Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Prof. Dr. Tolga Yarman Einstein'ın Teorisini Çürüttü

PederRamirez

Öne çıkan mesajlar

Okan üniversitesi'nin yaptığı açıklamaya göre Prof. Dr. Tolga Yarman Einstein'in teorisini çürüttü ve habere göre basın toplantısını bugün 11'de yapacaklardı. Yazdıklarına göre deneylerlede desteklemişler çalışmalarını. Açıkçası çok iddialı konuştuklarını düşünüyorum. Bölümde birkaç hocayla konuştum genelde deli saçması vs gibi yorumlar aldım. Bu işin gene Erke dönergecine döneceği kanısındayım. İşin ilginci Tüba üyesi Prof.Dr Metin Arık'ında isminin geçmesi. Yarman'ın Arxivde sadece 1 makalesini bulabildim o da konuyla ilgili değil. Bakalım işin sonu nereye gidecek. (Bilim-Teknik bölümüne baktım açılmamıştı umarım başka yere açılmamıştır).
Sosyal ağlarda paylaş

girer girmez hadi ordan demiştim tolga yarman ında ismini duymamıştım daha önce ama metin arıkın ismini görünce doğru düzgün okudum. Metin arık boğaziçi fizik bölümünün önemli hocalarından biridir. cern e gidecekken uçak kazasında ölen engin arık ın da kocasıydı.
Deneylerin kendilerini doğruladığını söylüyorlar açıklamayı beklemek lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

Beraber çalıştığı dediği hoca Metin Arık benim fizik bölümünden bir hoca matematiksel fizik çalışan bir insan kendisi. bu çalışmasından haberdar değildim ama kendisi öyle kolpadan haber olsun diye teori atacak bir insan değildir. gazete abartmış olabilir öte yandan böyle bir araştırma yaptığını da duymamıştım emin olamadım
Sosyal ağlarda paylaş

Sam yabancı kaynaklara da baksan hiçbirşey bulamıyorsun. Adamlar sadece Türkiye için, Türkiye gazetelerine basın açıklaması yaptılar gerçi onu da televizyonda falan göremedim. Kullandıkları yöntem tuhaf böyle durumlarda önce arxiv e falan pre-print'i konur ondan sonra güvenilir bir journala gönderirsin hakemleri, diğer bilim adamları yorum yapar vs.. Bizimkiler sadece Türkiye içinde çürüttü teorileri. Sadece 1-2 makalesi bulunuyor onlardan en yakını 26 mayıs 2008 tarihli olanı. Açıklmasına bakarsanız karadeliklerin var olmadıklarını bulduk diyor, ama bu makelede herhangi prestijli bir dergide yayınlamamış sanırım (arxivde de hiç atıf almamış). Okan üniversitesi'nin ve Tolga Yarman'ın reklama ihtiyacı var büyük ihtimal. Kendisi geçen dönem Chp genel başkan adaylığına oynamış zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

Bir de açıkçası aralarından biri benim hocam da olsa bilimsel bir bulgu için basın toplantısı yapmak garip geldi. böyle bir durumda bunun önce bir dergiye gönderilmesi ve eğer kabul görürse bunla ilgili bilimsel bir konferans düzenlenmesi daha doğru olur gibi geliyor bana ama tabi basın toplantısının içeriğini vs çok da bilmiyorum
Sosyal ağlarda paylaş

Fly said:
manyetik dalgalar 4 kat hızlı gibisinden bişeyler demiş.

hmm
EM dalgalar ışık hızıyla hareket ettiği için
Işığa 'dalga' demişler diye biliyorum ben.
Eğer ki 4 kat daha hızlı gitme muabbeti var ise
Işık dalga olmaktan çıkar, tamam hiç birşey ışıktan hızlı olamaz mantalitesi çöker ama
Herşey gene göreceli olmaz mı

aydınlatın bi hele
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...