pekaziz Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 Yanlış mesaj pardon. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 basimiza yuz milyar dolarlik tazminat geldigindede beni ilgilendirmez mi demeyi dusunuyorsun? almanyanin hala israile para odedigini biliyor musun? sen omrunde butun umutlarini baska bir ulkeden alicagi tazminatlara baglayan bir ulke duydun mu? neyin zalimi neyin kimligi? kim bu zalimler, hangi kitaptan cikartiyorsun bunlari. sirf entel olucam diye atlamanin anlami yok. Ozur un sarti surtu nasil olmaz, sen niye ozur dilersin? yaptigin bir hata icin, o hatayi kabul ettiysen ozur dilersin. neymis efendim bu ulkeyi baglamazmis , eyvallah baglamazda kardesim, sen bu ulkede yasamiyorsun, senin yaptigin bu kampanyalar bu ulkeyi zor durumda birakmiyor mu. bu isin sonunda bir tazminat cikarsa sen mi odiyeceksin imza atan olarak, sen mi butun dunyaya katil olarak anilacaksin? birakin bu isleri, neymis efendim ozur dilemenin sarti olmaz, devleti ilgilendirmezmis. sen fransiz olsan ozur dilesen , ben sana tepki koyarim ama birsey diyemem. Ha sen turkiye vatandasi olarak, butun ulkeyi etkileyecek bir halt yaparsan, bu vatan hainligidir, sen kim oluyorsunda bu ulkenin halki adina karar veriyorsun. Hayir efendim birey olarak ozur dileme hakkina kimse sahip degil, cunku sonuclari sadece kendinizi degil hepimizi etkiliyor. Acikcasi bunun sokakta pkk pkk diye bagirmaktan farki yok hatta cok daha tehlikeli. sir said: ermenilerin ne dediği beni ilgilendirmez, herkes kendi davranışından sorumludur. işin siyaseti, kullanılan terimler falan hep ikincil konular. zalimin kimliği olmaz. ama mağdurun kimliği, onun mağdur olmasına yol açtıysa önemlidir. o yüzden özür ermenilerden dilenmektedir. ancak kampanya metni "bireysel" bir metindir, "türk milleti adına" falan değildir. özürün de şartı-şurtu olmaz. bu ülkede kendisine 100% "masum" veya "mazlum" diyebilecek kimse yaşamış değil. ama ortada bir "ayıp" var, biz 90 yıldır bu ayıbın üstünü örttüğümüz için, hatta bir de meşrulaştırmaya çalıştığımız için o ayıbın mağdurlarına bir özür borçluyuz bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 Rewendor said: sir bahsettiğin o makale ve kitaplardan kaç tanesini okudun merak ettim. Sayıyla beraber isimlerini de verirsen sevinirim. hala bekliyorum :) Aslında sessizlik de yeterince açıklayıcı bir cevap oldu hehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 Karşı taraf senin özrünü kabul etmeyecekse özür dilemek neyin mastürbasyonudur? Yoksa özür dileyene değil de diletene mi bakmak gerekir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 matama fasizme gidiyorsun. ne demek birey olarak kimsenin ozur dileme hakki yok? nerede yasiyorsun, ya da soyle sorayim; nerede yasamak istiyorsun sen? birey olarak fikrimi belirtme hakkim olup olmadigini mi tartisayim seninle simdi, yetmedi mi konudan bu kadar sapmak, birde ustune dusunce ozgurlugunu mu tartisalim? nereye gittiginin farkinda misiniz 'dusunce'lerinizin? [edit] aklima geldi dur ayna koyayim konuya; zamaninda -ben de dahil- cogumuzun cok karsi ciktigi, fransadaki 'ermeni soykirimini reddetme yasagi tasarisi' hakli miydi yani sence? [/edit] [edit2]sir duzeltti simdi, evet gecmedi soz konusu yasa, tasari olarak kaldi, rafa kaldirildi simdilik, yanlis bilgi olmasin[/edit2] pekazizin kitabi da necminin 11 imzasi gibi iste; okyanusta damla ama zaten oturmus kaliplasmis dusuncelerinize uydugu icin kucakladiginiz bir damla. 'tek dogru'yu anlatan kitap muslumanlar icin kuran, hristiyanlar icin incildir; sizin icin de buysa 'inanciniza' saygi gosterelim, ama bana bunu 'dusunce' diye getirmeyin. yazarin dusuncesi budur derseniz eyvallah ama tek kitap okuyup herhangi bir konuyla ilgili dusunce sahibi olunmaz, ancak yazarin soyledikleri ezberlenir, firsat bulundukca tekrar edilir heh bir dusunceyi olusturduktan sonra sadece ona uygun yazarlari okuyup, karsit fikir belirtene vatan haini demek saglikli bir kafa yapisi degil bence yapilan alintilara gelince; ermenilerin asiri uclarini vurgulamanin alemi yok, kimse ermenilerin hepsi melektir, turkler essektir demiyor. bizde de var bolca asiri uc, maalesef yonetime de sikca gelmislikleri var tarihte, yapayim mi uc bes 'ustun turk irki' alintisi? ermeni olaylarini tartisiyoruz sozde, ama '1915te durup dururken ayaklanmis serefsizler, asmasaydik da beslese miydik'den daha kaliteli bir arguman cikmiyor ortaya bir turlu. gerci bir de 'tamam olan olmus, aman bari kabul etmeyelim de tazminat odemek zorunda kaliriz maazallah' yaklasimi var ki banadokunmayanyilanbinyasasincilik diye ozetleyebiliriz bence arada birisi ittihat ve terakkinin cok daha eskiye dayanan yanlis politikasindan bahsetmeye kalkiyor, ona da 'vay osmanli ecdadimiz' diye girisiyorsunuz, tadindan yenmiyor tartisma 'siz' siyah, biz 'beyaz'iz cunku, ortak nokta olmasi olasi degil degil mi? amac anlamaya calismak ya da tartismak degil laf yetistirmek, baskin cikmak cunku neyse, daha once de soyledim; eger ermenilerin 'sadece' ermeni olduklari icin veya 'sadece' ruslar gaz verdigi icin cok mutlu olduklari bir ortamda aniden durup dururuken ayaklandiklarini ve yuzlerce yillik komsularini kadin cocuk demeden kesmeye basladiklarini dusunuyorsaniz bence bir daha dusunmekte fayda var. hatta okumaya arastirmaya bile gerek yok bunun icin, salt dusunseniz yeter ha bu demek degildir ki ermeniler haklidir, ama 'turkler durup dururken bizi surdu' demek ne kadar komikse, 'ermeniler durup dururken ayaklandi' demek de bir o kadar komik, goremiyor musunuz bunu? osmanlinin 'zulum imparatorlugu' oldugunu soylemek de komik ayrica, viktor cok guzel ozetlemis o kismi. bizi bu konuda ilgilendiren osmanlinin son donemidir ama, onu da gozden kacirmamak lazim. o son donem ki, birakiniz gayri muslimleri, azinliklari, turkler bile hallerinden memnun degil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 Yazdıklarımı dandik bir adamın günlükleri olarak gördüysen o senin problemin ve anlayış farklılığın. Ermenistan'ın ilk Başbakanı'ndan bahsediyorum, kıyım yapıldı denilen dönemde Ermeni çetelerinin önderinden bahsediyorum. Rusya'ya alet olduklarını söylüyorum, Türkleri emperyalistlerin piyonu olup katlettiklerinden bahsediyorum. Techirin de Ermeni başbakanı tarafından bile haklı ve doğru bir hareket olarak görüldüğünü söylüyorum. Ne cüretle verdiğim örnekleri Kuran, İncil vs. dogmatik kitaplarlar kıyaslıyorsun? Daha düne kadar bu kitap ortalıkta yoktu ve ben de klasik cevapları verirdim. Ama elimde böyle bir eser var sonuna kadar kullanacağım. Kitap budalalığı size mahsustur, çünkü 10 tane kıyım resmi, 5 tane hatıra yazısını 80 yıldır önümüze getiriyorsunuz. Ben sana ilk ağızdan belge getirdim ve sundum. Sen "ezberi bozalım" türü kişisel eleştirilerin hariç ne argüman sunuyorsun? Koca bir hiç! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 yeteri kadar yazdığımı düşünüyodum, ama şu sataşmaları görünce acaba hiçbişey yazmadım mı diye düşünmeye başladım.. rewendor, biraz aşağıda soad topiğinde bikaç makale ve röportaj koymuştum, taner akçamın "türk milliyetçiliği ve ermeni soykırımı" kitabını da herkeslere tavsiye ederim. bu konuda okuduğum makalelerin bi dökümünü yapmış değilim, kusura bakma, internette ufacık bi araştırmayla sen de yüzlerce yazıya, belgeye ulaşabilirsin. hala meseleye "tazminat" açısından bakanlar var, bu kampanya başladı diye 93 yıldır inkar politikası güden TC'nin bi anda tazminat veya toprak vereceğini mi düşünüyosunuz? gerçekten böyle bi ihtimal aklınızın ucundan geçiyo mu? almanya hala tazminat ödüyomuş, ödeyecek tabi! o zamanlar hitlere sorsan yahudiler de "ulusal varlığa" bir tehditti. tamam biz fırınlara sokup zehirli gaz vermedik, ama "zihniyet"ler arasında bir benzerlik göze çarpmakta. bir tane ermeni dahi özürü kabul etse kafidir benim için. işte o bir tane ermeni de bunu yazmış. üstelik özür de dilemiş. pekaziz, "ilerde ermeni eyaleti olacak" iller arasında bursa, kastamonu, izmit de var mıymış? yoksa, neden oradaki ermeniler de sürülmüş? varsa, rusya bizi yenince bütün ülkeyi ermenilere mi verecekti? burada kimse ermeni çetelerin rus ordusuyla doğu anadoluya saldırdığını inkar etmedi. ancak, bu bahane edilerek yapılan, bütün anadoluyu kapsayan bir etnik temizlik çalışmasıdır. ülkede yaşayan 1.5 milyon civarı ermeninin tamamı bir "tehdit" sayılmıştır ve sürgüne zorlanmıştır. bakın bugün ülkenin güneydoğusunda hala "burada kürdistan bayrağı dalgalanacak" diyenler var, devletle alenen savaş içinde olan kalabalık bir güruh var. bunu bahane edip ülkede yaşayan 11 milyon kürdü de sürelim mi? sizin yapmaya çalıştığınız, bu "sürgün"ü, bu insanlık dışı muameleyi meşrulaştırmak, ulvi bir amaca hizmet ediyormuş gibi göstermektir. orada yaşanan, bir insanlık dramıdır. bir insanlık dramı yaratmanın, yani; savunmasız, silahsız, hiçbir eyleme katılmamış, hiçbir olaya da bulaşmamış, ve hatta doğudaki ermenilerin yaptıklarını onaylamayan, osmanlı devletine bağlılığını açıkça bildiren insanları bile sırf ermeni oldukları için bir anda evinden yurdundan koparıp, yolda telef olacaklarını da bile bile sürgüne yollamanın herhangi haklı bir gerekçesi yoktur, olamaz. bi de emperyalistlere kızarsınız çok pragmatistler diye. halbuki bu sizin savunduğunuz, "amaçlar, araçları meşrulaştırır" düsturundan başka bişey değil. bu da düpedüz pragmatizmdir ve ahlakın-vicdanın dışında bir duruşa tekabül etmektedir. hadi siyasi alanda elimiz zayıflar diye düşünenlere de şunu sorayım, fransa neden parlamentodan "ermeni soykırımı olmamıştır" demeyi suç sayan yasayı geçirmedi? türkiyenin ermenistanla diyalog arayışına girmesini teşvik etmek için. bu kampanya da bu diyaloğa olumlu bir katkı sağlayacaksa, uluslararası kamuoyunda da takdirle karşılanacak, kabul görecek ve elimizi güçlendirecektir. nefr de çok güzel yazmış, +1 koymadan edemedim =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 pekaziz said: Yazdıklarımı dandik bir adamın günlükleri olarak gördüysen o senin problemin ve anlayış farklılığın. suradaki yanlis anlamayi hemen duzeltelim; soz konusu kitabi kucumsemiyorum. aksine, bence son derece onemli bir kaynak yazari ve donemi dolayisiyla ama diyorum ki tek bir kitapla herseyi cozemezsin, sadece kendin gibi dusunenlerle tartisarak kendini gelistiremezsin farkli dusunceler nimettir yahu, daha once farketmediginiz bir aci sunar belki size, bilmediginiz birsey ogretir belki benim elestirdigim zaten tek bir kitap uzerinden geriye kalan herseyi yanlis ilan etmek, ustune bir de o kitabi birebir kabullenmeyene vatan haini damgasini vurmakta tereddut etmemek kaldi ki tartismanin takribi 10. sayfasindayiz, bu zamana kadar koca bir hicten epeyce fazla sey sundugumu dusunuyorum, ama maalesef hepsini tek bir kitaptan alintilayamam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 Tek kitaba vurgu yapmam kitabın hemen her şey en yetkin ağızdan açıklığa kavuşturmasından ötürüdür. Yoksa Boryan'ın, Karibi'nin ve daha pek çok Gürcü ve Ermeni yazarın ve devlet yöneticisinin yazılarından alıntı yapabilirdim, ama bu isimler asıl meseleye vurgu yapmıyorlar. sir'e daha evvel dediğim bir söz vardı. Benim bu tarz meselelerde kıstasım, ABD'nin, AB'nin olaya nasıl baktığıdır. ABD bu olayda ne yapıyor? İkide bir Ermeni meselesini gündeme getirip Türkiye'yi köşeye sıkıştırıyor, BOP'a zemin hazırlıyor, Kemalist Devrim'i yıkmanın bir aracı olarak görüyor. Keza AB de, üye olmanın şartı olarak Ermeni meselesinin çözüme kavuşturulması gerektiğini söylüyor, utangaç bir şekilde soykırımı tanımamız gerektiğini belirtiyor. Yani mesele Türkiye ve Ermenistan arasında, özgür ilişkiler neticesinde tartışılan bir konu olmaktan çoktan çıkmıştır. Birisinin tepesine eşbaşkanlar getirilmiş, ülkenin eli kolu bağlanmıştır; diğerine de bölgede ABD'nin sağ kolu olan bir yönetici atanmıştırç Böyle bir ortamda tarihi hangi meseleyi çözebilirsiniz? İyi niyet neye yarar? Cengiz Çandar, Hadi Uluengin, Engin Ardıç, Şahin Alpay, Abdurrahman Dilipak Türkiye'ye ne katkı sunmuşlardır, bu halka hangi faydaları olmuştur? Bu tip adamların önderliğinde yürütülen bir kampanya sizlerde hiç soru işareti yaratmıyor mu? Ermeni halkıyla olan ilişkilerimiz, bu adamların çabalarına mı kalmıştır? sir, son yazdıkların dediklerimi çürüten ifadeler içermiyor. Ben ilk ağızdan belge sunuyorum, sen subjektif görüşlerini yazıyorsun. Denk değil mesajlarımız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 Her bulduguna fasizm yaftasi orneklerinden biri de bu iste. Nefr sunu soruyorum, amerika birlesik devletlerinde bir vatandas cikip, ben el kaideyi destekliyorum, yada osama cok iyi yapmistir , derse ne olur? amerika birlesik devletleri fasist mi ? eger senin yaptigin hareket butun ulkene zarar veriyorsa bunu yapamazsin bu kadar basit. nasil gece cikip merkez bankasinin kasasini soyamiyorsun, bununda bir farki yok. Fasizm in ne oldugunu ayri sekilde saatlerce tartisirim ama herseye otomatik fasizm demeninde anlami yok. Nefr said: matama fasizme gidiyorsun. ne demek birey olarak kimsenin ozur dileme hakki yok? nerede yasiyorsun, ya da soyle sorayim; nerede yasamak istiyorsun sen? birey olarak fikrimi belirtme hakkim olup olmadigini mi tartisayim seninle simdi, yetmedi mi konudan bu kadar sapmak, birde ustune dusunce ozgurlugunu mu tartisalim? nereye gittiginin farkinda misiniz 'dusunce'lerinizin? [edit] aklima geldi dur ayna koyayim konuya; zamaninda -ben de dahil- cogumuzun cok karsi ciktigi, fransadaki 'ermeni soykirimini reddetme yasagi' hakli mi yani sence? [/edit] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flameoffear Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 Nefr said: ha bu demek degildir ki ermeniler haklidir, ama 'turkler durup dururken bizi surdu' demek ne kadar komikse, 'ermeniler durup dururken ayaklandi' demek de bir o kadar komik, goremiyor musunuz bunu? Allah için Ermeniler niye durduk yere ayaklanmamış bir izah edermisin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 matama sirf sen bu fikre katilmiyorsun diye terore destek vermekle ayni sey kabul ediyoruz bunu konusmayi yani? diyorum ya, fasizme gidiyorsun istersen sana ozel yapmis oldugum edit kismina cevap ver, daha net ciksin ortaya fikirler pekaziz said: ABD bu olayda ne yapıyor? İkide bir Ermeni meselesini gündeme getirip Türkiye'yi köşeye sıkıştırıyor, BOP'a zemin hazırlıyor, Kemalist Devrim'i yıkmanın bir aracı olarak görüyor. Keza AB de, üye olmanın şartı olarak Ermeni meselesinin çözüme kavuşturulması gerektiğini söylüyor, utangaç bir şekilde soykırımı tanımamız gerektiğini belirtiyor. Yani mesele Türkiye ve Ermenistan arasında, özgür ilişkiler neticesinde tartışılan bir konu olmaktan çoktan çıkmıştır. Birisinin tepesine eşbaşkanlar getirilmiş, ülkenin eli kolu bağlanmıştır; diğerine de bölgede ABD'nin sağ kolu olan bir yönetici atanmıştırç Böyle bir ortamda tarihi hangi meseleyi çözebilirsiniz? İyi niyet neye yarar? bunlari tartisabiliriz yeri burasi olmasa da, ama genel olarak haklisin bence de evet. e peki bu saydiklarin bu konunun konusulup, tartisilip cozulmesi icin birer gerekce degil mi? ne yapalim, mecbur kalip onun bunun sartlariyla kabul edecegimiz ana kadar yok sayip cocuklarimiza da ermeni dusmanligi pompalamak daha saglikli bir alternatif mi? yani zaten benim demek istedigim de bu sorunun cozulmesi gerektigi. resmi ozurden bahsetmiyor ve dogru olacagina da inanmiyorum ama en basiti 'osmanli ecdadimizz' diye bu olaylari tarihimizden silip atmamak ilk adim olabilir mesela bu kampanyanin en guzel tarafi konuyu tartisilir hale getirmis olmasi bence, evet cok duzeysiz ve cok tarafli tartisiliyor tabii genel olarak ama tartisiliyor en azindan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 sir said: hala meseleye "tazminat" açısından bakanlar var, bu kampanya başladı diye 93 yıldır inkar politikası güden TC'nin bi anda tazminat veya toprak vereceğini mi düşünüyosunuz? gerçekten böyle bi ihtimal aklınızın ucundan geçiyo mu? Nasil mi oluyor bu is once onemli dunya ulkeleri kabul ediyor, sonra baski iyicene artiyor, sonra ulkeden uc bes tane kendini bilmez kabul edelim nolacak diyor. buraya kadar olan bolumune biz ali kemal sendromu diyoruz.(sir bir ara ali kemali bir arastir, nasil dusundugunu olaylar karsisinda nasil baktigini falan bir bak, bir anda ne kadar cok ortak noktan oldugunu farkedeceksin.) neyse sonra soykirim baskiylada olsa kabul oluyor(ab ye girmek istiyorsaniz vs vs) sonra zaten allahin emri bir para odemeye basliyorsun. bundan 20 sene once turkiyeye ve su andakine bakarsan, nasilda 93 senelik seylerinde bir anda yok olacagini gorursun. sir said: almanya hala tazminat ödüyomuş, ödeyecek tabi! o zamanlar hitlere sorsan yahudiler de "ulusal varlığa" bir tehditti. tamam biz fırınlara sokup zehirli gaz vermedik, ama "zihniyet"ler arasında bir benzerlik göze çarpmakta. sir said: pekaziz, "ilerde ermeni eyaleti olacak" iller arasında bursa, kastamonu, izmit de var mıymış? yoksa, neden oradaki ermeniler de sürülmüş? varsa, rusya bizi yenince bütün ülkeyi ermenilere mi verecekti? burada kimse ermeni çetelerin rus ordusuyla doğu anadoluya saldırdığını inkar etmedi. ancak, bu bahane edilerek yapılan, bütün anadoluyu kapsayan bir etnik temizlik çalışmasıdır. ülkede yaşayan 1.5 milyon civarı ermeninin tamamı bir "tehdit" sayılmıştır ve sürgüne zorlanmıştır. bakın bugün ülkenin güneydoğusunda hala "burada kürdistan bayrağı dalgalanacak" diyenler var, devletle alenen savaş içinde olan kalabalık bir güruh var. bunu bahane edip ülkede yaşayan 11 milyon kürdü de sürelim mi? sizin yapmaya çalıştığınız, bu "sürgün"ü, bu insanlık dışı muameleyi meşrulaştırmak, ulvi bir amaca hizmet ediyormuş gibi göstermektir. orada yaşanan, bir insanlık dramıdır. bir insanlık dramı yaratmanın, yani; savunmasız, silahsız, hiçbir eyleme katılmamış, hiçbir olaya da bulaşmamış, ve hatta doğudaki ermenilerin yaptıklarını onaylamayan, osmanlı devletine bağlılığını açıkça bildiren insanları bile sırf ermeni oldukları için bir anda evinden yurdundan koparıp, yolda telef olacaklarını da bile bile sürgüne yollamanın herhangi haklı bir gerekçesi yoktur, olamaz. bir ara olen turkler icinde yazi yazarsan sevinirim, hatta ozur dileme kampanyasi falan. hayir ben seni bir kac tanesinin akrabalariyla tanistiririm. anlatirlar sana baslarina gelenleri ama ya olur mu, sen onlari inkar etmiyorsun onemli olan once ermenilerden ozur dilemek. nasil olsa o ise yaramazlar oldu, sonucta vatani icin olmus ise gereksizler degil mi onlar? onlari savunmak seni ozel yapmiyor. sir said: hadi siyasi alanda elimiz zayıflar diye düşünenlere de şunu sorayım, fransa neden parlamentodan "ermeni soykırımı olmamıştır" demeyi suç sayan yasayı geçirmedi? türkiyenin ermenistanla diyalog arayışına girmesini teşvik etmek için. bu kampanya da bu diyaloğa olumlu bir katkı sağlayacaksa, uluslararası kamuoyunda da takdirle karşılanacak, kabul görecek ve elimizi güçlendirecektir. yep aynen oyle, sirf biz kardes kardes anlasalim diye yaptilar, ulan bu fransiz cok iyi insanlar ya, zaten hep hastasiyim bunlarin. hayir basta seni okuyanlar lan adam bir seyler biliyor diyecek ama su son cumlen artik olayi bitirdi. ali kemal uzulme arkandan geliyorlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
navyamphs Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 matama said: ali kemal uzulme arkandan geliyorlar Sonlarıda ali kemal gibi olur inşallah. Pardon bunu deyince faşizme gidiyoduk dimi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 ben kendi yaptığım işle yüzleşmeden başkasından hesap sormam, soramam. yüzüm olmaz çünkü. alisini kemalini bilemicem. biz ermenistanla normal bir diyalog kurduğumuz anda, ikili ilişkileri ilerlettiğimiz anda ne ab'nin, ne abd'nin elinde bize karşı siyasi koz olarak kullanacak hiçbişey kalmaz. o yüzden ermenistanla diyalog kurmak, karşılıklı bir anlayış geliştirmek bu ülkenin çıkarınadır. bu kampanya, bu diyaloğa ufacık bi katkı bile sağlasa, faydalıdır. bu adamlar komşumuz, yüzyıllardır beraber yaşadığımız insanlarımız. bizim günahlarımız var, onların günahları var. biz kendi günahlarımızla yüzleşicez, onlar da kendi günahlarıyla. eğer yüzleşmezlerse de, onların sorunu, onların vicdan azabı. ama benim "özür bekleme" gibi bi lüksüm yok, benden beklenen bu olduğu için değil, vicdanen bu özüre katıldığım için özür diliyorum zaten. kimse kafanıza silah dayayıp özür dileyin demiyo zaten, bu celallenmeyi anlamak mümkün değil. pekaziz senin yazdıkların zaten yapılanları yalanlamıyo, sadece bir "sebep" sunuyo. ben de diyorum ki benzer sebeple bugün de aynı uygulamayı gerçekleştirmek mümkündür. bu, yapılanın insanlık suçu olduğunu değiştirmez. biz özür diledik, ermenilerin acısını paylaştık diye kemalist devrim mi yıkılıyo, ülke mi bölünüyo? bu kadar mı zayıf görüyosunuz yapılan devrimi? ne münasebet? hani, nerde, nasıl? bütün ülke zarar mı ediyo biz özür diledik diye? bana bu süreci açıklamanız mümkün mü? bu paranoya nerden geliyo? gerçekten merak ediyorum düşünce yapınızı, çünkü fikir yürüterek o noktaya gelmeniz çok zor, muhtemelen ezberden konuşuyosunuz. AB ülkeleri de, abd de kendi yaptıklarıyla yüzleşiyo, ilerde de yüzleşmeye devam edecek. bizden de aynı şeyin beklenmesi çok normal, çünkü bugün demokrat olmak, adil olmak adına bir kıstastır bu. kampanyaya önayak olanlar ahmet insel, baskın oran, halil berktay gibi akademisyenlerdir. emin ol bu ülkeye ve türk-ermeni diyaloğuna doğu perinçekten çok daha fazla şey katmışlardır. markar esayanın yazısından da kimsecikler bahsetmemiş, hayret. bi ermeniden pek beklenen bi yazı değil galiba.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 sir said: kampanyaya önayak olanlar ahmet insel, baskın oran, halil berktay gibi akademisyenlerdir. emin ol bu ülkeye ve türk-ermeni diyaloğuna doğu perinçekten çok daha fazla şey katmışlardır. Dönekliğe getirdikleri farklı boyut bütün saydıklarının üzerinde kanımca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 yani az önce son derece ulusalcı babamı bile ikna ettim bu özür kampanyasının faydalı olduğuna, size bi türlü işlemiyo. benim burda andığım kişilerin hepsine "dönek" diyecekseniz, adalet ağaoğlu, oral çalışlar, ece temelkuran, tarhan erdem ve hatta hiç hazzetmediğim mine kırıkkanatın sözlerine kulak verin bari.. bi saniye, onlar da dönekti di mi? doğru.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 genel olarak matama'nın dediklerine katılıyorum. yalnız ona buna dönek mönek falan diye kişilere hakaret edip başımızı belaya sokmayın. arıza çıkmasın hiç.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 Onlar kabul ediyor dönek olduklarını sana ne oluyor sir? Saçak dergisinin Şubat 1989 tarihli sayısında, Halil Berktay'ın 27 Aralık 1987 tarihli mektubu yayımlandı, Perinçek ve arkadaşlarına yazdığı. Orada nasıl döndüğünü kendisi güzelce anlatıyor. Çok eski bir sayı olduğu için bulman zor olabilir, öm atarsan yardımcı olurum sana. Saydığın diğer isimlerin pek çoğu için de Dönekler kitabını öneriyorum Hasan Yalçın'ın. Edik: dasaa'nın mesajını sonradan gördüm, vallahi billahi kendileri döndük diyorlar, banlamayın beni. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nessarien Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 sir said: kampanyaya önayak olanlar ... baskın oran Ha ha ha şaka mısınız siz ya.. Yok özür mözür dağılın şimdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 halil berktay kendisi de söylüyo zaten "dönek" olduğunu, çünkü eskiden yanlış yollara saptığını, maoizmle boşu boşuna vakit kaybettiğini kabul edecek olgunluğa erişebilmiş. sizse aynı hataları tekrarlamayı, ne pahasına olursa olsun "yoldan" sapmamayı erdem sayıyosunuz. kendi küçük dünyanızda erdemlisiniz tabi, ama bu ülkeden dışarı ufacık bi adım attığınızda insanlar halil berktayı çok iyi bilirler. kaldı ki, halil berktay'a dönek diyenler, işçi partisi bayrağındaki yıldızın sarıdan beyaza dönmesini nasıl açıklıyolardı? dur bakiym yazıyodu bi yerlerde..yoksa yazmıyo muydu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 At at Perinçek'e, İşçi Partisi'ne çamurlarını. Melih Gökçek gibisin biliyor musun sir, alakasız noktalara çekmekte üstüne yok konuları. Kal sağlıcakla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 dediklerinin tümüne cevap yazdım, sen bi tek o kısmı alıntılayıp oraya takılınca ben de ordan devam ettim napayım =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 Rock said: said: osmanlıyı falan boşverin de bu özür dileme işi çok gereksiz. Zeki insan. Sen bugün bu sorunları ilk olarak osmanlının(yada itihat ve terakinin de diyebilziriz) zamanında yediği haltlar yüzündne yaşıyorsun. İkinci olarakta osmanlı yıkılıp Türkiye Cumhuriyeti kurulduktan sonra bizzat bizim liderlerimizin(pek çoğunun) dalla.... hataları yüzünden yaşıyoruz. "Osmanlıyı boşver" "Oldu" zeki insan, başlıkta ermeni olayı tartışılıyor, konu onun için açıldı. osmanlı padişahlarının nasıl öldüğü değil. diğer mesajlarla kafandan bağlantı kuramadan ayar vermeye çalış. "oldu" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rock Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 @sir Bu insanların pek çoğuyla aynı tartışmayı burada akp konusunda da yaptık. Burada yazı yazanların pek çoğunun nekadar sabit kafalı ve dar görüşlü oluğunu senin daha iyi bilmen lazım. Ermeni Soykırımı veya Ermenilerden özür konusunda hiç uğraşma. Dünyadaki tüm Ermeniler bir araya gelip Türkiye'den herhangi bir tazminat yada toprak talep etmeyeceklerine dair bir belge de imzalasalar ne Türkiye Cumhuriyeti Devleti ne de Türkler hiç bir şekilde özür dilemez. Bu konuda özür dilemek demek doksan küsür yıldır yalan söylediğini kabul etmek demektir. En basit konular da bile hatasını kabul etmemek için kırk takla atan insanların böyle birşeyi kabul edebileceğini düşünüyor musun? @Aket-Atum Aket-Atum said: Rock said: said: osmanlıyı falan boşverin de bu özür dileme işi çok gereksiz. Zeki insan. Sen bugün bu sorunları ilk olarak osmanlının(yada itihat ve terakinin de diyebilziriz) zamanında yediği haltlar yüzündne yaşıyorsun. İkinci olarakta osmanlı yıkılıp Türkiye Cumhuriyeti kurulduktan sonra bizzat bizim liderlerimizin(pek çoğunun) dalla.... hataları yüzünden yaşıyoruz. "Osmanlıyı boşver" "Oldu" zeki insan, başlıkta ermeni olayı tartışılıyor, konu onun için açıldı. osmanlı padişahlarının nasıl öldüğü değil. diğer mesajlarla kafandan bağlantı kuramadan ayar vermeye çalış. "oldu" Doğru anlaşılmak istiyorsan yazdıklarını göndermeden önce tekrar oku ozaman. osmanlıyı falan boşverin de bu özür dileme işi çok gereksiz. buradan ne alaşılmasını beklediğini de ayrı bir merak konusu tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar