PederRamirez Mesaj tarihi: Aralık 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2008 Okan üniversitesi'nin yaptığı açıklamaya göre Prof. Dr. Tolga Yarman Einstein'in teorisini çürüttü ve habere göre basın toplantısını bugün 11'de yapacaklardı. Yazdıklarına göre deneylerlede desteklemişler çalışmalarını. Açıkçası çok iddialı konuştuklarını düşünüyorum. Bölümde birkaç hocayla konuştum genelde deli saçması vs gibi yorumlar aldım. Bu işin gene Erke dönergecine döneceği kanısındayım. İşin ilginci Tüba üyesi Prof.Dr Metin Arık'ında isminin geçmesi. Yarman'ın Arxivde sadece 1 makalesini bulabildim o da konuyla ilgili değil. Bakalım işin sonu nereye gidecek. (Bilim-Teknik bölümüne baktım açılmamıştı umarım başka yere açılmamıştır). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Aralık 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2008 ilk 2 kelimeden sonra pek ciddiye alamadım nedense. fazla önyargılıyım sanırım. üniversitenin adını her duyduğumda aklıma semih cumhuriyeti geliyo ayrıca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
funq Mesaj tarihi: Aralık 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2008 erke reloaded Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Aralık 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2008 Haberin veriliş tarzı ilginç, ancak prof kimmiş diye baktığımda sozlukte şunu gördüm ; -tolga yarmanin birincilikle bitirdigi mitnin nukleer fizik bolumunu o gunden beri kazanan bir turk cikmamistir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Aralık 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2008 Yazar'a çamur atmadan önce medyanın hemen hemen HER ZAMAN bilimsel haberleri yamulttuğu, abarttığı ve taraflı hale getirdiği gerçeğini unutmayınız. Gelsin bakalım açıklama. Sonra konuşulur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Larva Mesaj tarihi: Aralık 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2008 girer girmez hadi ordan demiştim tolga yarman ında ismini duymamıştım daha önce ama metin arıkın ismini görünce doğru düzgün okudum. Metin arık boğaziçi fizik bölümünün önemli hocalarından biridir. cern e gidecekken uçak kazasında ölen engin arık ın da kocasıydı. Deneylerin kendilerini doğruladığını söylüyorlar açıklamayı beklemek lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2008 Beraber çalıştığı dediği hoca Metin Arık benim fizik bölümünden bir hoca matematiksel fizik çalışan bir insan kendisi. bu çalışmasından haberdar değildim ama kendisi öyle kolpadan haber olsun diye teori atacak bir insan değildir. gazete abartmış olabilir öte yandan böyle bir araştırma yaptığını da duymamıştım emin olamadım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2008 Bu arada bugün metin hoca okulda olmayacağı için makale okuma toplantısını iptal etmiştik demek bu yüzdenmiş heh Mail atıp sorayım kendisine merak ettim neymiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2008 Larva said: cern e gidecekken uçak kazasında ölen engin arık ın da kocasıydı. Cern'e değil Ispartaya giderken. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Larva Mesaj tarihi: Aralık 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2008 Biliyorum cümleyi pek doğru düzgün kuramamışım atlas deneyine katılacaktı o kaza olmasaydı demeliydim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2008 tamam şimdi anladım bi daha okuyunca heh :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Aralık 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2008 ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Aralık 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2008 Eee ne oldu basın açıklaması. Bulamadım bişey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Aralık 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2008 Olay temel olarak, ntvnin anlatığına göre şöyle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marveloth Mesaj tarihi: Aralık 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2008 Ogame oynadigim sirada böyle haberleri okuyinca hayal gücüm fazla calismaya basliyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nefermu Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 Pi'yi 3 almış olmasınlar ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 Group velocity ile phase velocity'i karistirmis olmasinlar :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 nasıl ispatlamış bu değerli bilginimiz? sadece ispatladık demekle oluyormu? hangi dergide yayınlanmış? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 manyetik dalgalar 4 kat hızlı gibisinden bişeyler demiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 belarus'taki deney de izah edilseymiş keşke, yabancı kaynaklardan bakmak lazım bu habere bir de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
behran Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 ya böle olayları neden yabancı sitelerde göremiyorum ? bu olay son dönem fizik tarihinin en önemli bulgularndan ama hiçbir gavur sitesinde yok galba Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PederRamirez Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 Sam yabancı kaynaklara da baksan hiçbirşey bulamıyorsun. Adamlar sadece Türkiye için, Türkiye gazetelerine basın açıklaması yaptılar gerçi onu da televizyonda falan göremedim. Kullandıkları yöntem tuhaf böyle durumlarda önce arxiv e falan pre-print'i konur ondan sonra güvenilir bir journala gönderirsin hakemleri, diğer bilim adamları yorum yapar vs.. Bizimkiler sadece Türkiye içinde çürüttü teorileri. Sadece 1-2 makalesi bulunuyor onlardan en yakını 26 mayıs 2008 tarihli olanı. Açıklmasına bakarsanız karadeliklerin var olmadıklarını bulduk diyor, ama bu makelede herhangi prestijli bir dergide yayınlamamış sanırım (arxivde de hiç atıf almamış). Okan üniversitesi'nin ve Tolga Yarman'ın reklama ihtiyacı var büyük ihtimal. Kendisi geçen dönem Chp genel başkan adaylığına oynamış zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 Bir de açıkçası aralarından biri benim hocam da olsa bilimsel bir bulgu için basın toplantısı yapmak garip geldi. böyle bir durumda bunun önce bir dergiye gönderilmesi ve eğer kabul görürse bunla ilgili bilimsel bir konferans düzenlenmesi daha doğru olur gibi geliyor bana ama tabi basın toplantısının içeriğini vs çok da bilmiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 karadeliklerin var olmadigini bulduk arkadaslar, evet. gecen gun bizim arkadaslara sordum, hicbiri karadelik gormemis, demek ki karadelik yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 Fly said: manyetik dalgalar 4 kat hızlı gibisinden bişeyler demiş. hmm EM dalgalar ışık hızıyla hareket ettiği için Işığa 'dalga' demişler diye biliyorum ben. Eğer ki 4 kat daha hızlı gitme muabbeti var ise Işık dalga olmaktan çıkar, tamam hiç birşey ışıktan hızlı olamaz mantalitesi çöker ama Herşey gene göreceli olmaz mı aydınlatın bi hele Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar