenklik oldu, hemen yarın "hepimiz pezevengiz" dövizlerini ayarlıyorum. halil berktayın osuruğu bile senden daha mantıklı sesler çıkarır matamına koyim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 yep fasistim ben :) butun ortaklari yahudi olan bir fasist :) hatta en iyi arkadaslarindan biride ermeni :) onun disinda benim isyerim falan bellidir yani istiyorsan adres falan veriyim al babani gel bir gun, gostereyim evladi ne yaziyor. gerci dedim ya uc saniyede fikir degistiriyor adam belli olmaz. gerci simdi babama soliyecem seni; yaptigin icin korkmamda lazim degil mi :) neyse dasaa sanirim bu beyinsiz falan filan benzeri seyler icin ban yapmaniz gerekiyor, ben hatirliyorum dangalak lafi icin adam banlamistiniz. hayir bende kufur edebilir miyim? p.s ofise beklerimki su koyma olayinida bir anlatirsin. p.s2 hadi bakalim adminler sir said: insan beyinsiz bi faşist olmayagörsün, aileye bile ad hominem yapıveriyo valla. ama lütfen gel bi gün babamla yüzyüze de konuş, alikemalden falan bahset olur mu? ermenilerden özür dilemek de pezevenklik oldu, hemen yarın "hepimiz pezevengiz" dövizlerini ayarlıyorum. halil berktayın osuruğu bile senden daha mantıklı sesler çıkarır matamına koyim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 ağlama kız banlarlar görünce, rencide ettim genç kızlık duygularını, ingiliş aksanıyla sorry :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rock Mesaj tarihi: Aralık 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2008 pekaziz said: Git o zaman 2 sayfa önce kitap karıştırarak yazdığım mesajları oku, ondan sonra burada atıp tut. Elli kere söyledik kankana da sana da. Böyle meselelerde belgen varsa konuşacaksın, herkes kafasına göre yorum yapar aksi halde. O kadar alıntı yaptığın o kitaptan "Ermeni soykırımı yapılmamıştır" sonucu çıkmıyor. Hatta benzer olayları göz önüne alırsan tam tersi bir sonuca ulaşılır. Yazınını tamamı çok uzun olduğu için senin özellikle vurguladığın kısmı alıyorum said: Türkler ne yaptıklarını biliyorlardı ve bugün pişmanlık duymalarını gerektirecek bir husus bulunmamaktadır; sonradan da anlaşıldığı üzere, Türkiye'de Ermeni meselesinin temelli çözümü açısından bu yöntem en kesin ve uygun bir yöntemdi." Sayfa 33 Bu en kesin ve en uygun yöntem oluyor çünki sürülüp, öldürüldükten sonra Türkiye'de bir Ermeni Meselesi yaratacak kadar Ermeni kalmıyor. İnternette bu kitap yazarını araştırırken ekşi sözlükte kitaptan alıntıların da bulunduğu bir yazı buldum. Paylaşıyım. ovid said: yazisinda ermeni soykirimini yalanlamamaktadir, hatta tehcire ugrayan ermenilerin sayisi ve akibeti konusunda soyledikleri bugunku ermeni iddialariyla bir miktar ortusmektedir. ornek vermek gerekirse... "turkish armenia does not exist anymore; half the armenian people have been massacred, others are dispersed in four corners of the world, the other half is homeless and bleeding" tercume edit: "turkiye ermenistani artik yoktur; insanlarinin yarisi katledilmistir, diger yarisi da dunyanin dort bir kosesine dagilmis, evsiz ve acilar icindedir." ayrica ermeniler hicbirsey yapmasaydi bile turkler'in ermenileri yine de katledebileceklerinden bahseder: "no one can claim that the savage persecutions would not have taken place if our behaviour on this side of the frontier was different, as not one can claim the contrary, that the persecutions would have been the same even if we had not shown hostility to the turks." tercume edt: "bizim tarafimizda yaptiklarimiz farkli olmus olsaydi bile, kimse bu vahsi zulmun gerceklesmemis olacagini iddia edemez. ayni sekilde, biz turkler'e karsi hic dusmanlik gostermemis olsaydik turkler'in bize yine ayni sekilde zulum edecegini de kimse iddia edemez. yazinin bugunku ermeni iddialariyla ortusmeyen kismi ise, tehcirin oncesinde ve sonrasinda, ve ermenistan'in kurulusu sirasinda, ermeni cetelerin osmanli'dan bagimsizlik ve hatta turkiye'den toprak almak icin sevkle ve yabanci guclerin tesvikiyle savastiklarini itiraf etmesidir. buna itiraf denemez aslinda cunku saklamaya tenezzul bile etmiyor adam. Uzun lafın kısası söylediklerin doğru olabilir, ama buradan bir soykırım yapılmamıştır yorumu da çıkarılamaz. Yazdıklarınını bile ne anlama geldiğini anlamadan atıp tutmaması gereken sensin bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Aralık 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2008 dasaa kos seviye elden gidiyor hakarete kaymadan tartisamiyorsunuz ne yazikki sonra ozelden soruyorlar "neden artik konu disinda aktif degilsin abi" diye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Aralık 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2008 almanya özür diledi diye bizde dilemiş olmuyomuyuz zaten? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Aralık 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2008 sayfa sonunda kalınca editledim.. mesajın eski halini koyuyorum ya noolmuş lan burada! lam bi durun lam ^_^ kapattım şimdilik. sabaha bakıcam. zaten gazınız o zamana kadar biraz geçmiş olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Aralık 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2008 yeniden açıyorum. konu hassas, ok anlıyorum fakat habire belden aşağı vurmayın.. yok sen geri zekalısın, yok sen de böylesin falan gibi olaylara girmeyin hiç. hayır karşılıklı bir germe, gerdirme, laf söyleme çemberine hapsediyorsunuz kendinizi. ne konu kalıyor ondan sonra ne de tartışma. sizin doğrularınız dışında da savunulabilecek doğrular olabilir. geriliminizi başka yerlerde boşaltın ve biraz daha rahat şekilde yazın yazacaklarınızı. en azından konuyu tartışmış olursunuz, şimdi sadece birbirinizi kırıyorsunuz. bunları söylüyorum çünkü sonra 2008sonu kullanıcı kırımı isimli bir trajedi yaşamayalım. burası farklı düşüncelere kucak açması ile güzel bir yer. düşüncelerinizi de düzgün ifade ederseniz, hakarete varmazsanız burası daha da güzel olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Aralık 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2008 Kafam iyi benim de, tartışmayı uzatacak durumda değilim. Ama Rock'tan kitabı okumasını isteyeceğim, oradan buradan alıntı yapmasını değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arjantin Mesaj tarihi: Aralık 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2008 düşünürüm bazen, bizdeki bazı insanlar gibi başka yerde de varmıdır diye..kendi ülkesine, toplumuna,tarihine yabancılaşmış, ötekileşmiş.. ermeni soykırımı vardır diyen, yahut tehcire gerek yoktu diyenler gerçekten tarihsel olayları iyi okuyabiliyor mu acaba.. "resmi tarih" diye aklınızca küçümsediğiniz kaynakları değil, mantığınızı kullanarak diyorum..(azıcık türklerin argümanı olabilecek herşey resmi tarihken, ermeni fonlarıyla sadece ve sürekli yazı yazan taner akçam ın makaleleri esaslı kaynakmış bu arada.. örnek birkaç olay vermek gerekirse -1941 de, 2.dünya savaşında eline hiç silah sürmemiş binlerce japon kökenli vatandaşını savaş boyunca toplama kamplarına tıkmamış mıydı abd? -kızılderili katliamı hep bilinir, filmleri çekilir de, acaba hatırlanır mı tarihi abd-meksika savaşında- esasında abd nin meksikaya saldırması da diyebilirz- teksas ve yöresini ele geçiren abdlilerin sivil yerli meksikalıları da sürerek bölgeyi "temizlediğini" yahut bize gelsek.. balkanlarda, yunanistanda, kosovada, sivastapol da mesela, sürülen öldürülen, "tehcir edilen" türkler hakkında bir fikri varmıdır bu özürcü tayfanın..fikir derken milliyetçi hamaset aypsınalr demiyorum, oradaki milyonlarca türk-müslüman (malum osmanlıda asıl olan müslümanlılıktı) neden bir özür kampanyası duyulmamıştır başka ülkelerde yapılan? "türkler oranın yerlisi değildi zaten" diyen avanak çok gördüm forumlarda, internette.. yerlilik ne kadar önemlidir, yahut hangi zaman dilimini kapsar peki, doğuda yaşayan ermeni krallıkları gökten zembille mi inmişti, civardaki daha eski "yerlileri" sürmediler mi, katletmediler mi, yahut bizans devleti, ruslar, franklar, almanlar, iranlılar, kürtler, araplar mesela, hep sabit ,aynı yerde mi yaşamışlardı? hiç mi daha eski halkları yoketmemişlerdi, bölgelerini genişletmemişlerdi, asimile, zoraki sürgün yapmamıştı, anadoludaki "kültür zenginliğini" yoketmemişlerdi.. tehcirlerden dolayı özür dilenecekse hangi zaman sınırından başlatmalı bu özür silsilesini, nereye varacak bunun sonu? meselenin tamamı türklerin çok daha uzak yerden gelen göçmen-akıncılar olmasından dostlar..tarihteki bütün "milletler" göçmendir aslında, bütün kavimler kendi bölgelerini genişletmiş, komşu halkları asimile etmiş, tehlike doğuruyorsa sürmüştür.. ama neden sadece türkler özür dilemelidir,tarihiyle yüzleşmelidir bu aydınlara göre,neden bizce özür dilenmeldir ermenilerden, rumlardan, kürtlerden? çünkü tükler daha uzak yerden gelmişlerdir.. işte tek sebep budur..türkler madem daha uzaktan gelmiştir, 1041 den önce anadoluda bulunan bütün milletler oranın en asıl yerlisi olur bir anda.. bildiğim kadarıyla soykırımın resmi tanımı 2. dünya savaşından sonra 1945 lerde yapılmış, hukuki olarak da böyleyken neden 1915 lerdeki tehcir olayı "soykırım" olarak türklere yaftalanmak isteniyor o zaman?.. geçmişe bakılacaksa eğer, bizansın,yunan krallığının ardılları olan günümüz yunanistan ına, perslerin,safevilerin ardılı iran'a, ermenilere, frank-fransız impratorluğu ardılı fransa'ya, flamanlara neden katliamlarında, tehcirlerinde uygulanmıyor.. bırakın eski geçmişi ırksal katliamlar en son kıbrısta yapılmadı mı? ülkemizde 6-7 eylül olaylarında yaşanan yağmalar aydınları o kadar üzüyorken - ki üzmeli- , 70 lerde kıbrıs ta rumların türklere yaptığı katliamlar, bakın yağma falan değil, toplu katliam, hakkında neden 2 kelime de yapılmaz? ya da neden o çok beğendiniz anarşist yunan gençliği de 2 satır yazı karalamaz, "katliamlardan ötürü tüklerden özür dileriz" diye.. neden mi, bu kadar avanak insan ancak türkiye de bulunur da ondan dostlar.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Aralık 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2008 arjantin sen ne kadar faşist, ne kadar ulusalcı bi insanmışsın yaa!!! romantik liboşlarımız adına seni kınıyorum!!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arjantin Mesaj tarihi: Aralık 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2008 haklısın sg-1, şu ulusalcılıktan kurtulamadık gitti.. ne kadar kötü değil mi? kıbrıs demişken aklma geldi, yunanistan ve rum kesiminde komünist-sosyalist partiler çok güçlüdür, yunan anarşist gençlerine hayran ya bizdeki gençler..ama ülke çıkarları söz konusu olduğunda adamlardaki milliyetçiliği görüyorsun.. mesela yunanistanda hiç türk yoktur yunanlılara ve tabii bu solculara, ayrıca yunan liboşlarına göre de, ısrarla sadece "müslüman" derler, yani hepsi yunan anlamında..yunansitandaki türklerin hakları için o yunan anarşist gençlerinin ufak da olsa eylem yaptığı hiç görülmemiştir.. yahut kıbrıstaki rumların-çoğu komünist partildir annan planına red vermesini, türkleri 2. sınıf görmesini hatırlayın..ülkesi aleyhine çalışan solcu-liboş tayfa bi bizde var, ne medeniyiz di mi? avanaklar sizi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Aralık 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2008 arjantin, ben önce insan seviyorum. vatan sevgisi, tarih sevgisi, köken sevgisi sonra geliyo. ben bu topraklarda yaşanmış bir zulümden bahsetmeden önce, diğer bütün topraklarda yaşanan zulümleri de anmak zorunda mıyım? eğer öyleyse bileyim, hepsini tek tek saydıktan ve hepsi için üzüldükten sonra şu ermeni meselesini de konuşalım. o zaman içiniz rahat edecek mi? hiç sanmıyorum. insanları "yapmadıklarıyla" yargılamak, otoriter bir düşünce hastalığıdır. yapılanları konuşmak daha mantıklıdır, "şunu niye yapmadın" diyerek hiçbir yere varmak mümkün değil; çünkü muhakkak senin de "yapmadığın" bişeyler bulunur. insanları avanak falan diye yaftalamadan evvel aynaya bakmak gerek. ideolojik tutumun ne olursa olsun, bunun için seni yerecek değilim. ancak benim için vicdan sahibi olmak, önce kendi ayıbınla yüzleşmeyi gerektirir. özür dilemek de, bir kompleks değil, olgunluk belirtisidir. zaten bu kampanyada "size kıydık, özür dileriz" denmiyo, "size kıydılar ve biz bu ayıbı yıllarca inkar ettik, tartışmadık, özür dileriz" deniyo. ve yeri gelmişken;başkalarını da özür dilemeye zorlama hakkımız yoktur, bir karşılık beklenecekse zaten o özrün hiçbir kıymeti kalmaz. özür içten geldiği zaman, gerçekten üzüntüyle dile getirildiği zaman değerlidir. ve herkes, kendi vicdanından ve kendi hatalarından sorumludur. amerikada george carlin adında bir standup'çı vardı rahmetli, herkese tavsiye ederim, youtube'da bisürü videosunu bulmak mümkün. bir şovunda 1941de abdnin japonlara yaptığını dile getiriyo, ve insanlar ona "vatan haini, satılmış köpek" diye saldırmak yerine alkışlıyolar. üstelik george carlin, "ama onlar da pearl harbor'a saldırmışlardı" gibi bişey sunmuyo, veya japonların gerçekleştirdiği başka kıyımlardan da söz etmiyo. daha taze bi örnek; şu "ayakkabı" meselesinden sonra, beyaz sarayın önüne binlerce ayakkabı bırakılıyo. içinde ırak işgali sırasında ölen ıraklıların isimleri yazıyo. evet, ölen abd askerlerinin değil, ıraklıların isimleri. bunu yapanlar da abdnin vatan hainleri olsa gerek. kanada, anayasasına "kurucu unsur" olarak yerlileri ekliyo mesela. avusturalya aborjinlerden özür diliyo. bunlar hep geçmişiyle yüzleşebilmiş ülkelerden örnekler işte. bizde bunu yapanlara avanak deniyo. başkalarının kıyımlarından söz açıp mağduriyete oynamak varken, kendi hatamızı neden itiraf edelim? hıyar mıyız? evet, kıyım yapmayan ülke yok gibi. hatta özür konusunda en medeni olan ülkeler, geçmişte en kanlı kıyımlara imza atmış ülkeler diyebiliriz. ama yine de, yaptığı kıyım için sembolik de olsa özür dileyen, verdiği hasarı telafi etmek için samimi bir çaba ortaya koyan devletler gün geçtikçe artıyor. biz neden bu devletlerden olmayalım? bizim kıyımlarımız daha mı haklı? daha mı az kanlı? daha mı ulvi bir sebeple gerçekleştirilmiş? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arjantin Mesaj tarihi: Aralık 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2008 fark nerede diye soruyorsan hala, daha olayı anlamamışsın demktir.. abd ve avrupadaki bazı ülkelerde ermeni soykırımını tanıma kampanyaları devam ederken yapılan art niyetli bir kampanya bu,..düzenleyicilerin isimlerini baktığımızda zaten işin rengi ortaya çıkmakta..taner akçam mesela, ermeni lobilerinden para alan, tek yazma konusu ermeni örgütlerine yaranmak olan bir adam.. hem sorarım size...avustralyanın aborjilere yaptığıyla, abdnin japonlara yaptığıyla bir mi ermeni meselesi..ben mesela hi duymadım aborjinlerin köyleri basıp katliam yaptığını..yahut japonların terörize hareketlerini..ermeniler suçsuzmuydu bu kadar..ölüm-kalım, hayatta kalma mücadelesinde, hergün müslüman halk katledilirken ve de ruslara 5.kol faaliyeti yürütürken ermeniler bırakılabilirmiydi orda.. ne yapacaktık peki?balkan savaşları sırasında yaşandığı gibi, türklerin sürülmesi,katledilmesini mi bekleyecektik..rusların kazan,sivastapol,kırımda türk yerleşikleri sürmesi gibi, kesin vahşet anını mı bekleyecektik? karşılıklı katliamların olduğu, 4 cephede savaşan bir ülkenin zor zamanında, askerleri ülkenin uç noktalaruındayken çetecilik yapan, öldüren ermeniler suçsuz mu? ülke topraklarının elden çıkmakta olduğu bir zamanda acaba tehcir yapılmayıp ne yapılacaktı?olayların üzerinden 90 yıl geçtikten sonra rahatça yazdığın şu satırları, her an türklerin topluca sürüleceği,katledileceği ortamda da yazardın ,bunu biliyorum.. sen ve senin gibi düşünenlerin kafası karışık önce..kimi soykırım yapılmıştır ondan özür diliyorum diyor, kimi yok böyle birşey, sadece üzüntülerimi sundum diyor..kampanyaya yalan yanlış isimle giriyor..zaten kampanyanın kendisinde bir tanımsızlık, sinsilik yok mu? ayrıca ben japon örneğini verirken, abdnin hiç çatışmamış japonları bile kamplara tıktığından bahsetmiştim.acaba özür dilediğiniz ermeniler bu kadar masum mu? itilaf devletlerinden de özür dilemelisin tutarlılık için..ingiliz, fransız, yunan, italyan..bir özür de anzaklara borcun var..seni katledenlerden madem özür diliyorsun, ne yani, sadece üniforma giyiyorlar diye mi özür dilemiyceksin bunlardan da.. liboşluk zor zanaat usta.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Aralık 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2008 avustralya vs aborjin yalnız hakikaten fazla dengesiz bir örnek. adı üstünde aborjin lan, adamların en güncel silahı ok iken sen adaya barutla, topla çıkmış adamsın. bırak da özür dilesinler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Aralık 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2008 hayır, mesele şu ki her millette suçlular vardı. ancak sırf o millete mensup oldukları için, hiçbi olaya karışmadıkları halde cezalandırılanlar da vardı. haksızlık buradadır işte. yoksa savaş sırasında elinde silah olan adama hiçbir devlet buyur geç diyemez elbette. devlet, halkın güvenliğini sağlayacak. ancak şu nokta çok önemli: bu "halkın" içinde, suç işlemeyen ermeniler de var. zaten bütün dünyada mağdurlardan, sivil halktan özür dileniyor, savaşta ölen askerlerden değil. üstelik, ilginçtir, faşistlerin yaptığı kıyımlar için aydınlar özür diliyor genelde. kampanyada hiçbi tanımsızlık, belirsizlik yok. metin gayet açıklayıcı: bu olayları tartışmadığımız ve yıllarca inkar ettiğimiz için özür diliyoruz denmekte. kimse kendini ittihatçılarla özdeşleştirmiyo. kimse de "devlet adına" veya "türk milleti adına" özür dilemiyo. dediğim gibi, herkes kendi vicdanından sorumlu. sen sürgünden önce bursada, kastamonuda, izmitte yaşayan ermenilerin de ellerine silah alıp sağa sola saldırmaya başladıklarını zannediyosan, bence epey yanılıyosun. devlete bağlılıklarını açıkça ortaya koyan ermeniler de sürüldü 1915te. evet, onlar, 1941de abdde yaşayan japonlar kadar masumdular, doğudaki olaylara karışmamışlardı ve tek suçları ermeni olmaktı. zaten cephe dışındaki yerlerden de ermenilerin sürülmüş olması, o cephenin bu büyük tehcire bir "bahane" olduğunu ortaya koyuyo. "ülke toprakları elden gidiyo" diye bağrınmak da iyiymiş. üzerinde yaşayan halkı katlettikten sonra, kuru toprağı napacaksın ki? o zamanki devlet, yüzyıllardır anadoluda yaşayan bir halkı, hem de çoğu suça bulaşmamış bir halkı, çoluk çocuk demeden sürgüne ve ölüme yollamıştır. o çoluk çocuğu da suçlu veya "ermeni tehdidi" olarak görüyosanız, o da sizin zalimliğinizdir artık. demogoji de zor zanaattır epey, bence biraz daha uğraşmalısın. edit: bir anda evi basılıp, yanına hiçbi eşya almasına izin verilmeden dımdızlak yerinden yurdundan olan ve ölüme yollanan ermeninin, savunmasız bi aborjinden ne kadar farkı var ki? o noktada devletin sivil halk üzerindeki gücüyle sömürgecilerin yerli halk üzerindeki gücü kıyaslanabilir bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Aralık 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2008 arjantin said: sen ve senin gibi düşünenlerin kafası karışık önce..kimi soykırım yapılmıştır ondan özür diliyorum diyor, kimi yok böyle birşey, sadece üzüntülerimi sundum diyor..kampanyaya yalan yanlış isimle giriyor..zaten kampanyanın kendisinde bir tanımsızlık, sinsilik yok mu? hayir, kampanyanin kendisi gayet acik, ama bir oraya bir buraya cekistiriliyor surekli. mesela burada da toplam uc topicte belki 15 kez yazildi ayni 3 5 kisi tarafindan; kampanya yapilanlardan dolayi osmanli adina ozur dilemeyi degil, bunca zamandir turkiye cumhuriyeti olarak bunlari goz ardi etmis ve etmeye devam etmekte kararli oldugumuzu muhtelif sekillerde gostermis oldugumuz icin ozur dilemek isteyenleri bulusturmayi amacliyor vay ermeniler de soyle kakaydi, ama almanlar da yahudileri yakti, ulan abd masum mu gibi konuyla alakasiz argumanlarla gelip olayi carpitan 'sen ve senin gibiler' israrla konuyu osmanli adina turkiyenin resmi ozur dilemesi halinde sunmaya calisip, ucuz vatanseverlik naralari atiyorlar, yoksa bastan beri kampanyanin amaci da, burada kampanyayi basarili bulanlarin da yorumlari da ayni, degisen birsey yok buyur sana 4 ayri topic, onlarca mesaj; cikar iclerinden ermenilerin savunuldugu, abdnin kizilderililerin en buyuk dostu oldugunun iddia edildigi, hitlerin yahudilerin koruyucusu olarak anildigi bir mesaj, anlam kazansin ustteki wall of textin simdi, dasaanin gayet sevimli yazdigi uyariyi anlamaktan aciz arkadaslar icin aciyorum; ONA BUNA SEN SOYLESIN BOYLESIN DIYE HAKARET EDECEK KADAR CARESIZ KALDIYSANIZ, KASMAYIN 'FIKIR' URETMEYE, GIDIN BIR CAY KOYUN GELIN, YOKSA GELDIGINIZDE GIRIS YAPAMAYACAKSINIZ PATICIGE haddinizi bilin, buraya gelip onunuze gelene salak avanak serefsiz zart zurt demek kimseye dusmez Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar